92 درصد جمعیت كشور زیر پوشش گازرسانی

وزیر نفت: در ابتدای انقلاب پوشش گاز رسانی نزدیك به صفر بوده كه اكنون به حدود 92 درصد رسیده است

1397/11/16
|
14:04
|

92 درصد جمعیت كشور زیر پوشش گازرسانیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما؛ بیژن زنگنه در نشست خبری به مناسبت چهل سالگی انقلاب بابیان اینكه میزان انشعاب گاز از 52 هزار درسال 57 به 11.5 میلیون در سال 97 رسیده است، گفت: اول انقلاب پوشش گاز رسانی نزدیك به صفر بوده است و اكنون به حدود 92 درصد رسیده است و بیش از 77 درصد جمعیت روستایی زیر پوشش شبكه گازرسانی قرار دارد.

وزیر نفت به تشریح دستاورد‌های چهل ساله صنعت نفت پرداخت و گفت: در مقابل شهدا، جانبازان و خانواده آنان سرتعظیم فرود می‌آوریم و امیدواریم آینده بهتری را با توجه به توطئه دشمنان برای جوانان رقم بزنیم.
وی افزود: صنعت نفت در همه ادوار تاریخ برای ما مهم بوده است.
زنگنه گفت: صنعت گاز پیش از انقلاب تقریبا وجود نداشته است و تنها روزانه 36 میلیون مترمكعب در پالایشگاه بیدبلند شیرین‌سازی می‌شد و اكنون 1060 برابر شده است.
وی تاكید كرد: تولید میعانات گازی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نزدیك به صفر بوده است و هم اكنون این رقم به 750 هزار بشكه در روز رسیده است.

افتتاح برخی فاز‌های پارس جنوبی تا پایان بهمن

وزیر نفت از افتتاح فاز‌های 13، 22 تا 24 پالایشگاه پارس جنوبی با حضور رئیس جمهوری در پایان بهمن یا اوایل اسفند خبر داد و ارزش این طرح‌ها را 10 میلیارد دلار عنوان كرد.
بیژن زنگنه در ادامه نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی درباره دستاورد‌های صنعت نفت گفت: اگرچه تولید نفت خام از بیش از 5 میلیون بشكه اول انقلاب به حدود 4 میلیون بشكه رسیده است، اما نكته قابل توجه این است كه ذخایر قابل استحصال هیدروكربور مایع كشور كه در زمان انقلاب 88 میلیارد بشكه بوده، امروز به 160 میلیارد بشكه رسیده است؛ این در شرایطی است كه در چهل سال اخیر بالغ بر 50 میلیارد بشكه از ذخایر هیدروكربور مایع برداشت شده است.
بیژن زنگنه درباره دستاورد‌های صنعت گاز افزود: ذخیره قابل استحصال گاز نیز در زمان انقلاب 9 تریلیون فوت مكعب بوده كه امروز به 33 تریلیون فوت مكعب رسیده است.
وی با بیان اینكه میزان تزریق گاز از 2.7 میلیون مترمكعب در زمان انقلاب به بیش از 77 میلیون متر مكعب رسیده است، درباره دستاورد‌های صنعت پتروشیمی گفت: در بخش پتروشیمی، در سال 57 مجموع فروش خالص كشور یك میلیون تن بوده است و امسال این رقم به بیش از 30 میلیون تن به ارزش حدود 17 میلیارد دلار رسیده است كه از مصادیق توسعه زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی است.
وی خاطر نشان كرد: بیش از 5.5 میلیارد دلار از این 17 میلیارد دلار به داخل كشور عرضه می‌شود.

سبقت ایران از قطر در برداشت گاز از پارس جنوبی

وزیر نفت گفت: برداشت از میدان‌های مشترك نفت و گاز از جمله میدان گازی پارس جنوبی از قطر پیشی گرفته است و در میدان‌های غرب كارون تولید از 70 هزار بشكه در روز در سال 92 به 350 هزار بشكه تا پایان امسال می‌رسد.
بیژن زنگنه در ادامه نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی
افزود: گاز‌های مشعل ظرف دو سال و نیم آینده جمع آوری و نزدیك به صفر می‌رسد.
وی بابیان اینكه در سال‌های پس ازانقلاب پایانه صادراتی را برای اولین بار خارج از خلیج فارس بردیم افزود: ایجاد پایانه جاسك برای صادرات نفت خارج از خلیج فارس در دستور كار است و تا پایان سال 99 بهره برداری از این پایانه نفتی آغاز می‌شود.
وزیر نفت افزود: توسعه ظرفیت ساخت داخل پیشرفت خوبی داشته است و بخش مهمی از تجهیزات غیردوار و دریایی را هم‌اكنون می‌توانیم انجام دهیم.

كشف پارس جنوبی پس از پیروزی انقلاب

وی بابیان اینكه نخستین فروش اوراق منفعت، روز دوشنبه (15 بهمن) انجام شده و مجوز 6 میلیارد و 200 میلیون دلار برای طرح‌های نگهداشت و افزایش توان تولید گرفته شده است، افزود: كشف پارس جنوبی پس از پیروزی انقلاب انجام شده است و در دولت هفت و هشت نخستین قرارداد‌ها برای توسعه پارس جنوبی امضا شده و تاكنون 21 فاز از این میدان مشترك وارد مدار تولید شده است.
وی گفت: تولید بنزین كشور در 5 سال اخیر از 52 میلیون لیتر در روز به 105 میلیون لیتر رسیده است.
زنگنه درباره تولید مواد اولیه پترشیمی هم گفت: تولید اتان سال 98 به 10 میلیون تن می‌رسد كه رقم بی نظیری است.
زنگنه همچنین افزود: ظرفیت تولید روزانه گاز كشور به بیش از هزار میلیون متر مكعب می‌رسد.

صرفه‌جویی در مصرف گاز

زنگنه با بیان اینكه اگر امسال زمستان بی مشكلی را سپری كرده ایم حاصل تلاش‌های بسیار و سرمایه‌گذاری‌های چند صد میلیارد دلاری است، گفت: باهمه این‌ها نباید هرچه تولید می‌كنیم، مصرف كنیم، بنابراین باید به صرفه‌جویی در مصرف گاز هم توجه كرد.
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره میزان صادرات نفت كشور در شرایط تحریم گفت: من دراین باره حرفی نمی‌زنم، زیرا ما برای دشمنان ملت اتاق تاریك داریم.
زنگنه افزود: جنگ یكجانبه‌ای كه آمریكا علیه ایران آغاز كرده و با تحریك منافقان و اسرائیل همراه است، صنعت نفت را در نوك پیكان حملات قرار داده است.
وی افزود: می‌خواهند درآمد صادراتی ما را صفر كنند و اگر هم درآمدی حاصل شد، جلو نقل و انتقال پول را بگیرند، بنابراین همكاران من به صورت شبانه روزی تلاش می‌كنند تا مانع ازاین اقدام شوند.
زنگنه تاكید كرد: مردم غریبه نیستند، اما در زمان جنگ نمی‌توان همه اطلاعات را گفت، زیرا فقط مردم نیستند كه می‌شنوند، دنیا هم می‌شنود.
وزیر نفت افزود: نگفتن به معنای كار نكردن نیست. ما شبانه روز كار می‌كنیم. گفتن به ضرر مردم است.

تصمیم گیری‌های صنعت نفت در اتاق‌های تاریك

وی با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر تصمیم گیری‌های صنعت نفت در اتاق‌های تاریك گفت: می‌گویند اتاق تاریك دارید. بله، ما برای دشمنان ملت اتاق تاریك داریم و گرنه برای نظام همه موارد روشن است و روزی كه سختی‌ها بگذرد می‌گوییم چه كردیم.
زنگنه افزود: برخی می‌خواهند ما را تحریك كنند كه حرف بزنیم، اما نمی‌زنیم؛ هدف ما سعادت مردم است. ما دنبال كسب افتخار نیستیم، دنبال خدمت هستیم، ما برای مقاومت ایستاده‌ایم و امیدواریم بتوانیم روسفید باشیم.
زنگنه تاكید كرد: قاطع می‌گویم با تمام استعداد و توان در تلاش هستیم.

شرط افزایش قیمت بنزین، پذیرش مردم است

وزیر نفت درباره سهمیه بندی یا افزایش قیمت بنزین گفت: اگر مردم افزایش قیمت بنزین را قبول ندارند، نباید انجام داد.
بیژن زنگنه در ادامه نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی
در پاسخ به پرسشی درباره همكاری ایران با روسیه و چین و ادعای بی‌میلی وزارت نفت برای همكاری با این دو كشور گفت: بسیاری از مسائلی كه مطرح می‌شود، صحت ندارد من بار‌ها اعلام كردم كه نامه FATF را امضا نكردم، اما بازهم برخی اصرار دارند كه این نامه را من امضا كرده‌ام.
وی افزود: آنان كه می‌گویند ما تمایلی به همكاری با چین و روسیه نداریم دلیلشان چیست؟
وی گفت: در قرارداد طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی سهم چین 30 درصد بوده است و پس از رفتن شركت فرانسوی توتال، اپراتور فاز 11 پارس جنوبی شركت چینی است.

نامه 72 نماینده مجلس

وزیر نفت با اشاره به نامه 72 نماینده مجلس گفت: در آن نامه آمده بود كه استقبال خوبی از رئیس جمهوری چین نشده است، آیا من باید جواب گرم نبودن استقبال از رئیس جمهوری چین را بدهم؟ هر كشوری پروتكل استقبال خودش را دارد.
وی افزود: من هم با روس‌ها و هم با چینی‌ها می‌خواهم كار كنم، اما قرارداد دو طرفه است و وقتی یك طرف امضا نمی‌كند من چه باید كنم.
زنگنه با بیان اینكه كدام قرارداد بوده است كه یك شركت خارجی می‌خواست امضا كند و من امضا نكردم؟ گفت: امضای قرارداد دو طرفه است و اگر كشوری حاضر به امضا نیست جوابش را من نباید بدهم.
زنگنه تاكید كرد: من نوكر یك كشورم و در مقابل یك ملت تعظیم می‌كنم و آن كشور و ملت ایران است. من در مقابل هیچ كشوری تعظیم نمی‌كنم؛ قرارداد امضا می‌كنم، اما با عزت.

قرارداد سوآپ نفت با روسیه نداشتیم

وزیر نفت با اشاره به اینكه با روس‌ها قرارداد امضا كردیم و بخشی هم عملیاتی شده است و بخشی دیگر هم عملیاتی خواهد شد، گفت: ما هرگز قرارداد سوآپ نفت با روسیه نداشتیم كه نمایندگان در نامه خود آوردند، البته ایرادی به نمایندگان نیست بلكه اطلاعات غلط به آن‌ها داده شده است.
وی درپاسخ به پرسشی درباره توزیع عادلانه بنزین افزود: از من پرسیدند تا چه اندازه می‌شود قیمت بنزین را بالا برد، گفتم تاجایی كه مردم تحمل دارند، اما این مطلب را در فضای مجازی به نحو دیگر استفاده كردند. منظور من این بود تاجایی كه مردم قبول داشته باشند؛ حال اگر مردم قبول ندارند، نباید انجام داد.
زنگنه افزود: مجلس شورای اسلامی در این زمینه برای 10 سناریو رای گرفت كه هیچكدام رای نیاورد، دولت هم به این موضوع توجه دارد. هدف اصلی دولت، كاستن از مقدار قاچاق و كنترل مصرف است نه درآمدزایی.
زنگنه با بیان اینكه از مهر سال 97 بنزین وارد نكردیم و سال آینده هم بودجه‌ای برای واردات بنزین در نظر نگرفتیم
گفت: توانستیم تهدید جلوگیری از صادرات بنزین به ایران را از سر راه برداریم و اوضاع تولید بنزین خوب است، اما بار‌ها گفته‌ام مشكل بنزین را در كارخانه‌های خودروسازی دنبال كنید. نظام هم باید یكپارچه برخورد كند.
وی افزود: مصرف بنزین در كشور بالاست، اما مشكل مصرف بالا، مردم نیستند، زیرا مردم خودرویی را كه به آن‌ها عرضه شده است، استفاده می‌كنند؛ بنابراین روش‌های غیرقیمتی هم برای ساماندهی و مدیریت مصرف وجود دارد

كرسنت یك پرونده زنده است
وزیر نفت درباره پرونده كرسنت گفت: كرسنت یك پرونده زنده است و متاسفانه عده‌ای ما را با لجبازی و ندانستن قواعد بین‌المللی در چاه عمیق انداختند.
بیژن زنگنه در ادامه نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی
افزود: در فرآیند داوری در پرونده كرسنت در سال‌های اخیر با تلاش زیاد سعی كردیم به خوبی عمل كنیم و به نتیجه خوبی برسیم. به طوری كه داوری در مرحله نزدیك به صدور رای بود، اما كار‌هایی كردند كه اعلام رای به تعویق بیافتد.
وی افزود: این اعدادی كه برخی می‌گویند به نفع كرسنت است، من متوجه دلیل آن نمی‌شوم.
زنگنه تصریح كرد: بعد از رای داوری بهتر می‌توانیم درباره كرسنت صحبت كنیم.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره دلیل اعتراض یكی از نمایندگان مجلس مبنی بر مخالفت زنگنه با پالایشگاه سازی گفت: من دشمن پالایشگاه سازی نیستم، قانون ما را از پالایشگاه سازی منع كرده و واگذاری پالایشگاه‌ها هم به همین دلیل انجام شد.
زنگنه افزود: در این زمینه نزدیك 2 میلیون بشكه موافقت اصولی دادیم كه 600 هزار بشكه آن برای پالایشگاه‌های كوچك برای میعانات گازی و نفت خام است. هر كه هم حمایت بخواهد، ما حمایت می‌كنیم. ما كه دیگر نمی‌توانیم جای بخش خصوصی كار انجام دهیم.
وی افزود: درنامه 72 نفر هم به شیرین سازی میعانات گازی اشاره كردند، مگر امریكا مشكلش درصد گوگرد میعانات است؟! این چه حرفی است؟

برای صادرات نفت خام معافیت داریم

زنگنه با بیان اینكه ما معافیت برای صادرات نفت خام داریم، اما برای صادرات فراورده نداریم گفت: روی چه حسابی برخی فكر می‌كنند مصرف فراورده ساده است؟ می‌گویند به همسایگان صادر كنید. مگر مثلا افغانستان چقدر مصرف فراورده دارد. كار مهمی كه كردیم مصرف پالایشگاه‌های داخلی را افزایش دادیم.
زنگنه درباره صادرات نفت به اروپا و پیش بینی رقم صادرات نفت در سال 98 گفت: من رقمی درباره صادرات نفت اعلام نمی‌كنم.
زنگنه افزود: اروپائیان به جز تركیه تا كنون از ایران نفت خریداری نكردند. یونان و ایتالیا با وجود گرفتن معافیت، از ایران نفت خریداری نمی‌كنند و جواب هم نمی‌دهند.
وی گفت: تولید نفت ایران بعد از برجام و در فاصله 4 ماه یك میلیون بشكه در روز افزایش یافت و صادرات نفت ایران نیز در اردیبهشت ماه 1397 به 2 میلیون و 780 هزار بشكه رسیده بود. یعنی برجام موفق بوده است.
زنگنه درباره اثرات برجام هم گفت: اگر برجام نبود هرگز ستاره خلیج فارس نمی‌آمد، اگر برجام نبود ما گرفتار تامین بنزین بودیم و اینكه امروز مشكل داریم نشان می‌دهد برجام اثر گذار بوده است.

دسترسی سریع