بعد از امضاء برجام و ظرف پارسال و امسال بیش از هشت میلیارد دلار سرمایه خارجی به تصویب هیئت عالی سرمایه گذاری در وزارت امور اقتصادی و دارایی رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا نعمت زاده در هشتمین همایش توسعه نظام تأمین مالی و سرمایه گذاری در ایران افزود: البته این به معنای انجام سرمایه گذاری نیست بلكه فعلاً تصویب شده و به تدریج در حال اجراست.
وی گفت: به طور متوسطه در جهان به ازای هر واحد سرمایه گذاری خارجه دو واحد صادرات اضافه می شود و كشور ما كه نیاز به توسعه صادرات غیرنفتی دارد باید در این زمینه بیش از پیش فعال شود.
نعمت زاده با بیان اینكه باید فضای اقتصادی كشور را برای جذب سرمایه گذاری خارجی مهیا كنیم افزود: در فضای پس از برجام رغبت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری خارجی در كشور ایجاد شده اما گاهی امواج ترامپی سرمایه گذاران را می ترساند و آنان صبر می كنند كه ببینند چه می شود و بعد اقدام كنند.
وی با بیان اینكه ما در یك سال اخیر سرمایه گذاران بسیار خوبی از ژاپن و كره جنوبی داشته ایم كه حاضرند با بهترین شرایط وارد طرح های ایران شوند و كاری نیز به تحریم ها ندارند گفت: چون مقررات دست و پا گیر در كشور وجود دارد هنوز این موضوع در گیر و دار مسائل اداری است.
نعمت زاده با بیان اینكه باید به سمت فاینانس خارجی برویم افزود: به خصوص در طرح های بزرگ، كشور نیاز به توسعه از طریق فاینانس خارجی دارد و محال است كه بتوانیم با سرمایه اندك داخلی به رشد هشت درصدی برسیم.
وی واگذاری سهام عدالت به مردم را طرحی پسندیده دانست و گفت: طرحی كه من پیش از اجرای سهام عدالت داده بودم این بود كه حداكثر تا 20 درصد سهام یك واحد تولیدی بابت سهام عدالت داده شود و نه 60 درصد و این باعث شده كه امروز گرفتار شویم.
نعمت زاده به ترس برخی از مدیران از دستگاه های نظارتی برای جذب سرمایه گذاری اشاره كرد و افزود: وقتی كار بزرگی انجام می دهید طبیعی است كه حرف و حدیث هم به وجود می آید اما نباید بترسید و وظیفه خود را انجام دهید و طبیعتاَ دستگاه های نظارتی نیز كار خود را انجام می دهند.
وی گفت: آنها وظیفه رسیدگی دارند و ما وظیفه پاسخگویی داریم و نباید كار را به خاطر چنین چیزهایی نگه داریم.
نمعت زاده افزود: البته وقتی كارهای بزرگ می كنید ممكن است بنویسند كه 18 تا پتروشیمی دارید و این نشان می دهد كه هر وقت كار بزرگی انجام می شود حتماً چیزی برایت می نویسند و نباید به این موضوعات توجه كرد.
موانع باقیمانده سرمایه گذاری نیاز به اصلاح روش ها دارد
وزیر صنعت با تاكید بر اینكه در سال های اخیر تلاش شده تا موانع پیش روی سرمایه گذاری رفع شود، اظهار داشت: موانع باقیمانده نیاز به اصلاح قانون ندارد بلكه مبتنی بر اصلاح روش هاست.
محمد رضا نعمت زاده پس از سخنرانی در هشتمین همایش توسعه نظام تأمین مالی و سرمایه گذاری در ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سه سال و نیم، حدود 30 هزار طرح جدید یا طرح توسعه ای تكمیل و در بخش صنعت و معدن راه اندازی شده است و امسال حدود پنج هزار طرح صنعتی جدید داریم.
وی با یادآوری اینكه تاكنون بیش از 4 هزار واحد با ایجاد بیش از 60 هزار شغل مستقیم راه اندازی شده است، گفت: بسیاری از طرحهایی كه سال ها متوقف بود بویژه طرح های فولاد و خودروسازی و آلومینیوم و مس خوشبختانه فعال شد.
به گفته وی، در بهمن و اسفند حدود 30 طرح مهم ملی به بهره برداری می رسد كه تاكنون 19 واحد از آن افتتاح شده و بقیه تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
نعمت زاده تاكید كرد: فضای سرمایه گذاری بویژه پس از برجام كه شركت ها امیدوار شدند، بسیار بهبود یافته است به شكلی كه بسیاری از شركت ها به طرح های توسعه ای می اندیشند.
وی درباره سرمایه گذاری خارجی نیز گفت: پارسال و امسال حدود هشت میلیارد دلار سرمایه گذاری تصویب نهایی شده است كه در زمینه های مختلف است.
وزیر صنعت با بیان اینكه چند واحد از این سرمایه گذاری های خارجی به بهره برداری رسیده اند و برخی دیگر تا پایان سال به بهره برداری می رسند، اظهار داشت: امیدواریم شاهد به ثمر رسیدن سرمایه گذاری های خارجی در بخش صنعت خواهیم بود.
وی تاكید كرد: البته در بخش معدن درست است كه سرمایه گذاری ها شروع شده است اما بخاطر برخی مسایل كمی كند پیش می رود كه امیدواریم در این بخش نیز سرمایه گذاری بیشتری جذب شود.