نماینده دائم كشورمان در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین؛

ایران مخالف تسلیحاتی كردن فضای ماورای جو

1397/11/27
|
10:08
|

فضای ماورای جو به عنوان میراث مشترك بشریت، باید فقط برای اهداف صلح آمیز و در راستای منافع نسل‌های كنونی و آینده همه ملت‌ها باشد

ایران مخالف تسلیحاتی كردن فضای ماورای جو ‌استبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین ، نماینده دائم كشورمان در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، گفت: ایران به عنوان یكی از 24 عضو موسس این كمیته معتقد است كه فضای ماورای جو به عنوان میراث مشترك بشریت، باید فقط برای اهداف صلح آمیز و در راستای منافع نسل‌های كنونی و آینده همه ملت‌ها باشد.
"كاظم غریب آبادی" در پنجاه و ششمین نشست كمیته فرعی علمی- فنی كمیته استفاده های صلح آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل (كوپوس) افزود: كاوش و استفاده از فضای ماورای جو باید در راستای منافع همه كشورها، صرف‌نظر از میزان پیشرفت اقتصادی یا اجتماعی آن ها باشد؛ در این راستا، تضمین فعالیت های صلح آمیز در فضای ماورای جو و جلوگیری از تسلیحاتی كردن و مسابقه تسلیحاتی در این محیط، اولویت اساسی و فوری است.
سفیر كشورمان با اشاره به این كه فضا یكی از زمینه های رشد اقتصادی-اجتماعی برای كشورها در بسیاری از حوزه هاست، بر نقش مهم فناوری های فضایی در مواجهه با برخی چالش ها از جمله در حوزه تغییر آب و هوا و بلایای طبیعی نظیر سیل، ریزگردها، و خشكسالی تاكید كرد.
وی افزود: از آنجا كه جمهوری اسلامی ایران نیز در منطقه ای قرار گرفته است كه با این چالش ها روبروست، پیگیری فعالیت ها و برنامه های صلح آمیز در فضا، از جمله پرتاب ماهواره ها، در دستوركار جدی آن قرار دارد.
نماینده دائم كشورمان در سازمان های بین المللی در وین همچنین تاكید كرد: كشورهایی كه برنامه فعالیت در فضا دارند، باید از كمك های فنی و ظرفیت سازی در علم فضا، دانش و كاربردهای فناوری در این حوزه بهره مند شوند و این كمیته نیز باید اقدامات قطعی و ملموسی را برای ارتقاء و تسهیل انتقال دانش فنی، فناوری و تجهیزات مورد نیاز، اتخاذ كنند.
وی تصریح كرد: در این راستا، همكاری های بین المللی باید جزئی ضروری در فعالیت های صلح آمیز فضایی، به ویژه برای كشورهای در حال توسعه باشد.
"غریب آبادی" با اشاره به این كه علم و فناوری فضایی و كاربردهای آن به توسعه پایدار در كشورهای در حال توسعه كمك خواهد كرد، افزود: در این میان فعالیت‌های مرتبط با ماهواره‌های كوچك به عنوان گام‌ مقدماتی برای همه كشورهای درحال توسعه در زمینه فعالیت‌های فضایی است و بنابراین، نباید ترتیباتی اتخاذ شود كه محدودیتی در طراحی، ساخت و پرتاب این ماهواره‌ها برقرار شود.

دسترسی سریع