در همایش روز روستا؛نتوانسته ایم یك نظام توزیعی مناسب ایجاد كنیم

معاون اول رئیس جمهور:​ باید متناسب با زیرساخت‌ها در روستا‌ها و مناطق مختلف، برای روستاییان و عشایر مهارت آموزی صورت گیرد.

1397/07/17
|
15:44
|


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما اسحاق جهانگیری در همایش روز روستا، كشاورزی را اولویت اصلی دولت در روستاها خواند و افزود: زنجیره كشاورزی در این مناطق باید به نحوی صورت گرفته و سرمایه گذاری شود كه بیشترین بازده را برای كشاورز داشته باشد.
وی با بیان اینكه بخش وسیعی از محصولات در حمل و نقل از بین می رود گفت:​ قیمت تولید محصولات كشاورزی تا مصرف تفاوت زیادی دارد و هنوز نتوانستیم یك نظام توزیعی مناسب فراهم كنیم كه تولید كننده سهم خوبی از قیمت داشته باشد.
جهانگیری صنایع بسته بندی و تبدیلی را یكی از نیازهای اصلی در بخش كشاورزی كشور بیان كرد و گفت:​ باید اینگونه صنایع به طور مناسب در كشور ایجاد شود تا سهم ایران در تجارت جهانی كه اكنون بسیار ناچیز است، افزایش پیدا كند.
معاون اول رئیس جمهور به ارائه خدمات به روستاها اشاره كرد و گفت:​ با افتخار می توان بیان كرد كه بیش از 92 درصد جمعیت روستایی كشور دارای راه آسفالته هستند و اكنون نه تنها شهرستان ها بلكه روستاها نیز از جاده آسفالته برخوردارند.
وی اضافه كرد: در دولت یازدهم و دوازدهم ، 14 هزار كیلومتر راه آسفالته روستایی ایجاد شده است.
جهانگیری به برخورداری 78 درصد جمعیت روستاییان كشور از آب آشامیدنی اشاره كرد و افزود: براساس گزارش ها در گذشته 6 هزار روستا از آب آشامیدنی برخوردار نبودند اما اكنون 7 هزار و 500 روستا از آب آشامیدنی برخوردار شدند.
معاون اول رئیس جمهور تصریح كرد:​ فقط در سال 95 در بخش برخورداری روستاییان از آب آشامیدنی به اندازه 10 سال قبل از آن كار انجام شده است.
وی به گازرسانی به روستاییان اشاره كرد و گفت:​ در اوج كمبود منابع انرژی تمام روستاهای بالای 20 خانوار گازرسانی شدند.
جهانگیری با بیان اینكه تاكنون بیش از 23 هزار روستا گازرسانی شده است، افزود: تا پایان دولت دوازدهم 37 هزار روستا گازرسانی خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بخش بهداشت روستاییان گفت: 99 درصد جمعیت روستایی تحت بهداشت قرار گرفته اند و همه این اقدامات حق روستاییان است نه امتیازی كه ما به آنها داده باشیم.
وی به قبول شدن 17 نفر از دانش آموزان دبیرستانی در منطقه سراوان در رشته پزشكی اشاره كرد و گفت: این موضوع بسیار خوشحال كننده است كه دانش آموزانی در این مناطق با كمترین امكانات در بهترین رشته ها پذیرفته می شوند.
جهانگیری به برخورداری روستاها از اینترنت اشاره كرد و افزود: تاكنون 27 هزار روستا تحت شبكه اینترنت قرار گرفته اند و اینها نیازهای امروز است نه اقدامات لوكس.
باید با اقدامات مناسب ، مهاجرت معكوس به روستاها صورت گیرد
معاون اول رئیس جمهور یكی از جهت گیری های دولت را مهاجرت معكوس به روستاها بیان كرد و گفت: باید با اقدامات مناسب ،​كاری كنیم كه مهاجرت معكوس به روستاها صورت گیرد .
اسحاق جهانگیری در پنجمین همایش روز ملی روستا و عشایر افزود: بر همین اساس مقام معظم رهبری با برداشت یك و نیم میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی موافقت كردند.
وی گفت : با توجه به اینكه ایام انتخابات بود این كار به تاخیر افتاد تا شائبه انتخاباتی نداشته باشد و نهایتا در سال گذشته این قانون در اختیار ما قرار گرفت.
معاون اول رییس جمهوری تاكید كرد: طبق توافقی با بانك ها مقرر شد این مبلغ به ریال تبدیل و با كارمزد 4 تا 6 درصد به متقاضیان پرداخت شود.
جهانگیری تصریح كرد: نصف این مبلغ بر اساس نرخ قبل به ریال تبدیل شد و از این به بعد با نرخ ارز نیمایی تبدیل و در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وی گفت: این شرایط امتیاز بی نظیری است كه باید دقت شود این پول ها هدر نرود و عده ای سوء استفاده گر از آن استفاده نكنند و از سوی دیگر با نظارت مناسب باید با متخلفان برخورد قاطع شود.
معاون اول رییس جمهوری گفت: همه باید بدانند كه این پول مختص روستاییان و عشایر است و اگر كسی بخواهد از آن سوء استفاده كند به جامعه مظلوم ظلم و خیانت می كند.
جهانگیری اضافه كرد: روند اعطای این منابع كندتر از انتظار رییس جمهوری است و ما اصرار داریم در پرداخت این منابع هم دقت و هم سرعت لحاظ شود.
وی یادآور شد: علاوه بر این از محل منابع بانك سینا، وام هایی با سود 18 درصد پرداخت می شود كه 5 درصد آن را بنیاد مستضعفان و 5 درصد دیگر را معاونت توسعه روستایی یارانه می دهند كه سود باقی مانده برای دریافت كنندگان 8 درصد می شود از محل این منابع دو هزار و 400 طرح تصویب و از آن تعداد 21 هزار طرح منابع را دریافت كرده اند و هزار و 800 طرح به بهره برداری رسیده است.
جهانگیری به آب به عنوان منبعی محدود اشاره كرد و گفت : روستاییان باید توجه داشته باشند كه ما منابع بسیار محدودی به نام آب داریم و استفاده صحیح از آب جزو جهت گیری های حیاتی كشور است.
وی اضافه كرد: 90 درصد از آب كشور در بخش كشاورزی مصرف می شود و اگر 20 درصد در این بخش صرفه جویی شود دغدغه كمبود آب از بین می رود.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به برنامه دولت برای حمایت از ارتقا بهره وری آب در بخش كشاورزی، گفت: ما جایی را نداریم كه دولت 85 درصد هزینه های آن را پرداخت كند اما در حوزه آبیاری مدرن دولت 85 درصد از منابع مورد نیاز را به صورت بلاعوض می دهد و تنها 15 درصد را مردم پرداخت می كنند و از سوی دیگر سالی 100 تا 200 هزار هكتار تحت پوشش این شبكه می رود.
جهانگیری كشت گلخانه ای را از مهمترین اولویت های كشور برشمرد و افزود: هر كس با هر نیتی در اجرای این طرح های حیاتی كه به آینده ایران مربوط است فعالیت كند كار ملی انجام می دهد.
وی طرح های كوچك و صنایع كوچك را جزو اصلی ترین راه های ایجاد اشتغال دركشور بیان كرد و گفت: هم باید این صنایع ،​اقتصادی باشند و هم اجرا كنندگان این طرح ها ،​اهلیت داشته باشند.
معاون اول رییس جمهوری تصریح كرد: گاهی اوقات كه از بی انگیزگی مدیران سخن می گوییم، برخی انتقاد می كنند كه چرا این افراد را بركنار نمی كنند، این طور نیست كه تنها راه بركنار كردن باشد.
جهانگیری با بیان اینكه مدیر با انگیزه بن بست ها را می شكند و ابتكار و خلاقیت مدیر همین است افزود: اگر قرار باشد بگویند كه پول بدهید تا ما كار كنیم، این را هر كسی می تواند انجام دهد، مدیر با انگیزه كسی است كه وقتی پول كم است و شرایط سخت است، در این شرایط كار كند.
وی تاكید كرد : در شرایط امروز هم می شود با قدرت مدیریت، ایران را به بهترین وجه توسعه داد و باید با انگیزه پای پیشرفت بایستیم و به بهترین وجه از منابع استفاده كنیم.
معاون اول رییس جمهوری گفت: باید هر كسی در سطوح مدیریتی خیانت كرد، مهر خیانت بر پیشانی او بزنیم و بگوییم كه به مردم خیانت كرد كشور ما كشور بزرگ و پر استعدادی است، قبل از ما مدیرانی بودند كه كار كردند و مردم درباره ما هم قضاوت خواهند كرد كه برای كشور چه كردیم.
جهانگیری ادامه داد: عرصه بر مردم سخت است وفشارهای اقتصادی زیاد شده است، اما راه های خوبی وجود دارد كه می شود با تصمیمات خوب و مدیران با انگیزه با سربلندی از این دوران عبور كرد.
جهانگیری روستا را كانون اصلی تولید و از مراكز و سازه های اصلی هویت بخش ایران عنوان كرد.
وی گفت: نمی توان درباره ایران و از امتیازات و ویژگی های آن صحبت كرد و فكر كرد این ویژگی ها مختص جامعه شهری است.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان كرد: روستا نماد و یك نهاد هویت ساز در دوران های مختلف بود و امروز هم در بخش اقتصادی باید به عنوان كانون مهم تولید مورد توجه قرار گیرد.
جهانگیری مهاجرت روستائیان به شهرها در گذشته و به علت شرایط پیش آمده را انكار ناپذیر دانست و گفت: اما نباید این را هم از نظر دور داشت كه تعداد زیادی از روستاها در تقسیمات كشوری به شهر تبدیل شدند.
وی اضافه كرد: توسعه روستا همزمان با توسعه شهر را از فاكتورهای توسعه پایدار و متوازن بیان كرد و افزود : یكی از نقاط ضعفی كه گاهی در برنامه ها وجود داشته، این بوده كه به توسعه روستاها كمتر پرداخته شده است و باید به طور جدی این موارد را شناسایی و برای اصلاح آن اقدام كرد.
معاون اول رییس جمهوری گفت: ساكنین روستا باید احساس كنند كه نیازهای اولیه آن ها مانند آب آشامیدنی، راه آسفالته، آموزش و بهداشت مناسب تامین شده است، حتی امروز فناوری های روز تبدیل به یك نیاز جدی شده است.
جهانگیری خاطرنشان كرد: خوشبختانه در چهلمین سال انقلاب اسلامی یكی از نقاط برجسته جمهوری اسلامی این بود كه زیرساخت های مورد نیاز توسعه روستاها را فراهم كرد و نباید فراموش كنیم كه در اوایل انقلاب روستاها از اكثر امكانات روستایی بی بهره بودند و حتی در مقاطعی دولت ها داشتن یخچال و تلویزیون را بعنوان شاخص رفاهی بیان می كردند اما تدبیر امام و جهت گیری انقلاب این بود كه رسیدگی به مناطق روستایی و دورافتاده بیشتر مورد توجه قرار گیرد و نهادهای مناسب آن هم ایجاد شد.

دسترسی سریع