و چه گواراست حاصل شجاعت و هوشیاری حافظان دلیر مرز برای ملت ایران.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ با گذشت 4 دهه از انقلاب اسلامی شكوهمند ایران، استان كرمانشاه شاهد پیشرفتی چشمگیر بوده است.
حفاظت مقتدرانه از مرزها
موسی سالكی رئیس پاسگاه مرزی كرمانشاه گفت: زمستانها در هنگ مرزی پاوه بسیار سرد و سخت است، ولی این امر سبب ایجاد خلل در انجام ماموریتهای مرزبانهای غیور كشور نشده و با اقتدار كامل از مرزها حفاظت میشود
بازارچه های فعال مرزی
حیدری مدیر كل گمركات استان ضمن معرفی دو مرز رسمی و سه بازارچه فعال مرزی در این استان بیان كرد: روزانه حدود 2 هزار كامیون از مرزهای این استان تردد میكنند كه ارزش حجم كالای غیر نفتی صادر شده از این مبادی سالانه 40 میلیون دلار است.
برخورداری 90 درصدی از نعمت گاز
به گفته شهبازی مدیر عامل گاز استان، در مجموع 90 درصد خانوارهای شهری و روستایی كرمانشاه از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
تكمیل كریدر شرق به غرب كشور
طی سالهای گذشته به منظور رفع محرومیت و دسترسی آسانتر اهالی روستاها به شهرها 375 كیلومتر راه روستایی احداث شده است؛ همچنین سالاری معاون عمرانی استانداری كرمانشاه اظهار داشت: در این استان 416 كیلومتر بزرگراه احداث شده است كه بخشی از بزرگراه كربلا نیز مربوط به آن است.
راه آهن هم سال گذشته به كرمانشاه رسیده است تا با تكمیل آن و وصل شدن به مرز خسروی، كریدر شرق به غرب كشور كامل شود.
كرمانشاه، قطب كشاورزی كشور
شهبازی ریس سازمان جهاد كشاورزی استان ضمن معرفی كرمانشاه به عنوان قطب كشاورزی كشور گفت: حجم كل تولیدات زراعی استان پیش از انقلاب 670 هزار تن بوده است كه اكنون چیزی بالغ بر 3 میلیون و 700 هزار تن شده است.
بزرگترین پروژه آبرسانی غرب كشور
آبی شدن 80 هزار هكتار از دیمزارهای مناطق مرزی غرب كشور با طرح انتقال آب سیروان رود به طول 460 كیلومتر در حال اجرایی شدن است كه به گفته سازمند، مدیر طرح ساماندهی آبهای غرب كشور قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، بزرگترین پروژه آبرسانی غرب كشور است.
دستاوردهای بهداشت و درمان
كسب رتبه اول در دانشگاههای علوم پزشكی كشور در بین دانشگاههای تیپ دو كشوری از افتخارات علمی این استان است كه در همین راستا مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه، بیمارستان امام رضا علیه السلام را یكی از قابلیتهای بزرگ بهداشتی و درمانی غرب كشور میداند.
توسعه صنعتی
كرمانشاه از نظر صنعتی هم پیشرفتهای قابل توجهی داشته است. در این استان 3 واحد پتروشیمی، 1 واحد خودروسازی به همراه 50 واحد قطعه سازی فعال هستند.
رستمی معاون سازمان صمت استان با بیان ظرفیتهای موجود در زمینه تولید در سطح استان ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی در این استان حدود 30 واحد صنعتی مشغول به كار بودند، اما در حال حاضر حدود 1036 واحد تولیدی در سطح استان فعال هستند.
آب شرب درتمام روستاها
دسترسی به آب شرب بهداشتی و سالم به عنوان یكی از شاخصهای پیشرفت در سطح زندگی افراد است كه در این راستا سبحانی مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی گفت: تمام روستاهای استان در كنار شهرها، دارای آب لوله كشی شرب سالم و بهداشتی هستند.
نعمت برق از دیگر شاخصهای پیشرفت
در مورد استفاده از نعمت برق نیز به عنوان یكی دیگر از شاخصهای پیشرفت با احداث 16 هزار و 536 كیلومتر شبكه توزیع برق، تعداد مشتركان در سالهای گذشته از 81 هزار به 550 هزار رسیده است.
كرمانشاه، بهشت گردشگری / ثبت جهانی بیستون
كرمانشاه طی 4 دهه گذشته با ثبت ملی 2500 اثر تاریخی به بهشت گردشگری كشور معروف شده است همچنین بیستون پرآوازه این استان نیز به ثبت میراث فرهنگی یونسكو رسیده است.
بالایی ریس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان ضمن معرفی كرمانشاه به عنوان مقصدی زیبا و جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی گفت: سالانه بیش از 2 میلیون نفر گردشگر وارد استان میشوند و از مناطق گردشگری آن لذت میبرند.