فرهنگ مهمترین عامل حركت ملت‌هاست

رئیس جمهور در مراسم معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره بین المللی فارابی گفت: حل مشكلات جامعه در گرو توجه جدی به جنبه كاربردی علوم است و فرهنگ نیز البته مهمترین عامل حركت ملتهاست.

1395/11/24
|
11:11
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در هشتمین جشنواره بین المللی فارابی گفت: اگر جامعه شناسی دقیق امام نبود، انقلاب به پیروزی نمی رسید.

وی افزود: پیروزی انقلاب اسلامی بدون تكیه بر اردوگاه شرق و غرب، نیازمند تحلیل و بازخوانی صاحبنظران است.

برگزیده از سخنان رییس جمهور در هشتمین جشنواره بین المللی فارابی:
- جشنواره فارابی تكریم صاحبنظران علوم انسانی و اسلامی است
- پیروزی انقلاب اسلامی بدون تكیه بر اردوگاه شرق و غرب، نیازمند تحلیل و بازخوانی صاحبنظران است
- اگر جامعه شناسی دقیق امام نبود، انقلاب به پیروزی نمی رسید
- امام در تمام مقاطع نهضت به قدرت مردم اعتماد داشت
- وظیفه علوم تنها شناخت و تغییر نیست، بلكه هدایت و تعالی جامعه است
- رسالت بزرگ عالمان و فرهیختگان به تعادل و تعالی رساندن جامعه است
- فرهنگ مهمترین عامل حركت ملتهاست
- حل مشكلات جامعه در گرو توجه جدی به جنبه كاربردی علوم است
- بدون هدایت فرهنگ عمومی، حل مشكلات اقتصادی و زیست محیطی ممكن نیست
- بزرگترین مسوولیت در حل معضلات جامعه بر عهده علوم انسانی است
- ثروتی بالاتر از سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی وجود ندارد
- اگر فرهیختگان قادر به انتقال افكار صحیح نباشند، جامعه قانع نمی شود
- یكی از افتخارات انقلاب، برگزاری مداوم انتخابات و تصمیم گیری مردم است
- تا حق انتخاب هست، انقلاب جوان است
- تنها وظیفه علوم انسانی شناخت نیست، بلكه تغییر و تعالی جامعه است
- حل مشكل ریزگردها در گرو تغییر فرهنگ و نگاه به محیط زیست است
آقای روحانی با طرح سوالاتی در خصوص مشكلات جامعه در حوزه های مختلف اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی تصریح كرد: وظیفه علوم، تنها شناخت تغییر نیست بلكه هدایت و تعالی جامعه است.

وی گفت: رسالت بزرگ عالمان و فرهیختگان به تعادل و تعالی رساندن جامعه است و فرهنگ مهمترین عامل حركت ملت هاست .

رییس جمهور افزود : حل مشكلات جامعه در گرو توجه جدی به جنبه كاربردی علوم است.


آقای روحانی گفت: جشنواره فارابی تكریم صاحبنظران علوم انسانی و اسلامی است.

رییس جمهور با اشاره به تاثیر مهم اندیشمندان علوم انسانی در حل مشكلات جامعه خاطرنشان كرد: بیشتر بار این مسئله بر دوش عالمان علوم انسانی و اسلامی است.

در این مراسم 33 نفر از برگزیدگان جشنواره بین المللی فارابی معرفی و از آنان تجلیل شد.

در هشتمین دوره جشنواره بین المللی فارابی 4 هزار و 106 اثر داخلی و خارجی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است كه 71 درصد آثار را مردان و 29 درصد را زنان پژوهشگر به دبیرخانه جشنواره فرستاده اند.

آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در بخش های طرح پژوهشی، رساله دكتری، پایان نامه كارشناسی ارشد و كتاب است.

در بخش بزرگسالان 5 برگزیده و در بخش جوان نیز 4 برگزیده معرفی شدند.

همچنین 9 نفر در بخش پیشكسوتان علوم انسانی، شخصیت های برتر، مترجمان، نظریه پردازان، انجمن برتر و نشریه برتر معرفی شده و مورد تجلیل قرار گرفتند.

در بخش بین الملل نیز تمركز بر محققان اسلام ‌شناس و ایران شناس بوده است و برگزیدگان از كشورهای ایتالیا، آلمان، فرانسه، روسیه، لبنان، هلند و بلژیك هستند.

بیشترآثار در این دوره از جشنواره با موضوع فقه، اصول قرآنی و حدیث بوده است.

دسترسی سریع