در واكنش به تحریم‌های یك جانبه آمریكا؛ عراق بخشی از تحریم‌های آمریكا علیه ایران نخواهد بود


نخست وزیر عراق: تصمیم آمریكا به اعمال تحریم علیه ایران، تصمیم بین المللی نیست كه عراق به آن پایبند باشد.

1397/08/30
|
11:57
|



به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبكه تلویزیونی العراقیه، عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق درباره تحریم های آمریكا علیه ایران گفت: بغداد بخشی از این تحریم ها نیست.

عبدالمهدی با تاكید بر اینكه این تحریم ها بین المللی نیست، افزود: ما بخشی از تحریم ها نیستیم. آمریكا می خواهد تحریم هایی علیه یك كشور یا برخی اشخاص اعمال كند، این به واشنگتن و سیاست های آن مربوط است و تصمیم عراق نیست. در واقع، این تصمیم ها بین المللی هم نیست تا برای مثال، عراق در چارچوب پایبندی به منشور سازمان ملل، به این تصمیم ها پایبند باشد. بنابراین، این قضیه یك مسئله دوجانبه است كه ما بخشی از آن نیستیم. در عین حال، ما بخشی از هیچ گونه تجاوزگری علیه هیچ كشور دیگری هم نیستیم. برخی كشورها هستند كه دشمنی با غرب یا آمریكا را مناسب می دانند. همچنین عراق بخشی از تشكیلات یا شورش ها برای هدف قرار دادن دیگران نیست.
نخست وزیر عراق گفت: در جهان اختلافات منطقه ای و بین المللی بسیاری وجود دارد. در سطح منطقه ای، طرفها یا كشورهایی هستند كه در برابر طرفها یا كشورهای دیگری قرار می گیرند. ما حامی جنگ با هیچ كشوری نیستیم.
برخی احزاب خواهان ایفای نقش در دولت جدید هستند

نخست وزیر عراق گفت همچنان برخی احزاب برای رسیدن به نقشی در دولت خواسته هایی مطرح می كنند.
عادل عبدالمهدی با افشای خواسته برخی احزاب برای رسیدن به نقشی در دولت، تأكید كرد برخی طرف های اصلی سیاسی به وی حق انتخاب وزرای خود را اعطا كرده اند.
وی گفت ائتلاف های الاصلاح و البناء دو قدرت هستند كه طرح پارلمان و دولت را در اختیار دارند. توافق بین این دو ائتلاف، موضوع مهمی در حمایت از روند سیاسی عراق است.
نخست وزیر عراق گفت: «همچنان برخی احزاب برای رسیدن به نقشی در دولت خواسته هایی دارند و چه بسا این خواسته ها مشروع باشد. این احزاب می گویند ما وارد انتخابات شده ایم و باید به نقش خود در دولت دست یابیم. اما گرایش قدرتمندی در برخی طرف های اصلی وجود دارد كه خواهان كنار گذاشتن این كار و تكیه بر تجربه، مهارت و استقلال و فن سالاری هستند. حتی برخی احزاب نه همه آنها، متعهد شدند كه وزاری سابق یا نمایندگان پارلمان را معرفی نكنند. همگان در خصوص این قضیه توافق نكردند؛ اما برخی احزاب بزرگ این گونه اصول را اتخاذ كردند. بر این باورم كه این كارها به منزله پیشرفت به سمت و سویی است كه قصد داشیتم به آن برسیم. اگر این قضایا را تقویت كنیم، می توانیم اقدامات خوبی برای برون رفت از این سهمیه بندی انجام دهیم.
دو حزب كه طرح پارلمان، دولت، تشكیل دولت و قوانین دولت را در اختیار دارند، احزاب الاصلاح و البناء هستند. در این احزاب نیز محورهایی وجود دارد. بر این باروم كه این احزاب نمایندگان زیادی در پارلمان دارند و توافق در این دو حزب و بین آنها به منزله موضوع مهمی برای ایجاد روند دمكراتیك در عراق است. به نظرم، می توان بر این قضیه تكیه كرد و در صورتی كه بخواهیم قانون جدید احزاب و قانون جدید انتخابات وضع كنیم، زمینه به شكل بهتری فراهم خواهد شد.»

دسترسی سریع