جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش: نیروی دریایی ارتش باید بتواند امنیت و استقلال تردد كشتیرانی را تامین كند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، امیردریادار تورج حسنیمقدم در مصاحبه با رادیوگفتوگو اظهار كرد: برای رسیدن به منافع ملی نیاز به امنیت ملی پایداری است كه برای به وجود آمدن این امنیت ملی پایدار باید یك قدرت ملی در میان باشد. قدرت ملی نیز مولفههای زیادی دارد كه یكی از این مولفهها، مولفه نظامی است كه در بحث نیروی دریایی ارتش در دریای عمان، خلیجعدن و بابالمندب به طور كل در آبهای آزاد مسئولیتش با نیروی دریایی ارتش است.
وی افزود: نیروی دریایی ارتش بحث دیپلماسی دفاعی دریایی را به عهده دارد، یعنی به عنوان یك فن بحث سیاسی، دفاعی و اجرایی را در دریاها انجام میدهد تا بتواند از منافع و منابع جمهوریاسلامی در دریای آزاد دفاع كند. لذا استحكام بخشیدن به بحث دیپلماسی كشور و ارتقاء جایگاه آن در مجامع بینالمللی، برقراری امنیت در تردد كشتیهای ایرانی در آبهای آزاد و همچنین حفاظت و حراست از منابع و منافع جمهوریاسلامی در دریاها از وظایفی است كه نیروی راهبردی ارتش دنبال میكند.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: نیروی دریایی ارتش با حضور خودش در دریاها و برافراشته كردن پرچم پرافتخار جمهوریاسلامی در اقصی نقاط دنیا از منافع كشور دفاع میكند. تا به امروز با اعزام تقریبا 59 ناوگان به سمت خلیجعدن، بابالمندب، دریای سرخ و دریای مدیترانه و دریای چین سعی كردیم در حوزههای رقابتی از منافع جمهوریاسلامی دفاع كنیم. بنابراین در راستای حفظ منافع تلاش كردیم قدرت دفاعی خوبی را به وجود بیاوریم.
امیردریاردار تورج حسنیمقدم گفت: با توجه به اینكه نیروی انسانی ما، نیروی توانمندی است در بحث مهارت سعی كردیم همافزایی داشته باشیم به علاوه اینكه با انضباط محور و تعهد محور همیشه تلاش كردیم به عنوان یكی از نیروهای توانمند نیروهای مسلح در بحث دریا از منافع جمهوریاسلامی حفاظت كنیم.
وی افزود: تقریبا 7 هزار كیلومتر مرز داریم كه از این مقدار 3 هزار كیلومتر مرز دریایی است كه تقریبا 2 هزار كیلومتر در جنوب و هزار كیلومتر نیز در شمال كشور قرار دارد. لذا تقریبا 30 درصد از مرزهای ما، مرز دریایی است و از طرفی تقریبا 93 درصد واردات و صادرات نیز كشور از طریق دریا انجام میگیرد، یعنی از 30 درصد مرز دریایی، 93 درصد صادرات و واردات انجام میشود و در آن 70 درصد مرز خشكی ما تقریبا 7 درصد واردات و صادرات صورت میگیرد. لذا دریا مهم زیادی برای كشور ما دارد.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: نیروی دریایی ارتش باید بتواند امنیت و استقلال تردد كشتیرانی را در آبهای آزاد به ویژه در رابطه با شناورهای جمهوریاسلامی تامین كند. در خلیج عدن و بابالمندب به صورت سالیانه تقریبا 65 هزار كشتی تردد میكند. لذا نیروی دریایی باید با قدرت و اقتدار بتواند در دریاها حضور داشته باشد و امنیت را برقرار كند و همچنین از آبهای انحصاری و اقتصادی و فلات قاره جمهوریاسلامی كه بیش از 200 مایل دریایی از مرزها فاصله دارد، بتواند از مرزهای دریایی خود دفاع كند.
امیر دریادار تورج حسنیمقدم گفت: امروز ناوگان ما با 2 هزار كیلومتر فاصله از ساحل جمهوریاسلامی در حوالی بابالمندب، خلیجعدن و دریای سرخ مشغول عملیات گشت و شناسایی هستند یعنی هم در حال مراقبت و شناسایی هستند و ترددها را رصد و تهدیدها را ارزیابی میكنند تا بتوانیم از منافع خودمان دفاع كنیم. بنابراین نیروی دریایی سعی كرده با پای كار آوردن تجهیزات جدید قدرت مانور خودش را در حوزه دریا افزایش دهد.
وی افزود: با استفاده از فنآوری داخلی ناوگان سهند تا هفته آینده به ناوگان دریایی اضافه خواهد شد. سهند نسبت به دماوند و جماران از ویژگیهای خاصی برخوردار است. لذا در بحث پژوهش فعالیت خوبی داشتیم و تلاش كردیم با استفاده از تفكرات جدید و ایدهپردازی و با فكرهای نو به دنبال آن باشیم، زیرا نیروی دریایی وابسته به دانش جدید است و باید همواره به دنبال كسب دانشهای جدید و نیروهای خلاق باشیم. در عین حال خلاقیت همراه با اخلاقآموزی است و نیروهای ما باید صبور، محكم، با اراده و مقاوم باشند كه در ماموریتهای طولانی بتوانند در عین خلاقیت و ابتكار دوام بیاورند