رئیس فراكسیون فضای مجازی مجلس: تولید و پخش هر گونه برنامه رادیویی و تلویزیونی كه برای آحاد مردم كشورمان باشد در انحصار صدا و سیمای جمهوری اسلامی است.
احسان قاضی زاده هاشمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: از آنجا كه ما قائل به تقسیم بندی هستیم كه همه فعالیت هایی كه جنبه صوت و تصویر فراگیر دارند اعم از برنامه های رادیویی و تلویزیونی یا صوت و تصویری كه دسترسی فراگیر داشته باشد و انتشار آن برای آحاد مردم كشور باشد در انحصار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است.
او ادامه داد: به این خاطر سازمان تنظیم مقررات رادیو و تلویزیونی و صوت و تصویر فراگیر در سازمان صدا و سیما تشكیل شده و این موضوع جزو سیاست های كلی نظام جمهوری اسلامی و مورد تأكید مقام معظم رهبری است.
قاضی زاده گفت: برنامه هایی كه در این قالب با انتشار فراگیر و در فضای مجازی در دسترس مردم است در انحصار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی است.
او افزود: طبعاً VOD یكی از موضوعات ذیل بحث صوت و تصویر فراگیر در بستر فضای مجازی محسوب می شود و اخذ مجوز VOD برای برنامه هایی كه انتشار فراگیر دارند باید توسط سازمان تنظیم مقررات صدا و سیما صورت پذیرد.
قاضی زاده ادامه داد: آنچه در ارتباط با حوزه صلاحیت فرهنگ و ارشاد اسلامی است مربوط به فعالیت هایی در عرصه عكس و متن یا تصاویری كه جنبه مولتی مدیا دارد و در قاب فضای مجازی یا قالب های سایت و كانال ها می شود. البته این موضوع هم در مصوبه ای كه در كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مطرح شد مورد تأكید قرار دارد ضمن اینكه در مورد نظری های تفسیری كه شورای نگهبان راجع به آن اظهار نظر كرده اند به صراحت این تقسیم مسئولیت قید شده است.
او افزود: صدور مجوز VOD به عنوان رسانه ای خاص كه در جهت ارائه برنامه های صوت و تصویر فراگیر در حال انتشار فراگیر برای آحاد مردم است توسط سازمان تنظیم مقررات صدا و سیمای جمهوری اسلامی صورت می پذیرد.
رئیس فراكسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی در خصوص كسب مجوز VOD تصریح كرد: آنان كه قصد اقدام و فعالیت در فضای VOD یا چند رسانه ای دارند باید درخواستشان را در قالب توانمندی های فنی و تكنیكی و تجارب رسانه ای به سازمان تنظیم مقررات صدا و سیما ارائه كنند.
قاضی زاده هاشمی گفت: این درخواست طی مراحلی مورد ارزیابی هایی به لحاظ فنی، توانمندی های گوناگون اجرایی و مالی و تولید محتوا در عرصه رادیو و تلویزیون و فضای مجازی و یا حتی تولید و تأمین برنامه كه شامل بازپخش برنامه های سازمان صدا و سیما هم می شود قرار خواهد گرفت و البته نظارت بر فعالیت افرادی كه اقدام به انتشار و بازپخش تولیدات صدا و سیما می كنند بر عهده سازمان تنظیم مقررات صدا و سیما است.
او تأكید كرد: سازمان تنظیم مقررات به عنوان متولی نظارت بر فضای VOD و چند رسانه ای و تولید و پخش فضای مجازی ذیل سازمان صدا و سیما قرار دارد و نباید با سازمان تنظیم مقررات رادیویی كه ذیل وزارت ارتباطات فعالیت می كند اشتباه گرفته شود