وزیر امورخارجه: مردم پایه اقتدار این حكومت هستند و رعایت حقوق آنان ضرورت امنیت ملی است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد جواد ظریف عصر امروز در نشست بررسی سیاست خارجی 40 ساله جمهوری اسلامی كه با حضور وزرای خارجه بعد از پیروزی انقلاب و سفرا و نمایندگی های مقیم تهران برگزار شد، با اشاره به اینكه جمهوری اسلامی علاوه بر اصل عزت، حكمت و مصلحت دو مبنای درونزایی و برون گرایی را در سطح جهان دنبال می كند، اظهار داشت: این ملت وقتی پای مصالح ملی و امنیت ملی به میان می آید زیر باران و برف در خیابان حضور مییابند و نمایشی را در مقابل جهانیان نشان می دهند كه بی سابقه است.
وی ادامه داد: این مردم علیرغم همه كاستی های ما و علیرغم همه فشارهایی كه هم به خاطر مشكلات مدیریتی و هم تحریمهای خارجی دارند، این كار را می كنند.
وزیر امور خارجه گفت: من چیزی ندیدم جز اینكه باید به عنوان یك كارگزار سر تعظیم در مقابل این ملت فرود بیاورم. همانطور كه امام فرمودند اینها هستند كه ما همه خدمتگزاران آنها هستیم، این ملت در طول چهل سال علیرغم همه فشارها و همه جنگ ها ایستادگی كرده است.
ظریف ادامه داد: مردم پایه اقتدار این حكومت هستند و برای همین هم هست كه برای ما رعایت حقوق این مردم تنها یك امر اخلاقی نیست، بلكه یك ضرورت امنیت ملی است و ما به چیز دیگری جز مردم وابسته نیستیم.
وزیر امورخارجه: این قاعده اول جمهوری اسلامی است؛ ما توانستیم استقلال، توسعه، امنیت و آرامش خودمان را با اتكای به مردم به دست بیاوریم و حفظ كنیم.
وی تصریح كرد: ما بدون مردم هیچ هستیم و با این مردم همه چیز هستیم، این قاعده اول جمهوری اسلامی است؛ ما توانستیم استقلال ، توسعه، امنیت و آرامش خودمان را با اتكای به مردم به دست بیاوریم و حفظ كنیم.
وزیر امور خارجه همچنین خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی علاوه بر اصل عزت حكمت و مصلحت دو مبنا برای سیاست خود در سطح جهان داشته است.
وی ادامه داد: یكی از این دو مبنا درونزایی و دیگری برون گرایی است؛ مبنای درون زایی ما ناشی از تجربه تاریخی مردم ایران است.
ظریف یاد آور شد: مردم ما در گذشته شاهد تلاش بیگانگان برای سلطه بر این كشور و مقدرات آن بودند و دیدند كه سیاست ما در سفارتخانه های خارجی تعیین و آینده و مقدرات ما در سایر كشورها تصمیمگیری میشود.
وزیر امور خارجه گفت: نه اینكه حكومت قبل كاملاً در همه حوزهها دنبالهرو بود. نه اینگونه بود و نه انصاف است كه این را بگوییم. در برخی حوزهها تلاش میكرد توازنی ایجاد بكند، اما آنچه اتفاق می افتاد این بود كه هرجا كه برای قدرتهای مهم، مهم بود همسو بود و هر جا كه قابل توجه بود، همراهی می كرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: در مواردی دیدگاههایی را از طرف خود مطرح میكرد و این یك واقعیت است، اما در گذشته سیاست ها در سفارتخانه ها تعیین و پیگیری می شد، لذا عنصر اتكای به خود و خودباوری مهمترین عنصری بود كه در انقلاب اسلامی خود را نشان داد و این خواست ملت بود.
رییس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: انقلاب ما انقلابی نبود كه یك جبهه پیشتاز كه وابستگی خارجی داشت آن را به ثمر رسانده باشد و لذا آن جبهه برای مردم تعیین تكلیف كند كه به كدام سمت حركت كنند، بلكه مردم بودند كه با رهبری حضرت امام (ره) انقلاب را به نتیجه رساندند و مردم بودند كه به خیابانها آمدند و امروز هم به خیابان ها می آیند.
ظریف یادآور شد: جنگی به ما تحمیل شد كه همه همراه متجاوز بودند. در تاریخ شورای امنیت سابقه ندارد كه در جنگی كه تجاوزی رخ داده یك هفته صبر كنند و بعد قطعنامه ای را به تصویب برسانند كه حتی از طرفین نخواهند به مرزهای شناخته شده بین المللی برگردند. صدام هم به ایران و هم به كویت حمله كرد. وقتی قطعنامه 479 را با قطعنامه 660 مقایسه كنید بی سابقه است.
وی افزود: وقتی صدام علیه ما می جنگید از اواكس آمریكایی، اگزوست فرانسوی، چیفتن انگلیسی، میگ شوروی و سلاح شیمیایی آلمانی بر سر این ملت بود.
وزیر امورخارجه: این ملت، مبنای انقلاب و مبنای قدرت ماست و تا زمانی كه این ملت همراه است ما درونزا هستیم یعنی امنیت ما به داخل وابسته است.
رییس دستگاه دیپلماسی كشور گفت: بولتون چه فكر میكند كه اعلام می كند سال 2019 ما در ایران جشن می گیریم، این ملت، مبنای انقلاب و مبنای قدرت ماست و تا زمانی كه این ملت همراه است ما درونزا هستیم یعنی امنیت ما به داخل وابسته است.
ظریف اظهار داشت: هیچ كس از دولتهای شما نمی تواند بگوید اگر حمایت ما نبود شما به زبان انگلیسی یا روسی و یا عربی صحبت میكردید، هیچ كس نمیتواند و این برای ملت ایران بزرگترین افتخار است برای اینكه امنیت ما از داخل نشأت میگیرد.
وزیر امور خارجه خاطرنشان كرد: ما نه تنها به حمایت خارجی برای امنیت نیاز نداریم، بلكه علیرغم فشار خارجی پیشرفت و توسعه مان از داخل نشأت می گیرد. اگر روزی درهای همكاری با ما را ببندند مردم ما نابود نمی شوند، ضمن این كه علاقه نداریم این اتفاق بیفتد.
ظریف با بیان اینكه علیه هیچ كشوری به اندازه ما از خارج توطئه نشده است، تصریح كرد: گفتند كه درگیری را به داخل ایران می كشیم رسما در مصاحبه با كمال وقاحت اعلام كردند، رفتند و با مخالفین ما جلسه گذاشتند و در جلسات مخالفین ما و گروه هایی كه تا دو سال قبل در فهرست تروریستی آنها قرار داشت، شركت كردند.
ظریف افزود: عنادشان با این ملت آنقدر بود كه در جلسه گروهك تروریستی اعلام كردند كه ما آزادی شما را در ایران جشن می گیریم یعنی نه تنها حمایت نكردند، بلكه هر روز علیه این ملت كار كردند، توطئه كردند اما به هیچ جا نرسیدند.
وی خاطرنشان كرد: این تفكر در 40 سال گذشته كه می توانند از این طریق به مردم ما فشار بیاورند بیش از همه به خودشان ضرر زد، چه چیز باعث شد صدام حسین را تا دندان مسلح كردند، آیا جز تلاش برای سركوب این ملت بود، چه چیز باعث شد طالبان ، القاعده و داعش را سركار آوردند، آیا جز تلاش برای این بود كه ایران را محدود كنند، كی می خواهند این سیاست غلط را متوقف كنند و می خواهند بفهمند كه این سیاست نتیجه ندارد.
وزیر امورخارجه گفت: چند بار باید پیش بینی بكنند و اشتباه از آب دربیاید. برژینسكی اعلام كرد كه جمهوری اسلامی بعد از حمله عراق به ایران یك هفته باقی نمیماند، صدام حسین هفت كفن پوسانده ما هنوز اینجا سر بلند و آزاده ایستاده ایم، خود آقای برژینسكی هم مرده است.
وی افزود: چرا كشورهای غربی نمیخواهند بپذیرند كه پیش بینی های شان غلط بوده است و یك روز باید متوقف شود.
رییس دستگاه سیاست خارجی ادامه داد: همه دوستانی كه سیاست خارجی ایران را دنبال میكنند، ضروری است متوجه شوند كه ما همه چیز را از این مردم داریم، نگاه ما برای امنیت، توسعه، پیشرفت داخلی است و هر چقدر بر ما فشار بیاورند اتكای ما بر مردم بیشتر میشود و ایستادگی مردم بیشتر میشود.
ظریف خطاب به سفرا و نمایندگیهای حاضر در نشست ادامه داد: دیروز دیدید به پایتختهای تان گزارش كنید كه این مردم تا كجا پای انقلاب ایستادند. چند نفر از شما در گزارش روز قبل از آن نوشته بودید كه این مقدار شركت میكنند. همه نوشتید ایران 4 روز تعطیلی دارد، نوشتید مردم دچار فشار اقتصادی هستند. مردم ناراضی هستند، دیدید كه چگونه به خیابان ها آمدند.
وی گفت: بنویسید با فشار این مردم را از دولت شان نمی توانید جدا كنید و فشار اثر عكس دارد، به خاطر اینكه ما این كشور را بر مبنای درون زایی اداره میكنیم و این عنصر اصلی اقتدار ماست.
وزیر امورخارجه افزود: این نكته را باور كنید؛ هم ما به عنوان كارگزار و هم شما به عنوان دوستان ما و هم دولت های شما به عنوان دولتهای دوست ما باور كنید كه با فشار ممكن است بر روی بعضی از دوستان دولت های غربی اثر بگذارید و اتفاقاتی بیفتد، اما روی ایران اثر عكس دارد.
ظریف ادامه داد: ایران به فشار پاسخ نمی دهد، ایران به تكریم و احترام پاسخ میدهد، ایران به موقعیت برابر پاسخ میدهد، به خاطر اینكه این انقلاب آنچه كه برای ما آورده مهمترین عامل است عامل درون زایی است و گفتمان ما درون زا است و حرف جدید داریم.