وزیر امور خارجه درباره تبدیل شدن موضوع برنامه موشكی مشروع كشورمان به بهانه ای برای بازیهای سیاسی امریكا هشدار داد و گفت:متاسفانه شاهد بدعهدی طرفهای برجام هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما محمدجواد ظریف در نشست خبری مشترك با همتای فرانسوی اش گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی و كشورهای عضو 1+5 چندین بار اذعان كرده اند كه ایران به همه تعهداتش در چارچوب برجام پایبند بوده است.
وی تصریح كرد: با این حال متأسفانه برخی طرف های دیگر برجام به ویژه امریكا به همان میزان كه ما به برجام پایبند بوده ایم، متعهد نبوده اند و مجبور شدیم برای اعمال تصمیمات و ترتیبات برجام همواره از فشارهای سیاسی استفاده كنیم.
ظریف افزود: با این روش تا به حال توانسته ایم تا حد زیادی برجام را با وجود كارشكنی و بدعهدی های امریكا اجرا كنیم اما اقدامات آمریكا مانع اجرای كامل برجام است.
رئیس دستگاه دیپلماسی با تأكید بر مشروعیت برنامه دفاعی كشورمان گفت: همانطور كه همه اعضای برجام اعلام كردند موضوع موشكی، جزیی از برجام نیست. این موضوعی است كه هم دولت فرانسه و هم دولت پیشین امریكا آن را رسماً اعلام كرده اند.
وی افزود: در قطعنامه 2231 عبارتی راجع به موضوع موشك های بالستیك است كه جمهوری اسلامی موضعش را در زمان تصویب این قطعنامه صریحاً اعلام كرد.
ظریف تأكید كرد: در این قطعنامه به موشك های بالستیكی اشاره شده است كه قابلیت حمل سلاح های هسته ای را داشته باشند اما همان موقع اعلام كردیم كه هیچ یك از موشك های ما برای این قابلیت طراحی نشده اند و صرفاً موشك هایی متعارف در حوزه دفاع مشروع هستند.
* برنامه موشكی ایران خارج از قطعنامه شورای امنیت است
وزیر امور خارجه تأكید كرد: برنامه موشكی جمهوری اسلامی ایران خارج از موضوع قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
محمدجواد ظریف در نشست خبری مشترك با همتای فرانسوی اش گفت: جمهوری اسلامی ایران بعنوان كشوری كه بیشترین هزینه را از تروریسم بین الملل و تجاوز كشورهای خارجی دیده است و 8 سال تجاوز عراق، سابقه بسیار تاریكی از نحوه برخورد بین المللی با این موضوع در ذهنش دارد.
وی افزود: به این علت ملت ایران هیچگاه دفاع از خود را موكول به اجازه طرف های دیگر نمی كند.
ظریف تأكید كرد: همواره اعلام كرده ایم كه هیچگاه از تسلیحات خود علیه دیگران استفاده نمی كنیم مگر در دفاع از خود و این سابقه را در 250 سال گذشته ثابت كرده ایم. اما در برابر تجاوز به كشورمان، از حیثیت و تمامیت ارضی خود با شجاعت و با اتكا به مردم بزرگ ایران دفاع می كنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی بار دیگر با بیان اینكه موضوع برنامه دفاعی ایران خارج از قطعنامه 2231 و برجام است ابراز امیدواری كرد این موضوع به بهانه ای برای بازی های سیاسی امریكا تبدیل نشود.
وی هشدار داد: امریكا با مانع شدن از ورود افراد دارای روادید قانونی به آن كشور ، وضع نامناسبی در سطح بین الملل ایجاد كرده است كه از این موضوع نباید برای دامن زدن به تنش های جدید سوءاستفاده شود.
وزیر امور خارجه فرانسه نیز در این نشست خبری با تبیین مذاكراتش با ظریف به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.
* حجم روابط اقتصادی ایران و فرانسه سه برابر افزایش یافته است
وزیر امور خارجه گفت: حجم روابط ایران و فرانسه در حدود 11 ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به سه برابر افزایش یافته است.
محمدجواد ظریف در نشست خبری مشترك با همتای فرانسوی با اشاره به سفر آقای روحانی به فرانسه در سال میلادی گذشته افزود: در این سفر بر ترسیم نقشه راهی برای گسترش روابط دو جانبه در حوزه های مختلف توافق شد و امروز پس از حدود یك سال از اجرای این نقشه راه در حوزه های مختلف كه ثمرات مثبتی برای دو كشور داشته است روابط دو جانبه را در حوزه های مختلف بررسی كردیم.
وی گفت: صبح امروز نمایندگان بخش های خصوصی دو كشور با عنوان پیش ران روابط جامع اقتصادی گفتگو كردند و پس از آن نیز نخستین جلسه كمیسیون مشترك اقتصادی دو كشور برگزار و گسترش روابط دو جانبه بررسی شد.
ظریف حل و فصل مشكلات بانكی و پیشرفت های بیشتر برای سرمایه گذاری و همكاری های اقتصادی را از زمینه هایی برشمرد كه نیاز به همكاری بیشتری دارد البته تاكنون توفیقاتی در این زمینه به دست آمده و قراردادهایی امضاء و برخی از آنها اجرا شده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: ماه آینده در چارچوب همكاری برای تولید مشترك خودرو، نخستین خودروی تولیدی از خط تولید خارج می شود كه با هدف تأمین بازار ایران و بازارهای منطقه ای سرمایه گذاری شده كه از نخستین دستاوردهایی است كه به اشتغالزایی برای دو طرف منجر می شود.
وی همكاری در حوزه های علمی و فنی، محیط زیست، ساخت فرودگاه، قطارهای سریع السیر و ایرباس را كه از حوزه های مشاركت اقتصادی ایران و فرانسه برشمرد.
ظریف گفت: امروز نیز توافقی میان من و وزیر امور خارجه فرانسه در چارچوب كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی دو كشور و نیز توافقنامه هایی میان بخش خصوصی در جلسه صبح امروز اتاق بازرگانی امضاء شد و نیز توافقی برای مبارزه با پولشویی میان دو طرف به امضاء رسید.
وی با انتقاد از متعهد نبودن برخی طرف های برجام افزود: در حوزه سیاسی نیز گفتگوهای مثبتی داشتیم و دو طرف بر اجرای كامل برجام از جانب همه طرف ها تأكید كردند.
وزیر امور خارجه گفت: دو طرف همچنین درباره مبارزه با تروریسم و افراط گرایی و قاچاق مواد مخدر گفتگوهای خوبی داشتیم و بر ادامه همكاری ها در این منطقه حساس تأكید كردیم.
ظریف همچنین با تبریك ایام الله دهه فجر افزود: خوشحالم همزمان با سالروز ورود امام خمینی (ره) از فرانسه امروز میزبان مقامات این كشور هستیم.
وزیر امور خارجه فرانسه نیز در این نشست خبری به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.
* وزیر خارجه فرانسه: نگران مواضع ترامپ هستیم
وزیر امور خارجه فرانسه از مواضع رئیس جمهور آمریكا ابراز نگرانی كرد.
جان مارك آیرو در نشست خبری مشترك با اقای ظریف گفت: آقای ترامپ در مبارزات انتخاباتی اش مواضعی داشت كه ما به گفته های او توجه كردیم و نگرانی هایی در خصوص مواضع وی داریم.
وی افزود: منتظریم كه ببینیم چه پیش می آید اما محتاط و مراقب هستیم.
وزیر امور خارجه فرانسه تأكید كرد: ما بدون اینكه منتظر روشن شدن مواضع آمریكا باشیم، مواضع یكطرفه به بهانه مبارزه با تروریسم و امنیت در آمریكا و نیز موضوع مربوط به محدودیت های صدور روادید را تصمیم نگران كننده ای می دانیم.
آیرو تصریح كرد: ما این تصمیم را به موقع و مناسب نمی دانیم و عقل سلیم حكم می كند آنان به عقب بازگردند.
وی گفت: البته همه نگران امنیت شهروندان شان هستند و ما نیز به كنترل مرزها علاقمندیم اما بدون اقداماتی كه به اصول و نیز به تعهدات بین المللی در خصوص پذیرش پناهندگان صدمه بزند.
آیرو افزود: آنچه در آمریكا انجام شده اِعمال تبعیض آشكار در قبال شهروندان كشورهای مختلف است در حالی كه باید در این زمینه با اصول و احترام اقدام كرد تا به تنش های بیهوده در عرصه بین الملل منجر نشود.
وزیر امور خارجه فرانسه همچنین با اعلام حمایت از ادامه اجرای برجام گفت: من در مذاكراتی كه در تهران داشتم علاقمندی فرانسه را به توافقات وین نشان دادم.
وی تأكید كرد: در این مذاكرات تكرار كردم كه ما با هرگونه ابتكاری كه خلاف برجام باشد مخالفیم به ویژه آنچه را كه به مذاكرات مجدد در این زمینه بینجامد اصلاً قبول نداریم.
آیرو افزود: ما از این موضع دفاع می كنیم و بسیاری از كشورها نیز با رهیافت ما در این زمینه موافقند؛ ما با دیگر كشورهای اروپایی در این زمینه وارد شور شدیم و اهداف مشتركی در این خصوص داریم.