رئیس كمیته امداد امام خمینی (ره): درآمد این كمیته از كمك های مردمی در سال گذشته یكهزار و 200 میلیارد تومان بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، پرویز فتاح در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما افزود: 275 میلیارد تومان از محل صدقات، 230 میلیارد تومان از زكات، حدود 350 میلیارد تومان از محل طرح اكرام كه یك میلیون ایرانی حامی ایتام هستند و هر یتیم پنج حامی دارد درآمد داشته ایم.
وی گفت: این مبلغ با در نظر گرفتن جشن عاطفه ها و جشن نیكوكاری و ... به یكهزار و 200 میلیارد تومان رسیده است.
فتاح افزود: این مبلغ به جز بودجه دولت برای خانواده های زیر پوشش كمیته امداد است و این بودجه با عنوان مستمری به خانواده ها پرداخت می شود.
وی گفت: اكنون به طور میانگین به هر خانواده تحت پوشش 75 هزار تومان پرداخت می شود كه این مبلغ برای خانواده های تك نفره 53 هزار تومان و برای خانواده های پنج نفره به بالا 100 هزار تومان است.
رئیس كمیته امداد افزود: كمیته امداد 72 هزار دانشجو و 330 هزار دانش آموز را زیر پوشش دارد.
فتاح گفت: از محل كمك های مردمی امسال تا كنون 70 هزار وام ازدواج و بلاعوض پرداخت كرده ایم كه تا پایان سال به یكصدهزار وام می رسد.
وی افزود: تا پایان سال 40 هزار واحد مسكونی را برای خانواده های تحت پوشش می سازیم.
فتاح گفت: اكنون 80 هزار كودك زیر شش سال تحت پوشش كمك های تغذیه ای هستند و در ماه 75 هزار تومان به هر كدام از آنها پرداخت می شود.
وی افزود: 190 هزار یتیم را نیز تحت پوشش داریم و به هر كدام از آنها 120 هزار تومان می دهیم.رئیس كمیته امداد گفت: اكنون به معنای واقعی كه كسی نیازمند نان و خوراك باشد در كشور وجود ندارد و از این مسئله رد شده ایم.
فتاح افزود: دولت و مجلس و قوه قضائیه كمك خوبی به كمیته امداد كرده اند اما این كمك ها كم است.
وی با بیان اینكه نباید با كارت محرومان بازی سیاسی كنیم، گفت: یكی از دلایل فقر در جامعه فراگیر نبودن بیمه تأمین اجتماعی است.
فتاح افزود: اكنون شش میلیون شاغل در كشور مانند رانندگان بین جاده ای و كارگران وجود دارند كه بیمه تأمین اجتماعی نیستند و اگر فوت كنند از همان روز نخست درآمد خانواده آنها قطع می شود و بناچار به كمیته امداد امام مراجعه خواهند كرد.
وی گفت: اكنون این كمیته برای 350 هزار خانواده و به ازای هر نفر 120 هزار تومان به تأمین اجتماعی حق بیمه پرداخت می كند كه این پرداختی در مجموع؛ سال گذشته 350 میلیارد تومان بوده است.
رئیس كمیته امداد افزود: امسال پنج هزار خانواده بازنشست می شوند و حقوق بازنشستگی می گیرند و از زیر پوشش كمیته امداد امام خارج می شوند.
فتاح گفت: اگر هر خانواده 10 سال سنوات پرداخت حق بیمه داشته باشد 300 هزار تومان در ماه دریافت می كند.
وی افزود: میزان صدقات مردم سال گذشته هشت درصد افزایش یافت و پیش بینی می شود امسال 10 درصد افزایش یابد.
فتاح گفت: در طرح اكرام نیز امسال با 20 درصد افزایش روبرو خواهیم بود.
وی با بیان اینكه باید فعالیت ها و مخارج كمیته امداد امام (ره) را شفاف سازی و مشخص كنیم كمك های مردم كجا خرج می شود افزود: كمیته امداد امسال پنج هزار نخبه را زیر پوشش داشته است كه دهها نفر از آنها رتبه های برتر كنكور را كسب كرده اند.
رئیس كمیته امداد گفت: از افراد تحت پوشش كمیته امداد اكنون نماینده مجلس است.
فتاح افزود: 160 هزار خانواده از ابتدای امسال از زیر پوشش كمیته امداد خارج شده اند.
وی درباره ساختمان كمیته امداد در سوهانك نیز گفت: با توجه به اینكه این ساختمان با نیت خیرخواهانه ساخته شده بود اما بزرگ و دور از شهر بود.
فتاح گفت: اكنون به میدان آزادی آمده ایم و سند ساختمان سوهانك كه یكهزار میلیارد تومان كارشناسی شده است به عنوان وثیقه تسهیلات به افراد تحت پوشش كمیته امداد در اختیار بانك قرار گرفته است.
وی با بیان اینكه برخورد با آسیب های اجتماعی، وفاق ملی می خواهد افزود: وظیفه فقرزدایی بر عهده كمیته امداد و سازمان بهزیستی نیست بلكه اینها نهادهای حمایتی هستند.
رئیس كمیته امداد گفت: اكنون برای ساخت خانه های افراد زیر پوشش كمیته امداد حق انشعاب گاز، برق، تلفن و آب آنها رایگان است و معاف شدن یك فرزند آنها از خدمت سربازی كمك بزرگی به این خانواده هاست.
فتاح افزود: اكنون 30 هزار خانواده به دلیل معتاد بودن یا نبودن سرپرست آنها و 50 هزار خانواده به دلیل در زندان بودن سرپرست آنها تحت پوشش كمیته امداد هستند.
وی گفت: از یك میلیون و 620 هزار خانواده تحت پوشش كمیته امداد 60 درصد آنها زنان سرپرست خانوار هستند كه 45 درصد آنها به دلیل فوت سرپرست و 15 درصد به دلیل طلاق و بقیه به دلیل زندانی بودن سرپرست یا از كار افتادن وی زیر پوشش كمیته امداد هستند.
فتاح افزود: در حال پیگیری برای بیمه اجتماعی كردن همه خانواده تحت پوشش كمیته امداد امام خمینی (ره) هستیم.
وی گفت: تعداد تقاضاها برای تحت پوشش كمیته امداد قرار گرفتن، احساسات را كنار گذاشته ایم زیرا اگر قرار باشد هر كس بیاید و زیر پوشش كمیته امداد قرار گیرد حكایت یارانه ها می شود كه 70 میلیون نفر یارانه می گیرند.
رئیس كمیته امداد با بیان اینكه نیروی انتظامی، وزارت كشور و سازمان بهزیستی سه نهادی هستند كه به مؤسسات خیریه مجوز می دهند افزود: برخی از این مؤسسات مجوز ندارند كه باید بازخواست شوند.
فتاح گفت: بر اساس آمارها از هفت تا 17 هزار مؤسسه خیریه مجوز داریم.
وی افزود: تعداد زیادی از این مؤسسات فعالند اما باید قانونمند شوند و بر آنها نظارت شود.
فتاح با بیان اینكه با توجه به اینكه برخی از این مؤسسات خیریه با كمیته امداد همكاری می كنند گفت: اكنون كنار صندوق های كمیته امداد چند صندوق دیگر هم وجود دارد كه مشخص نیست پول آنها كجا می رود.
وی با اشاره به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی درباره قرار دادن حداقل مستمری مددجویان كمیته امداد و بهزیستی بر اساس 20 درصد حقوق پایه شورای عالی كار افزود: اگر سال آینده حداقل حقوق بین 900 هزار تا یك میلیون تومان باشد مستمری هر خانوار تحت پوشش كمیته امداد به طور میانگین 180 هزار تومان خواهد بود.
رئیس كمیته امداد گفت: این مصوبه به دلیل مشخص بودن منابع آن كه از محل هدفمند كردن یارانه ها و حذف یارانه چند دهك بالای جامعه مشخص است.
فتاح افزود: در گذشته افزایش سالانه مستمری خانواده های تحت پوشش كمیته امداد مشخص نبود اما با مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی، افزایش مستمری به افزایش حداقل حقوق شورای عالی كار گره زده شده است.
وی گفت: اكنون یك میلیون و 620 هزار خانواده مددجوی مستمری بگیر كمیته امداد و 450 هزار خانواده زیر پوشش سازمان بهزیستی هستند.
فتاح افزود: شنبه هفته آینده جشن خودكفایی یكصد هزار خانواده تحت پوشش كمیته امداد برگزار می شود و از این تاریخ به بعد امكان پوشش یكصد هزار خانواده جدید فراهم می باشد.