آقای روحانی در مجلس:طرح تحول سلامت حاصل همراهی مجلس و دولت

طرح تحول سلامت طرح عظیمی است كه در بسیاری از كشور‌ها اجرای آن موفقیت آمیز نبوده است

1397/11/15
|
12:28
|


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اقای روحانی در جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشكی در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای موفق طرح تحول سلامت در كشور ناشی از همراهی دولت و مجلس بود رویكردی كه در انجام تمامی كارهای بزرگ ضروری است.
رئیس جمهور با بیان اینكه تجهیز بخشهای سلامت، دردستری قراردادن داروهای مورد نیاز و كاهش مخارج بیماران از وعده های انتخاباتی دولت یازدهم و دوازدهم بود گفت :طرح تحول سلامت از اوایل سال 93 عملیاتی شد و در اجرای این طرح اقای دكتر قاضی زاده هاشمی نقش بسیار ارزشمندی در اجرای این طرح داشت و امیدوارم همواره درتاریخ بهداشت و درمان كشور این طرح با نام ایشان همراه باشد.

اقای روحانی رشد 131 درصدی تخت های بیمارستانی را یكی از دستاوردهای مهم اجرای طرح تحول سلامت عنوان كرد و افزود : تعداد تخت های بیمارستانی از 55 هزار تخت در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی امروز به 129 هزار و 600 تخت رسیده است و این یك تحول بزرگ در عرصه سلامت كشور است.
وی گفت: ساخت 24 هزار تخت جدید بیمارستانی در كنار بازسازی 44 هزار تخت، كاهش مخارج پزشكی برای بیماران بستری به زیر 10 درصد در شهرها و در روستاها به زیر5 درصد، افزایش 12 برابری خانه های بهداشت و حضور پزشكان در دورافتاده ترین مناطق كشور از دیگر دستاوردهای طرح تحول سلامت در كشور است.
اقای روحانی با بیان اینكه تعداد خانه های بهداشت از 1500 در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی هم اكنون به 18 هزار واحد رسیده است گفت :اگر در گذشته پزشكان متخصص فقط در شهرهای بزرگ حضور داشتند امروز پزشكان تا مناطق مرزی هم نزدیك شده اند و بسیاری از شهرهای كوچك و ورستاها با فاصله كمی به پزشك و متخصص دسترسی دارند و این تحول بزرگی است .
اقای روحانی رونق گردشگری سلامت را یكی دیگر از دستاوردهای طرح تحول سلامت دانست و گفت : پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از بیماران برای انجام عمل های جراحی به خارج از كشور می رفتند اما هم اكنون این روند معكوس شده است به طوری كه بسیاری از ایرانیان ساكن اروپا و امریكا برای انجام عمل جراحی به ایران می ایند و این نشان از اعتماد به پزشك و جراحان ایرانی است.
وی گفت: بسیاری از سران كشورهای دنیا در ملاقات های حضوری با بنده از اجرای طرح عظیم تحول سلامت در ایران ابراز شگفتی می كنند و می گویند چگونه این طرح عظیم در ایران اسلامی اجرایی شده است ، طرحی كه در بسیاری از كشورهای صنعتی هنوز بخوبی اجرایی نشده است.
اقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند تصویب لایحه بودجه در مجلس شواری اسلامی ابراز امیدواری كرد: با تكمیل بررسی بودجه در كمیسیون تلفیق روند تصویب نهایی بودجه در صحن علنی بعد از 22 بهمن انجام شود و بودجه هر چه سریعتر برای برنامه ریزی در اختیار دولت قرار گیرد.
وی گریزی هم به تصویب لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی در مجلس زد و گفت : تصویب این لوایح از مصادیق همكاری دولت و مجلس است و این تاریخ ثبت خواهد شد كه با تصویب این لوایح به كشورهایی كه عامل بسیاری از ترورها بوده اند و امروز مدعی مبارزه مالی با تروریسم شده اند به ایران اسلامی كه همواره در مبارزه با تروریسم پیشتاز بوده است اجازه توهین داده نشد.
اقای روحانی افزود : در این زمینه تاكنون دو لایحه مصوب مجلس نهایی شده است و دو لایحه دیگر هم ان شالله به زودی نهایی خواهد شود البته دولت یك تكمله ای تحت عنوان لایحه دو فوریتی به ملجس تقدیم خواهد كرد تا با تصویب ان در مجلس شورای اسلامی زمینه برای روان سازی مبادلات خارجی ، در بخشهای مالی و بانكی فراهم شود .

ایران می تواند صادر كننده دارو در منطقه باشد
­رئیس جمهور گفت: امروز 95 درصد داروی مورد نیاز كشور در داخل تولید می شود كه می توانیم با فراهم آوری تسهیلات بیشتر صادركننده دارو در منطقه باشیم.
حسن روحانی صبح امروز در نشست علنی مجلس شورای اسلامی و ضمن دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به ظرفیت كشورمان در راستای توریسم درمانی تصریح كرد: این حاكی از اطمینان آنها به پزشك و جراح ایرانی و دقت و مراقبت بیشتر پزشكی در ایران است.
رئیس جمهور ادامه داد: همه می دانیم كه برای نجات یك بیمار باید همه بخش ها دست به دست یكدیگر دهند، شما اگر بهترین جراح را داشته باشید اما مراقبت های بعد از عمل جراحی به خوبی انجام نگیرد به عفونت، بیماری و مشكل جدیدی تبدیل می شود یعنی به همان اندازه كه پزشك جراح دارای اهمیت است، پرستار، نظافت گر در زمینه بهداشت بیمارستان و كسی كه غذا را برای بیماران آماده می كند نیز مهم است چرا كه اگر غذایی آلوده باشد بیمار دوباره دچار مشكل می شود لذا تمامی بخش ها باید دست به دست یكدیگر دهند تا بیمار به سلامت از بیمارستان خارج شود و زندگی عادی خود را شروع كند.
روحانی افزود: در اوایل سال 92 یكی از مشكلات بسیار مهمی كه مردم با آن مواجه بودند؛ مسئله دارو بود چرا كه بسیاری از داروها در دسترس نبود و یا نایاب و بسیار گران بودند اما مشكل دارو حل شد و امروز افتخار می كنیم كه اگر در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به لحاظ ادبی 25 درصد داروها در داخل تولید می شد و 75 درصد نیز از خارج وارد می شد اما امروز 95 درصد داروی مورد نیاز كشور در داخل تولید می شود و فقط 5 درصد آن را از خارج وارد می كنیم.
رئیس جمهور گفت:​ البته می توانیم تسهیلات بیشتری نیز در این زمینه فراهم كنیم تا صادركننده دارو در منطقه باشیم، اكنون نیز در برخی بخش ها نسبت به برخی كشورهای منطقه و حتی غیر همسایه و اروپا صادر كننده بخشی از داروها هستیم.
روحانی افزود: فناوری های پیشرفته ای كه امروز در بیوتكنولوژی، ژنتیك و سلول های بنیادی وجود دارد تحول بسیار زیادی را در بخش سلامت بوجود آورده است.
رئیس جمهور گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، وزارتخانه ای است كه به بسیاری از وزارتخانه های دیگر متصل است و این یعنی اگر ما می خواهیم بهداشت را حفظ كنیم قاعدتاً باید از مواد غذایی شروع كنیم.
روحانی ضمن تاكید بر لزوم تفكیك وزارت صنعت، معدن و تجارت به دو وزارتخانه صنعت، معدن و بازرگانی، افزود: امیدوارم روزی مجلس شورای اسلامی تجارت را از بخش صنعت و معدن جدا كند و این جزو خواسته های اصلی من است، كشور بدون وزیر بازرگانی مستقل مسائل مربوط به صادرات و واردات و همچنین تنظیم بازار آن حل نخواهد شد.
رئیس جمهور گفت: من در ابتدای دولت دوازدهم لایحه دو فوریتی مبنی بر تفكیك وزارت بازرگانی از وزارت صمت را به مجلس فرستادم و از شما خواهش كردم تا وزارت بازرگانی را جدا كنید چرا كه وزارتخانه عظیم و بزرگی كه صنعت معمولی، صنایع سنگین را شامل می شود ما بخش بازرگانی را نیز به آن اضافه كردیم و البته بخش بازرگانی را نیز به دو قسمت تقسیم كرده و به جهاد كشاورزی نیز سپرده ایم لذا اصلاً نمی دانیم با چه كسی طرفیم و باید صحبت كنیم.
روحانی افزود: اگر می خواهید مردم برای خرید اجناس شان كمتر معطل شوند و اطمینان آنها بیشتر شود، به عنوان مسئول دولت خدمت شما عرض می كنم كه راهی وجود ندارد جز آن كه وزارت بازرگانی جدا و وزارتخانه ای مستقل شود اگر نه مشكل ادامه پیدا خواهد كرد.
رئیس جمهور گفت: این مشكل نه برای من بلكه برای همه ملت است و از شما نمایندگان مردم خواهش می كنم كه در این زمینه به دولت كمك كنید تا وزیر بازرگانی مستقلی این كار را انجام دهد.




وزیر بهداشت باید كارت الكترونیك برای سلامت را در برنامه كاری اش قرار دهد

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت مساله كارت الكترونیك سلامت گفت: این مساله از مواردی است كه تشخیص را آسان و از هزینه های اضافی می كاهد و از باندهای فساد كه در مراكز تشخیص برخی از مطب و كلینیك ها وجود دارد جلوگیری خواهد كرد.
حسن روحانی صبح امروز در دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه وزارت بهداشت با سایر وزارتخانه های دیگر تعامل و ارتباطات گسترده ای دارد اظهار داشت: این وزارتخانه اولین قدمش آن است كه با وزارتخانه صنعت كار دارد و اگر مواد غذایی پروتئین لازم را نداشته باشد و كیفیت لازم و سلامت لازم را نداشته باشد و موارد بهداشتی رعایت نشده باشد همان مواد غذایی منجر به ایجاد بیماری در افراد خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: به جای آنكه آن مواد غذایی توانمندی در برابر ایستادگی به بیمار بدهد و من شخصا در دوره تصدی وزارت آقای قاضی زاده هاشمی به موضوع آب های معدنی كه در بطری ها مردم خریداری و نیز حتی در ادارات نیز مورد استفاده قرار می گیرد تاكید كردم تا نسبت به تمامی تولیدات آبهای معدنی آزمایشهای لازم را انجام دهند و بعد از برررسی های لازم مشخص شد یكی از آبهای معروفی كه بیشتر ادارات از آن استفاده می كنند این آب مصرفی كیفیتش از آبهای شیرهای خانگی به مراتب پایین تر بود كه این كارخانه برای مدتی تعطیل شد.




ایجاد بخش سلامت الكترونیك از اول سال 98
­رئیس جمهور از قول وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشكی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد بخش سلامت الكترونیك از ابتدای سال آینده خبر داد .
حسن روحانی در ادامه سخنانش در جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشكی تاكید كرد : البته آنان می گویند فعالیت این بخش از 5-6 استان آغاز می شود كه آن موضوع دیگری است اما اصل سلام الكترونیك را باید به طور عمومی آغاز كنیم و موضوعاتی شامل تشخیص اولیه و ارجاع مسائل دیگری است كه باید به تدریج آغاز شود .
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با تاكید برتوجه به پسادرمانی در بیمارستانها افزود :اكنون كه بیماران به بیمارستانها منتقل ، جراحی و پس از استراحت مرخص می شوند تا زمانی كه فعالیت های عادی خود را آغاز كنند فاصله ای وجود دارد كه در این فاصله ما به ایجاد مراكز توانبخشی و تراپی های مختلف نیاز داریم .
روحانی افزود : اینگونه نیست كه با عمل جراحی و استراحت ، افراد بتوانند به كار عادی بپردازند و ممكن است تا یك هفته به پسادرمانی در بیمارستان نیاز داشته باشند این اقدامات پسادرمانی به طور سیستماتیك وجود ندارد گرچه ممكن است در گوشه و كنار شبیه به آن باشد.
رئیس جمهور تاكید كرد :باید در كنار بیمارستانها ودرمانگاهها بخش هایی برای پسادرمانی ایجاد شود تا افراد توانمند شوند و بتوانند خود را برای زندگی عادی آماده كنند .
وی گفت : این در كشورهای پیشرفته وجود دارد اما متاسفانه در كشورمان هنوز به این نقطه نرسیده ام و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی باید به این موضوع اهمیت بدهد .
رئیس جمهور همچنین با اشاره به رایزنی هایش برای معرفی گزینه پیشنهادی برای این وزارتخانه ، سعید نمكی را بهترین گزینه برای این نهاد دانست و افزود : آقای قاضی زاده هاشمی نیز وقتی تصمیم گرفته بود كه از دولت فاصله بگیرد و به فعالیت روزانه بپردازد پیشنهادش آقای سعید نمكی بود چنان كه دوستان دیگر و وزرای سابق بهداشت نیز همین دیدگاه را دارند .

اكنون اگر بیمار نزد پزشكی برود و پس از معاینه تشخیص داده شود كه نیاز به دارو ندارد و باید استراحت كند ، بیمار او را بی سواد تلقی می كند
روحانی گفت : من یكی دوساعت كه با آقای نمكی صحبت كردم متوجه شدم كه او به همه بخش هایی كه در ذهنم داشتم توجه دارد و خوشبختانه از تجربیات و سوابق فعالیت لازم در جهاد سازندگی ، فعالیت در دوره دفاع مقدس ، اداره دانشگاه ، حضور در فرهنگستان، تصدی معاونت وزارت و حضور در بخشی از داروسازی ها برخوردار است .
وی در بخش دیگری از اظهاراتش بر اصلاح فرهنگ جامعه در مصرف دارو اظهار داشت : اكنون اگر بیمار نزد پزشكی برود و پس از معاینه تشخیص داده شود كه نیاز به دارو ندارد و باید استراحت كند ، بیمار او را بی سواد تلقی می كند ومدعی می شود كه این تجویز پزشك را خودش می توانسته است انجام دهد .
رئیس جمهور افزود : همچنین اگر پزشك تشخیصش این باشد كه داروی كمی تجویز كند ، بیمار آن را ناشی از كم اطلاعی پزشك تلقی می كند پس ما نیاز به اصلاح فرهنگ جامعه داریم و این به فرهنگسازی رسانه ها ، روزنامه ها ، مجلات پزشكی ، فضای مجازی و بویژه رسانه ملی نیاز دارد .
روحانی گفت : این هم هشتك درست می كنیم یك بار هم هشتكی برای جلوگیری از مصرف بی رویه دارو درست كنیم .



تاكید رییس جمهور بر تحول دانشگاه های پزشكی برای تربیت دانشجو

رییس جمهور بر ضرورت تحول دانشگاه های علوم پزشكی برای تربیت دانشجو تاكید كردند.
حسن روحانی در ادامه سخنان خود در دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: این وزارت خانه در شمار وزارت خانه هایی است كه خودش نیرو تربیت می كند و خودش هم آن نیرو را به كار می گیرد.
وی با تاكید بر ضرورت توجه به تربیت دانشجوی پزشكی افزود: با مروری بر روند تحصیل دانشجویان رشته پزشكی در ایران از تخصص تا فوق تخصص و مقایسه آن با دیگر كشورها مشاهده می كنیم كه پزشكان ایرانی بسیاری از كارها را دور از شان خود می دانند .
رییس جمهور گفت: امروز پزشكان ما كارهایی مثل تزریق ، بستن باند یا گچ را دور از شان خود می دانند و آن را به پرستار واگذار می كنند در حالی كه در دیگر كشورها جراح خودش تزریق می كند ، باند می پیچد و حتی بیمار را بعد از عمل جراحی در راه رفتن كمك می كند.
وی با اشاره به اینكه پزشكان ما خود را تافته جدا بافته می دانند تصریح كرد: دانشگاه های پزشكی ما باید متحول شود و این از وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است.
رییس جمهور با بیان اینكه در دارو سازی ما می توانیم به خودكفایی برسیم گفت: وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكی با بخش علم و فناوری رابطه نزدیكی دارد و این پردیس ها باید به كمك فناوری های پزشكی ما بیایند.
وی با تاكید بر ضرورت طب سنتی در ایران افزود: در چین بیمارستان های زیادی است كه كارشان طب سوزنی است البته معنی این حرف این نیست كه برای همه بیماری ها باید به طب سنتی مراجعه كرد اما نباید آن را هم فراموش كنیم و ضد ارزش بدانیم .
رییس جمهور گفت: خوشبختانه امروز ما یكی از صادركنندگان داروهای گیاهی هستیم و این نشانه آن است كه همه چیز از مواد اولیه تا ریشه گیاهان و دارو سازی و بسته بندی در كشور ما آماده می شود و ما می توانیم در این مسیر رشد و پیشرفت داشته باشیم.




برای اولین بار در ایران همه مردم تحت پوشش بیمه قرار دارند

رییس جمهور گفت:­­ما در زمینه بیمه كار بسیار بزرگی انجام دادیم و برای اولین بار در تاریخ ایران همه مردم كشور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
حسن روحانی در بخش پایانی سخنان خود در مجلس شورای اسلامی و در دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی افزود: این كار كه دولت یازدهم توانست 10 میلیون نفر را زیر پوشش بیمه قرار دهد ، كار آسانی نبود.
رییس جمهور افزود: این به آن معنا نیست كه همه كارها تمام شده اما قدم بسیار ارزشمندی برداشته شده است .
روحانی گفت: این مسئله مهمی است كه ما بدانیم رابطه بیمه و تامین اجتماعی و رابطه وزارت كار و بیمه ای كه در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است با داروسازی ها، داروخانه ها، پزشكان و بیمارستان ها چگونه باید تامین شود ؟
وی با اشاره به اینكه همه موارد در بخش بهداشت ، درمان و بیمه و نواقصی كه در این حوزه وجود دارد در دولت بررسی و راه حل های آن ابلاغ شده است ، افزود: با همكاری، برادری و تعاون باید رابطه بین وزارت بهداشت ، درمان ، وزارت كار، تعاون و رفاه، بخش پزشكی نیروهای مسلح و در كنار همه بخش های خصوصی كه در این زمینه فعالند رابطه بسیار نزدیكی باشد.
رییس جمهور از نمایندگان مجلس خواست تا با رای بالا و قاطع به آقای نمكی از این وزارت خانه حمایت و پشتیبانی كنند .
روحانی گفت: رای شما یك انرژی برای وزیر ، بخش پزشكی و سلامت خواهد بود و همه ما را در دهه فجر انقلاب اسلامی خوشحال خواهد كرد.







دسترسی سریع