لاریجانی در سومین اجلاس بین المجالس؛ مشكلات جهانی نتیجه یكجانبه گرایی آمریكاست

رئیس مجلس شورای اسلامی كشورمان مشكلات جهانی را نتیجه یكجانبه گرایی آمریكا بیان كرد و اتحاد كشورها را در برابر اقدامات فراقانونی و یكجانبه گرایانه خواستار شد.

1397/07/18
|
08:30
|

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از آنتالیا ؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی مشكلات جهانی را نتیجه یكجانبه گرایی آمریكا بیان كرد و اتحاد كشورها را در برابر اقدامات فراقانونی و یكجانبه گرایانه خواستار شد.

لاریجانی طی سخنرانی در سومین اجلاس بین المجالس اوراسیا در شهر آنتالیای تركیه گفت: آمریكا و رژیم اسرائیل عامل به هم ریختگی امنیت جهانی هستند و اقدامات یكجانبه قدرت هایی مانند آمریكا در برخورد با مسائل بین المللی، مشكلات و چالشهای گسترده ای را برای جامعه بین المللی ایجاد كرده است.
لاریجانی خروج غیرقانونی از برجام، تصمیم غیرقانونی دولت آمریكا در مورد مساله فلسطین مبنی بر اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت یك رژیم نامشروع، اشغالگر و متجاوز، خروج از پیمان آب و هوایی پاریس و به هم زدن نظام تعرفه ای تجارت جهانی را نمونه هایی روشن از این گونه اقدامات ذكر كرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی مبارزه منفی آمریكا با پیمان آب و هوایی پاریس، زیر پا گذاشتن یكی از موضوعات حساس محیط زیستی و جهانی دانست و گفت: این امر بی اعتنایی به حقوق همه ملتها خواهد بود.
رییس مجلس شورای اسلامی اقدام خودخواهانه، یكجانبه و غیر قانونی دولت آمریكا در خروج از برجام و برقراری مجدد تحریم های ظالمانه علیه ملت بزرگ ایران را از جمله علایم هشدار دهنده ظهور مجدد گفتمان پوسیده و مندرس یكجانبه گرایی در روابط بین الملل ذكر كرد.


رییس مجلس شورای اسلامی كشورمان مشكلات جهانی را نتیجه یكجانبه گرایی آمریكا بیان كرد و اتحاد كشورها را در برابر اقدامات فراقانونی و یكجانبه گرایانه خواستار شد.

لاریجانی تاكید كرد: بدون تردید این گونه نگرشها و برخی سیاستهای چالش برانگیز و تنش زا در حوزه های مختلف از سوی برخی كشورها، فرآیند رشد و توسعه همه جانبه را تحت تأثیر قرارداده و اصل حاكمیت جهانی، چندجانبه گرایی و تجارت آزاد را با چالش رو به رو ساخته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه این نگرش های به شدت خودپرستانه و استكباری، با ادبیات نازی همراه شده و برگرفته از توهم استراتژیك است كه به گواه تاریخ، نتیجه آن، بی ثباتی و ناامنی جهانی، گسترش هرج و مرج گرایی و تهدید صلح و امنیت بین المللی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران افزود: محیط و فضای جهانی همكاریهای اقتصادی و توسعه ای، در حال تغییر است و رشد و توسعه همه جانبه، مبنایی برای همكاری در زمینه توسعه منطقه ای و بین المللی شده كه بیانگر یك تغییر پارادایمی در حوزه روابط اقتصادی منطقه ای و بین المللی است.
لاریجانی گفت: جمهوری اسلامی ایران تاكید می كند كه به دلیل این چالش، ایستادگی در برابر یكجانبه گرایی، همكاری بین اعضای مجالس اورآسیا را بیش از هر زمانی ضروری كرده است.
لاریجانی خواستار امضای توافقات تجاری میان اعضاء برای از میان برداشتن تعرفه ها و تجارت آزاد توسط كشورهای عضو مجالس اوراسیا شد و گفت: این اقدام عملیاتی مؤثر برای ایستادگی در برابر یكجانبه گرایی تجاری آمریكا به شمار می رود.
رییس مجلس شورای اسلامی تاكید كرد: بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران معتقد است كه اعضای این نشست باید با اتخاذ سیاستهای هوشمندانه، متوازن و فعال، روند چندجانبه گرایی را بیش از گذشته تقویت كنند و حوزه همكاریهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و تجاری خود را بازتعریف كرده و توسعه دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی، مجالس اوراسیا را نهادی برای تعامل و تبادل نظر دانست و گفت: بدون شك این نشست با شعار "همكاری اقتصادی، محیط زیست و توسعه پایدار" فرصت مناسبی است تا گفت و گوهای سازنده ای درباره تغییرات ایجاد شده در همكاریهای اقتصادی منطقه ای و بین المللی و توسعه همه جانبه داشته باشیم و اقدامات جدی تری را برای از میان بردن چالشهای پیش رو انجام دهیم.



لاریجانی: اقدام خودخواهانه، یكجانبه و غیرقانونی آمریكا در خروج از برجام و برقراری مجدد تحریمهای ظالمانه علیه ملت بزرگ ایران را ازجمله علایم هشدار دهنده ظهور مجدد گفتمان پوسیده و مندرس یكجانبه گرایی در روابط بین الملل ذكر كرد.

لاریجانی گفتگوهای اعضا در دو نشست قبلی در مسكو و سئول را علاوه بر عمیق تر كردن فهم و برداشت مشترك اعضاء از همكاری و مشاركت، مسیر جدیدی برای شكل گیری منطقه اوراسیا به عنوان یك قطب مؤثر برای توسعه پایدار اجتماعی و فرهنگی باز بیان كرد.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: فكر می كنم مسیر جدید، با حضور چشمگیر رؤسای محترم مجالس و هیاتهای پارلمانی هموارتر شده و بیانگر یك عزم و اراده سیاسی و اقتصادی قوی تر برای ورود به مرحله عملیاتی و اجرایی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز مقابله با بحران های زیست محیطی نیازمند توجه ویژه و همكاری جمعی است و جمهوری اسلامی ایران نیز همانند سایر كشورهای منطقه از پیامدهای سوء زیست محیطی در جهان معاصر رنج می برد كه از جمله این پیامدها می توان به وضعیت دریاچه تاریخی و زیبای ارومیه اشاره كرد و علاوه بر این عدم توجه به مسائل محیط زیست منطقه، بخش های وسیعی از استان های غربی جمهوری اسلامی ایران را با پدیده ریزگردها، غبار و آلودگی هوا مواجه ساخته است.
وی خطاب به رئیس مجلس تركیه ادامه داد: بحران سوریه، در حال تبدیل شدن به زخمی كهنه و بسیار پیچیده است و سال هاست كه مردم این كشور از بی ثباتی و فقدان امنیت رنج می برند و همین قدرت های مزاحم و ماجراجو باعث طولانی شدن بحران سوریه شده و مانع اعمال حق تعیین سرنوشت مردم این كشور هستند.
آقای لاریجانی گفت: جمهوری اسلامی ایران از آغاز بحران سوریه تاكنون با درخواست دولت سوریه، به یاری مردم سوریه در مقابله با تروریسم شتافت و همواره بر نقش حق مردم سوریه برای تصمیم گیری در خصوص آینده كشور خود و ضرورت دستیابی به یك راه حل سیاسی درون زا و سوریه محور، تاكید كرده است.


رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همكاری های ایران، تركیه و روسیه برای سامان بخشی شرایط سوریه، تلاشی منطقه ای در راستای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی و كمك به مردم و دولت سوریه است و ما از همكاری سایر كشورها در این مسیر استقبال می كنیم.
لاریجانی گفت: باید همه همكاران بدانند مساله تروریسم خاتمه نیافته است كما این كه در اهواز اتفاق افتاد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاكید كرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران تنها مردم یمن حق تصمیم گیری در مورد آینده كشور خود را دارند و ما از یمن مستقل، متحد، با ثبات، امن و یكپارچه در مسیر توسعه حمایت می كنیم و توقف تداوم تجاوز خارجی، محاصره غیرقانونی و كشتار بی رحمانه مردم یمن و بازگشت به مسیر گفت وگوهای یمنی- یمنی را راه حل بحران می دانیم.
لاریجانی گفت: جمهوری اسلامی ایران از سازمان ملل متحد و كشورهای موثر در بحران یمن می‌خواهد به جای صدور قطعنامه‌های كم اثر یا طرح‌های غیرعملی كه بیشتر متجاوزان را برای ادامه حملات غیرقانونی خود تشجیع می‌كند، تلاش‌های خود را در جهت توقف فوری حملات، اتخاذ تدابیر لازم برای انجام اقدامات فوری و موثر در حفاظت از جان و مال و امنیت غیرنظامیان به ویژه زنان و كودكان افزایش دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران تاكید كرد: امروز به دلیل رفتار غیرمسئولانه آمریكا و اقدامات جنایتكارانه رژیم صهیونیستی، مردم فلسطین از نظر شرایط زیستی در وضعیت دشواری قرار گرفته‌اند و آمریكا تحت عنوان مبهم و مجعول "معامله بزرگ قرن" به شیوه‌های غیرانسانی قصد دارد مردم مظلوم فلسطین را از زندگی در سرزمین خویش محروم كند و این رفتار ستمكارانه به نتیجه نخواهد رسید و باعث افزایش درگیری‌ها در منطقه خواهد شد.


لاریجانی: ایران از آغاز بحران سوریه تاكنون با درخواست دولت سوریه به یاری مردم در مقابله با تروریسم شتافت و همواره بر نقش حق مردم سوریه برای تصمیم گیری در خصوص آینده كشور خود تاكید كرده است.

وی افزود: اگر آمریكا به دنبال معامله بزرگ قرن است، باید گام در راه توافق بزرگ قرن بر سر حكومت مردم فلسطین برای انتخاب سرنوشت خود به صورت دمكراتیك بگذارد ولی ظاهراً عقل سیاسی آنها با هرگونه توافق، ستیز دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آمریكا اقدام مخرب دیگری را در منطقه دنبال كرده و با ایجاد هراس‌های تصنعی منطقه‌ای، از كشورهای منطقه اخاذی می كند و با كمال تأسف این اقدام همراه با ادبیات سخیف و تحقیرآمیزی نسبت به برخی كشورهای منطقه است و گاه سخن از استراتژی جدید امنیتی منطقه بیان می شود كه هدفی جز اخاذی در آن نهفته نیست البته این سیاست‌ رسوایی است و بیداری در منطقه عمیق‌تر از آن است كه با این لفاظی‌ها دچار اشتباه محاسباتی شود اما برای طراحان توطئه، پرهزینه خواهد بود.
لاریجانی تصریح كرد: امروز روشن شده است كه با نوع رفتار غیرمتعهدانه آمریكا بیان ایجاد هرگونه انضباط، چه اقتصادی و چه امنیتی از زبان سیاستمداران آمریكا به طنز بیشتر شباهت دارد تا واقعیت و معمولاً هم به بد سرانجامی منجر می شود و این اقدامات سخن ماركس را به ذهن متبادر می‌كند كه تكرار وقایع تاریخ با كمدی آغاز و به تراژدی ختم می‌شود.
وی در ادامه آمادگی كامل مجلس شورای اسلامی ایران را برای همكاری در جهت تحقق اهداف و راهكارهای تعیین شده همكاری‌های چند جانبه و كمك به ایجاد یك نظم امنیتی پایدار در منطقه اوراسیا اعلام كرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی از پیشنهاد رئیس مجلس تركیه مبنی بر ایجاد كمیته‌های تخصصی برای برگزاری اجلاس حمایت كرد و همچنین به ملت عراق و رئیس پارلمان این كشور برای برگزاری انتخابات دموكراتیك و شكل‌گیری مجلس این كشور تبریك گفت




دسترسی سریع