راه نجات كشور بازگشت به فرهنگ ایثار و شهادت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: راه نجات كشور بازگشت به فرهنگ ایثار و شهادت است و جامعه باید برای تنفس در فضای ایثار و مقاومت احساس نیاز كند.

1395/10/14
|
15:30
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیم، سیدرضا صالحی امیری در نخستین همایش دبیران استانی شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت با اشاره به اوضاع فرهنگی در جامعه افزود: در وضعیت فرهنگی و اجتماعی مثبتی قرار نداریم.
وی ادامه داد: پس از دهه نخست انقلاب و با ورود به دهه دوم، كشور دستخوش تغییرات شد و با ظهور اینترنت در ایران، آسیب های اجتماعی از مجرای شبكه های اینترنتی آغاز شد و نسل جدید در دهه دوم با ارزش های جدیدی آشنا شدند كه این مساله شكاف را در میان این نسل ایجاد كرد.
صالحی امیری افزود: اینترنت میان اعضای جامعه، خانواده و فرزندان فاصله ایجاد كرد، به طوری كه اگر تا پیش از این زمان گفت وگو میان اعضای خانواده 2 ساعت بود امروز این زمان به 20 دقیقه كاهش یافته و خلاء موجود با شبكه های اجتماعی پرشده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در دهه دوم تنش های اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد، فساد، خشونت در جامعه ظهور جدی پیدا كرد و در دهه سوم نیز با تغییر شرایط در خانواده، حوادث جدی شكل گرفت كه بسیار نگران كننده است.
وی برخی آمارهای آسیب های اجتماعی را نشان دهنده تكانه های تغییرات فرهنگی و اجتماعی خانواده دانست.
صالحی امیری گفت: بر این اساس روابط اجتماعی در كشور دستخوش تغییرات شده، بگونه ای كه پدیده زشتی به نام «ازدواج سفید» رواج یافته و مخاطرات جدی را ایجاد كرده است.
وزیر ارشاد افزود: جامعه ایران بسیار پیچیده و پیش بینی ناپذیر است، همه تحولات نشان می دهد كه نتوانستیم آن طور كه باید و شاهد واقعیت های جامعه را پیش بینی كنیم.
صالحی امیری گفت: امروز مردم ما از فرهنگ ایثار و شهادت و گفتمان جنگ فاصله گرفته اند بنابراین نیازمند عاجل به گفتمان سازی در این عرصه هستیم و با بنر و همایش به آن نخواهیم رسید، بلكه در عمل باید این گفتمان در جامعه تسری یابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه امروز نیازمند بازنمایی، بازسازی و احیای فرهنگ دهه اول انقلاب هستیم گفت: مشكل اصلی ما این است كه در سطح شعار متوقف شده ایم در حالیكه شعار فاقد عمق است و احساسات را تحریك می كند اما گفتمان درونی و بر باورهای ارزشی استوار است.
صالحی امیری هویت بخشی را نخستین ثمره فرهنگ دانست و افزود: مهمترین عنصر هویت بخشی ایران دین و دیانت است و جامعه در فرآیند تحولات تاریخی خود همواره به اهل بیت(ع) و اسلام توسل داشته است.
وی در ادامه با اشاره به فرصت ها وتهدید های فضای مجازی در جامعه گفت: امروز می توان با استفاده از شبكه های اجتماعی، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه رواج داد و یكبار دیگر آن را بازتولید كرد.
صالحی امیری با بیان اینكه راه نجات كشور بازگشت به فرهنگ ایثار و شهادت است، افزود: جامعه باید احساس كند بدون این دو قادر به تنفس نیست، بنابراین برای رسیدن به نقطه هدف، نیازمند برنامه های بلند و میان مدت راهبردی هستیم.
وی گفت: باید ثقل تلاش های خود را متوجه مردم و جامعه كرده و از دولتی شدن این امور پرهیز كنیم، دولت بستر گفتمان سازی را ایجاد كرده و بقیه مراحل آن بر عهده مردم و جامعه است.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی افزود: امروز نخبگان، دانشگاه ها، نهادها، رسانه ها و اهالی قلم رسالتی مشترك در این عرصه دارند تا با استفاده از شبكه های اجتماعی آن را تبدیل به یك فرصت ملی كرده و با تولید انبوه محصولات فرهنگی، سرانه مصرف فرهنگی را افزایش دهند.
صالحی امیری با بیان اینكه با بخشنامه، توصیه و نصیحت مسائل جامعه حل نمی شود، ادامه داد: باید برای جوانان امروز اسطوره سازی كرد، اكنون به اسطوره هایی چون خرازی، باكری و چمران نیاز داریم، باید در شرایط كنونی، كتاب ها و قلم ها در مسیری حركت كنند تا بتوانیم در دهه چهارم انقلاب جامعه ای اخلاق مدار، آینده نگر و مقاوم در برابر تهاجم دشمن داشته باشیم.
وی گفت: عده ای اصرار دارند دولت را از نظام جدا بدانند در حالیكه دولت با همه ظرفیت امروز در خدمت مردم است اما مشكلات بیش از توان است، عده ای تلاش می كنند همه دستاوردهای دولت را تخریب كنند، برخی فقط شعار می دهند و احساس همدردی نسبت به درد مردم ندارند.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی افزود:‌ دولت در شرایطی كشور را تحویل گرفت كه روزانه 975 هزار بشكه نفت صادر می شد و دشمن در مسیری حركت می كرد كه نفت را در برابر دارو قرار داده بودند ، و كشور در شرایطی قرار داشت كه یكی از مقامات بلند پایه اروپایی گفته بود، در حال طراحی برای حمله به ایران بودیم بنابراین ظهور این دولت مانع از جنگی فراگیر شد.
صالحی امیری با بیان اینكه امروز رسانه، مغز و دیپلماسی منابع قدرت هستند، افزود: امروز در دنیا، مذاكره برای تامین منافع ملی خود تولید قدرت است، در برجام ضمن حفظ نیروهای تخصصی از طریق مذاكره، منافع ملی را تامین كردیم.
وی گفت: تحریم ها لغو شد در حالیكه زیر فصل هفت بودیم، بدان معنا كه آمادگی برای اقدام نظامی علیه ایران وجود داشت و همه دنیا ضد ما بسیج شده بودند.
صالحی امیری با بیان اینكه این اجماع از طریق مذاكره شكست خورد، افزود: برای اولین بار شكاف میان اروپا و آمریكا ایجاد شد، در حالیكه اكنون اروپایی ها در حال همكاری با ایران هستند.
وی ادامه داد: به دلیل موج افكار سازی و شایعه دشمن، نظرسنجی های قبل از برجام نشان می داد، نام مردم ایران جزو شرورترین افراد بود در حالیكه امروز همین نظرسنجی ها نام ایران را جزو سه كشور امن قرار داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه خاورمیانه اكنون ناامن ترین نقطه جهان است، افزود: در این منطقه پرخشونت، جمهوری اسلامی امن ترین كشور است كه این محصول تدبیر مقام معظم رهبری و تلاش دولت و اقتدار نیروهای مسلح است هر چند پشتوانه همه اینها خون شهداست.
صالحی امیری گفت: پس از برجام زنجیر تحریم ها و تحقیرها پاره شد، و امروز نه تنها برای سفر به هیچ نقطه دنیا مشكلی وجود ندارد بلكه شاهد صف مقامات برای حضور در ایران هستیم زیرا نگاه افكار عمومی متفاوت شده، از اینرو برجام یك نیاز ضروری در این مقطع برای عبور از یك بحران بزرگتر بود.
صالحی امیری با تاكید بر پرهیز از هرگونه حركت شتابزده در این مسیر گفت: ذات دشمن تخریب است اما دوستان آگاه باشند و ناآگاهانه در زمین دشمن بازی نكنند.
در این نشست حجت الاسلام سید محمد علی شهیدی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از مدیران و مسئولان این نهاد حضور داشتند.

دسترسی سریع