زیرساخت های حذف كنكور آماده نیست

احمدی لاشكی نماینده مجلس شورای اسلامی:تادولت ومجلس باتمام قوا حاضر به همكاری نباشند كنكور حذف نخواهد شد.

1397/08/28
|
08:28
|


به گزارش خبرگزاری صداوسیما، قاسم احمدی لاشكی نماینده مجلس با حضور در برنامه تیتر امشب شبكه خبرسیما درباره حذف كنكور و موانع آن گفت: مجلس قوانین را­ گذرانده و قانون حذف كنكور در سال 86 تصویب شده است اما مشكل در اجرای قانون است. او افزود: در ماده 2 قانون سال 86 اعلام شد كه حداكثر تا پایان سال اول برنامه پنج ساله پنجم توسعه باید كنكور به طور كامل حذف شود اما وزارت آموزش و پرورش اقداماتی را كه باید انجام میداد درباره سوابق تحصیلی انجام نداد. در تبصر تاریخ 92/6/10 آمده است: در پذیرش دانشجو تاثیر سوابق تحصیلی به صورت تدریجی و صعودی پس 5 سال پذیرش 85 درصد پذیرش دانشجو براساس سابقه تحصیلی خواهد بود كه در اجرا باز به مشكل خورد.

­

­او افزود:ما تا سابقه تحصیلی درستی نداشته باشیم كه بتواند جایگزین مناسب برای كنكور باشد نمی توانیم كنكور را حذف كنیم.­

­

نماینده مردم نوشهر در ادامه گفت: در قانون سال 86 رسما اعلام شدكه دوره های كاردانی، كارشناسی، كارشناسی ارشد حتی دكتری و دكترای حرفه ای، آزمون بر اساس سوابق تحصیلی باشد وشورای سنجش و پذیرش شامل هفت نفر می باشد كه حق رای دادن دارند، شامل سه وزیر ( علوم، آموزش و پروش و وزارت بهداشت) و سه معاون آموزشی و رئیس سازمان سنجش آموزش كشور هستند كه می توانند در این قانون نظر دهند.

­

طبق قانون 86 ما شورای سنجش نداشتیم بلكه كمیته ای با كارگروهی شامل اعضای فوق تشكیل شد كه قرار شد وزیر یا یكی از معاونان حضور داشته باشد. او افزود: قانون باید شفاف باشد و مشخص شود مسئولیت باكیست؟ دغدغه های مجلس این است كه آمادگی استفاده از سوابق تحصیلی دوره متوسقه ایجاد شود، در سوابق تحصیلی در دوره متوسطه مهم است و آموزش و پرورش باید این آمادگی را پیدا كند كه از سوابق استفاده شود.

­

لاشكی درباره حذف كنكور گفت: اول باید از آموزش و پرورش شروع كرد و زیرساخت ها باید آماده شود. وقتی ملاك كنكور بر اساس سوابق تحصیلی باشد باید اول به دنبال عدالت آموزشی باشیم و برای این كار لازم است كه معلم به اندازه نیاز آموزش داده شود و امكانات و زیرساخت ها در كل كشور آماده شود. دولت باید حامی آموزش و پرورش شود چراكه ما تا سال 1400 حدود 300 هزار معلم ما بازنشسته خواهند شد بنابراین باید تمامی امكانات دولت به كمك آموزش و پرورش بیاید.

­

او افزود: حذف كنكور نشدنی نیست اما تازمانیكه دولت و مجلس با تمام قوا حاضر به همكاری نباشند این كار شدنی نیست.

لاشكی گفت: مجلس زیر بار اینكه فلان موسسه مافیای كنكور است نخواهد رفت بنابراین چون اموزش و پرورش مجوزها را صادر می كند باید بررسی شود.­
­

عبدالرسول عمادی معاون وزیر آموزش و پرورش دیگر مهمان برنامه درباره حذف كنكور گفت: حذف كنكور نیاز به مصوبه مجلس شورای اسلامی دارد و قانون مصوب سال 92 تحت عنوان قانون سنجش و پذیرش دانشجو نیز قانون حذف كنكور نیست. این قانون قرار بوده كنكور را تغییر دهد و تاثیر كنكور را كم كند نه اینكه كنكور را حذف كند و روح این قانون اعمال سوابق تحصیلی در كنار كنكور بوده است.­ هدف این قانون این بوده كه بسیاری از رشته محل هادر كنكور آزاد شود و ملاك پذیرش براساس سوابق تحصیلی یعنی معدل سال آخر متوسطه باشد.

­

او افزود: با توجه به افزایش ظرفیت دانشگاه ها بسیاری از صندلی ها در دانشگاه ها از كنكور آزاد شود و پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی شود و­ در مدت 5 سال باید 85 درصد ظرفیت دانشگاه ها آزاد شود كه الان نیز همین ظرفیت آزاد شده اما ظرفیت ها در برخی دانشگاه ها بی ضابطه افزایش یافته و بیش از نیاز كشور در برخی دانشگاه ها ظرفیت ایجاد شده است.

­

­عمادی­ افزود: مجلس بر اساس قانون سال 92 حدود هشتاد و پنج درصد ظرفیت دانشگاه ها را از كنكور آزاد كرده و برای ظرفیت باقی مانده یعنی صندلی های پرمتقاضی نیز تمهیداتی اندیشیده است­ و­ آن این است كه در كنار نمرات آزمون های عموی و تخصصی كنكور سهم سوابق تحصیلی باید افزایش یابد تا كنكور را كمرنگ كند و این به معنای حذف كامل كنكور نیست.­
­

او افزود: آموزش و پرورش در تولید سوابق تحصیلی ناكام نبوده بلكه مجری مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو است.

­

آموزش و پرورش هر سابقه ای را كه خواسته شده در اختیار شورای سازمان سنجش قرار داده است. این شوراست كه باید­ درباره­ سوابق تصمیم بگیرد و در سالهای قبل نیز بر طبق مصوبه های این شورا آموزش و پروش عمل كرده است و كوتاهی صورت نگرفته است. اشكال یا به قانون برمی گردد یا به شوار كه موظف بوده مصوباتی را داشته باشد كه قانونی باشد.


­عمادی گفت: قانون مصوب سال 86 ملغی شده و مبنای ما قانون سال 92 و اصلاحیه آن در سال 95 است كه ملاك می باشد. در تعریف سوابق تعدادی از دروس سه سال متوسطه مبناست كه باید نهایی شود و در سوابق استفاده شود و اگر شورای سنجش­ پذیرش به جز دروس پایه سال آخر متوسطه كه نهایی شده دروسی دیگری را نهایی كند مطابق مصوبه شورا آموزش و پرورش آن دروس را نیز نهایی خواهد كرد و نمرات را برای پذیرش دانشجو به شورای سنجش ارائه خواهد كرد.­

­عمادی درباره شرایط شركت در كنكور گفت: شرایط شركت در كنكور در همه نقاط كشور یكسان نیست و همه از فرصت های یكسان و برابر برخوردار نیستند بنابراین این شرایط هم در كنكور و هم در سوابق تحصیلی وجود دارد.­
­

او افزود: ضریب عدالت آموزشی در نظام آموزشی ما نسبت به كنكور ضریب قابل قبول تر و­ هنجارتری است بنابراین فرصت برابری برای كسب نمره در منطقه یك تهران و بیست برابر است پس از نظر عدالت آموزشی سوابق تحصیلی كاملا­ عادلانه تر از كنكور است.

­

اطمینان درباره امنیت در امتحانات نهایی آموزش و پرورش فراهم شده و زمینه ها برایایجاد سابقه تحصیلی مطوئن و متقن فراهم شده است.

­

او افزود: قانون سال 92 بسیار مترقی است چون گفته شده در آزمون های پرسوابق تحصیلی باید آزمون غربالگری هم باشد كه این آزمون همان كنكور است.

عمادی در ادامه درباره موسسات كنكور گفت: یكی از عوامل فشار برای جلوگیری از اعمال سوابق تحصیلی مافیای كنكور است كه در فضای جامعه جو روانی ایجاد می كنند. وقتی كنكور مورد هجوم قرار می گیرد كل منافع موسسات كنكور به خطر می افتد بنابراین شروع به فضا سازی در جامعه می كنند. انچه در قانون پذیرش دانشجو دیده می شود سوابق تحصیلی است. موسساتی كه كلاس های كنكور و آزمون های كنكور برگزار می كنند در خارج از آموزش و پرورش هستند و آموزش و پرروش­ درحال بررسی این آزمون هاست . قرار است مجوزها مورد بررسی شود و كارگروهی در آموزش و پرورش در حال بررسی است.­

زرین نشان كارشناس مسائل آموزشی در ارتباط تلفنی گفت: كنكور نیاز آموزشی را نمی تواند تامین كند و با كنكور شادابی از دانش آموزان گرفته شده و به غولی تبدیل شده است. او گفت: وجود جاذبه های مالی و گردش مالی كه اعلام شده و در كنكور اخذ می شود فرایند كنكور را مدیریت می كند. موسسات كنكور نیز یكی دیگر از موانع حذف كنكور است. جذب روانی كه­ در جامعه وجود دارد اجازه تصمیم درست را نمی دهد . اما تغییر نظام آموزشی در 3-3-6 بهترین مرجع برای كنكور است و استفاده از سوابق تحصیلی در 80 درصد رشته ها نیز بدون تاثیر نخواهد بود.

دسترسی سریع