رئیس جمهوری: ایمن سازی اقتصاد كشور در برابر تكانههای تحریم و توطئههای دشمنان دستور كار اصلی دولت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در جلسه امروز هیئت دولت در سخنانی افزود: ساختار اقتصاد كشور باید با همكاری نزدیك دولت و مجلس دنبال شود و این بحث در جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی پیگیری خواهد شد.
رئیس جمهور اولویت نخست دولت در لایحه بودجه سال اینده را توجه به معیشت و زندگی مردم اعلام كرد و گفت:: همه تلاش دولت كاستن از مشكلات مردم در شرایط كنونی است، اما تا زمانی كه تحریم وجود دارد نمیتوان گفت: مشكلات ناشی از تحریم صددرصد قابل رفع است، اما میتوان از آن كاست.
آقای روحانی با بیان اینكه كاستن از فشارهای تحریم با همراهی تمام دستگاههای ذیربط و فعالان اقتصادی امكان پذیر است، تاكید كرد: همه باید تلاش كنیم اگر امكان كاهش قیمت كالاها وجود دارد از قیمتها كاسته شود و اگر امكان كاهش وجود ندارد در حد ممكن كنترل شود این وظیفه تمام دستگاهها از تنظیم بازار تا سازمان تعزیرات حكومتی است و دولت هم باید در زمان تدوین ایین نامهها و دستور العملهای اجرایی این نكته را در اولویت قرار دهد.
رئیس جمهور با بیان اینكه امسال دولت با تخصیص ارز برای تامین كالاهای اساسی 60 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت كرده است، گفت: در حال حاضر دولت در زمینه آب، برق، نفت، گاز، گازوئیل، بنزین، خدمات آموزشی و بهداشتی یارانه بسیار بالایی پرداخت و تلاش میكند این یارانه را در حد امكان كاهش ندهد و همین میزان ارز برای سال آینده نیز پیش بینی شده است.
آقای روحانی افزود: براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه میزان یارانه پرداختی دولت 900 هزار میلیارد تومان است، اما در بلند مدت باید فكری جدی برای هدفمند شدن یارانهها بیندیشیم.
رئیس جمهور گفت: یارانه باید به گونهای حساب شده تخصیص یابد و پرداخت یارانه نامحدود و غیر مشروط از اشكالهای دولت است كه رفع آن مستلزم تكمیل شدن بانك اطلاعات و حركت به سمت دولت الكترونیك است.
آقای روحانی از وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی خواست به تكمیل بانك اطلاعاتی اقشار هدف دریافت كننده یارانه اقدام كند و افزود: ما هنوز نمیدانیم كدام یك از اقشار جامعه تحت فشار بیشتری هستند یك سری امار و ارقام در قالب دهكهای درامدی روی كاغذ وجود دارد، اما در عمل ارقام صحیحی نداریم.
وی از ادامه طرح تحول سلامت در سال آینده خبر داد و گفت: دولت در حد توان خود حقوق كاركنان و بازنشستگان و مستمری بگیران را حدود 20 درصد افزایش میدهد.
آقای روحانی از تمام وزرا خواست برنامه كاری خود برای سال آینده را پیش از 22 بهمن اعلام كنند و از صداوسیما و رسانههای جمعی نیز خواست در این زمینه با دولت همراهی كنند.
رئیس جمهور خطاب به وزرای كابینه نیز گفت: اگر وزارتخانهای وعده ایجاد 60 هزار اشتغال در سال اینده میدهد باید رسما اعلام كند و اگر وزارتخانهای دیگر میگوید 260 هزار شغل ایجاد میكند یا وزرات كار تسهیلاتی برای اشتغال ایجاد میكند باید برای مردم توضیح دهد.
وی افزود: وزارتخانهها باید برنامههای خود را توضیح دهند و برنامههای دولت در زمینه حمایت از شركتهای دانش بنیان، گردشگری و یا قول وزارت دفاع برای كمك به صنعت خودروسازی به مردم گفته شود و مردم باید احساس امید و نشاط به آینده داشته باشند.
دستور رئیس جمهور به وزرا برای برقراری ارتباط خارجی سازنده با همسایگان
رئیس جمهور از تمامی وزاری كابینه خواست تا برقراری ارتباط با همسایگان را در الویت ارتباطات خارجی قراردهند.
آقای روحانی در جلسه امروز هیئت دولت گفت: تمامی وزارتخانه ها در كنار وزارت امور خارجه باید برای تسهیل در روابط خارجی گسترده با همسایگان تلاش كنند.
وی درخصوص ظرفیت های قابل توجه در توسعه همكاری با همسایگان به سفر اخیر خود به تركیه و موافقنت نامه هایی كه بین دو كشور مبادله شد اشاره كرد و گفت: همین ظرفیت های همكاری را می توان با دیگر همسایگان همچون عراق،آذربایجان، روسیه، افغانستان، پاكستان و قطر هم برقرار كرد و در صورت ایجاد روابط صمیمی با همسایگان می توان از شرایط كنونی به راحتی عبور كرد.
وی گفت: درآستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید با تلاشی مضاعف زمینه، برای واگذاری كار به مردم و تقویت بخش خصوصی فراهم شود و در این مسیر، بانكها، وزارت رفاه و سایر وزارتخانه ها باید پیش رو باشند.
آقای روحانی گفت: دولت، سهام فراوان و بنگاه های اقتصادی زیادی دارد. باید تمامی سهام این بنگاه ها واگذار شود. باید مالكیت ها واگذار شود و با هماهنگی و همدلی به استقبال سالگرد انقلاب اسلامی برویم.
آقای روحانی درابتدای سخنان خود به سالروز میلاد حضرت عیسی علیه السلام و سال نو میلادی اشاره كرد و گفت: به همه مردم علاقمند به راه و رسم پیامبران الهی كه به دنبال صلح و همزیستی و مهر و محبت هستند تبریك عرض می كنم. ولادت حضرت عیسی مسیح(ع) را كه به تحمل، صبر، ایثار، از خودگذشتگی، محبت و همزیستی مسالمت آمیز درمیان مردم معروف بود و امروز روزی است كه همه ما جهانیان، بیش از همیشه این راه و رسم را باید پیروی كنیم.
وی گفت: شرایط ما در سطح منطقه و جهان به گونه ای است كه بدون صبر و تحمل و بردباری و روابط دوستانه نمی شود ارتباط داشت و باید زندگی مردم را در مسیر ثبات و آرامش قرار داد.
رئیس جمهور با اشاره به رحلت مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی گفت: وی از فقها و علمای نواندیش بود و از شاگردان نزدیك مرحوم آیت الله صدر بود. مرحوم صدركه خود از نوآوران در تفكر اسلامی و مسائل فلسفی و اقتصادی و جزو مبارزان در برابر رژیم استبدادی صدام بود و به همراه خواهرش بنت الهدی، جان خود را در این راه فدا كردند.
آقای روحانی ادامه داد: بسیاری از از یاران و دوستان شهید صدرتوسط رژیم صدام به شهادت رسیدند كه از آن جمله، برادران آیت الله شاهرودی هم به دست رژیم صدام به شهادت رسیدند و شاید وی نیز اگر از عراق خارج نمی شد این خطر جانی برای او وجود داشت.
وی گفت: آیت الله شاهرودی تلاش های فراوانی در حوزه علمیه قم درزمینه فقه و اصول داشت و تحقیقات ارزشمند و فهرستی كه برای كتاب جواهر تهیه كردند مورد استفاده مدرسان و فقها قرار می گیرد.
آقای روحانی گفت: در كارهای مدیریتی و اجرایی وی به صورت فعال چه در مجلس خبرگان رهبری و چه درمجمع تشخیص مصلحت نظام در هماهنگی میان قوا تلاش فراوانی كرد و سر انجام در ماه های اخیر پس از رنج فروان و درد و مشقت، جان به جان آفرین تسلیم كرد. به خانواده و شاگردان و همه ملت ایران تسلیت عرض می كنیم. ان اشاءالله، خداوند تعالی مقام ایشان را متعالی كند.
رئیس جمهور سپس با اشاره به حادثه سقوط اتوبوس در واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، ضمن ابراز تأسف شدید از این حادثه گفت: این حادثه واقعه ای دلخراش و متأثر كننده بود.
وی گفت: كمتر كسی تصور می كند كه یك جوان دانشجویی بعد از سال ها تلاش كند و به دانشگاه بیاید و به خاطر اهمال و بی احتیاطی در داخل خود دانشگاه، دچار چنین سانحه ای شود.
آقای روحانی ضمن تسلیت به خانواده درگذشتگان این سانحه برای مجروحان این حادثه آروزی سلامتی نمود و تأكید كرد: به هیچ وجه نباید اجازه تكرار چنین سوانحی داده شود و كسانی كه قصوری داشته اند باید مشخص شوند ودولت به سهم خود تلاش می كند تا از تكرار این حوادث جلوگیری كند.