وزیر امور خارجه ایران:به نظر من كسانی كه تاریخ و توانایی های ما را می بینند تصمیم بگیرند در چنین ماجراجویی خطرناكی درگیر شوند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با تاكید بر آمادگی ایران برای دفاع از خود در برابر هرگونه تهدید و تصریح به خصمانه بودن رفتارهای آمریكا طی سی و هشت سال گذشته ، از آمریكا خواست از تهدید كشورش دست بردارد.
ظریف در مصاحبه با شبكه بی بی سی اظهار داشت تلاش ها در واشنگتن برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران، با هدف تحریك ایران صورت می گیرد. وی در پاسخ به این پرسش كه آیا احتمال رویارویی نظامی بین دو كشور وجود دارد گفت: مطمئنا من امیدوارم احتیاط بر رفتارها حاكم باشد زیرا ایران هدف آسانی نخواهد بود. ما كسی را تحریك نخواهیم كرد. هیچ رفتار خصمانه ای را بر نمی انگیزیم. هرگز رفتار خصمانه ای را آغاز نكرده ایم و برنامه ای برای اینكار نداریم. اما از خود دفاع می كنیم. به نظر من كسانی كه تاریخ و توانایی های ما را می بینند تصمیم بگیرند در چنین ماجراجویی خطرناكی درگیر شوند.
خبرنگار بی بی سی پرسید ایران یك موشك بالستیك آزمایش كرد. آمریكا تحریم های جدیدی علیه این كشور اعمال كرد و آنطور كه رئیس جمهور ترامپ گفت به ایران هشدار داد. آیا شما نگران این هستید كه تنش ها بین ایران و آمریكا بار دیگر بالا بگیرد؟
ظریف پاسخ داد موشك ها ابزارهای دفاعی ما هستند. ما به دنبال تحریك كسی نیستیم. اما هرگز ...
پرسش: در شرایط فعلی هم چنین كاری عاقلانه نیست.
ظریف: ما كشوری مستقل هستیم. برای دفاع از خود و اینكه آماده دفاع از خود باشیم ... ببینید اگر شما به مدت هشت سال در ایران بودید و می دیدید همه در نظام بین الملل - از جمله آمریكا - از عراق طرفداری می كنند ...
پرسش: آیا در مورد دهه 1980 صحبت می كنید؟
ظریف: بله. مردم ما این حقیقت را فراموش نمی كنند كه آنها زیر بمباران بودند و همه به طرف مهاجم كمك می كردند و هیچكس، واقعا هیچكس حتی وسایل اولیه دفاع را در اختیار ما قرار نداد.
پرسش: عربستان، آمریكا و اسرائیل اكنون در مورد اینكه گزینه ها روی میز قرار دارند صحبت می كنند و می گویند اگر شما اقدامات مشخصی را انجام ندهید عواقبی در انتظارتان خواهد بود.
ظریف: پیش از هر چیز بگویم كه ما درباره قانون جنگل صحبت نمی كنیم بلكه از قانون بین المللی سخن می گوییم و بر اساس قانون بین المللی این گزینه ها نقض این قانون هستند و من به آنها توصیه می كنم نه تنها به قانون بین المللی احترام بگذارند بلكه به حد كافی احتیاط كنند تا خود را به مشكل نیندازند.
پرسش: اكنون نوع حرف زدن ها تغییر كرده است زیرا آمریكا آن كشوری نیست كه شما با آن - با دولت قبل و جان كری وزیر امور خارجه آن - در باره توافق هسته ای به توافق رسیدید. اكنون ما در مورد آمریكایی صحبت می كنیم كه به شما هشدار داده است.
ظریف: من فكر می كنم دولت پیشین آمریكا با ایران در مورد موضوع هسته ای به توافق رسید زیرا گزینه دیگری نداشت. آمریكا شدیدترین تحریم های به اصطلاح فلج كننده موجود را علیه ما اعمال كرد. آن تحریم ها دقیقا نتیجه سیاسی عكس داد. آنها ایران را تحت فشار اقتصادی قرار دادند اما مردم ایران مقاومت كردند، مردم ایران در برابر آن فشارها به پاخاستند. ما همه را نصیحت می كنیم كه توافق هسته ای یك توافق منطقی است. این توافق حاوی همه آنچه آنها می خواستند نیست و همه خواسته های ما نیز در آن قرار ندارد. این یك توافق منطقی است و معتقدم اگر دولت پیشین آمریكا گزینه های دیگری داشت آنها را آزمایش می كرد. بنابراین اینطور نیست كه ما از روابط دوستانه با آمریكا به رابطه ای خصمانه رسیده باشیم. سیاست آمریكا در برابر ایران در 38 سال گذشته هرگز دوستانه نبوده و همواره خصمانه بوده است. مردم ما نیز نشان داده اند كه رفتار خصمانه پاسخ مثبتی از مردم ایران دریافت نخواهد كرد.