هیچ برنامه ای برای اعزام حجاج ایرانی نخواهیم داشت

سخنگوی وزارت امور خارجه تصمیم گیری درباره حج را معطوف به شرایط و حفظ عزت و امنیت حجاج ایرانی دانست و گفت: هنوز دعوتنامه ای از عربستان برای حج دریافت نكرده ایم.

1395/10/13
|
17:40
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی وزارت امور خارجه درنشست خبری امروز خود ، گفت: هیچ نوع دعوتنامه ای از دولت عربستان برای اعزام حجاج ایرانی تاكنون دریافت نكرده ایم و چنین دعوتنامه ای وجود ندارد.

بهرام قاسمی در نشست خبری درباره برخی خبرها درخصوص اقدام عربستان در ارسال دعوتنامه برای مقامات كشورمان به منظور حضور حجاج ایرانی در مناسك حج افزود: این موضوع را تكذیب می كنم و كماكان در وضع سابق هستیم.

وی گفت: می توانم پیش بینی كنم كه امسال برای حج معطوف به سال گذشته هیچ برنامه ای به منظور اعزام حجاج ایرانی نخواهیم داشت و البته دعوتنامه ای هم تا این لحظه به دست طرف ایرانی نرسیده است.

قاسمی افزود: اطلاعات ما نشان می دهد كه دعوتنامه های عربستان برای حج سال آینده به حدود 80 كشور دنیا ارسال شده و ایران هنوز مستثنی است.

وی در عین حال تاكید كرد: برای حج سال آینده با توجه به شرایط موجود و حفظ عزت و امنیت حجاج ایرانی تصمیم مقتضی خواهیم گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره موضع كشورمان درخصوص پیوستن دیگر كشورها به فرآیند حل و فصل سیاسی بحران سوریه اظهار داشت: آنچه برای ما اهمیت دارد حفظ حاكمیت ملی ، تمامیت ارضی و صلح در سوریه بوده و هست.

وی گفت: در این چارچوب با همه توان تلاش وافر كردیم و برای رسیدن به صلح در سوریه به این تلاش ها ادامه خواهیم داد.

قاسمی اجلاس مسكو را اجلاسی بسیار موفق با تفاهمات خوب دانست و افزود: ما به رایزنی های دوجانبه خود با دیگر شركا ادامه می دهیم و با هر عاملی كه به شكل صادقانه بتواند به برقراری صلح در سوریه كمك كند مشكل نخواهیم داشت.

وی اضافه كرد: اما آنچه تاكنون مشخص است سه كشور اصلی كه می توانند در این خصوص دخالت كنند و به این روند ادامه دهند ایران ، روسیه و تركیه هستند كه دولت سوریه و بخشی از معارضان نیز قرار است با كمك به این فرآیند در آستانه مذاكره كنند.

قاسمی گفت: در حال حاضر بحث پیوستن دیگر كشورها به این فرآیند مطرح نیست باید با صبوری مسائل را رصد كرد تا شاید در آینده بهتر بتوانیم در این خصوص صحبت كنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اینكه آیا ایران شروطی برای مذاكرات آستانه دارد ، اظهار داشت: موضوع آستانه به دولت سوریه و معارضان این كشور مربوط می شود و قرار نیست ما دیدگاه هایمان را به آنان تحمیل كنیم.

وی ابراز امیدواری كرد: این نشست بتواند با موفقیت به راهكارهای مناسبی برای ادامه گفتگوها و همكاری ها میان دولت و معارضان این كشور منجر شود و بتواند پازل صلح و امنیت را در این كشور را تكمیل كند اما ما شرط خاصی نداریم.

قاسمی گفت: این موضوع به عهده دولت سوریه است كه می تواند با معارضان این كشور به تفاهم برسد و هر چه تصمیم بگیرند برای ما محترم است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اینكه آتش بس در سوریه برای برخی گروه های مقاومت مشكل ایجاد می كند ، اظهار داشت: آتش بس در حلب اتفاق نیفتاد و نمی افتد مگر آنكه همه گروه ها در این خصوص توافق كرده باشند و تاكنون نیز نقض آشكار و جدی در این خصوص روی نداده است.

وی گفت: با وجود مجموعه شرایط پیچیده حلب آتش بس در این شهر قابل قبول است و مسیر خوبی را طی می كند اما اینكه در ادامه چه خواهد شد آن را به آینده می سپاریم اما تاكنون آتش بس مسیر طبیعی اش را طی كرده است.

قاسمی افزود: درخصوص گروه های مقاومت هوادار بشاراسد باید گفت با توجه به اینكه بخشی از تفاهم آتش بس ، دولت سوریه است مشكل جدی نخواهد بود و اكنون جای نگرانی برای این مسئله نخواهیم داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره برخی حرف و حدیث ها درخصوص انتخاب سفیر جدید كشورمان در سوریه گفت: برخی رسانه ها در یكی دو روز گذشته مطالبی در این باره منتشر كردند كه بنده تأیید و تكرار نمی كنم.

وی افزود: روند تعیین سفرا در همه جای دنیا موضوعی پیچیده و زمانبر است مگر در موارد استثنایی و نام سفرا اعلام نخواهد شد مگر آنكه مراحل آن طی شود و به سرانجام برسد.

قاسمی اضافه كرد: اینكه برخی رسانه ها زودتر از طی شدن این فرآیند گمانه زنی و اسامی را اعلام كنند كار درستی نیست.

وی همچنین صدور قطعنامه ضد صهیونیستی اخیر در سازمان ملل متحد را گامی مثبت دانست و گفت: این رویداد تا حدی در محافل سیاسی و جامعه جهانی غیر قابل پیش بینی بود اما ما از آن استقبال كردیم.

قاسمی تاكید كرد: هر گامی كه بتواند رژیم صهیونیستی را زیر فشار بگذارد تا از برخی اقدامات ناجوانمردانه و ددمنشانه دست بردارد و از ظلمی كه در حق ملت فلسطین انجام می دهد باز بدارد یا حداقل محدود كند از آن استقبال می كنیم و این قطعنامه در این مسیر بود.

وی ابراز امیدواری كرد صدور این قطعنامه نقطه آغازی باشد بر اینكه رژیم صهیونیستی را به جایی كه باید برود قرار دهد و از تغییر بافت جمعیتی و شهرك سازی های غیر قانونی و خلاف اصول انسانی باز دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه صدور این قطعنامه را گامی مثبت دانست و افزود: امیدوارم این گام به گام های بیشتر در عرصه جهانی بویژه در سازمان ملل متحد منجر و به احقاق حقوق ملت فلسطین منتهی شود كه تحت سیطره رژیم اشغالگر قدس قرار دارند.

* بخشی از اجرا نشدن تعهدات برجام ناشی از كارشكنی و بدعهدی دولت امریكاست
سخنگوی وزارت امور خارجه بخشی از اجرا نشدن تعهدات طرف مقابل در چارچوب برجام را ناشی از كارشكنی، بدعهدی و بدخلقی ها عمدتا از جانب دولت امریكا دانست.
بهرام قاسمی در نشست خبری امروز خود در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره اظهارات دیشب رئیس جمهور در خصوص بخش پایانی تعهداتمان در فردو و علت اصرار ما بر اجرای كامل تعهدات به رغم نقض عهد طرف مقابل گفت: ما نقض كننده نیستیم و معتقدیم در این حوزه آغازكننده نخواهیم بود و تا حد ممكن تعهدات بین المللی و دوجانبه خود را به عنوان دولت مستقل پیش خواهیم برد.

وی افزود: در خصوص تعهدات دیگر طرف ها همانطور كه آقای رئیس جمهور اعلام كرد در بسیاری از بخش ها تعهداتی كه باید انجام می شد به انجام رسیده است و شاید در حوزه بانكی با مشكلاتی مواجهیم.

قاسمی تصریح كرد: بخشی از این كندی ها به كارشكنی ها و بدعهدی ها بازمی گردد و برخی هم می تواند به سایر عوامل مربوط شود كه نمی خواهم آن را خیلی تبیین كنم اما این روند راه خودش را طی كرده است و پیش می رود.

وی گفت: در بخش های عمده ای از مسائل شامل بیمه، كشتیرانی، نفت و حوزه های دیگر موفقیت های بسیار داشته ایم.

قاسمی افزود: البته پس از سالیان طولانی تحریم و سیستم پیچیده و هوشمند و قوی نظارتی در این خصوص، بازشدن همه گره ها در مقطع مشخص حتی اگر اراده لازم باشد دشوار است به همین علت بخشی از این مشكلات طبیعی است.

وی اضافه كرد: اما بخشی نیز باید به حساب كارشكنی، بدعهدی و بدخلقی ها دانست كه عمدتا مربوط به دولت امریكاست.

وی بار دیگر تاكید كرد: ما مصریم كه تعهداتمان را انجام دهیم اما هر آنچه احساس كنیم بدعهدی صورت می گیرد یا نقضی وجود خواهد داشت دست ما باز است و ما اقدامات خود را چه در فردو یا دیگر بخش ها انجام می دهیم.

وی گفت: درباره تعهدات باقیمانده آنچه رئیس جمهور توضیح داد كافی است و منتظر سالگرد اجرای برجام در 27 دی می مانیم تا ببینیم وضع چگونه خواهد بود.

قاسمی ابراز امیدواری كرد این روند با سرعت بهتر و بیشتر ادامه یابد و آثارش را در حوزه اقتصاد، جامعه و زندگی مردم داشته باشد.

* مناقشه گازی ایران و تركمنستان سیاسی نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مناقشه گازی میان كشورمان و تركمنستان سیاسی نیست بلكه موضوعی فنی و مالی است.

بهرام قاسمی در نشست خبری گفت: همكاری های ایران و تركمنستان در حوزه گاز موضوع جدیدی نیست و به سال 75 بازمی گردد كه نخستین همكاری ها را آغاز كردیم.

وی افزود: در سال 85 دوباره به نقطه خاصی از این نوع همكاری ها رسیدیم كه طرف تركمن، قیمت ها را افزایش داد و ما هم تحت شرایطی پذیرفتیم.

قاسمی گفت: مذاكرات در دوران اخیر نیز در جریان بود و برای ما هم در نگاهی خوشبینانه مطرح بود كه بتوانیم به نتایج و تفاهمات لازم برسیم.

وی افزود: در عین حال این تصور را نیز مدنظر داشتیم كه نتوانیم به تفاهم برسیم و بر این اساس، وزارت نفت و شركت ملی گاز تمهیدات لازم را برای این بعد از بدبینی مدنظر داشتند و با این فرض كه تفاهمی نشود از نظر فنی و توزیع گاز بویژه در مناطق شمالی، تمهیدات لازم را فراهم كردیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: به هرحال میزان گاز دریافتی از تركمنستان در مقایسه با تولید داخل حدود 2 تا 3 درصد بیشتر نیست كه با مقداری صرفه جویی قابل جبران است.

قاسمی ابراز امیدواری كرد: با درایتی كه وجود خواهد داشت دو كشور همسایه بتوانند به شكل مرضی الطرفین به تفاهم لازم برسند.

وی افزود: همانطور كه شركت ملی گاز اعلام كرد جای نگرانی نخواهیم داشت، این موضوع قابل جبران است اما امیدواریم مذاكرات در فضایی بهتر پیگیری شود و آنچه مربوط به حقوق ماست طرف تركمن بپذیرد و گفتگو ها به ثمر برسد.

* ادعای تقسیم سوریه میان ایران ، روسیه و تركیه نادرست است
سخنگوی وزارت امور خارجه ادعای برخی رسانه های غربی در خصوص تقسیم سوریه میان ایران، روسیه و تركیه را ادعایی بی ربط و نادرست دانست.

بهرام قاسمی در نشست خبری درباره ادعای خبرگزاری رویترز در این خصوص گفت: مواضع كشورمان در خصوص همه كشورهای منطقه كاملا روشن است و ما از تمامیت ارضی و حاكمیت ملی سوریه همواره دفاع كرده و خواهیم كرد.

وی تاكید كرد: سوریه باید كشوری مستقل با حاكمیت ملی باقی بماند و اجازه نخواهیم داد این كشور به جایی برای حوزه نفوذ دیگر كشورها تبدیل شود.

قاسمی گفت: معتقدیم تغییر مرزها و نقض حاكمیت ملی دولتها كاری بسیار اشتباه است و به این گونه مباحث رسانه ای و تبلیغاتی نیز نباید توجه كرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره آزادی حلب و قریب الوقوع بودن آزادی موصل و نقش كشورمان در این خصوص گفت: موضوع حلب به مراحل خوبی رسیده و تا حد بسیاری از وجود تروریستها پاكسازی شده است كه امیدواریم وضع آن تثبیت شود و ادامه یابد و شاهد آرامش و ثبات در این شهر و دیگر مناطق سوریه باشیم.

وی افزود: در خصوص آزادی موصل نیز باید گفت این موضوع با اراده حكومت عراق به جلو حركت كرده است اما موانعی دارد كه رفع آن به زمان نیازمند است باید منتظر باشیم تا وضع این شهر نیز به سرمنزل مقصود برسد و مردم موصل نیز از وجود تروریستها رها شوند و به ثبات و آرامش برسند.

قاسمی همچنین درباره برخی خبرسازیها درباره آقای ظریف و تلاش برخی رسانه ها برای تضعیف وی گفت: ایران كشوری دموكراسی است و گروهها ، صداها و جریانهای مختلف سیاسی در آن حضور دارند و تلاش سیاسی می كنند.

وی افزود: مباحث مطرح تا حد بسیاری قابل قبول است و طبیعی به نظر می رسد ، انتقاد به هر اقدام و عملی وجود دارد و ما نمی توانیم خرده بگیریم اما این را باید از برخی جریانات تفكیك كرد كه تمایل بسیاری دارند تا مسائل را تا حدی سیاه نمایی كنند و دستاوردهای دولت و نظام را به گونه دیگری جلوه دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در مباحث اخیر درباره آقای ظریف و وزارت خارجه در سوم و پنجم دی مواضع خود را به صراحت بیان كردیم و روابط عمومی وزارت خارجه نیز در هفتم دی پاسخهایی در مورد این نوع ابهامات ارائه كرد كه در سایت سخنگو و دیپلماسی رسانه قابل دسترسی است و نیازی به توضیح بیشتر نیست.

قاسمی همچنین درباره آتش بس دولت و گروههای سوری و نقش ایران در این خصوص گفت: نشست سه جانبه مسكو ثمرات مهمی داشت یكی از آنها حضور و هماهنگی ایران ، روسیه و تركیه بود و سوریه نیز نقشی اساسی در این خصوص داشت و تلاش خود را تجمیع كرد تا بتواند آتش بسی جدی در این كشور ایجاد و برای رسیدن به راه حل سیاسی كمك كند.

وی ، راه حل سیاسی در رسیدن به تفاهمات سیاسی را یگانه راهی دانست كه می تواند به برقراری صلح و ثبات در سوریه كمك كند.

قاسمی ابراز امیدواری كرد : با تلاش سه كشور ایران، روسیه و تركیه صلح و ثبات در سوریه برقرار شود.

وی گفت: البته هنوز تاریخ اجلاس قزاقستان در خصوص سوریه مشخص نیست و در این باره نمی توانم صحبت كنم اما امیدوارم تلاش دولت و گروههای معارض سوریه در این نشست به ثمر برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره انتشار خبرهایی مبنی بر پیوستن عمان به ائتلاف عربستان و ارتباط این تصمیم با زاویه گرفتن عمان از كشورمان گفت: ما شناخت دقیق از پادشاهی عمان داریم، روابط ما با این كشور از گذشته های دور همواره تاكنون خوب بوده است و در مقاطع مختلف كه منطقه با فراز و نشیب ها مواجه شده روابط ایران و عمان همواره مثبت و رو به رشد بوده است.

قاسمی افزود: در صورتی كه عمان به این ائتلاف كه فرمایشی است پیوسته باشد در روابط این كشور با ایران تاثیری ایجاد نخواهد كرد.

وی گفت: عمان نشان داده است با این نوع روابط و ائتلافها می تواند همكاری هایش را به نحوی سازمان دهد كه تاثیری در روابط دو جانبه با دوستانش نداشته باشد.

قاسمی درباره سفر وزیر خارجه سوریه به تهران و گفتگوهایش با مقامات كشورمان گفت: تحولات منطقه بسیار سریع است به نحوی كه لحظه به لحظه و روز به روز با مسائل جدید مواجه می شویم ما در دوره های گذشته و سالیان اخیر بویژه ماههای اخیر همواره رایزنی های خود را با برخی كشورهای منطقه بویژه سوریه بطور مستمر داشته ایم .

وی افزود: در مواقعی كه احساس كنیم نیاز به رایزنی وجود دارد این ارتباطات افزایش می یابد و سفر آقای ولید معلم در این چارچوب انجام شد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: در سفر وی آخرین تحولات منطقه بویژه مسائل مرتبط با حلب و اجلاس مسكو بررسی شد اجلاسی كه توانست به ثمرات مشخصی برسد و در دیدار مقامات ایران و سوری لازم بود درباره برخی مسائل دوباره بطور مستقیم با هم صحبت و هماهنگی كنیم.

وی سفر ولید معلم به تهران را از نظر زمانی و مباحث مطرح بسیار بجا دانست و ابراز امیدواری كرد حاصل این سفر بتواند در وضع آتی سوریه و منطقه و تحولات پیش رو و نیز هماهنگی های بیشتر میان دو طرف كارساز و موثر باشد.

* هیچ عقب نشینی از مواضع خود در قبال سوریه نداشته ایم
سخنگوی وزارت امور خارجه تاكید كرد: از مواضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص سوریه به هیچ عنوان عقب نشینی نكرده ایم و طرح برخی ادعاها در خصوص عقب نشینی از مواضع كشورمان در این زمینه اصلاً درست نیست.

بهرام قاسمی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی ابهامات در بیانیه نشست مسكو گفت: این نشست ثمرات بسیاری داشت كه یكی از آنها اثبات این موضوع بود كه كشورهای منطقه می توانند بدون حضور قدرت های فرامنطقه ای كنار هم بنشینند و مذاكره كنند و به تفاهم برسند.

وی افزود: درخصوص نشست آستانه به صراحت صحبت نمی كنم زیرا تاریخ دقیق برگزاری و ساز و كارهایش هنوز مشخص نیست و تبادل نظر در این باره ادامه دارد.

قاسمی گفت: این احتمال مطرح است كه برخی كشورها یا سازمان های بین المللی در جلسه افتتاحیه این اجلاس و به شكل نمادین حضور داشته باشند و برخی نیز به این موضوع اعتقاد ندارند اما هیچ یك از آنها در حال حاضر روشن نیست و بحث برگزاری این اجلاس در پایان ژانویه مطرح شده است كه هنوز باید درباره روز دقیق آن صبر كرد.

وی درباره ادعای عقب نشینی ایران از مواضعش در خصوص سوریه اظهار داشت: استفاده از عبارت عقب نشینی با تفاهم تفاوت می كند زیرا هر مذاكره نوعی بده و بستان می تواند داشته باشد ما از مواضع خود در قبال سوریه عقب نشینی نكرده ایم و نخواهیم كرد و تفاهم میان ایران ، روسیه و سوریه در كلیات بوده كه در حال پیگیری است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: آنچه در نشست آستانه باید اتفاق بیفتد مذاكرات دولت سوریه با معارضان این كشور است كه باید به عهده دولت این كشور و گروه هایی بگذاریم كه می توانند با دولت آقای اسد مذاكره كنند.

قاسمی همچنین درباره ضرب و شتم دو تبعه ایرانی در اردوگاه های استرالیا اظهار داشت: مدت هاست كه تماس های بسیاری میان سفارتخانه های دو كشور وجود دارد و طرح های مختلفی درباره موضوعات مرتبط با پناهجویان مطرح شده است.

وی گفت: مقامات استرالیا و دولت های غربی مدتهاست كه به این واقعیت وقوف یافته اند كه بخشی از پناهجویانی كه به طور غیر قانونی و از طریق شبكه های مافیایی به این كشورها مهاجرت كرده اند ، پناهنده سیاسی نیستند بلكه بخشی پناهجوی اقتصادی یا اجتماعی اند كه در پی مدینه فاضله و زندگی بهتر از جان خود گذشته و به آنجا رفته اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: بر این اساس آنان مایل به نگهداری این پناهجویان نیستند و علاقمند هستند كه پناهجویان را تحت شرایطی به ایران باز گردانند اما موضع ما در این خصوص همواره این بوده است كه برای بازگشت این مهاجران محدودیتی نداریم منوط به اینكه پس از احراز هویتشان با اراده خود باز گردند.

قاسمی گفت: ما این گروه از پناهجویان را مجبور به بازگشت نمی كنیم و اجازه هم نمی دهیم كه آنان را با اجبار به ایران بازگردانند در ماههای گذشته مذاكرات بسیاری با مقامات استرالیا در این باره داشته ایم.

وی تاكید كرد: در اتفاق اخیر با دو نفر از ایرانیانی كه قصد حضور در جشن سال نوی مسیحی را داشتند برخورد فیزیكی شده كه تأسف بار است و ما حتماً از مجاری دیپلماتیك ، اهرم ها و سفارتخانه های خود پیگیری می كنیم و اعتراض خواهیم كرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره دلالان روادید در اطراف سفارتخانه های خارجی در تهران اظهار داشت: ما در این خصوص جدی هستیم و سعی می كنیم در مقاطع و فرصت هایی به هموطنان خود آمادگی ، هشدار و آماده باش بدهیم كه گرفتار شبكه های مافیایی و مخوف نشوند.

قاسمی گفت: بر این اساس با جدیت تمام این موضوع را به عنوان معضلی جدید همچنان در دستور كار داریم و با برخی سفارتخانه ها صحبت كرده و همكاری های آنان را طلبیده ایم و هشدارهای لازم را داده ایم كه البته آنان نیز به علت برخی مشكلات استدلالاتشان را بیان كرده اند اما موضوع در حال پیگیری است.

وی ابراز امیدواری كرد: وزارت خارجه بر این مشكل فائق آید اما آن را نیازمند همكاری مردم و تعامل برخی سفارتخانه هایی دانست كه این معضل در اطراف آنان بیشتر وجود دارد.

قاسمی گفت: این سفارتخانه ها نیز علائم لازم را گرفته اند اگر احساس كنیم با اقدامات اولیه توجه لازم نمی شود ناچاریم در گام های بعدی به دولت های آنان مراجعه كنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اقدامات این وزارتخانه برای آزادی نرگس كلباسی تبعه ایرانی زندانی در هند از نشان دادن حساسیت و عرق ملی به سرانجام شهروندان ایرانی در مناطق مختلف جهان ابراز خرسندی كرد.

وی گفت: در این خصوص تحول جدیدی جز توئیت وزیر خارجه هند وجود ندارد اما آنچه اتفاق افتاده تلاش مستمر و شبانه روزی بخش كنسولی و سفارت ما در دهلی و حیدرآباد هند است كه گام های بسیاری در این پرونده برداشته اند.

قاسمی افزود: با توجه به اتمام اقامت این هموطنمان در هند مدت اقامت او با تأمین وثیقه لازم از جانب برخی افراد برای شش ماه دیگر تمدید شد.

وی گفت: ما به قوانین هند به عنوان كشوری مستقل احترام می گذاریم و در مسائل این كشور دخالت نمی كنیم زیرا آنجا نیز از تفكیك قوا برخوردار است با این حال تا روشن شدن وضع این تبعه ایرانی به تلاش های خود در چارچوب وظایف ذاتی وزارت خارجه ادامه می دهیم.

قاسمی با اشاره به تلاش گروه ها و تشكل های مردم نهاد ایرانی برای برقراری ارتباط با گروه های مشابه خود در هند در این پرونده ابراز امیدواری كرد: این موضوع در وضع مطلوبی به سرانجام برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اظهارات مدیركل تعزیرات حكومتی استان خراسان رضوی درباره بازداشت یك تبعه عربستانی به اتهام قاچاق ارز گفت: این فرد بیش از 47 هزار دلار به همراه خود داشته كه بیش از حد مجاز بوده و خلاف قانون انجام داده است.

وی گفت: البته این موضوع جدیدی نیست و به شش ماه پیش باز می گردد اما اینكه چرا دوباره در رسانه ها مطرح شده است معلوم نیست.

قاسمی همچنین درباره پیش بینی روابط ایران و تركیه در سال جدید میلادی گفت: من سخنگو هستم اما پیشگو نیستم بویژه آنكه با توجه به سرعت تحولات ، در سال 2017 تحولات با سرعت بیشتری روی می دهد.

وی تركیه را همسایه خوب ایران دانست و افزود: ما روابط خوبی داریم و رایزنی هایمان به طرق مختلف به صورت آشكار و نهان همواره وجود داشته و خواهد داشت همچنان كه در اجلاس مسكو گرد هم آمدیم و تفاهمات خوبی داشتیم.

قاسمی تصریح كرد: تركیه در جایگاه بهتری قرار گرفته و پذیرفته است كه مواضع گذشته اش را تصحیح كند و با نگاه واقع بینانه تری به مسائل سوریه بنگرد .

وی با اشاره به ادامه تماس های دو طرف در تهران و آنكارا ابراز امیدواری كرد ؛ دو كشور با توجه به اشتراكات دیرینه تاریخی و فرهنگی در سال جدید بیش از قبل بتوانند بر همكاری هایشان بیافزایند و از اختلاف دیدگاه و سلایق در برخی مسائل منطقه ای و جهانی بكاهند كه البته علائمش هویداست .

قاسمی گفت : بنده در این خصوص پیشگویی نمی كنم اما اینها بستگی به این دارد كه چقدر آنان جدی باشند زیرا فقط اراده سیاسی كافی نیست و به درك مشترك در همكاری ها بستگی دارد گرچه ادامه همكاریها و رایزنی های دو طرف بعنوان دو كشور همسایه اجتناب ناپذیر است .

دسترسی سریع