در نشست خبری؛بی اطلاعی 6.5 میلیون ایرانی از پرفشاری خونشان

سخنگوی وزارت بهداشت از بی اطلاعی 6 و نیم میلیون ایرانی از پرفشاری خونشان خبر داد.

1397/07/23
|
14:12
|




به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دكتر ایرج حریرچی در نشست خبری گفت: علت اصلی ابتلا به پرفشاری خون در ایران مصرف بیش از اندازه نمك است.

وی افزود: تنها 5 گرم نمك در نان مصرفی هر ایرانی وجود دارد كه دیگر جایی برای استفاده از نمك در دیگر مواد غذایی باقی نمی‌گذارد.

حریرچی گفت: تقاضای وزارت بهداشت حذف نمكدان از سفره‌های منازل است.

وی افزود: وزارت بهداشت موظف به پیشگیری از غذا‌های بسیار شور و شور همچنین مواد غذایی بسیار شیرین و شیرین است.

حریرچی گفت: پیشگیری از این تبلیغ‌ها باید همراه با فرهنگ سازی در خانواده‌ها باشد، زیرا در غذا‌های سریع (فست فود) مجبور به استفاده بیش از اندازه از نمك هستند.

وی افزود: با تلاش وزارت بهداشت قند نوشابه‌ها 10 درصد كاهش یافته است.

سخنگوی وزارت بهداشت خواهان آگاهی جامعه و تلاش خانواده‌ها به منظور حفظ سلامت اعضای خانواده شد.

وی گفت: چیپس و پفك‌های رنگارنگ كه در بیرون مغازه‌ها در معرض آفتاب قرار دارند اگر نمك نداشته باشند به زودی خراب می‌شوند و نباید آن‌ها را مصرف كرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: رئیس سازمان بیمه سلامت دیروز خبر داده است كه تا هفته آینده هزار میلیارد تومان از بدهی مراكز درمانی را پرداخت خواهد كرد.

سخنگوی وزارت بهداشت با قدردانی از دولت و مجلس شورای اسلامی كه بودجه 4 هزار و 750 میلیارد تومانی برای سازمان بیمه سلامت اختصاص داده اند، گفت: هر چند روند تخصیص اعتبار با تأخیر بوده است، اما این اعتبار اختصاص یافته و قابل تقدیر است.

وی درباره تجهیزات پزشكی ارزان قیمت در بیمارستان‌ها تأكید كرد: بیمارستان‌های دولتی تنها موظف اند از تجهیزاتی كه در سامانه (آی مد) آمده استفاده كنند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه برخی افراد سودجو و قاچاق چی كه با طرح خرید تجهیزات توسط بیمارستان‌ها از چرخه تجهیزات پزشكی بیرون گذاشته شده اند به منظور سودجویی شایعاتی را منتشر می‌كنند، گفت: مردم اطمینان داشته باشند كه تجهیزات تمام بیمارستان‌های دولتی و غیر دولتی استاندارد و مناسب است.

وی افزود: براساس طرح جدید بیمارستان‌ها تجهیزات مورد نیاز پزشكی را تهیه و فاكتور رسمی آن را در صورتحساب بیمه یا بیمار قرار می‌دهند.

حریرچی از رسانه‌ها خواست تا اینگونه شایعات و جوسازی‌ها را انعكاس ندهند، افزود: به عنوان مثال ادعا شد كه در یك مورد از واكسن آنفلونزای تاریخ مصرف گذشته در شیراز استفاده شده است كه این ادعا تأیید نشد، اما یكی از خبرگزاری‌های معتبر یك ماه پس از این خبر سؤالی مطرح می‌كند كه توزیع واكسن‌های تاریخ مصرف گذشته با تحریم‌های ترامپ چه ارتباطی دارد كه این موجب نگرانی بدون دلیل مخاطب خواهد شد.

دسترسی سریع