منافع مشترك ایران و اتحادیه اروپا باید پس از برجام بدست آید

رییس جمهور: اتحادیه اروپا پس از برجام باید از شركت ها و بانكهای اروپایی حمایت كامل كند تا منافع مشترك ایران و اتحادیه اروپا بدست آید.

1395/11/23
|
13:20
|

به گزارش خبرگزاری صداو سیما، آقای روحانی در نشست خبری مشترك با نخست وزیر سوئد، افزود: برای ما سوئد به عنوان كشوری با سابقه روابط نزدیك با ایران ، حائز اهمیت است و امروز در زمینه های مختلف دو جانبه ، منطقه ای و بین المللی توانستیم با هم گفتگو كنیم.رئیس جمهور گفت: سوئد بعنوان یك كشور پیشرفته اروپایی ، عضو اتحادیه اروپا و امروز بعنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل برای ما از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی افزود: امروز بعد از توافق هسته ای و برجام شرایط مناسبی بین ما و اتحادیه اروپا و همچنین بین ما و سوئد برای توسعه روابط اقتصادی بوجود آمده است.

آقای روحانی با اشاره به اینكه مواضع سوئد همواره از میانه روی و تعادل برخوردار بوده است گفت: حتی در دوران تحریم هم روابط ما با سوئد ادامه پیدا كرد و مواضع این كشور درباره مسائل هسته ای ایران هم میانه و متعادل بود.

رئیس جمهور خاطرنشان كرد: ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه روابط دو كشور بویژه در زمینه حمل و نقل، محیط زیست، ارتباطات و فناوری اطلاعات و معادن و صنعت وجود دارد.

آقای روحانی با بیان اینكه اراده دو كشور این است تا روابط ایران و سوئد به قبل از تحریمها برگردد گفت: امیدواریم بتوانیم از طریق ظرفیتهای اقتصادی بویژه تضمین صادرات و صندوق تضمین صادرات ، روابط بانكی نزدیك تری برقرار كنیم.

وی افزود: ما معتقدیم اتحادیه اروپا بعد از برجام باید از شركتها و بانكهای اروپایی حمایت كند تا از ظرفیتهای بعد از برجام بتوانیم حداكثر استفاده را ببریم.

رئیس جمهور گفت: یكی از موضوعات مورد بحث در دیدار امروز مسیر ترانزیت ایران و اروپای شمالی و شرقی به اقیانوس هند و ارتباطی است كه از لحاظ جاده ای و ریلی می توانیم بین این دو منطقه ایجاد كنیم.

وی افزود: همچنین درباره روابط دانشگاهی، علمی و فناوری جدید و ارتباطی كه می تواند به نفع دو كشور باشد بحث شد.

آقای روحانی بررسی مسائل منطقه ای بویژه افغانستان، عراق ، سوریه و یمن را از دیگر محورهای گفتگوی امروز خود با نخست وزیر سوئد اعلام كرد و گفت: موضوع آتش بس در سوریه و ادامه آن برای هر دو طرف اهمیت داشت و اینكه مذاكرات گروههای معارض با دولت سوریه ادامه داشته باشد و در نهایت سوریه شاهد ثبات و امنیت باشد و جنگ با گروههای داعش و جبهه النصره ادامه پیدا كند.

وی افزود: همچنین در این دیدار در زمینه مسئله فلسطین و موضوعات منطقه ای كه از سالهای گذشته وجود دارد و راههای كاهش تنش بحث و گفتگو شد.

آقای روحانی گفت: وضع مردم یمن و فشاری كه روی مردم این كشور است و نیازمندی های دارویی و غذایی و ضرورت آتش بس در این كشور و مذاكره یمنی - یمنی نیز مورد تاكید دو طرف قرار گرفت.

رئیس جمهور با اشاره به اینكه این اولین سفر نخست وزیر سوئد به ایران است ، حضور هیئت عالی رتبه و نمایندگان 40 شركت سوئدی را در این سفر نشانه اراده دو كشور برای توسعه روابط و صلح و ثبات جهانی دانست.

* نخست وزیر سوئد: آماده ارتقای روابط با ایران هستیم
نخست وزیر سوئد با اشاره به حضور هیئت بزرگ تجاری و نیز مسئولان سازمانهای بزرگ سوئدی در سفر وی به ایران گفت: این امر عزم سوئد را برای ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد.

استفان لوفون در نشست خبری مشترك با آقای روحانی ضمن تشكر از جمهوری اسلامی ایران به خاطر مهمان نوازی ، حضور خود در تهران را افتخار بزرگی دانست.

وی با اشاره به حضور نخست وزیر پیشین این كشور در دهه 80 میلادی به عنوان میانجیگر در جنگ تحمیلی ایران و عراق، افزود: این سفر اولین سفر نخست وزیر سوئد به عنوان دیدار دوجانبه با رئیس جمهور ایران است و من به آن افتخار می كنم.

لوفون همچنین بحث در مورد مسائل منطقه ای، حقوق بشر، موضوع سوریه و روابط ایران با سایر بازیگران منطقه ای و نیز عربستان را از جمله محورهای گفتگوی خود با رئیس جمهور كشورمان عنوان كرد.

وی افزود: ما در زمینه تجارت و اقتصاد و همچنین روابط بیشتر شركت های تجاری دو كشور با رئیس جمهوری اسلامی ایران گفتگو كردیم.
نخست وزیر سوئد همچنین گفت: در ادامه سفر هیئت سوئدی به تهران، چند وزیر و نیز نمایندگان شركت های بزرگ سوئدی برای مذاكره و گفتگو با مقامات و همچنین صاحبان شركت های ایرانی به تهران سفر خواهند كرد.

دسترسی سریع