تورم تك‌رقمی و رشداقتصادی كنونی از ابتدای انقلاب بی‌سابقه است

رئیس جمهور گفت: مبنای ما باید تك رقمی بودن تورم باشد و سود سپرده و تسهیلات بانكی نیز باید متعادل شود، بانك‌ها در این زمینه نباید رقابت تخریبی داشته باشند و بانك مركزی موظف به نظارت دقیق تر بر عملكرد بانك ها است.

1395/12/09
|
13:39
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در سخنانی در مجمع عمومی بانك مركزی افزود: بانكهای كشور بی تردید همان رگ‌هایی هستند كه از لحاظ مالی و پولی خون را از منابع مالی كشور یعنی قلب به سراسر كشور ، به سراسر بخشهای اقتصادی و به سراسر آن جسم فعال در زمینه اقتصادی می رسانند.

رئیس جمهور گفت: حالا اگر جایی از این رگ ها اشكال پیدا كند و نتواند خون رسانی را بطور كافی انجام دهد بی تردید بدن هم دچار مشكل خواهد شد.
آقای روحانی افزود: بانكهای ما رسالت و وظیفه بسیار سخت و سنگینی بر عهده دارند و اقتصاد كشور ما اگر بخواهد رونق یابد از رونق بانكها آغاز می شود .

رئیس جمهور گفت: اگر بانكهای ما نتوانند به اندازه كافی در زمینه مسائل پولی ومالی فعال باشند بطور مسلم تحرك بخش اقتصاد ما هم به همان نسبت پایین خواهد آمد.

آقای روحانی مشكلات بانكها را به مشكلات بیرونی و مسائل درونی تقسیم كرد و افزود: گاهی روابط خارجی یا بودجه كشور دچار اختلال و گاهی شرایط تحریم به كشور تحمیل می شود كه در این مواقع مشكلات از بیرون بانكها می آید.

رئیس جمهور گفت: ممكن است بانكی فعالیتش درست ، خوب و شفاف باشد ، حساب شده مشتری را انتخاب كرده گزینش درست كرده و برنامه های درست انجام داده و وثیقه درست هم اخذ كرده باشد منتها فشار بیرونی باعث شده است كه وضع آنچنان شده كه بانك قادر نیست با آن شرایطی كه بر مبنای آن برنامه ریزی كرده بود حركت رو به جلو داشته باشد.

آقای روحانی گفت: برخی مشكلات از درون بانكهاست ، بانكها دچار اشكال هستند ، تسهیلات را بیش از توان خودشان پرداخت می كنند، خودشان را مرتب متكی به منابع بانك مركزی می كنند و حسابهای مالی شان دقیق و شفاف و سودهایشان شفاف نیست این مشكلات داخل بانكهاست كه باید این مشكلات خودشان را حل كنند .

رئیس جمهور افزود: حالا اگر زمانی هر دوی این مشكلات با هم باشد یعنی هم از بیرون بانكها فشار زیاد باشد و هم از درون بانكها، كار بسیار سخت و مشكل می شود.

آقای روحانی گفت: ما در این دولت در اولین قدم تلاش كردیم ثبات پایداری در بازارهای مالی و پولی ایجاد كنیم.

رئیس جمهور افزود: بی ثباتی خیلی مشكل ایجاد می كند.

* اولین تلاش دولت باز گشت ثبات و آرامش به بازارها بود
رئیس جمهور با اشاره به تورم در اوایل سال 1392 گفت: در این مدت تورم 12 ماهه حدود 40 درصد، تورم در بخش خوراكی 51 درصد و تورم نقطه به نقطه حدود 45 درصد بوده است.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در پنجاه و ششمین مجمع عمومی بانك مركزی افزود: به نهم و دهم مهر سال 91 برویم و ببینیم از نهم تا دهم مهر وضع ارز چگونه بوده است.

رئیس جمهور اضافه كرد: در عرض 24 ساعت قیمت ارز 625 تومان افزایش می یابد و در 12 مهر و در عرض 48 ساعت قیمت ارز 200 تومان و در عرض سه روز 825 تومان قیمت ارز افزایش می یابد.

آقای روحانی گفت: وقتی بی ثباتی وجود دارد كه در عرض 24 ساعت قیمت ارز 20 درصد افزایش می یابد واردكننده، صادركننده و وام دهنده همه دچار سرگیجه می شوند كه چه كنند و چگونه راه را ادامه دهند.
رئیس جمهور افزود: وقتی مردم در یك جامعه ای هستند كه ما در آن وقتی به اوایل سال 92 بازمی گردیم تورم 12 ماهه حدود 40 درصد، تورم در بخش خوراكی 51 درصد و تورم نقطه به نقطه حدود 45 درصد است، چگونه می شود پیش بینی، برنامه ریزی و كار كرد؟

آقای روحانی در ادامه با اشاره به رشد منفی اقتصادی در سال 91 گفت: وقتی این تورم همزمان شود با رشد منفی اقتصادی كه در سال 91 ، منهای 6.8 بوده است و همچنین اگر این موضوع با نگرانی های سیاسی، توأم شود، باید دید كه پیش بینی ها، ترسیم آینده و سرمایه گذاری و مبادله با دنیا چه می شود.

رئیس جمهور افزود: شما دیدید كه ما یكباره به صد سال قبل باز گشتیم و تمام تعاملات بانكی ما با دنیا از طریق صرافی ها انجام می گرفت، یعنی به زمان قاجار بازگشتیم زیرا شبكه های بانكی ما بسته شدند.

آقای روحانی اضافه كرد: كار به جایی رسیده بود كه یكی از افراد معروف بانكی و اقتصادی كه نمی توان در سخنرانی نام او را آورد، در برجام به من پیغام داد كه مذاكره كنندگان به تو گزارش دیگر ندهند، اگر همه چیز در برجام حل شود، سوئیفت محال است كه حل شود.

رئیس جمهور گفت: یك فرد معروف صاحب نام در مسائل بانكی و اقتصادی توسط یكی از دوستان برای من پیغام داد و گفت امكان ندارد كه سوئیفت باز شود سپس نامه ای برای عده ای از بزرگان كشور نوشته و استدلال كرده بود كه اساس تحریم ها برای بسته شدن سوئیفت بوده است و ممكن نیست كه برقرار شود.

آقای روحانی افزود: شما دیدید كه چه تبلیغاتی در كشور به راه افتاد كه بانك مركزی ناچار شد خبرنگاران را به اتاق بیاورد تا به آنها نشان دهد و باور كنند كه سوئیفت باز شده و این مانند آن است كه زمانی كه شما در اتاق نشسته اید و می گویید كه روز است، برخی باور نمی كنند و شما ناچار هستید آن را به حیاط ببرید تا آفتاب را ببینند.

رئیس جمهور گفت: شرایط ما اینگونه بود و در این شرایط اولین تلاش دولت باز گشت ثبات و آرامش به بازارها بود.

* بزرگترین دستاورد دولت بازگشت ثبات به بازار است
رئیس جمهور گفت: بزرگترین دستاورد دولت به نظر من بازگشت ثبات و آرامش به بازار است.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجمع سالیانه بانك مركزی افزود : البته عده ای می گویند بزرگترین دستاورد دولت تعامل با جهان و عده ای نیز می گویند در مسئله سلامت است و برخی نیز موفقیت دولت را در بحث اهتمام به محیط زیست می دانند .

وی گفت : حتما یكی از موفقیت های قابل ملاحظه دولت بازگشت ثبات به بازار است .

رئیس جمهور با بیان اینكه ما امروز شاهد تورم تك رقمی همراه با رشد هستیم افزود : همانطور كه رئیس كل بانك مركزی نیز اعلام كرد تا پایان امسال تورم ما تك رقمی خواهد بود.

آقای روحانی گفت :اینكه در یك سال تورم تك رقمی باشد و رشد اقتصادی نیز داشته باشیم در تاریخ بعد از انقلاب برای نخستین بار است.

وی ادامه داد : گاهی داشتیم كه تورم پایین آمده اما رشد دچار مشكل شده و یا گاهی رشد خوب بوده اما تورم دچار مشكل شده است به هر حال این دو با هم نبوده اما امسال حتما رشد اقتصادی خوبی تا پایان سال داریم كه ممكن است 7 درصد ، 6 درصد و یا 6/5 درصد باشد انشاالله پیش بینی ما تا پایان سال بالای 6 درصد است.

رئیس جمهور گفت : همانطور كه دیدید شش ماهه نخست 7/4 درصد بود و تا پایان سال این عدد مشخص می شود و سالی است كه تورم تك رقمی شده و این یك دستاورد بزرگ است .

وی افزود : البته یك ماهی است كه وضع ارز تلاطم بی جهتی پیدا كرده است كه آقای سیف استدلال می كنند به خاطر اربعین و یا سال مسیحی است اما هنوز ما كه این موضوع را قبول نكردیم چرا كه اربعین و سال مسیحی همه خیر و بركت است .
آقای روحانی ادامه داد : به هر حال بغیر از یك نوسان كوتاه مدت كه باز هم نباید آن را رها كنیم و باید دقیق بررسی شود كه دلیل آن چه بوده است در مجموع در این سه سال و نیم آرامش خوبی در مسئله ارز داشتیم .

رئیس جمهور گفت : حتی در جلسه قبلی سوال كردم كه تورم ارز از پارسال نسبت به امسال چقدر بوده كه گفتند 5/2 درصد یا 5/3 درصد در طول یكسال گذشته بوده است .

وی افزود : در مجموع تورم اگر بر مبنای دلار باشد كه البته ایرادی كه بانك مركزی دارد این است كه محاسبه را بر مبنای دلار می گیرد كه این موضوع دقیق نیست چون كشور ما واردات اجناسش با دلار انجام نمی شود بلكه با ارزهای دیگر و معمولا با یورو انجام می شود .

آقای روحانی ادامه داد : بنابراین معیار ما در بازار بیشتر باید یورو باشد تا دلار و وقتی به یورو حساب می كنیم. از سال 92 تا امسال قیمت یورو 7 دهم یا 8 دهم درصد نسبت به ریال كاهش پیدا كرده است .

رئیس جمهور گفت : بنابراین به یورو حساب كنیم دارای كاهش هستیم و اگر هم با دلار حساب كنیم می گویند دلار نسبت به یورو 24 درصد افزایش داشته بنابراین اگر به دلار حساب كنیم 21/7 درصد افزایش بیشتر نبوده است .

وی افزود : در مجموع ثباتی را مشاهده می كنیم و ما شاهد ثبات در بازار هستیم كه همراه با رونق و شكست ركود و حركت به سمت رشد اقتصادی است .

آقای روحانی گفت : حساسیت من از روز اول ریاست جمهوری در بحث اقتصاد همیشه در دو یا سه شاخص بیشتر نبوده است یكی در مسئله تورم ، دیگری رشد اقتصادی و یكی نیز قیمت ارز و صادرات غیر نفتی بوده و مرتب روزانه دنبال می كردم .

وی افزود : اگر این شاخص ها درست حركت كند خود به خود كل اقتصاد معلوم است كه درست حركت می كند .

رئیس جمهور در ادامه به صادرات غیر نفتی اشاره كرد و گفت : از اول انقلاب صادرات ما بر واردات پیش بوده و امسال نیز این پیشی تا پایان سال خواهد بود و این شاخصی بسیار مهم و قابل ملاحظه است .

* برای رونق كشور بانك ها به میدان بیایند
رئیس جمهور گفت: برای رونق بخشی كشور، بانك ها باید به میدان بیایند و تسهیلات بدهند و این شكوفایی در نتیجه به نفع بانك ها هم خواهد بود.

آقای روحانی افزود: همكاری بانك ها در كاهش تورم خوب بود اما در سود بانكی همچنان با نقطه مطلوب فاصله داریم چراكه مگر می شود در 12 ماه تورم زیر 10 درصد باشد اما سود تسهیلات بالا؟ بنابراین چنین سودی برای هیچ متقاضی به صرفه نیست.

وی با تاكید بر ضرورت استمرار تورم تك رقمی و رسیدن به نقطه مطلوب پایدار در این زمینه گفت: در دنیا مگر چند كشور تورم دو رقمی دارند؟ واقعیت این است كه در شرایط امروز دنیا تورم دو رقمی معنا ندارد و كار بانك مركزی هم در كمك به دولت در كاهش نرخ تورم قابل تحسین است و باید پایدار باشد.

رئیس جمهور پایداری كاهش نرخ تورم را با نقدینگی به ویژه رشد پایه پولی مرتبط دانست و خاطرنشان كرد: مسئولیت اصلی رشد پایه پولی به عهده بانك هاست چرا كه اگر بانك ها به بانك مركزی فشار بیاورند نتیجه اش فشار روی رشد پایه پولی خواهد بود.

آقای روحانی با بیان اینكه رونق و رشد اقتصادی بدون بانك ممكن نیست گفت: اگر سود تسهیلات افزایش یابد، ابتدا خود بانك ها متضرر می شوند .

رئیس جمهور از افزایش 43 درصدی ارائه تسهیلات بانك ها در سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: خوشبختانه 63 درصد این تسهیلات برای سرمایه در گردش بوده است به گونه ای كه تاكنون 15 هزار و 600 میلیارد تومان به 22 هزار و 800 بنگاه متوسط و كوچك تزریق شده است.

آقای روحانی با اشاره به پیشی گرفتن صادرات از واردات در سال جاری و استمرار آن نیز گفت: پیش بینی ما برای پایان سال رشد بالای 6 درصدی است و البته مهم این است كه این رشد پایدار بماند؛ همچنانكه انقلاب اسلامی بسیار اهمیت دارد، به همان اندازه انقلابی بودن هم مهم است.

* تخلفات آمریكا؛ علت كندی در اجرای توافقات بانكی برجام
رئیس جمهور تصریح كرد : در اجرای توافقات برجام در مسئله بانكها، به علت تخلفات و اجرا نشدن دقیق تعهدات از جانب آمریكا مقداری با تاخیر و كندی مواجهیم .

آقای روحانی در ادامه سخنانش درپنجاه و ششمین مجمع سالیانه بانك مركزی با تاكید بر اینكه سود تسهیلات بانكی را باید پایین بیاوریم افزود : در غیر این صورت سرمایه گذاران چرا سرمایه خود را برای سرمایه گذاریها هزینه كنند؟

وی اضافه كرد : پول آوردن و فعالیت كردن در سرمایه گذاریها دردسرها ، مشكلات و ریسك های خود را دارد بنابراین مهم است كه سود تسهیلات پایین بیاید .

رئیس جمهور گفت : نخستین قدم كاهش سود بین بانكی بود كه حركت خوبی آغاز شد و از حدود 29 درصد به حدود 18 درصد رسید كه حركتی مثبت و بسیار خوب بود .

آقای روحانی افزود: در كنار این اقدام باید سود تسهیلات نیز پایین بیاید و بهینه و متعادل شود تا اقتصاد ما رونق یابد كه این به نفع بانكها و همه ماست و بانكها در این زمینه باید پیشتازی كنند .
وی بانكها را متفاوت دانست و تاكید كرد : بارها اعلام كردم و اكنون هم تاكید می كنم كه بانكها باید طبقه بندی شوند و بانك مركزی باید به طور منظم به مردم اعلام كند زیرا نمی شود همه بانكها را مانند هم ببینیم و هر جا كه سر درش نام بانك درج شده باشد آنها را بدون تفاوت ببینیم .

رئیس جمهور گفت : بانك مركزی باید دسته بندی بانكها را اعلام كند گرچه می دانم كار سختی است و فشارها خیلی زیاد می شود اما اعتماد مردم به بانك مركزی است .

آقای روحانی افزود : بانك مركزی باید به مردم بگوید كه ریسكشان در بانكها چه مقدار است و بر چه مبنا سرمایه گذاری ، سپرده گذاری و مشاركت كنند .

وی تاكید كرد: گام دوم این است كه بانكهای ما باید قدرتمند تر ظاهر شوند ؛ دارایی بانكها باید افزایش یابد تفاوتی هم نمی كند كه بانكهای دولتی باشند یا خصوصی .

رئیس جمهور همچنین گفت : پس از برجام در اجرای توافقات ، غیر از مسئله بانكی در بقیه مسائل مربوط به توافقات ما با دنیا تقریبا حدود صد در صد اجرایی و عملیاتی شده است اما در مسئله بانك با مقداری تاخیر و كندی مواجهیم كه مقداری به علت تخلفات و اجرا نشدن دقیق تعهدات از جانب آمریكا است.

آقای روحانی تصریح كرد : این موضوع از یك طرف ناشی از ترس بانكهای بزرگ است اما از سوی دیگر مرتبط با طرف ماست كه جاذبه اش كم است ؛ جاذبه را فقط با بزك نمی توان درست كرد و به زیبایی خدادادی نیاز دارد .

رئیس جمهور افزود : با صورت مالی درست كردن كه كار بانكها درست نمی شود پس بانكهای ما باید قوی شوند و سرمایه شان را بالا ببرند نه با وام دادن بلكه سهامداران باید از پولهای خودشان بیاورند .

آقای روحانی گفت : دولت هم سهامی را كه در اختیار دارد می تواند در برخی بانكها بفروشد و مقداری از این راه بانكها را تقویت كند .

وی واگذاری سهام به خارجی ها و بهره مندی از كمك صندوق توسعه ملی را از دیگر راهكارهای تقویت بانكهای داخلی برشمرد .


رئیس جمهور افزود : اگر می خواهیم بانكهای ما زنده ، پر رونق و پرجاذبه شوند همه باید دست در دست هم دهیم تا خارجی ها به سراغ شما بیایند نه شما به سراغ آنان زیرا دنیا در پی پول و سود است و زمانی كه ببینند بانكهای ما درست كار می كنند و قابل اعتمادند به سمتشان می آیند .

آقای روحانی گفت : ما به سهم خود در دولت تبصره 35 و 36 را در اصلاح بودجه امسال به مجلس بردیم كه تصویب شد و این هم به معنی كمك به دارایی بانكهاست و هم پرداخت بخشی از بدهی های دولت به بانكها .

رئیس جمهور افزود : تا كنون هیچ دولتی برای پرداخت بدهی هایش به بانكها داوطلب نشده و نخستین بار پس از انقلاب دولت یازدهم به بانك مركزی اعلام كرد كه می خواهد بدهی هایش را پرداخت كند .
آقای روحانی با تاكید بر لزوم شفاف شدن بدهی های دولت تصریح كرد : ما مقداری در این زمینه به جزئیات هم وارد شدیم اما متاسفانه بدهی ها شفاف نیست .

وی گفت : اولا بدهی ها كاملا باید شفاف و دقیق شود و دیگر اینكه دولت باید به پرداخت بدهی هایش متعهد باشد كه ما این كار را آغاز كردیم و بدهی های ما به بانك مركزی و بانكها كاهش یافته است .

رئیس جمهور افزود : این گام اول است و البته باید گامهای زیادی در این زمینه برداشته شود و همه باید دست به دست هم دهیم و به بانكها كمك كنیم تا آنان نیز به اقتصاد ملی كمك كنند .

وی تاكید كرد : بدانید كه سود كوتاه مدت به نفع بانكها نیست بلكه منافع ملی است كه سود بلند مدت همه ما را تضمین می كند.

* اگر برجام نبود امسال فروش نفت ما نصف می شد
رئیس جمهور گفت: البته ما شرایط سختی به دلیل قیمت نفت در سال گذشته و امسال داشتیم كه همه شما مطلع هستید، به هر حال در سال 94 در ماه هایی قیمت نفت به 26 و 25 دلار رسید یعنی نفتی كه در سال 92 حدود 108 و 112 دلار بود كاهش یافته بود.

آقای روحانی با اشاره به فشارهای به وجود آمده ناشی از كاهش قیمت نفت افزود: این مسائل به هر حال فشار می آورد و مشكل آفرین است البته ما باید از این مشكلات عبور كنیم.

وی گفت: این كاهش قیمت نفت تقریبا در همه كشورهای صادركننده نفت هم در تورم و هم در رشد اقتصادی و ارزش پول ملی شان اثر گذاشته است و هركدام به یك نحوی از آن تاثیر پذیرفته اند اما ما بحمدالله توانستیم در سال های 93 ، 94 و 95 از این مشكلات عبور كرده و عبور می كنیم.

رئیس جمهور اضافه كرد: این موضوع نشان اقتصاد مقاومتی است كه ما می گوییم، اگر اقتصاد ما مقاومتی نبود نمی توانستیم در برابر این تكانه های شدید ایستادگی كنیم و بتوانیم رشد خود را ادامه دهیم و رشدمان منفی نشود، بتوانیم كاهش تورم را ادامه دهیم و تورم نیز افزایش پیدا نكند و همچنین بتوانیم در زمینه فعالیت های اقتصادی، فعالیت خود را ادامه دهیم .

آقای روحانی در ادامه با اشاره به عملكرد صنعت نفت در این زمینه گفت: انصافا صنعت نفت در این زمینه كار بسیار بزرگی را پس از برجام انجام داده است.

رئیس جمهور گفت: به طور معمول زمانی كه برجام اجرایی شد اگر ما می خواستیم تولید و صادرات را به شرایط قبل بازگردانیم ، زمان زیادی برای بازشدن، تعمیر و زنگ زدایی چاه های نفت نیاز بود و تفصیلات بسیاری داشت.

آقای روحانی اضافه كرد: همچنین مبلغی حدود نزدیك به یك میلیارد دلار نیز برای تعمیر و به روزرسانی چاه های نفت نیاز بود.

رئیس جمهور با بیان اینكه این اقدامات انجام گرفت گفت: برجام در 26 یا 27 دی ماه سال گذشته اجرایی شد، حالا با اینكه آخر دی هستیم و فقط بهمن و اسفند یعنی حدود دو ماه زمان داریم تقریبا شركت نفت ما در بهمن و اسفند و تا تیر ماه توانست به شرایط قبل بازگردد و این موضوع مهمی است.

وی افزود: اینكه تولید نفت خام در عرض شش ماه ، یك میلیون بشكه افزایش یابد یك افتخار بزرگ برای همه مهندسان، كارگران صنعت نفت و دولت یازدهم است.
رئیس جمهور تصریح كرد: ما توانستیم شرایط را بازگردانیم و اگر این شرایط را باز نمی گرداندیم در اوپك نیز موفق نمی شدیم.

آقای روحانی اضافه كرد: اینكه توانستیم در اوپك موفق شویم و سهم صادرات نفتی خود را حفظ كنیم ، به دلیل توانمندی و قدرت ماست كه به خوبی انجام گرفت و امروز می توانیم با شرایط بهتری نسبت به سال گذشته باشیم.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به سوال یكی از خبرنگاران در مصاحبه مطبوعاتی خود گفت: یكی از خبرنگاران از من پرسید كه خواص برجام برای ما چه بوده است و من پاسخ دادم شما از آن سو جواب دهید كه اگر برجام نبود چه می شد.

آقای روحانی افزود: اگر برجام نبود امسال فروش نفت ما نصف می شد و اگر از اول مذاكرات هسته ای با موفقیت پیش نمی رفتیم، الان فروش نفت ما در روز به جای 2 میلیون و 300 هزار بشكه نفت خام به 200 هزار بشكه و حتی پایین تر می آمد.

رئیس جمهور گفت: برخی از سر سیری حرف می زنند مثل اینكه بیماری كه با مشكلات فراوانی رو به رو بوده، درمان شده و راه می رود و غذا می خورد و سركار می رود ، اما آنها باز هم می گویند خیر كار شما در بیمارستان خوب نبوده است و وقتی كه ما می پرسیم چرا ؟ آنها پاسخ می دهند این بیماری كه مرخص شده و چند ماه است كه از بیمارستان بیرون آمده است، نمی تواند در مسابقات دو شركت كند.

آقای روحانی تصریح كرد: آیا واقعا اینگونه است؟ كسی اینگونه حرف می زند؟ و باید اینگونه قضاوت كرد؟

* دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی مصمم است
رییس جمهور گفت: دولت در اجرای تمام 24 سیاست اقتصاد مقاومتی مصمّم است .

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجمع عمومی بانك مركزی با بیان اینكه همه دنیا می گویند برجام افتخار جمهوری اسلامی ایران است افزود: دشمنان ما مثل اسرائیل و تندورهای آمریكا می گویند ایرانی ها سر ما كلاه گذاشتند .

رییس جمهور گفت: برچه مبنایی این تیترها و مقاله ها را در روزنامه ها می نویسند ؟

آقای روحانی با بیان اینكه این دروغ گفتن مثل آب شور خوردن است كه خاصیتی ندارد افزود : جناحی با این آب شور در تاریخ ایران پیشرفت نكرده است اینقدر آب شور نخورید عطش شما را زیاد می كند و بعد فردا بیشتر داد می زنید، آب شیرین وجود دارد از آب شیرین استفاده كنید .

رییس جمهور با تاكید براینكه همه باید در كنار هم باشیم گفت: همه با هم ، نه تنها دولت یازدهم ، بانك مركزی ، بانك ها ،همه مردم دست به دست هم دادیم همه اركان و قوا در كنار هم قرار گرفتیم و كارهای بزرگی انجام دادیم و به ارشادها و توصیه های مقام معظم رهبری عمل كردیم و حالا رسیدیم به اقتصاد مقاومتی .
ر
ییس جمهور گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی صادرات غیر نفتی ما بیشتر از واردات باشد، یعنی اگر اراده می كنیم شش ماهه یك میلیون بشكه تولید نفت را بالا می بریم یعنی وقتی اراده می كنیم كه 22 هزار و هشتصد واحد خرد و متوسط را تسهیلات و رونق دهیم این كار را ظرف یك سال انجام می دهیم .

وی افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی ما تولید گازمان را انشاءالله تا پایان این دولت در پارس جنوبی به رقمی می رسانیم كه برای اولین بار برداشتمان از قطر بیشتر خواهد شد.
رییس جمهور گفت : اگر بتوانیم صادرات مان را بیشتر كنیم و تولیدمان را بالا ببریم و رونق دهیم و اگر بانكهای ما قوی و در دادن تسهیلات قدرتمند شود و سود تسهیلات را پایین بیاوریم؛این یعنی اقتصاد مقاومتی .

آقای روحانی افزود: اگر تورم را تك رقمی نگه داریم و اگر رشد اقتصادی ما بالای 5 یا 6 باشد یعنی در مسیر اقتصاد مقاومتی هستیم .

رییس جمهور گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد قوی كه اگر نفت قدری ارزان یا گران شد یا فشاری از بیرون آمد این نوسانات نتواند اقتصاد ما را به هم بریزد .

آقای روحانی با تاكید بر اینكه ما امروز در مسیر اقتصاد مقاومتی حركت می كنیم گفت: تمام 24 سیاست اقتصاد مقاومتی را همه اعضاء دولت و اقتصادی از اول تشكیل دولت اجرا كرده اند و راه دیگری را انتخاب نكرده اند و حتی قبل از ابلاغ این سیاستها راه ما همین بوده است .
رییس جمهور افزود: ما اقتصاد مقاومتی را قبول داریم و همین كه رهبری معظم انقلاب تاكید می كنند درست است .

آقای روحانی گفت : ما باید روی پای خودمان بایستیم البته معنی آن این نیست كه با دنیا رابطه برقرار نكنیم ، در دنیای امروز نمی شود صادرات و واردات نداشته باشید، نمی شود شما مسافرت نروید ، نمی شود شما مسافر نپذیرید ، نمی شود علم صادر یا وارد نكنید، دنیای امروز دنیای ارتباطات است .

وی با اشاره به ضرورت امنیت و دقت در سیستمهای ارتباط جهانی مانند تلفن و اینترنت افزود : همه این طرحهایی كه امروز دیدیم كه برای دقت در نظارت بیشتر بود نسبت به آنهایی كه از بانك وام می گیرند یا از بانكها ارز برای واردات می گیرند كه این پول كجا رفت كجا خرید شد از كدام گمرك وارد شد و الان این كالا كجاست یكی از این سامانه ها این بود .

رئیس جمهور گفت : یا اینكه بانكهایی كه از بانك مركزی پول می گیرند اینكه چقدر می گیرند چقدر مانده و چقدر داده اند و یا وضعیت حساب خود بانكها و گردش مالی بانكها برای رفاه مردم بود.

* بانكها با هم رقابت تخریبی نكنند
رئیس جمهور از بانك ها خواست با همدیگر رقابت تخریبی نكنند.

آقای روحانی در ادامه سخنانش با اشاره به اینكه با ورود برخی فناوریها زندگی مردم تغییر كرده است افزود: ما می خواهیم خرید را هم موبایلی كنیم و واقعا اگر موبایل را از دست مردم بگیریم چه می شود؟

وی گفت : كسی كه موبایلش را جا می گذارد گویا گمشده ای دارد و دیگر قرار ندارد ؛ اینها جزو سبك جدید زندگی است و ما باید درست از این موضوع استفاده كنیم و آموزش به نسل جوان برای استفاده از این وسایل ضرورت دارد .

رئیس جمهور افزود : جوانان ما باید یاد بگیرند از این وسایل به گونه ای استفاده كنند كه هم به نفع خود و هم خانواده و هم كشور باشد و اگر درست آموزش نبینند مشكلاتی ایجاد می شود.

آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش از تلاش بانكها در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و ارائه تسهیلات به مردم قدردانی كرد و گفت : برخی بانكها در این بخش بیشتر و برخی كمتر كمك كردند و همه باید دست به دست هم بدهند .

رئیس جمهور افزود : سود را باید متعادل كنیم و مبنای ما تورم است و وقتی تورم تك رقمی است سود سپرده و تسهیلات هم باید متعادل
وقتی تورم تك رقمی است سود سپرده و تسهیلات هم باید متعادل باشد
باشد و بانكها نباید با هم رقابت تخریبی داشته باشند چرا كه به نفع هیچ كس نیست .

آقای روحانی از بانك مركزی هم خواست نظارت هایش را دقیق تر كند .

رئیس جمهور با اشاره به حمایت دولت از بانك مركزی گفت : برخی می گویند دولت همان بانك مركزی است و بانك مركزی هم اعتقاد دارد كه مستقل است و ما هم این استقلال را قبول داریم اما نظارت بانك مركزی باید دقیق تر باشد .

آقای روحانی گفت : پایان همه فعالیت ها باید به عظمت و رونق كشور و آرامش مردم منجر شود و باید همه به آینده اقتصاد امیدوار شوند و آینده روشنی پیش مردم قرار دهند و مردم خالص ، پاك و خوبی داریم كه همیشه برای كمك به دولت و كمك به همدیگر آماده اند .

رئیس جمهور ابراز امیدواری كرد ؛ شاهد كشوری پرقدرت در اقتصاد و بانكهایی قدرتمند تر از گذشته باشیم .
وی گفت : امیدوارم همه وعده های این دولت به مردم و همچنین وعده شما در بانك مركزی به بخشهای اقتصادی هم محقق شود.

دسترسی سریع