سی و دومین كنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی در تهران با صدور بیانیه ای به كار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ در آئین اختتامیه سی و دومین كنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی بیانیه « اختتامیه سی و دومین كنفرانس وحدت اسلامی با عنوان «قدس، محور وحدت امت» به شرح زیر قرائت شد :
به حول وقوه ی الهی سی ودومین كنفرانس وحدت اسلامی در پایتخت جمهوری اسلامی ایران همزمان با میلاد پیامبر اعظم و نوه ی ایشان امام جعفر صادق علیه السلام برگزار گردید.
این كنفرانس از تاریخ 2 لغایت 5 آذر مصادف با 16 لغایت 18 ربیع الاول 1440 هجری قمری تحت عنوان قدس محور وحدت امت با حضور بیش از 900 شخصیت دینی، فكری و سیاسی از سراسر جهان برگزار گردید.
شركت كنندگان در این كنفرانس توفیق دیدار با رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای را داشته و از رهنمودهای تاریخی و حكیمانه ی ایشان كه افق های روشنی را در مسیر وحدت مسلمانان گشوده و آن ها را به ایجاد نهضتی جهت رویارویی با چالش ها و حمایت از آرمان فلسطین و برپایی تمدن نوین اسلامی فرا می خواند، بهرهمند شدند.
مراسم افتتاحیه با سخنرانی ارزشمند رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی جناب دكتر حسن روحانی آغاز شده و با تجلیل پیشتازان وحدت و تقریب، و نیز سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی جناب آقای دكتر لاریجانی به پایان رسید.
شركت كنندگان در كنفرانس با حضور در جلسات عمومی و كمیته های گوناگون به بررسی مسائل امت اسلامی، بیداری، وحدت، مقاومت و ضرورت دفاع از قضایای عادلانه كه در رأس آن قضیه ی محوری جهان اسلام یعنی آرمان فلسطین قرار دارد، پرداختند. همچنین مهمانان این كنفرانس به بنیانگذار جمهوری اسلامی و پیشرو بیداری امت و وحدت، و پایهگذار مسیر مقاومت و آزادی، ادای احترام نمودند.
نتایج سه روز بحث و گفتگو در كنفرانس به شرح ذیل اعلام می گردد:
1- شركت كنندگان تاكید كردند كه آرمان فلسطین مسئله ی محوری و عادلانهی امت اسلامی بوده و اولین دشمن جهان اسلام، رژیم غاصب صهیونیستی است؛ لذا باید تمامی تلاش ها برای مقابله با این رژیم غاصب همسو شود؛ چرا كه این رژیم غدهای سرطانی است كه با هدف تضعیف نهضت و سلطه بخشیدن به آمریكا و نا امن كردن منطقه در قلب آن كاشته شده است، منطقه ای كه با وجود نژادهای متعدد از محبت و عزت و كرامت بهره می برد.
2- حاضران در كنفرانس بر ضرورت وحدت بین مسلمانان، پایان دادن به نزاع های داخلی و منطقه ای از طریق تشخیص دشمن، ونیز عبور از اختلافات و تمركز بر نقاط مشترك و دعوت به گفت و گوی بین كشورها و نیروهای مؤثر در كشورهای اسلامی و فعال سازی كمیته ی مساعی حمیده جهت برطرف كردن نزاع ها تأكید نمودند؛ چرا كه این مسأله امنیت و صلح را به دور از پناه بردن به نیروهای بیگانه و یاری جستن از همپیمانان و دوستان آن ها محقق می سازد.
3- علمای حاضر در كنفرانس مخالفت خود را با: معامله ی قرن ترامپ كه با هدف به حاشیه راندن آرمان فلسطین و فراموشی آن و تمامی اشكال سازش با دشمن صهیونیست و طرح های تسلیم در برابر دشمن و روند شهرك سازی و ابطال حق بازگشت و یهودی سازی قدس و مسجد الاقصی و منتقل ساختن پایتخت رژیم صهیونیستی به این شهر طراحی شده است را اعلام می دارند.
همچنین، مقابله با اقدام دولت آمریكا جهت منتقل ساختن سفارت اسرائیل به قدس را محكوم نموده و بر ضرورت رویارویی با آن و باقی نگهداشتن قدس به عنوان شهر صلح و ادیان و تمدن های گوناگون تأكید كردند.
4- شركت كنندگان و آزاد اندیشان حاضر در كنفرانس، حمایت از ملت فلسطین در رویارویی با جنایات رژیم صهیونیستی و اقدام جهت پایان دادن به آن، و نیز تلاش در راستای رفع محاصره ی ظالمانه از غزه را خواستارند. همچنین مقاومت دلاوران غزه و پیروزی های اخیر آن ها و نیز مقاومت فرزندان فلسطین در قدس و كرانه ی باختری و نیز پایداری پناهندگان فلسطینی در دیگر كشورها را پاس داشته و بر ضرورت وحدت و همدلی آن ها جهت رویارویی با چالش های كنونی تأكید نمودند؛ لذا حاضران، راهپیمایی های روز قدس و مشاركت ده ها هزار نمازگزار در مسجد الاقصی و راهپیمایی های بازگشت و اردوگاه ها و فداكاری های صدها شهید و هزاران مجروح فلسطینی را ارج نهاده و از جامعه ی بین المللی، به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین را خواستار شدند.
5- شركت كنندگان، مخالفت خود را با همه اشكال عادی سازی سیاسی، بازرگانی، فرهنگی و ورزشی را با رژیم صهیونیستی اعلام كردند؛ چرا كه این اقدام از جهت شرعی و عقلی حرام بوده، و بر هر مسلمانی واجب است كه از تمامی ابزارهای موجود جهت رویارویی با این رژیم استفاده نماید. آن ها همچنین مواضع افتخار آمیز ورزشكاران، هنرمندان، نمایندگان مجلس و فعالان در این زمینه، در راستای به رسمیت نشناختن دشمن صهیونیستی را ستوده، و ادامهی این اقدامات را تا فراگیر شدن این رویكرد نسبت به تمامی همپیمانان دشمن صهیونیستی ـ آمریكایی خواستار شدند.
6- حاضران حمایت خود را از فرزندان شرافتمند امت در دفاع از راه مقاومت در منطقه به عنوان تنها گزینه ای كه اثربخشی خود را در نزاع با دشمن صهیونیستی و آزادسازی این سرزمین و ملت آن، پس از ناكامی دیگر گزینه ها به اثبات رسانده، اعلام كردند.
7- شركت كنندگان از جامعه بین المللی و تمامی كشورها، پایان دادن به جنگ ظالمانه علیه یمن، رفع محاصره، مبارزه با گرسنگی این ملت، حمایت از راه حل سیاسی، برقراری صلح از طریق حفظ تمامیت ارضی این كشور، آشتی ملی فراگیر و همكاری با گروه های یمنی جهت آبادانی كشور را خواهانند.
همچنین، در پیش گرفتن همین سیاست ها در تمامی مناطق درگیری و بحرانی از جمله نیجریه، برمه، بحرین، و ... و نیز حل و فصل درگیری ها از طریق اصول و ثوابت دین حنیف اسلام و تأكید بر حاكمیت ملت ها و تلاش در جهت آزادسازی رهبران در بند زندان از جمله علامه شیخ زكزاكی را خواستارند.
8- حاضران بر ضرورت ادامه یافتن مسیر بیداری اسلامی و راه امام راحل (ره) و همه ی وحدت خواهان از جمله امام بروجردی (ره) و شیخ محمود شلتوت (ره) و امام موسی صدر (اعاده الله) و علامه مودودی (ره) و امام محمد باقر صدر (ره) تأكید نمودند.
9- شركت كنندگان از رهبر، دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران، به جهت پایداری و مواضع ثابت آن ها در برابر آرمان های عادلانه، كه در رأس آن آرمان فلسطین قرار دارد، تقدیر و تشكر نموده و محاصره ی ایالات متحده علیه ملت ایران را محكوم می كنند. و از جامعه ی بین المللی خواستارند كه به این فشارهای ظالمانه تن در ندهند، همچنین آن ها به جمهوری اسلامی به جهت پیروزی های چشمگیر آن در زمینه های علم، سیاست و تكنولوژی و به چالش كشیدن فشارهای اقتصادی و ایجاد نیروی بازدارنده در برابر هر گونه تجاوز احتمالی تبریك گفته، و این پیروزی را پیروزی همه ی ملت های مسلمان می دانند. همچنین آن ها از مواضع امام خامنه ای (حفظه الله) كه بیانگر عزت و كرامت بوده و پشتوانه ی قضایای بر حق و مبارزه با نیروهای ظلم و تاریكی است، تقدیر می نمایند.
10- شركت كنندگان، علاوه بر تأكید بر محوریت قدس و مسجد الاقصی در محقق ساختن وحدت امت، و ضرورت آزاد سازی همه ی خاك فلسطین از رود تا دریا، تشكر و قدردانی خود را از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در انتخاب قدس به عنوان موضوع این كنفرانس در شرایط كنونی منطقه، بیان نموده، و از تلاشها و مسئولیت پذیری آن در یكپارچه سازی صفوف مسلمین در راستای همسوسازی تلاش ها جهت آزادسازی اولین قبله مسلمانان و ثالث الحرمین و محل عروج رسول گرامی اسلام (ص) و نماد وحدت مسلمین و خواستگاه عزت و كرامت، كمال تشكر و تقدیر خود را اعلام می نمایند.
وآخر دعوانا أن الحمد لله رب العالمین