در نشست خبری مشترك با همتای لیتوانیایی؛

تركیه تحریم‌های ضدایرانی آمریكا را رعایت نمی‌كند

1397/06/07
|
10:07
|

وزیر امور خارجه تركیه با تاكیدبراینكه آنكارا تحریم‌های آمریكا ضد ایران را رعایت نخواهد كرد، تهدیدكرد اگر آمریكایی‌ها مثل گاوچران‌ها با تركیه رفتار كنند، آنكارا پاسخی متقابل به آنان خواهد داد.

چاووش اوغلو: سامانه اس-400 برای كشور من یك احتیاج استبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از آنكارا ؛ مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه تركیه با تاكید بر این كه آنكارا تحریمهای آمریكا بر ضد ایران را رعایت نخواهد كرد، تهدید كرد اگر آمریكاییها مثل گاوچرانها با تركیه رفتار كنند، آنكارا نیز پاسخی متقابل به آنها خواهد داد.

وزیر امور خارجه تركیه كه به لیتوانی سفر كرده است این مطلب را در كنفرانس مطبوعاتی مشترك با لیناس آتاناس لینكویسیوس همتای لیتوانیایی خود در ویلنیوس بیان كرد.
چاووش اوغلو با اشاره به تحریمهایی كه آمریكا پس از خروج از توافق نامه هسته ای ایران بر ضد این كشور به اجرا گذاشته است، خاطر نشان كرد تركیه این تحریمها را رعایت نخواهد كرد.
وزیر امور خارجه تركیه افزود تركیه یك منطقه یا ایالت آمریكا نیست بنابراین مجبور نیست. وی تصریح كرد تركیه مجبور نیست تصمیم نادرستی را كه یك كشور بر ضد یك كشور دیگر اتخاذ كرده است، تایید كند.
وزیر امور خارجه تركیه در ادامه گفت: آمریكا باید از زبان تهدید دست بردارد.
چاووش اغلو با اشاره به مسایل روز تركیه و بحران در روابط این كشور با آمریكا، بر اهمیت ادامه گفتگو بین دو كشور تاكید كرد و گفت: به عنوان وزیر امور خارجه تركیه طرفدار ادامه دیپلماسی بوده و در این راه تلاش زیادی كرده است.
چاووش اوغلو با اشاره به اهمیت سفر هیات پارلمانی آمریكا به تركیه گفت: در آمریكا گروه های مختلفی وجود دارند كه باعث هرج و مرج می شوند ولی برخی از اعضاء كنگره آمریكا بر اهمیت تركیه واقف هستند.
وی با تاكید بر لزوم كنار گذاشتن زبان تهدید و پرهیز از ارایه شروط غیرقابل قبول برای عادی سازی روابط، به احتیاج تركیه به سامانه دفاع موشكی اشاره كرد و گفت: به این سامانه احتیاج داریم، آیا آمریكا فروش سامانه پاتریوت به تركیه را تضمین می كند؟ در خصوص جنگنده های اف-35 هم هر روز شاهد تهدیدها و شروط جدیدی هستیم.
وزیر امور خارجه تركیه گفت: همه كشورها موشك دارند و تركیه باید بتواند از حریم هوایی خود دفاع كند و سامانه اس-400 برای كشور من یك احتیاج است.تركیه نیاز فوری به تامین سامانه پدافند هوائی و موشكی دارد. تركیه ابتدا سعی كرد كه سامانه پدافند هوائی را از متحدان ناتو و بخصوص آمریكا خریداری كند. اما كشورهای غربی از فروش آن خودداری كردند.

تركیه شریك سرمایه گذار برای تولید هواپیمای جنگی اف 35 است. برخی از قطعات هواپیمای جنگی اف 35 در تركیه تولید می شود. امریكا مدعی است كه تركیه را از این طرح مشترك اخراج می كند. این برداشتی اشتباه است و یادآور فیلمهای كاوبوی است و مقابله خواهد شد. تركیه معتقد است ، تركیه و آمریكا به عنوان دو شریك مساوی می توانند با انجام مذاكرات مسائل را حل كنند. اعمال فشار یك جانبه وسیاست تحمیلی حلال مشكلات نیست. تركیه كشوری مستقل است و یك ایالت آمریكا نیست. روابط تركیه با روسیه، جایگزین روابط تركیه با اتحادیه اروپا ویا آمریكا نیست بلكه متكی بر حفظ توازن قواست.
چاووش اوغلو وزیر خارجه تركیه افزود: تركیه عضو ناتو در روابط خود با روسیه هیچكدام از اصول و تصمیمات پیمان ناتو را نقض نكرده است. امروز تعداد زیادی از اعضای ناتو قضیه اوكراین و شبه جزیره كریمه را فراموش كرده اند. اما تركیه فراموش نكرده است. تركیه الحاق شبه جزیره كریمه به روسیه را برسمیت نشناخته است. تركیه درباره بحران سوریه با روسیه همكاری می كند. نشستهای سوچی و آستانه سازنده بود. تحریمهای آمریكا علیه روسیه یك جانبه است و به تایید سازمان ملل متحد نرسیده است . حكومت آمریكا (ترامپ)در هلسینكی درباره روسیه اظهار نظرهائی می كند. اما بعد از آنكه با اعتراضات و فشارهای مردم آمریكا و دولت روبرو می شود، نظر و سخنان خود را تغییر می دهد. آیا تركیه قرار هست هر روز بسته به احساسات و گرایش های متغییر آمریكا تغییر موضع دهد؟ آیا قبل از تصمیم گیری با ما مشورت كردند؟آیا ما به عنوان كشور حاكم بر سرنوشت خود مجبور به شركت در تحریمهای یك جانبه آمریكا هستیم؟ تركیه در تحریمهای یك جانبه آمریكا علیه ایران شركت نكرد. زیرا آنرا مناسب و عادلانه نمی داند. تركیه یكی از ایالات آمریكا نیست و كشوری مستقل است. لزومی به شركت در تحریم ناعادلانه یك كشور علیه كشور دیگراحساس نمی شود. البته اصولا ما مخالف اعمال سیاست تحریمی هستیم.


دسترسی سریع