ضرورت سرمایه گذاری در بخش سلامت كشور

رئیس جمهور در نخستین مجمع ملی سلامت با تاكید بر ضرورت سرمایه گذاری در بخش سلامت كشور گفت: مجمع ملی سلامت یعنی همه دستگاهها و ارگانها و سمن ها به صحنه بیایند تا در این بخش هم پیشرفت كنیم.

1395/12/08
|
12:34
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، اقای روحانی در این همایش تصریح كرد: فرهنگ در ترویج سلامت بسیار مهم است و سبك زندگی ما را تعیین می كند.

رییس جمهور گفت: سلامت اول از هوا، غذا و مسكن سالم شروع می شود.

آقای روحانی در مجمع ملی سلامت، ابتدا با یادی از سرور زنان عالم، حضرت فاطمه اطهر(س) افزود: موضوع جلسه امروز یكی از موضوعات بسیار حایز اهمیت است و اعضایی كه در اینجا حضور دارند مسئولیت سنگین و در عین حال مقدسی بر دوش دارند.

رئیس جمهور گفت: همین كلمه مجمع ملی سلامت، این جمله راهنمای خوبی برای ماست این جمله معنایش این است كه اولا سلامت فرای درمان است و مهم تر از درمان است و مقدم بر درمان است و ثانیا سلامت، ارگان خاص، جایگاه خاص، نهاد خاص و به قشر خاص تعلق ندارد.آقای روحانی افزود: حالا در درمان ممكن است بگوییم بیمارستان ها، كلینیك ها و مطب ها مكان هایی است كه معمولا درمان در آنجا انجام می گیرد البته عده ای هم در خانه خودشان خوددرمانی می كنند ولی درمان علمی نظام مند در این مكان های خاص صورت می گیرد.

رئیس جمهور گفت: اما در بحث سلامت دنیای بسیار وسیعی است و خیلی مهم است كه چه كنیم، چه برنامه ای در پیش بگیریم، چه اقداماتی كنیم، نه امروز كه از روز اول تولد نوزاد و حتی از آن زمانی كه تصمیم می گیریم زندگی مشترك تشكیل دهیم، اسلام این همه تاكید می كند در ازدواج، فرهنگ ها نزدیك هم باشد.

آقای روحانی افزود: یعنی همسانی نه در مسائل مالی و جایگاه اجتماعی و مزیت های اجتماعی، بلكه از لحاظ فكری، ایمانی و بینشی فاصله بین زن و شوهر نباشد و وقتی فاصله ها زیاد شد اشكالات و دعوا پیش می آید و اولین قربانی اش آن نوزاد است نه آن نوزادی كه متولد شده است، حتی وقتی در دوران جنینی به سر می برد.

رئیس جمهور با بیان اینكه ما مسكن می خواهیم نه منزل، گفت: یكی از مشكلات ما این است كه مسكن كم داریم و منزل زیاد، مسكن یعنی مكان سكونت یعنی آرامش، مسكن یعنی محل آرامش یعنی شما بیرون هر مشكلی كه دارید قدم به قدم كه به خانه نزدیك می شوید این قلب آرام تر شود.آقای روحانی افزود: سلامت اول از غذا و هوا شروع می شود، چه هوایی تنفس می كنیم، در چه فضایی راه می رویم.

رئیس جمهور گفت: اگر بانوان عزیز ما در خیابان در پیاده رو راه می روند آزار كلامی ببینند روحش مضطرب می شود.

آقای روحانی افزود: سلامت از اینجاها شروع می شود؛ سرو صدای آزار دهنده خیابان بر سلامت تاثیر می گذارد.

* دانشگاه ها و محققان ما باید با جهان در تعامل باشند
رئیس جمهور گفت: تعامل ما با دنیا برای ما مفید است دانشگاه ها و محققان ما باید با جهان در تعامل باشند زیرا تجربه ای كه ما به دست بیاوریم برای دنیا مفید است وآن زكاتش است كه باید پرداخت كنیم.

آقای روحانی در ادامه سخنانش در مجمع ملی سلامت افزود: مگر می شود یك انسانی مضطرب باشد ولی بدنش آرام باشد؟ بدنش درد داشته باشد اما روحش آرام باشد؟ پس سلامت یك دنیای بسیار وسیعی دارد.

وی گفت: حالا اگر ما از تعامل با جهان بگوییم بعضی ها خیلی بدشان می آید، نمی دانم چرا بعضی ها به تعامل با جهان حساسیت دارند؟

آقای روحانی با بیان اینكه برخی از تقابل با جهان خوششان می آید اظهار داشت: نمی دانم این تقابل برای آنها چه آورده، البته برای بعضی ها نان آورده است.

رئیس مجمع ملی سلامت افزود: تعامل با جهان كه ما می گوییم، ممكن است كسی بگوید تعامل با جهان چه كار با سلامت دارد، شما وقتی تعامل با جهان ندارید و دچار تحریم هستید ناچار می شوید از كود و سم غیراستاندارد استفاده كنید زیرا كشوری كه این مواد استاندارد را دارد به شما نمی دهد.

رئیس جمهور گفت: تعدادی از كشورهای دنیا صنعت و تولیدشان درست شده است برای تحریمی ها و اگر در دنیا تحریم نباشد آنها دكانشان برچیده می شود.

آقای روحانی در ادامه تصریح كرد: وقتی كشاورزی ما نمی تواند در چارچوب سلامت حركت كند از اینجا شروع می شود، زیرا میوه و سبزیجاتی كه دست ما می رسد یا حتی گندم و سایر محصولات ، اگر ما در آنجا از كود و سم غیراستاندارد و یا حتی از بذر نادرست استفاده كرده باشیم زیان آفرین است.

رئیس مجمع ملی سلامت افزود: اینكه می گوییم بدن باید سالم باشد، نمك كم باشد، روی و آهن چقدر باشد، یك مقداری در همین مواد غذایی است و ما نباید هر روز برویم از داروخانه برای تامین این نیازها قرص مكمل بخریم.

رئیس جمهور افزود: بهترین راه این است كه بتوانیم همه نیازهای خود را از مواد غذایی تامین بكنیم.
بهترین راه این است كه بتوانیم همه نیازهای خود را از مواد غذایی تامین بكنیم.


آقای روحانی با بیان اینكه گندم ها و بذر گندم ها متفاوت است اظهار داشت: تركیب گندم ها متفاوت است یا موادی كه باید اضافه شود در خمیر، باید همه اینها برنامه ریزی شود .

رئیس جمهور با بیان اینكه باید سلامت را از نانوایی مزرعه و باغ ها شروع كنیم تصریح كرد: سلامت یك دنیای وسیعی دارد در خود مسئله دارو و درمان هم باز اینچنین است، اینجور نیست كه بگوییم در دارو و درمان خودمان یا در پزشكی، ما بدون نیاز به بخش های دیگر و جهان هستیم.

وی افزود: تعامل ما با دنیا برای ما مفید است دانشگاه ها و محققان ما باید با جهان در تعامل باشند زیرا تجربه ای كه ما به دست بیاوریم برای دنیا مفید است وآن زكاتش است كه باید پرداخت كنیم.

آقای روحانی با بیان اینكه زكات علم یاد دادن آن به دیگران است گفت: چیزی كه ما یاد گرفتیم به دیگران یاد می دهیم و آنچه آنها نیز یاد گرفتند از آنها می گیریم.

رئیس مجمع ملی سلامت افزود: بعضی ها فكر می كنند هر چه دروازه كشور قفل هایش بیشتر باشد امنیت و سلامت بیشتر است.

آقای روحانی اضافه كرد: البته اینگونه نیست و ما یك ملت بزرگ و رشید داریم؛ آیا از استاد دانشگاه هم باید نگران باشیم كه می خواهد برود خارج برای مطالعات، برای همكاری از یك استاد كه می خواهد بیاید ایران باید نگران باشیم؟

رئیس جمهور با بیان اینكه عده ای از صبح تا شب هم خودشان و ذهنشان آشفته و نگران است و هم نگرانی تولید می كنند اظهار داشت: استادان و بزرگان ما اینها در رفت و آمد باشند، علم و تحقیقات را بالا ببرند، گاهی یك تحقیق كوچك وقتی در مسیر خودش قرار می گیرد تا زمانی كه مورد تایید قرار می گیرد، اجازه انتشار می گیرد و به یك دارو یا واكسن مورد تایید جهانی تبدیل می شود د چقدر درد و بیماری و گرفتاری و حتی پیشگیری از بیماری را به وجود می آورد.

وی تصریح كرد: ما الان چقدر سرمایه گذاری می خواهیم در بخش درمان؛ همه سرمایه گذاری را ما می توانیم انجام دهیم، البته در آغاز این دولت كه البته من نمی خواهم برگردم به سال های 92 و 91 زیرا بعضی ها خیلی ناراحت می شوند آمار و ارقام خیلی مشعشع است.

رئیس جمهور افزود: از آن دوران نمی شود گفت زیرا اگر بگوییم به ما می گویند چه كار داری به قبل از این دولت، حالا مال دولت خودتان را بگویید دوره قبلی گذشته است.

آقای روحانی افزود: وقتی آن دولت بود می خواستیم انتقاد كنیم می گفتند انتقاد نكنید دولت تضعیف می شود؛ امروز كه آن دولت رفته می خواهیم انتقاد كنیم می گویند آن دولت كه رفته چه كار به آن دارید؛ پس به آن بازنمی گردیم.

* كاهش 20 درصدی نرخ دارو و 40 درصدی تجهیزات پزشكی از سال 92
رئیس جمهور گفت: قیمت داروهای وارداتی از آغاز دولت یازدهم تاكنون حداقل 20 درصد و قیمت تجهیزات پزشكی 40 درصد ارزان تر شده است.

آقای روحانی در ادامه سخنانش در نخستین مجمع ملی سلامت افزود: در آغاز دولت مشكلات فراوانی داشتیم، زمان را درنظر بگیرید وضع دارو چگونه بود؟ چند قلم دارو كم بود؟ قیمت دارو چقدر بود؟

رئیس جمهور با انتقاد تلویحی از كم حافظه گی برخی درباره نارسایی های قبل از دولت یازدهم، آن را ناشی از آلزایمر سیاسی دانست و گفت: یادمان نمی رود كه آن وقت وضع و قیمت دارو، تجهیزات پزشكی و وضع درمان چگونه بود در آن زمان برخی داروها و تجهیزات پزشكی به دست ما نمی رسید.

داروهای خارجی حداقل 20 درصد و تجهیزات پزشكی حداقل 40 درصد در مقایسه با آغاز دولت ارزان شده است.
آقای روحانی افزود: من از وزیر بهداشت پرسیدم كه از آغاز دولت تاكنون داروهایی كه از خارج وارد كرده ایم به طور متوسط گران شده یا ارزان؟ چند درصد ارزان یا چند درصد گران شده است؟ آقای هاشمی در پاسخ گفت داروهای خارجی حداقل 20 درصد و تجهیزات پزشكی حداقل 40 درصد در مقایسه با آغاز دولت ارزان شده است.

رئیس جمهور با انتقاد مطایبه آمیز از انعكاس اخبار در رسانه ملی تصریح كرد: در مقطعی دو روزه با افزایش قیمت گوشت این موضوع به خبر یك تلویزیون تبدیل می شود و خبرنگار به قصابی می رود و می پرسد گوشت چند درصد گران شده است درحالیكه اگر قیمت همین كالا ارزان شود در جایگاه خبر آخر قرار می گیرد.

آقای روحانی با تاكید بر اعلام اینگونه خبرها به مردم گفت: این اقدامی ارزشمند است كه دولت تلاش كرده تا مردم از نظر درمان و سلامت یك گام وضعشان بهتر شود؛ نمی خواهم بگویم به وضع مطلوب رسیده ایم، خیر اما گام هایی برداشته ایم و گام های فراوانی هم باید برداریم كه به وضع مطلوب برسیم.

رئیس جمهور با قدردانی از كاركنان بخش های درمانی در كمك به بهبود سلامت مردم افزود: اصل زندگی ما چیست؟ اصل حیات و كیفیت زندگی است، تمام صنعت، خدمات، كشاورزی و مانند آن برای رسیدن به حیات و زندگی مطلوب است كه باید آن را ارتقا دهیم.

آقای روحانی گفت: در حقوق شهروندی كه منشورش منتشر شد و از همه نهادها به ویژه بخش سلامت درخواست و ابلاغ كردیم كه اجرا شود بخش نخست آن با كیفیت زندگی و آب سالم آغاز شده است تا مردم بدانند چه حقوقی دارند و دولت به مفهوم عام آن اعم از قوای سه گانه، نیروهای مسلح و همه كسانی كه در بخش عمومی به مردم خدمت می كنند بدانند چه وظایفی دارند و چگونه باید راه را ادامه دهند تا به وضع مطلوب برسیم.

رئیس جمهور با طرح این پرسش كه در موضوع درمان برای اینكه بتوانیم مردم را از رنج بیماری نجات دهیم چه می خواهیم؟ افزود: برای تحقق اهداف این بخش مانند ساخت بیمارستان، خرید تجهیزات و استخدام متخصصان به پول و سرمایه نیاز داریم اما این سرمایه را از كجا باید تامین كنیم؟

آقای روحانی افزود: برخی فكر می كنند بودجه جاری خیلی بد و بودجه عمرانی خیلی خوب است اما بودجه جاری چیست؟ بزرگترین بودجه جاری ما به ارایه خدمات در بخش هایی مانند آموزش، بهداشت و درمان، امنیت و حوزه رفاه اجتماعی مانند بیمه ها، بهزیستی و حقوق بازنشسته ها تعلق می گیرد وگرنه بقیه كه چیزی نیست.

رئیس جمهور در عین حال گفت: البته بودجه عمرانی نیز ضرورت دارد و همین بیمارستان ها از محل بودجه عمرانی باید ساخته شود اما بدانیم كه بودجه جاری دولت به معنی این است كه به مردم خدمات بدهیم.

آقای روحانی یكی از وظایف دولت را ارایه خدمات در بخش بهداشت و درمان دانست و افزود: دولت نمی تواند همه سرمایه را تامین كند لااقل به طور نقدی قابل تامین نیست پس باید سرمایه گذاران را دعوت كنیم و اگر بخواهند در بخش سلامت هزینه كنند باید سودشان تضمین شود.

رئیس جمهور اضافه كرد: سرمایه گذاران باید بدانند كارشان برای سلامت جامعه حیاتی است و سودشان هم به طور عادلانه تضمین می شود.

آقای روحانی گفت: سازمان های برنامه و بودجه و اداری و استخدامی كشور این وظیفه را بر دوش دارند تا زمینه ها را برای جذب سرمایه و نیروی انسانی متخصص فراهم كنند.

رئیس جمهور خیران را از دیگر منابع تامین سرمایه به منظور خدمات رسانی به مردم دانست و افزود: ما مردمانی بسیار خوب، مومن و دلسوز داریم و خوشبختانه تاكنون سیاست خیلی نتوانسته است در این بخش رخنه كند و خدا كند هیچ وقت نتواند و دعوای حزبی و جناحی در این بخش نداشته باشیم.

آقای روحانی بر استفاده از مشاركت خیران و سازمان های مردم نهاد خیری برای یاری رساندن به نیازمندان مانند افراد معلول در بخش سلامت تاكید كرد.

* همه ارگان ها در سلامت سهیم، مسئول و مؤثرهستند
رئیس جمهور همه ارگان ها را در سلامت سهیم، مسئول و مؤثر دانست و گفت: همه باید دست در دست هم دهیم تا بتوانیم كشور را به حركت درآوریم.

آقای روحانی در مجمع ملی سلامت با اشاره به عوامل تأثیرگذار بر سلامت افراد در سبك زندگی ایرانی تصریح كرد: باید راه های تنظیم و تربیت افراد بررسی شود كه چطور فردی كه دو ساعت پشت صندلی اداره خود نشسته است حداقل برای سه دقیقه نرمش انجام دهد، این سبك زندگی است.

وی افزود: اینكه چطور لباس و كفش بپوشیم، چطور راه برویم و بدویم، در سلامت ما مؤثر است كه این موضوع نیز نمونه ای از سبك زندگی هستند.

وی ادامه داد: چگونگی ساخت مسكن به لحاظ میزان آفتابگیری و یا انتقال صدای بیرون به داخل و عواملی از این دست، همه دست به دست هم می دهند و سبك زندگی ما را شكل می دهند.

رئیس جمهور با اشاره به تعاریف مربوط به سبك زندگی اسلامی، گفت: ما فكر می كنیم كه دین مبین اسلام صرفا به ما می گوید كه چطور
اسلام فرهنگ بسیار وسیعی دارد آنچنانكه در روایات مختلف به چگونگی و زمان صرف صبحانه، ناهار، شام و زمان خواب اشاره شده است.
نماز بخوانیم، روزه بگیریم و به حج رویم، درحالی كه اسلام فرهنگ بسیار وسیعی دارد آنچنانكه در روایات مختلف به چگونگی و زمان صرف صبحانه، ناهار، شام و زمان خواب اشاره شده است.

آقای روحانی با بیان اینكه كارهایی نیز باید از دیدگاه علمی انجام شود، افزود: چگونگی و نوع صرف صبحانه، ناهار و شام و البته میزان و حجم غذا در سلامت ما مؤثر است كه در این باره وزیر بهداشت در گزارش خود به میزان شیوع چاقی در كشور اشاره كرد.

رئیس جمهور خاطرنشان كرد: باید به دلایل و منشأ چاقی در كشور توجه كنیم و دلایل شیوع آن را برطرف كنیم كه یكی از آنها سبك زندگی در حوزه ورزش است.

آقای روحانی با بیان اینكه گاهی فكر می كنیم ورزش نوعی تشریفات است، تصریح كرد: در زمان قدیم كه در حوزه علمیه قم بودیم، اگر یكی از طلبه ها صبح در حجره خود تنها 5 دقیقه نرمش ساده می كرد، سایرین می گفتند كه او تقوایش كم است و كسی جرأت نمی كرد ورزش كند.

وی ادامه داد: آن زمان حتی نرمش ساده را هم در زمره زندگی لوكس معنا می كردند كه بر این اساس فرد مذكور به درد حوزه نمی خورد و اینطور تعبیر می شد كه آن فرد عالم نمی شود چراكه عالم باید دود چراغ بخورد.

رئیس جمهور با بیان اینكه بعضی به ورزش معتقد نیستند و فكر می كنند از اضافات زندگی است، افزود: ورزش جزو لوازم است، زمانی كه ما به مدرسه می رفتیم بی ارزش ترین زنگ مدارس برای ما زنگ ورزش بود و فكر می كردیم درس ریاضی بالاترین رتبه را دارد و به معلم ریاضی نیز بسیار احترام می گذاشتیم اما كسی به معلم ورزش نگاه نمی كرد، لذا این یكی از دلایل عدم پیشروی ورزش در كشور است.

آقای روحانی یادآور شد: ورزش مهم است لذا باید از زمان مدرسه اهمیت ورزش را مطرح كنیم، وقتی كه زنگ ورزش بی ارزش می شود عوارضی چون كمردرد، زانودرد و غیره در سنین بالابه سراغ انسان می آید.

وی با اشاره به استفاده زیاد از طعم دهنده های غذا در سبك زندگی ایرانی تصریح كرد: باید در خانواده فرزندان به شكلی آموزش ببینند كه با وجود خوشمزگی غذا در صورت شیرین یا شور بودن اما این نوع سبك زندگی درمان شود.

آقای روحانی گفت: همه ارگان ها در سلامت سهیم، مسئول و مؤثر هستند .

وی خاطرنشان كرد: همه باید دست در دست هم دهیم ، ما مجمع ملی سلامت می خواهیم .

رئیس جمهور تاكید كرد: یعنی همه ارگان ها، سمن ها، خیرین و سرمایه گذاران و حتی اگر برخی ناراحت نمی شوند سرمایه گذاران خارجی وارد میدان شوند تا بتوانیم كشور را به حركت درآوریم.

وی با اشاره به میزان نیاز كشور به تخت های بیمارستانی،گفت: ما در این دولت حركت خوبی شروع كردیم كه گفته می شود تا پایان دولت یازدهم 21 هزار تخت بیمارستانی فعال خواهد شد كه البته این میزان برای كشور كافی نیست.

آقای روحانی افزود: بخش هایی در كشور وجود داشت كه سلامت در آنجا راه نداشت، یعنی وقتی به بخش حاشیه نشینی می رفتیم هیچ اثری از سلامت وجود نداشت وحتی وضع روستاها بهتر از حاشیه نشین ها بود.

وی با اشاره به سخنان وزیر بهداشت درخصوص سلامت حاشیه نشینان تصریح كرد: ایشان در جلسه مهمی توصیف می كرد كه بخشی از حاشیه نشین های اطراف پایتخت با وجود جمعیت میلیونی حتی یك مركز بهداشت، یك پزشك و یا بیمه نداشتند.

رئیس جمهور خاطرنشان كرد: این دولت كار بزرگی انجام داد و اینكه ما 11 میلیون نفر را بیمه كردیم، همه مردم ایران را زیر پوشش بیمه قرار دادیم ، در بیمارستان ها را به روی مردم نیازمند و گرفتار و بیمار به طور كامل گشودیم و گفتیم پزشكان متخصص بعدازظهر و شب و حتی در نقاط دورافتاده نیز در بیمارستان ها مستقر باشند؛ این یعنی عدالت در سلامت و درمان.

وی ادامه داد: كار عظیم و بزرگی انجام گرفته است كه باید آن را ادامه و توسعه دهیم.

آقای روحانی سال های 94 و 95 را سال های سختی برای دولت یازدهم خواند و تصریح كرد: بخشی از سختی این سال ها به حوزه سلامت برمی گردد.

* واریز 20 درصد درآمد نفتی به صندوق ذخیره ارزی در سالهای 93 و 94
رئیس جمهور گفت: ملت ایران بداند 20 درصد از درآمد نفتی مان را در سالهای 93 و 94 به صندوق ذخیره برای روز مبادا واریز كردیم.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجمع ملی سلامت با اشاره به اینكه كشورهای نفت خیز دیگر ، اول از ذخایر خود برای روز مبادا استفاده می كنند افزود: ما صندوق ذخیره درست كردیم برای روز مبادا و در روز مبادا هم می گویند پول بریزید.

رئیس جمهور گفت: من می خواهم ملت ایران بداند 20 درصد از درآمد نفتی مان را در سالهای 93 و 94 به صندوق ذخیره برای روز مبادا واریز كردیم اما مجلس می گوید برای سال آینده 30 درصد بریزید در حالیكه نفت در وضع خوبش 52 دلار است كه از 108 دلار از نصف هم كمتر است.

وی افزود: یك روزنامه و یك ثانیه از برنامه های صدا و سیما پیدا كنید كه بگویند چرا صندوق ذخیره برای روز مبادا پول نمی دهد؟

آقای روحانی خاطرنشان كرد: بعضی ها وقت مشكل كه می شود می گویند دولت، وقتی مشكل كه می شود می گویند رئیس جمهور كه حق دارند.

رئیس جمهور با تأكید بر اینكه ما برای خدمت آمده ایم و وظیفه سنگینی بر دوش داریم گفت: همه باید حمایت كنند و مجلس و دستگاه های دیگر همه دست به دست هم بدهیم.

وی افزود: عربستان پارسال 100 میلیارد دلار از ذخایر نفتی خود استفاده كرد اما ما به جای استفاده، ریختیم تو صندوق ذخایر.

رئیس جمهور خطاب به دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی گفت: ما به دلیل شرایط نفتی پارسال و امسال در شرایط سختی به سر بردیم اما انشاء الله از مشكلات عبور می كنیم.

اگر سلامت برای مردم می خواهیم باید آنها را به آینده امیدوار كنیم.
وی افزود: اگر سلامت برای مردم می خواهیم باید آنها را به آینده امیدوار كنیم.

رئیس جمهور گفت: سلامت فقط به غذا و هوا و ورزش نیست نباید به آینده مأیوس بود.

وی افزود: پس فردا عید است و ایام میلاد حضرت زهرا (س) در پیش است باید نشاط داشته باشیم بگذاریم مردم نشاط داشته باشند چطور اگر گریه كنیم حلال است بخندیم حرام است؟

رئیس جمهور گفت: سلامت جسم و روح بدون نشاط نمی شود بگذارید جامعه و جوانان نشاط داشته باشند.

وی افزود: مردم را به آینده كشور و نظام مأیوس نكنید و دروغ نگویید.

رئیس جمهور گفت: تردید نكنید كه ما آینده خوبی خواهیم داشت.

آقای روحانی مجمع ملی سلامت را نمادی از همكاری دانست و افزود: استاندارها، فرماندارها، خیرین و سازمانهای مردم نهاد جمع شوند و حتی یك بخش از خطبه های نماز جمعه و مداحی ها به نشاط و زندگی مردم اختصاص یابد.

رئیس جمهور گفت: ما باید همه جا مجمع داشته باشیم و دست در دست یكدیگر بگذاریم زیرا دولت به تنهایی نمی تواند همه مشكلات را حل كند.

آقای روحانی با تأكید بر اینكه باید از سرمایه خارجی استفاده كرد افزود: ما می گوییم باید با استفاده از یك شریك خارجی بیمارستان درست شود و ناوگان هوایی مان با هواپیماهای نو تجهیز شود.

رئیس جمهور گفت: برخی می گویند كهنه مصرف كردن افتخار است اما ما می گوییم باید تجهیزات نو بیاید و با حفظ اصول و ارزشهایمان از فناوری های جدید استفاده و در ارتباط با دنیا تجهیزات مان را مبادله كنیم.

* تصمیم گیری برای آب اندازی هورالعظیم؛ از سال 92
رئیس جمهور گفت: در سال آبی 92-93 ، یك میلیارد و هشت میلیون مترمكعب آب و در سال بعد یك میلیارد و هشت میلیون متر مكعب و امسال نیز یك میلیارد و 300 میلیون مترمكعب آب به هور العظیم ریخته شده است.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجمع ملی سلامت با اشاره به شرایط دریاچه ارومیه افزود: برخی ها می گفتند چرا این اندازه در دریاچه ارومیه سرمایه گذاری كردید؛ شما امروز آثار آن را مشاهده می كنید زیرا اگر دریاچه ارومیه خشك شده بود و یك طوفان ایجاد می شد، این طوفان نمك با 14 استان كشور چه می كرد و چه بلایی سر مردم می آمد.

رئیس مجمع ملی سلامت گفت: در حال حاضر قدم مهمی برداشته و دریاچه تثبیت شده است، البته این روزها نیز تا 12 سانتیمتر ارتفاع آب
این روزها نیز تا 12 سانتیمتر ارتفاع آب در یاچه ارومیه بیشتر شده است
بیشتر شده است و كار باید ادامه پیدا كند.

آقای روحانی در ادامه با اشاره به دریاچه هورالعظیم در خوزستان افزود: در هورالعظیم نیز دولت تصمیم گرفت تا هور را احیا كند، در اهواز وزیر نیرو اعلام كرد كه منطقه هورالعظیم 71 درصد آبگیری شده و 30 درصد باقی مانده است كه آن نیز باید انجام گیرد.

وی تصریح كرد: در سال قبل از آن یعنی سال آبی 92-93 ، یك میلیارد و هشت میلیون مترمكعب آب به هورالعظیم ریخته شد، در سال بعد یك میلیارد و هشت میلیون مترمكعب و امسال نیز یك میلیارد و 300 میلیون مترمكعب آب به هور العظیم ریخته شده است.

رئیس جمهور در ادامه افزود: برخی ها می گویند حالا كه خوزستان خاك شده است به فكر افتاده اید؛ خیر ما از سال 92 به فكر بوده ایم و گروه ملی مبارزه با ریزگرد را در سال 92 تشكیل دادیم و همچنین تصمیم برای آب اندازی هورالعظیم را از سال 92 اتخاذ كردیم، حالا اگر این اقدامات انجام نشده بود باید ببینید چه اتفاقاتی رخ می داد، اگر از هورالعظیم نیز خاك بلند می شد باید می دیدید كه اهواز چه وضعی پیدا می كرد.

آقای روحانی با بیان اینكه باید به فكر آینده باشیم اظهار داشت: باید به فكر آینده باشیم و برای آن، برای صحت مردم، سلامت مردم و زندگی خوب مردم برنامه ریزی كنیم و همه باید دست به دست هم دهیم.

رئیس جمهور افزود: این كار شدنی است و ما باید امید، نشاط و اعتماد را حفظ كنیم زیرا اگر این سه موضوع را حفظ كنیم، از همه مشكلات به حول و قوه الهی عبور خواهیم كرد .

آقای روحانی تصریح كرد: اعتماد ما به حق، اتكال ما به خداوند و پیروی ما از خاندان رسالت، فاطمه اطهر (س) و ائمه هدی (ع) است و مردم ما نیز مردمی خوب و باوفا هستند و ان شاءالله با وحدت و انسجام و فداكاری مسیرمان را به سمت توسعه كامل كشور پیش خواهیم برد.

* تجلیل رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت
رییس جمهوری امروز در نخستین مجمع ملی سلامت از 6 سازمان برگزیده جشنواره مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت ‏تجلیل كرد‎.‎

آقای روحانی در این مراسم كه در مركز همایش های رازی تهران برگزار شد، از 6 سازمان ‏برگزیده در جشنواره مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت با اهدای تندیس ملی مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی برای سلامت ‏و لوح تقدیر، تجلیل كرد‎.‎

گفتنی است مجمع ملی سلامت با هدف افزایش مشاركت بخش‌ های مختلف دولتی و غیر دولتی تشكیل شده است و اعضای شورای سلامت كشور، اعضای شورای سلامت استان‌ ها، انجمن های علمی و خیریه‌ های حوزه سلامت در جلسات این مجمع حضور دارند و سیاست‌ های سلامت هر سال در این مجمع سالانه اعلام می‌ شود.

همچنین با حضور رییس جمهوری از كتاب "اطلس بیماری های شایع" رونمایی شد‎.‎

رییس جمهوری روز یكشنبه در نخستین مجمع ملی سلامت از ٦ سازمان برگزیده جشنواره مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت ‏تجلیل كرد‎.‎

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در این مراسم كه در مركز همایش های رازی تهران برگزار شد، از ٦ سازمان ‏برگزیده در جشنواره مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت با اهدا تندیس ملی مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی برای سلامت ‏و لوح تقدیر، تجلیل كرد‎.‎

همچنین با حضور رییس جمهوری از كتاب "اطلس بیماری های شایع" رونمایی شد.‎

رییس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در هر دوره و همه ساله، سیاست سلامت را تعیین و به استانداران و فرمانداران و دیگر دستگاه های مرتبط ابلاغ می كند.

در حال حاضر 620 سازمان مردم نهاد و 850 خیریه در حوزه سلامت فعال هستند و بسیاری از بیمارستان ‌ها، خانه های بهداشت و مراكز درمانی توسط خیرین در كشور ایجاد شده ‌اند.

دسترسی سریع