اما و اگرهای استانی شدن انتخابات مجلس

نمایندگان به كلیات استانی شدن انتخابات مجلس درحالی رای دادند كه این طرح با انتقاد‌ها و ابهام‌های جدی مواجه است.

1397/10/25
|
08:14
|



به گزارش خبرگزاری صداوسیما، هرچند نمایندگان طرح استانی شدن انتخابات مجلس را برای بررسی بیشتر به كمیسیون مربوط ارجاع دادند اما مخالفان این طرح معتقدند كه درصورت قانون شدن این طرح، مشاركت در انتخابات مجلس كاهش می یابد و دسترسی مردم به نمایندگان خود سخت خواهد شد.

موافقان این طرح معتقدند كه نمایندگان با خلاصی از كارهای خرد، به وظیفه نظارت خود می پردازند.

قاسم احمدی لاشكی- نماینده مجلس در برنامه تیتر امشب شبكه خبر گفت: طبق طرح جدید، نامزدها احتمالاً 10 درصد شاید هم 15 درصد رأی حوزه‌های انتخابیه خودشان را بدست آورند، اما در همان حوزه انتخابیه فردی پیروز می‌شود كه بیشترین تعداد رأی استان را هم آورده باشد.
احمدی لاشكی با بیان اینكه سه شاخص برای ثبت نام در نظر گرفته شده است، افزود: محل تولد نامزد باشد، یا 5 سال منتهی به ثبت نام در آن محل ساكن باشد یا قبلاً نماینده آن حوزه در مجلس باشد.
وی گفت: در مجلس پنجم این طرح تایید شد و اكنون هم این طرح تصویب شده است اما چرا نباید این طرح اجرایی شود.

لاشكی با بیان اینكه قانونگذاری و نظارت بر قانون وظیفه نمایندگان است، افزود: نمایندگان با پرداختن به موارد خرد، به وظیفه نظارت نمی توانند برسند.

عباس گودرزی - نماینده مجلس در این برنامه گفت: من به دلایلی با طرح استانی شدن انتخابات مخالفم. این طرح سطح مشاركت را كاهش می دهد.
گودرزی افزود: چنانچه نامزدی 90 درصد آرا را در شهرستانی كسب كند و دیگری 10 درصد آرا را كسب كند ولی تعداد آرای نامزد 10 درصدی شهرستانی در استان بیشتر از نامزدی باشد كه در شهرستان 90 درصد آرا را كسب كرده، نامزد 90 درصدی از راه یابی به مجلس باز می‌ماند.
وی گفت: طبعاً این شرایط موجبات دلسردی و ناامیدی مردم را به رای خود فراهم خواهد ساخت.

گودرزی با بیان اینكه طرح استانی شدن انتخابات، طرح ناپخته ای است، گفت: این طرحی است برای حذف رقیب.

وی گفت: این طرح به نفع كاندیدای سرشناس است.

عباس گودرزی با بیان اینكه این طرح شكاف های قومی را بیشتر می كند، تصریح كرد: در استان‌‌‌هایی كه شكاف مذهبی و قومیتی وجود دارد این طرح، انتخابات را به بحران امنیتی تبدیل می‌كند.

وی افزود: شهری با اكثریت اهل سنت در استانی با اكثریت شیعه در تمام دوره‌ها یك نماینده شیعه خواهد داشت یا برعكس.
گودرزی گفت: اولویت كشور اكنون انتخابات استانی یا شهرستانی نیست و از طرفی این طرح مشكلات متعددی را می تواند ایجاد كند.

دسترسی سریع