ستاد مدیریت بحران دچار بحران است

رئیس كمیسیون انرژی مجلس با بیان اینكه ساختاری كه در وزارت كشور برای ستاد مدیریت بحران تعریف شده در عمل دیده نشده است، گفت: این ستاد با بحران جدی مواجه است بنابراین یا باید تقویت یا منحل شود و اختیارات آن به استان ها داده شود.

1395/12/03
|
09:07
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، فریدون حسن وند در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبكه دو سیما افزود: ستاد مدیریت بحران اعتبارات، بودجه ،تشكیلات، پرسنل، امكانات ،اختیارات و جایگاه لازم را ندارد.

وی گفت: كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، سه شنبه جلسه فوق العاده ای را در ساعت 16 با حضور وزرای نفت، نیرو و جهاد كشاورزی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مدیریت بحران و پدافند غیرعامل كشور برگزار می كند و به ابعاد بحران اخیر خواهد پرداخت.

حسن وند افزود : امیدواریم راهكارها و پیبشنهادهای عملی را برای حل بخشی از این مشكلات با قید فوریت در دستور كار قرار دهیم.

وی اضافه كرد: از نخستین روزهای ایجاد بحران، كمیته نیرو در كمیسیون انرژی مجلس با مسئولان ذیربط تشكیل شد و پیرو آن پنج شنبه این هفته جلسه ای با اعضای این كمیسیون، اعضای مجمع نمایندگان و تعدادی از مدیران و مسئولان وزارتخانه های ذیربط در استان خوزستان با حضور استاندار و دیگر مدیران برگزار می شود كه از آقای لاریجانی رئیس مجلس هم برای شركت دراین جلسه دعوت كردیم.

رئیس كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه امنیت و اقتصاد استان خوزستان، ملی است و نباید موضوع را فقط در حد رخداد كوچك ببینیم، گفت: در یك روز 750هزار بشكه از تولیدات نفت كشور به علت قطع برق، حبس شد و مردم 11 شهر با قطعی آب مواجه شدند كه بخشی از آن ناشی از نبود پیش بینی لازم و ضعف مدیریتی و نبود اعتبارات لازم بود.

حسن وند افزود: در كمیسیون تلفیق پیشنهاد دادیم كه 3 درصد از پیمان هایی كه در استان های صاحب نفت و گاز منعقد می شود برای مسائل زیست محیطی و عمران آن ها اختصاص داده شود و سهم 2 درصدی از موضوع درآمدهای نفتی به 3 درصد تبدیل شود كه این پیشنهادات تایید شد.

وی با بیان اینكه باید از حوزه تصمیم و مصوبه به مرحله اجرا و اقدام برسیم، ادامه داد: استقرار مدیریت عملیاتی در استان ها و تامین اعتبارات توسط دولت و اختصاص حداقل 100 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی از جمله راهكارها می تواند باشد.

حسن وند با اشاره به اینكه سهم اصلی تولید و فروش نفت متعلق به استان خوزستان است، افزود: حق این استان است كه از سهم فروش یك هفته نفت برای یكسال به آن اختصاص دهند تا بخشی از این مشكلات حل شود.

وی اضافه كرد: مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد مصوبات لازم را در این خصوص را تصویب كند.
نماینده شادگان و رئیس مجمع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینكه بیش از یك دهه شاهد مشكلات آلودگی هوا و ریزگردها در استان خوزستان هستیم، افزود: برخی از كانون های ریزگرد منشاء خارجی و برخی منشاء داخلی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین ناصری نژاد ادامه داد: منشا خارجی از كشورهای عراق، عربستان و كویت است كه خشكسالی های اخیر و سدسازی تركیه بر روی دجله و فرات مزید بر علت شده است و انتقال آب و برخی سد سازی ها در داخل هم موجب افزایش ریزگردها شده است.

وی با تاكید بر اینكه مسئولان باید پیش از این اهمیت ویژه ای به مسئله ریزگردها می دادند، افزود: برخوردهای مقطعی، چاره ساز نیست.
حجت الاسلام و المسلمین ناصری نژاد گفت: متاسفانه ساخت برخی سدها مانند سد "گتوند" كارشناسی شده نیست زیرا روی كوه نمك ایجاد شده اما برخی لابی ها و مافیای آب و برخی سیاسی كاری ها پشت انجام این گونه طرح هاست.

وی افزود: چرخه طبیعت را در منطقه خوزستان برهم زدیم و تعداد نخل ها بر اثر كمی و شوری آب در حال كاهش است.

نماینده بافت و نائب رئیس مجمع نمایندگان كرمان در مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در این برنامه با ابراز خوشحالی از حجم زیاد بارندگی های اخیر در استان كرمان گفت: با تشكیل ستاد بحران ، هشدارهای لازم به مردم داده شد و از خسارات جانی پیشگیری شد اما خسارات های مالی زیادی داشتیم كه باید جبران شود.

علی بختیاری با اشاره به اینكه در برخی از شهرستان های كرمان حدود یك متر برف باریده است، افزود: لازم است به شكل ویژه به این مشكلات رسیدگی و به سیل زدگان امدادرسانی شود.
استاندار كرمان هم در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره آخرین وضعیت شهرهای سیل زده این استان گفت: استان كرمان، كویری و خشك است و 25 سال خشكسالی داشتیم و این بارندگی 6 روزه در این استان موج شادمانی را برای مردم به ارمغان آورد اما در عین حال خسارت هایی داشت.

علیرضا رزم حسینی با بیان اینكه 20 شهرستان از 23 شهرستان این استان دچار سیل شدند، ادامه داد: حجم 6 روزه بارندگی های این استان معادل 50 درصد سال زراعی این استان بود.

وی گفت: پس از پیش بینی سازمان هواشناسی، بلافاصله هشدارهای لازم به مردم داده و ستاد بحران تشكیل شد بنابراین در این استان تلفات جانی رخ نداد به جز یك مورد كه دچار حادثه شد.

رزم حسینی با اشاره به اینكه 300 مورد عملیات نجات مردم انجام شد، افزود: اكنون حدود 10 هزار واحد مسكونی روستایی و شهری از 30 تا 100 درصد آسیب دیدند.

وی افزود: 700 واحد مسكونی دچار آبگرفتگی شدند و حدود 1000 كیلومتر جاده های اصلی و 1500 كیلو متر جاده های روستایی آسیب دیدند و 4 دهنه پل در مسیرهای اصلی تخریب شد.

استاندار كرمان با بیان اینكه حدود 170 میلیارد تومان برآورد خسارات است، گفت: حدود 400 مورد راه های روستایی بازگشایی شد و مشكلات برق 436 روستا حل شد اما برخی از راه های روستایی هنوز بازگشایی نشدند.

رزم حسینی افزود: در چند روز آینده وضعیت استان كرمان عادی خواهد شد اما برای بازسازی منازل و جبران خسارت ها باید تسهیلات ارزان قیمت بدهیم.

وی اضافه كرد: در نخستین روز بحران 5 میلیارد تومان برای جبران خسارت ها به استان كرمان از طرف ستاد بحران اختصاص داده شد كه به تدریج در حال دریافت آن هستیم.استاندار خوزستان هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: جلسه با معاون اول رئیس جمهور، وزرای مربوط و رئیس مجمع نمایندگان در تهران تشكیل شد و مشكلات استان بررسی و تبادل نظر و تصمیماتی اتخاذ شد كه در حال اجراست.

غلامرضا شریعتی افزود: معاون اول رئیس جمهور برای تشكیل جلسه در استان خوزستان اعلام آمادگی كرد و در حال فراهم كردن مقدمات تشكیل این جلسه هستند.

وی تاكید كرد: مقامات عالی دولت نسبت به رفع مشكلات خوزستان اهتمام ویژه دارند.
رئیس سازمان مدیریت بحران كشور نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: برخی حوادث مانند زلزله رودبار به تصویب آئین نامه 2800 ساختمان منجر شد و پس از زلزله بم همه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه حوادث مبتنی بر پیش بینی و پیشگیری بود منجر به تشكیل سازمان مدیریت بحران كشور شد.

اسماعیل نجار افزود: لایحه دائمی شدن قانون تشكیل این سازمان تقدیم شد اما كمیسیون های مختلف مجلس شورای اسلامی هنوز در حال بحث و بررسی آن هستند.

وی با اشاره به اینكه كشورمان حادثه خیز است، اضافه كرد: مدیریت بحران همراه با علم و دانش است و جهان توانسته با بكارگیری علم و دانش خود را در برابر حوادث ایمن كند و ما نیز باید این مسیر را طی كنیم.

نجار افزود: شورای مدیریت بحران در استان ها یك هفته پیش از بارندگی های اخیر در سطح كشور، تشكیل و تمهیدات لازم اندیشیده شد تا تلفات جانی به حداقل برسد.

دسترسی سریع