رئیس قوه قضاییه:ایران امروز در منطقه الگوی مقاومت شده و این امر موجب هراس دشمنان به ویژه آمریكایی هاست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، به نقل از اداره كل روابط عمومی قوه قضاییه ، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی، با تسلیت سالروز شهادت امام یازدهم حضرت امام حسن عسگری(ع) و همچنین تبریك ایام میلاد باسعادت پیامبر اكرم(ص) و امام جعفر صادق(ع)، هفته وحدت را فرصتی مغتنم برای اجتماع و اتحاد مسلمانان با محوریت وجود گرامی پیامبر اكرم(ص) دانست و تصریح كرد: پیامبر اكرم(ص) كه محور تعالی اسلامی و سفیر بزرگ الهی برای همه بشریت بوده است و حتی غیرمسلمانان نیز شخصیت آن حضرت را مورد تكریم قرار می دهند، بهترین كانون تمركز برای اتحاد مسلمین است و هفته وحدت نیز موقعیت مناسبی است كه مسلمانان حول این محور و با تاكید بر مشتركات خود بتوانند اتحاد خود را بیش از پیش نشان دهند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینكه تلاش برای وحدت به معنی دست كشیدن از اعتقادات خود نیست، افزود: مشتركات مسلمانان باید موجب وحدت و دفع دشمنان اسلام و مسلمین شود.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینكه امروز بیش از دوران گذشته دشمنان به دنبال ایجاد تفرقه میان مسلمانان هستند، خاطرنشان كرد: قرن هاست كه كشورهای استعماری تلاش كرده اند كشورهای مسلمان را تكه و پاره كنند و حتی انواع دسیسه ها را برای ایجاد شكاف میان اقوام و مذاهب در داخل یك كشور به كار بسته اند. در واقع سیاست «تفرقه بینداز و حكومت كن» برای آنها یك سیاست دائمی بوده و امروز تشدید شده است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اقدامات آمریكا در كشورهای غرب آسیا و برخی كشورهای آفریقایی اظهار كرد: همین كه آمریكا به یك كشور ثروتمند اسلامی می گوید اگر دو هفته از شما حمایت نكنیم ، نابود می شوید؛ بزرگترین توهین به آن ملت و حكومت است.
آیت الله آملی لاریجانی ابراز امیدواری كرد كه برخی حكام منطقه به ندای آسمانی وحدت گوش جان بسپارند و در جهت وحدت هرچه بیشتر مسلمانان درایت لازم را به خرج دهند تا سیاست های غلط استعمارگران و نقشه های آنان علیه جهان اسلام خنثی شود.
خدا را شاكریم كه قدرت تشخیص را از دشمنان ما گرفته است
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات آمریكا در هفته های اخیر در راستای ایجاد عملیات روانی و تشدید فشارهای اقتصادی علیه كشورمان تصریح كرد: گفته بودند كه 13 آبان تحریم ها برمی گردد و فروش نفت ایران به صفر می رسد. رئیس جمهوری آمریكا نیز از سران برخی كشورهای اروپایی خواسته بود كه با او همراهی كنند تا به خیال خودش ظرف مدت 3 ماه جمهوری اسلامی مضمحل شود.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: خدا را شاكریم كه دشمنان ما را به این حماقت دچار كرده است كه نمی توانند تشخیص دهند طرف مقابل شان كشوری ثروتمند و غنی با منابع مادی فراوان و مهم تر از آن سرمایه های انسانی و مردمی بصیر و فهیم است كه هیچ گاه به هیچ كشوری باج نمی دهد و با تلاش خود از مواهب كشورشان بهره مند می شوند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینكه آمریكا در این خبط همیشگی غرق است و مشاوران افراطی در كنار ضدانقلاب فراری به هیئت حاكمه آمریكا مشاوره های نادرستی می دهند كه آن ها را مدام دچار اشتباه محاسباتی می كند، اظهار كرد: جمهوری اسلامی امروز در منطقه الگوی مقاومت شده است؛ چنانكه می بینیم مردم یمن در محاصره ای طولانی طی چند سال گذشته با دست خالی و تنگناهای شدید غذایی و بهداشتی؛ در برابر دشمن مقاومت كرده اند و در جنوب لبنان، سوریه و عراق نیز شاهد چنین مقاومت های الگو گرفته از ملت بزرگ ایران بوده ایم كه همین امر موجب هراس دشمنان به ویژه آمریكایی ها شده است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینكه مقاومت مردم ایران و حضور آنان در صحنه با پشتیبانی از نظام برخاسته از انقلاب شان موجب شكست نقشه های دشمن در طول چهل سال گذشته شده است، ابراز امیدواری كرد كه این مقاومت موجب شكست كلی سیاست های آمریكا در منطقه شود.
70 درصد زندانیان كشور به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان هستند
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت های قانونی مربوط به مجازات های جایگزین حبس كه در قالب یك بخشنامه نیز به قضات ابلاغ شده است، این قبیل مجازات ها و سایر تاسیسات قانونی منجر به كاهش جمعیت كیفری نظیر آزادی مشروط و تخفیف مجازات ها را موجب بهبود وضعیت محكومان و خانواده آنان و نهایتاً بهبود وضعیت جامعه دانست.
وی گفت: موضوع زندانها در همه كشورها مسئله ای اساسی است و در كشور ما نیز خصوصاً به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر مسئله ای قابل تأمل است . در حال حاضر نزدیك به 70درصد زندانیان كشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان به سر می برند و باید برای این موضوع چاره ای اندیشید.
آیت الله آملی لاریجانی تاكید كرد: زندان برای تحفظ از افراد خاطی است كه به جامعه آسیب می زنند و موجب تضییق آزادی و آسایش مردم می شوند یا علیه امنیت كشور اقدام می كنند. آزادی این افراد به معنای اضرار به دیگران است اما همه زندانیان از این قبیل نیستند و قضات می توانند با نگاه وسیع و ملاطفت آمیز خود در چارچوب ظرفیت های قانونی در مورد احكام زندان نگاه دیگری داشته باشند و از مجازات های متناسب جایگزین حبس استفاده كنند تا محكومان نیز بتوانند با استفاده از این فرصت به بازسازی روحی واجتماعی خود بپردازند.
رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری كرد با صدور مجازاتهای جایگزین حبس بر مبنای قانون، عدالت، فهم صحیح و بصیرت، گامی مهمی در جهت كاهش جمعیت كیفری كشور برداشته شود.
بر اساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون «دستور العمل نظارت و پیگیری احیای حقوق عامه» در دستور كار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت و مواد دیگری از آن به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.