رئیس جمهور: ما در بودجه حركتهای مخفی زیادی داریم كه باید به شفافیت بدل شود، زیرا هیچ راهی جز شفافیت وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در بودجه حركت مخفی زیادی داریم و معتقدم هیچ راهی جز نجات و فرار از رانت و فساد وجود ندارد.
وی گفت: بزرگترین اقدامی كه دولت دوازدهم باید انجام دهد این است كه دولت الكترونیك به سرعت فعالیت خود را آغاز كند زیرا ما تا دولت الكترونیك را فعال نكنیم و تا همه دادهای اطلاعاتی ما در یك جا جمع نشود و تا مردم از شرایط كشور كاملاً آگاه نباشند باز هم دچار فساد و رانت خواهیم شد.
وی افزود: بودجه سال گذشته ما یك نقطه مثبت داشت و آن نقد مفصل مردم نسبت به بودجه بود و خواهش می كنم امسال هم مردم ما بعداز انتشار بودجه باز آن را نقد كنند.
رئیس جمهور ادامه داد: قدرتی در كشور وجود دارد كه باید كشور ما را از برخی مشكلات نجات دهد و آن قدرت مردم و افكار عمومی ملت است. در برخی مسائل دولت و مجلس توان برطرف كردن مشكلات را ندارند. زیرا از دولت و مجلس توانمندتر ملت بزرگ ایران و افكار عمومی است.
وی گفـت: افكار عمومی می تواند ما را مجبوركند كه راه درست را انتخاب كنیم و این افكار عمومی در سایه این است كه تمام داده ها در اختیار مردم قرار گیرد و همه مردم بدانند چه می گذرد و چه كسی بودجه می گیرد.
آقای روحانی تصریح كرد : چرا برخی وزارتخانه های ما چند دانشكده، دانشگاه و پژوهشگاه دارند. مگر ما یك آموزش عالی باید بیشتر داشته باشیم؟ باید تمام بخش ها در داخل وزارت علوم یا منحل یا ادغام شود. یك لیسانسیه مدرك دكترا صادر می كند واین مسئله بدان معناست كه آموزش عالی ما در مسیر درست حركت نمی كند.
وی گفت: هر كسی دانشگاه ، استاد و دانشجو دارد و هر نهادی برای خود دانشگاه عالی درست كرده است و ما امسال در تبصره 21 بودجه به این مسئله اشاره كرده ایم
دولت خدمات را به مردم گران ارائه می كند
رئیس جمهور گفت: دولت خدمات را به مردم گران ارائه می كند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس شورای اسلامی افزود : اگر می خواهید از گرانفروشی صحبت كنید لطفا نام دولت را هم در این لیست بگذارید .
رئیس جمهور گفت : ما برای هر دانش آموز بطور متوسط امسال 4 میلیون تومان از خزانه و بیت المال هزینه كردیم در حالیكه اگر دولت بخواهد این خدمت را از مردم بخرد مردم خودشان این كار را حداكثر با یك میلیون تومان انجام می دهند .
وی افزود : ما چهار برابر از پول بیت المال را برای یك دانش آموز هزینه می كنیم در حالیكه می توانیم این را ارزانتر ارائه كنیم .
رئیس جمهور گفت : البته قبول دارم اصلاح این كار ظرف یك سال امكان پذیر نیست و ممكن است 5 تا ده سال بطول انجامد .
وی افزود : ما در بودجه سال آینده پیشنهاد دادیم حداقل ده درصد به صورت خرید خدمت باشد و این می تواند با تصویب نمایندگان مجلس ادامه پیدا كند .
رئیس جمهور با طرح این سوال كه چرا تحریم ها در ما اثر می گذارد ، پاسخ داد: چون ما ساختارهای اقتصادی مان را اصلاح نكردیم.
آقای روحانی وضعیت روانی را از عوامل تاثیرگذار بر تحریم های آمریكا دانست و افزود: آمریكائی ها از دیماه پارسال شروع به تبلیغات علیه ما كردند اما ما چقدر توانستیم مقابل آنها بایستیم؟
وی رسانه ها ، رادیو و تلویزیون و پایگاههای اطلاع رسانی را خطاب قرار داد و گفت : ما چقدر می توانیم مقابل آمریكا از لحاظ روانی ایستادگی كنیم ؟
آقای روحانی افزود : در مقابل جنگ روانی آمریكا ابتدا دستگاههای تبلیغاتی ما خیلی خسته و ناتوان حركت كردند و سپس در ماههای بعد بهتر شد .
وی با بیان اینكه تبلیغات روانی تاثیر زیادی در تحریم ها داشت ، گفت :درست است كه تحریم مستقیما بر اقتصاد تاثیر می گذارد اما بخش روانی و انتظار مردم می تواند برای شرایط اقتصادی و اجتماعی ما تاثیرگذار باشد .
آمریكا امروز منزوی ترین كشور دنیاست
رئیس جمهور گفت: آمریكا كه همواره تلاش می كرد ایران را منزوی كند امروز منزوی ترین كشور دنیاست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس شورای اسلامی افزود: در ماههای گذشته التهاباتی در بازار كشور بوجود آمد اما نكته مهم این است كه برای عبور از تحریم ها روابط خارجی ما باید مستحكم تر شود.
وی گفت: من از شما نمایندگان مجلس می پرسم كه در شرایط حاضر كه آمریكا كشور ما را تحریم كرده چند كشور دنیا از آن حمایت كردند؟ اگر بشمارید به تعداد انگشتان یك دست هم حامی آمریكا نیستند.
رئیس جمهور ادامه داد: آمریكا در چهل سال گذشته همیشه علیه ایران و ملت ما توطئه كرده، جنگ ایجاد كرده، در سرزمین ما نیرو پیاده كرده ، سكوی نفتی ما را زده ، هواپیمای مسافربری ما را سرنگون كرده اما همیشه در توطئه علیه ایران بسیاری از كشورهای دنیا، شورای امنیت و حتی دیپلماسی عمومی با او همراهی می كردند اما امروز می بینیم كه برای اولین بار پس از چهل سال آمریكا علیه ایران توطئه می كند و كسی با او نیست.
وی تاكید كرد: آمریكایی كه همیشه ادعا می كرد ایران را با توطئه های خود منزوی می كند امروز منزوی ترین كشور دنیا است.
آقای روحانی ادامه داد: در ماجرای توافق هسته ای نه سازمان های بین المللی از آمریكا حمایت می كنند و نه شورای امنیت ، اروپا، كشورهای دیگر ، آژانس بین المللی هسته ای، چین و روسیه با او هستند بلكه روابط خارجی ما با سایر كشورها بهتر از گذشته است به استثنای چند كشوری كه با ما دشمنی دارند و هرچه بتوانیم هم پیمان، هم سو و هم نظر داشته باشیم به ما كمك می كند.
وی تاكید كرد: می گویند تحریم های خارجی كشور را درگیر كرده اما باید بگویم ساختارهای غلط اقتصادی در كشور باید اصلاح شود ضمن اینكه جنگ روانی و تبلیغاتی و شرایط روابط خارجی دست به دست هم داد و ما امروز به این نقطه رسیدیم اما دولت در چند ماه گذشته چه كرد؟ بانك مركزی برای كاهش التهاب بازار تصمیم گرفت بر مبنای مشكلات روزمره برنامه ریزی نكند چنان كه پیش از این، هر روز كه در بازار التهابی پیش می آمد ناچار می شد اسكناس بیشتری را در بازار عرضه كند.
رئیس جمهور افزود: امروز ما به عكس چند ماه قبل عمل كردیم و علمكرد بانك مركزی هر روز از روز دیگر بهتر است حالا مداخلات بانك مركزی در بازار به حداقل ممكن رسیده و تلاش برای برقراری روابط بانكی با سایر كشورها ادامه دارد.
آقای روحانی تصریح كرد: ثبات مالی و ارزی در یكی دو ماه گذشته مخصوصا پس از 13 آبان همان قولی است كه به مردم دادم و گفتم 13 آبان هیچ تاثیری در ما نخواهد داشت و تلاش های آمریكا برای توطئه علیه ملت ایران به نتیجه نمی رسد و ما در 13 آبان به مشكل جدیدی برنخواهیم خورد.
سال 98؛ سال عرضه بزرگ بنگاههای اقتصادی به بازار سرمایه
رئیس جمهور گفت: سال 98 سال عرضه بزرگ بنگاه های اقتصادی به بازار سرمایه خواهد بود.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس شورای اسلامی افزود: بعد از 13 آبان شرایط كشور آرامتر شد یعنی دشمن هر تیری كه در چله كمان داشت رها كرد و مردم توان امریكا را دیدند كه چه مقدار است و این قدم اولی بود كه برداشته شد.
رئیس جمهور گفت: قدم دوم كه باید برداریم این است كه از اموال دولت و توانمندی های آن برای سال آینده و سال های بعدتر بیشتر استفاده كنیم.
آقای روحانی ادامه داد: ما ثروت و دارایی فراوانی داریم اما این ثروت ها را در گاوصندوق قرار داده و قفل كرده ایم دولت دارای با ارزش ترین زمین ها در داخل و كنار شهرها و سایر مناطق مختلف كشور است كه این زمین ها را قفل كرده است.
رئیس جمهور گفت: در سفری كه به یك استان داشتم زمین بسیار وسیعی در كنار شهر قرار داشت كه گفتند از 30 سال پیش در مالكیت یك وزارتخانه است یعنی 30 سال پیش زمین را گرفته و در گاوصندوق قفل كرده است و می خواهد 40 سال بعد در آنجا طرحی را اجرا و پیاده كند.
آقای روحانی افزود: اموال و دارایی مان را باید مولد كنیم نه منجمد، متأسفانه ما دارایی ها را منجمد كرده ایم.
رئیس جمهور گفت: بانك ها دارای بنگاه ها، املاك و اموال غیر منقول مختلف در سراسر كشور هستند كه آنها را نمی فروشند بعد اعلام می كنند كه بانك نقدینگی ندارد.
آقای روحانی افزود: باید همه از جمله تمام دولت ملزم شوند اموال خود را عرضه كنند با كمك خداوند و با قولی كه وزیر جدید كار داده است سال 98 سال عرضه بزرگ بنگاه های اقتصادی به بازار سرمایه خواهد بود و ان شاءالله همه شستا به بازار سرمایه خواهد آمد.
رئیس جمهور گفت: در اجرای این طرح برخی ها ضرر خواهند كرد در هیأت مدیره های مختلف، مجمع های مختلف داستان هایی وجود دارد برای اینكه از اینها بگذریم باید همه توان را به كار بگیریم، دولت ثروتمند و قدرتمند است، تمام مراكز و منابع نفتی و گازی ما می تواند وارد میدان شود اعتبار نفت به اندازه دولت است و پیش برخی از شركت ها و بنگاه های اقتصادی گاهی نفت را بهتر از كل دولت و وزارت دارایی قلمداد می كنند این نفت قدرتمند باید به صحنه بیاید و سرمایه گذاری های جدید شروع شود.
وی افزود: اگر امریكا امروز جلوی سرمایه گذاری خارجی را گرفته است ما باید سرمایه گذاری های داخلی با مشوق های لازم برای سرمایه ایرانیان خارج از كشور داشته باشیم اخیراً در شورای عالی امنیت ملی در مصوبه ای كار همه ایرانی های دو تابعیتی را تسهیل و این مصوبه شورای عالی امنیت ملی را ابلاغ كردیم كه هیچ ایرانی ولو دو تابعیتی برای ورود و فروش اموال در ایران هیچ مشكلی نداشته باشد.
رئیس جمهور گفت : این اقدام بزرگ شورای عالی امنیت ملی در ماههای اخیر به این دلیل بود كه بتوانیم سرمایه ایرانیان را جذب كنیم.
نگران مسئله آب نباشید
رئیس جمهور گفت: دولت درباره مشكل آب برای همه مناطق حاد و بحرانی تصمیمات اساسی خواهد گرفت و نگران این مسئله نباشید.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس شورای اسلامی افزود: بی تردید دولت به فكر همه مناطق و استانهای كشور است و آب به عنوان یك مسئله اساسی و مهم برای ما نیز مطرح است.
وی به قول وزیر صنعت معدن و تجارت در سال آینده برای توسعه بخش های اقتصادی كشور اشاره كرد و گفت: وزیر صنعت قول داده بیش از 2 هزار بنگاه اقتصادی و صنعتی را كه نیمه تمام است تكمیل كند و بیش از 2 هزار بنگاه اقتصادی نیز بازسازی شود كه مبلغ 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای این طرحها در نظر گرفته شده است.
رئیس جمهور با بیان اینكه سال آینده بیش از 4 هزار واحد صنعتی باید فعال شود تصریح كرد: موضوع آب به عنوان یك مسئله مهم در كشور ما مطرح است و دولت و وزارت نیرو و كارگروه سه نفره موظف به پیگیری و حل این مسئله هستند.
وی با بیان اینكه به نمایندگان مجلس قول می دهم شورای عالی آب در مدت زمان باقی مانده تا پایان سال و سال آینده بیشتر تشكیل جلسه دهد گفت : وقتی دولت اعلام می كند مكانی باید احیا شود این مفهوم را ندارد كه فقط همان جا باید احیا شود و وظیفه دولت نسبت به تمام كشور مساوی است.
آقای روحانی گفت: همان قدر كه زاینده رود برایمان اهمیت دارد به همان اندازه كارون ،ارومیه و هامون نیز برای ما مهم است.
وی بار دیگر تاكید كرد : دولت به یك استان و یك محله و یك منطقه تعلق ندارد و خادم و نوكر همه مردم ایران است.
رئیس جمهور با بیان اینكه برای كارون اقدامات مهمی انجام دادیم خاطرنشان كرد: از وزارت نیرو می خواهم لیست این اقدامات را منتشر كند كه چه مقدار جلوی آلودگی ها را گرفته ایم و خواهیم گرفت.
وی ادامه داد: كارون نقش حیاتی تنها برای مردم خوزستان ندارد و رودخانه حیات ملی ماست و ما را متصل به خلیج فارس می كند.
آقای روحانی اضافه كرد : ما همه اقدامات را به شكل همزمان انجام می دهیم و به همه نمایندگان عرض می كنم
كه برای حل مشكل آب تصمیمات اساسی خواهیم گرفت.
افزایش 20 درصدی دریافتی حقوق بگیران در سال 98
رئیس جمهور گفت : در بودجه سال آینده برای معیشت حقوق بگیران شاغل، بازنشسته و مستمری بگیران دولت تصمیم گرفته شد 20 درصد به دریافتی حقوق بگیران افزوده شود.
آقای روحانی افزود: می خواهیم باری را كه روی دوش مردم است كاهش دهیم و در چند نوبت با اقدامات حمایتی مبلغی برای كالاهای ضروری به مردم پرداخت كنیم و سال آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت .
وی با اشاره به اینكه مردم بدانند دولت به فكر آنهاست گفت : تولید برای ما هم جنبه صادرات و هم اشتغال دارد اما امروز تولید در برخی زمینه ها با مشكل روبروست و آن بخاطر مواد اولیه و كالاهای واسطه ای است .
آقای روحانی افزود : در 8 ماه امسال 31/5 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم كه نسبت به پارسال حدود 13 درصد افزایش داشته و در واردات حدود 12 درصد كاهش داشتیم و این نشان می دهد كه هم اكنون تراز مثبتی داریم .
رئیس جمهور گفت : در بخش كالاهای مصرفی كاهش داشتیم اما در بخش كالاهای واسطه ای باید بیشتر مراقبت كنیم و برای این كار در هفته جاری تصمیماتی اتخاذ می كنیم .
معیشت، تولید و اشتغال سه اولویت دولت
رئیس جمهور گفت: برای این كار ما در هفته گذشته دو تصمیم گرفتیم تصمیم قبلی ما این بود كه تمام وارد كنندگان بدون ثبت سفارش می توانند مواد اولیه برای تولید و كارخانجات را در مناطق آزاد وارد و بدون ثبت سفارش انباركنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در ادامه سخنان خود افزود: این تصمیم مهمی بود كه ما اتخاذ كردیم از جهاتی این تصمیم برای ما مشكل بود اما آن را به خاطر تولید اتخاذ كردیم.
رئیس جمهور گفت: در هفته گذشته تصمیم دیگری گرفتیم كه برای كالاهای ضروری بخشی از تولیدات ما را كه بسیار مهم است باز هم بدون انتقال ارز آزاد كنیم برای اینكه تولید ما بتواند به حركت دربیاید پس دومین اقدام ما اقدام تولید است.
آقای روحانی افزود: نخست معیشت مردم، دوم تولید و سوم اشتغال است، اشتغال برای ما مهم است، سازمان برنامه و بودجه مكلف شد با تمام دستگاه های اجرایی بتواند توافق كند تا برای اشتغال بتوانیم سال آینده حركت بهتری داشته باشیم.
رئیس جمهور گفت: بخش مسكن ما بار سنگینی را بر دوش گرفته و وزیر مسكن ما تعهد كرده در دو سال آینده 400 هزار واحد مسكونی با بازسازی بافت های فرسوده احداث و برای تكمیل 500 هزار واحد اقدام كند و این اقدام برای اشتغال ما بسیار مناسب است و در مسكن ما تأثیرگذار خواهد بود.
وی افزود : البته می شود راه و مسكن و شهرسازی را مثل بخش صنعت و معدن از هم جدا كرد كه هنوز جدا نكرده اید و هنوز در انتظاریم و ان شاءالله اینها را مجلس شورای اسلامی كمك كند برای اینكه بشود كشور را در این شرایط بهتر اداره كرد.
رئیس جمهور گفت: در بخش مربوط به گردشگری هم برنامه و بودجه كمك كرده است و هم قول بخش گردشگری ما این است كه بتوانیم جاذبه گردشگری را زیاد كنیم.
آقای روحانی افزود: هم در بخش جاری و هم در بخش سرمایه گذاری سازمان برنامه و بودجه بودجه خوبی گذاشته بنابراین مسئله اشتغال برای ما بسیار مهم است و این را انشاءالله با كمك وزارتخانه ها و بخش های مربوطه ادامه خواهیم داد و این نیز یكی از سیاست های ماست.
تصمیم وزارت نیرو برای صرفه جویی آب در تابستان
رئیس جمهور گفت: وزارت نیرو تصمیماتی اتخاذ كرده تا در تابستان سال آتی با تغییر نرخ آب، صرفه جویی در این زمینه را بیش از پیش كند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: درباره كاهش مصرف آب و همچنین كاهش آب كشاورزی تلاش خود را ادامه خواهیم داد و در بخش كشاورزی برای كاهش آب اقدامات خوبی صورت گرفته است و تلاش ها در این زمینه ادامه پیدا می كند.
رئیس جمهور گفت: در بخش كشت گلخانه ای تا ابتدای دولت یازدهم 8 هزار هكتار كشت گلخانه ای داشتیم و امروز 15 هزار هكتار كشت گلخانه ای داریم یعنی دو برابر گذشته كشت گلخانه ای داریم و این یعنی صرفه جویی در مصرف آب.
وی افزود: وزارت نیرو تصمیم دارد برای نرخ آب در تابستان تغییراتی را لحاظ كند كه این موضوع در دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفته و برای آب شیرین كن ها و انتقال آب به طور حتم در سال آتی تلاش خواهیم كرد.
رئیس جمهور اظهار داشت: آخرین نكته من در مسئله بودجه، توجه به محیط زیست است زیرا محیط زیست برای ما اهمیت ویژه ای دارد و ما باید به آن حساس باشیم به همین خاطر در بودجه سال آتی در بحث محیط زیست توجه ویژه ای به بودجه جاری و همچنین بودجه عمرانی داشتیم و دلیل توجه ما به بودجه محیط زیست این بود كه در بخش های پژوهش و آموزش عالی اقدامات مناسبی در سال آینده صورت گیرد.
كالاهای اساسی با ارز 4200 تومان عرضه می شود
رئیس جمهور گفت: در بودجه سال آینده نیز كالاهای اساسی با ارز 4 هزار و 200 تومان به بازار عرضه می شود.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برای اینكه بتوانیم از معضل عبور كنیم باید دولت تمام توان خود را به كار گیرد و ما باید از توانمندی های خود برای ایجاد شرایط بهتر در سال آتی استفاده كنیم.
وی گفت: در سیاست بودجه ای سال آینده همچون پارسال چند نكته برای ما بسیار حائز اهمیت است نخستین مسئله در تحریم این بود كه فشار به دهك های پایین جامعه وارد آمد. ما در ماههای گذشته شرایط تورمی مناسبی نداشتیم و مردم به همین خاطر به زحمت افتادند.
رئیس جمهور افزود: در این شرایط باید تصمیم گیری هایی برای بودجه سال آتی می داشتیم و این كار را انجام دادیم كالاهای اساسی ، بخش درمان و همچنین تجهیزات پزشكی در بودجه پارسال 13 میلیارد دلار با ارز 4 هزار و 200 تومانی پیش بینی شده بود و ما این رقم را در بودجه امسال به 14 میلیارد دلار با همان ارز 4 هزار و 200 تومان افزایش دادیم یعنی قیمت دلار برای همه كالاهای اساسی در بودجه سال آتی 4 هزار و 200 تومان خواهد بود.
وی تاكید كرد: خواهش می كنم در بخش اقتصاد، بخش خصوصی و همچنین بخش عمومی غیردولتی همه در این زمینه متعهد باشند و مردم نیز ما را یاری كنند.
اصلاحات لازم در لایحه بودجه 98 اعمال شده است
رئیس جمهور گفت: لایحه بودجه سال 98 بعد از اصلاحات به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای روحانی در بخش پایانی سخنان خود در مجلس شورای اسلامی رقم بودجه امسال را 407 هزار میلیارد تومان اعلام كرد و افزود: البته ما این بودجه را دو سقفی كردیم در سقف اولش چهار صد و هفت هزار میلیارد تومان و در سقف دوم دو تا 20 هزار میلیارد تومان دیگر خواهد بود كه در صورت كسب منابع جدید كه در بودجه آمده است اعمال خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه لایحه بودجه سال 98 در هفته های اخیر اصلاح شد گفت: لایحه بودجه ابتدا در 15 آذر آماده شد اما با دستوراتی كه مقام معظم رهبری دادند ما اصلاحاتی را انجام دادیم و بودجه ای كه امروز تقدیم مجلس شد بودجه ای است كه این اصلاحات در آن انجام گرفته است.
آقای روحانی افزود: بودجه عمرانی ما در سال آینده 62 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
رئیس جمهور ابراز امیدواری كرد با تلاش نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت بتواند بودجه را در بهمن ماه از مجلس دریافت كند تا آیین نامه بودجه را در اسفند تدوین و سال آینده اجرا كند.
آقای روحانی گفت: این بودجه برای اولین سال دهه پنجم انقلاب اسلامی اجرا می شود و در سال آینده اولین انتخابات مهم در این دهه یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد.
رئیس جمهور پس از سخنان خود لایحه بودجه سال 98 را به آقای لاریجانی تقدیم كرد.