معاون اول قوه قضائیه: بسیاری از مسئولان درباره دردهای اقتصادی و درمان آنها آدرس غلط میدهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضائیه، با اشاره به ترور مسئولان نظام در اوائل انقلاب افزود: در ابتدای انقلاب، دشمن برای از بین بردن روحیه مردم به ترورهای مقامات و مسئولان نظام جمهوری اسلامی و حتی مردم عادی اقدام كرد اما دسیسه های دشمنان نتوانست مردم را مأیوس كند و مردم انقلابی ایران با اطاعت از ولی امر نه تنها در راه ماندند بلكه مسیرشان را با قدرت بیشتری ادامه دادند.
وی گفت: امروز كشور با مشكلات بزرگ اقتصادی و معیشتی مردم مواجه است اما این مشكلات دلایل مختلفی دارد كه باید به هر كدام از این دلایل در جای خود رسیدگی شود.
اژه ای افزود: یكی از علل اصلی مشكلات اقتصادی امروز ما تحریم های ظالمانه امریكا و هم پیمانان اوست كه در سال های اخیر تشدید شده است و علت دیگر هم عملیات روانی و فضاسازی رسانه ای دشمن است كه با بزرگنمایی مشكلات اقتصادی كشور سعی در ایجاد این توهم دارد كه وضعیت معیشتی مردم روز به روز در حال بدتر شدن است.
وی گفت: اما علت دیگر مشكلات اقتصادی سوءتدبیر و سوءمدیریت است كه در كنار فساد و خیانت اقتصادی از جایگاه های مختلف و توسط انسان های فرصت طلب كشور را به سمت بحران برده است.
امروز بسیاری از مسئولان در مورد دردهای اقتصادی و درمان آنها آدرس غلط می دهند و برای همه مشكلات می گویند كه باید با آمریكا مذاكره كرد در حالی كه هر كسی كه در دنیا كارش به مذاكره با آمریكا كشیده است در نهایت نابود شده است.
اژه ای افزود: شاید از مهمترین دلایل دیگر مشكلات فعلی اقتصادی كشور هم كم كاری و بی انگیزگی بعضی از مدیران در رده های مختلف باشد كه البته اینگونه مدیران در همه قوا هستند و به دلیل نداشتن اعتماد به نفس كه یك مدیر مؤمن كه باید داشته باشد، با نگاه اعتماد و امید به بیگانه باعث به وجود آمدن مشكلات اقتصادی امروز كشور شده اند.
وی گفت: اما از طرفی دیگر آیا همه این مشكلات یك راه حل دارد و برای مثال در مقابل تحریم و مبارزه با مدیران كم انگیزه و فاسد و فضاسازی رسانه ای می توان تنها با یك راه حل مبارزه كرد.
سخنران پیش از خطبه نمازجمعه افزود: امروز بسیاری از مسئولان در مورد دردهای اقتصادی و درمان آنها آدرس غلط می دهند و برای همه مشكلاتی كه ذكر كردم اعلام می كنندكه باید با آمریكا مذاكره كرد در حالی كه هر كسی كه در دنیا كارش به مذاكره با آمریكا كشیده است، مثل مصر و قزافی و صدام در نهایت نابود شده است.
اژه ای گفت: امروز وظیفه قوه قضائیه بر حسب قانون اساسی و وظیفه شرعی و از همه مهمتر در برابر خون شهدا این است كه با شهامت و قدرت در مقابل مفسدان و خائنان بایستد، اما آیا قوه قضائیه امروز این كار را انجام داده و در مقابل فساد ایستاده است؟ باید اعلام كنم عزم قوه قضائیه برای مبارزه با همه مفسدان و به خصوص دانه درشت ها، جزم است و ایستاده است تا با خیانتكاران برخورد كند.
وی افزود: اما برای فائق آمدن بر مشكلات باید این را هم در نظر گرفت كه برخورد با مفسدان نیاز به همكاری دستگاه های دیگر هم دارد چرا كه برای مثال وقتی قوه قضائیه با متهم اقتصادی كه صاحب یك بنگاه اقتصادی است و چند صد نفر كارگر را تحت كارفرمایی خود در اشتغال دارد برخورد می كند برای اینكه بنگاه اقتصادی او تعطیل نشود نیاز به همكاری بخش خصوصی دارد تا در دوران رسیدگی به فساد كارفرما كارگران او بیكار نشوند.
اژه ای گفت: همچنین در مثال دیگری مثل بابك زنجانی كه تعداد زیادی شركت در كشور داشت قوه قضائیه بعد از دستگیری او آیا می توانست شركت های او را هم اداره كند؟ قوه قضائیه برای انجام درست وظایف خود در چنین پرونده های پیچیده ای نیاز جدی به همكاری دیگر دستگاه مثل دولت و بخش خصوصی دارد كه در صورت اتفاق افتادن آن روند رسیدگی به پرونده ها سرعت بیشتری به خود می گیرد.
قوه قضائیه برای انجام درست وظایف خود در پرونده های پیچیده نیاز جدی به همكاری دیگر دستگاه ها مثل دولت و بخش خصوصی دارد كه در صورت اتفاق افتادن آن روند رسیدگی به پرونده ها سرعت بیشتری به خود می گیرد.
وی افزود: ضمن اینكه اگر یك مفسد اقتصادی توسط قوه قضائیه دستگیر می شود به غیر از مجازات وی برای تأثیرات منفی اقتصادی كه در كشور داشته است قوه قضائیه باید میزان لطمه ای كه به بیت المال وارد كرده است را مشخص كند و این هزینه ها در مجازات ها لحاظ شود و تا وقتی كه خسارت های مفسدان به بیت المال وصول نشده است، نباید این اشخاص آزاد شوند. اما محاسبه این خسارات، كاری بسیار زمانبر و وقت گیر است كه باعث طولانی شدن زمان دادرسی این نوع از پرونده ها می شود كه اگر برای مثال بخش خصوصی در زمینه حسابرسی این پرونده ها به قوه قضائیه كمك كند این رسیدگی ها در زمان بسیار كوتاهتری انجام خواهد شد.
سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه در پایان درباره پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی كه مدت هاست اخبار و شایعات ضد و نقیضی از آن در بین مردم پیچیده است هم گفت: مدت هاست كه در ایستگاه اتوبوس، مترو و هر جایی كه ممكن باشد مردم صحبت از پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی می كنند كه سرانجامش مشخص نشد پس من تصمیم گرفته ام از این تریبون استفاده كنم و از همین جا اعلام كنم كه رقم درست این پرونده اولاً 2 هزار و 855 میلیارد تومان بود كه تمامی این مبلغ به بیت المال برگشته است و فقط از شخص مه آفرید متهم ردیف اول این پرونده 643 میلیارد هم جزای نقدی دریافت شده است یعنی تنها با دادرسی متهم اول این پرونده بیش از حتی 3 هزار میلیارد تومان به بیت المال برگشت داده شده است و مردم خیالشان راحت باشد كه متهمان این پرونده هیچ كدام نتوانستند از دست قانون فرار كنند.