مدیر كل فناوری اطلاعات و ارتباطات: در روزهای پایانی سال سقف برداشت از خودپردازها را برای بانكهای متقاضی تا 500 هزار تومان در روز افزایش می دهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، ناصر حكیمی در جمع خبرنگاران افزود : این اقدام از 20 اسفند ماه تا 15 فروردین ماه انجام می شود تا مردم از سیستم بانكی رضایت داشته باشند .
وی ادامه داد : در ایام نزدیك به پایان سال حجم تراكنش های بانكی بال می رود و به طور متوسط روزانه 162 میلیون تراكنش از طریق شاپرك و شبكه شتاب انجام می شود.
حكیمی افزود : در روزهای پایانی سال این ارقام تا 20 درصد افزایش پیدا می كند و رقم 200 میلیون تراكنش در روز دور از ذهن نیست.
مدیر كل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانك مركزی با اشاره به اینكه وضعیت شبكه در حال حاضر پایدار است ، گفت : امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و تراكنش های موفق كه رقم آنها به 99.5 تا 99.8 درصد رسیده است ، پایدار باشد.
حكیمی گفت : مشكلی در خصوص شارژ كردن خودپردازها و كاركردن پایانه های فروش وجود ندارد و زیرساختهای لازم در این زمینه فراهم شده است .
وی گفت : حجم بزرگ تراكنشهای بانكی نشان دهنده استفاده كم مردم از اسكناس است.
حكیمی درباره پرداخت های موبایلی گفت : پرداختهای موبایلی به دو روش پرداخت تلفن به تلفن و فراهم كردن زیرساخت پرداخت همراه به صورت شبیه سازی كارتهای بانكی بر روی تلفن همراه صورت گرفته است.
حكیمی افزود : انتظار داریم با توجه به زیرساختهای فراهم شده این پرداختهای موبایلی رشد قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود : با توجه به برقراری كشیك در ایام تعطیل و ایام پایان سال مشكل خاصی برای مردم در خرید نقدی و غیرنقدی وجود نخواهد داشت.
حكیمی در خصوص ویزا و مستر كارت گفت : ویزا و مستر كارت شامل تحریم های یكطرفه آمریكا است و خدمات رسمی در كشور ما برای آنها وجود ندارد.
وی درباره بهبود فرایند بانكها در خودپردازها گفت :دست بانكها را برای اسكناس گذاری در خودپردازها باز می گذاریم تا این خودپردازها در كمترین زمان كه خالی باشد ، پر شود.
حكیمی درباره رسیدگی به شكایات مردم از خودپردازها در ایام تعطیل گفت : سامانه شكایتی در بانك مركزی راه اندازی شده است و در صورتی كه شماره روی خودپرداز پاسخگو نباشد ، مردم می توانند در این سامانه شكایت بانك مركزی ؛ شكایت خود را مطرح كنند.
مدیر كل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانك مركزی درباره پرداخت هزینه از سوی بانكها در خصوص تراكنش های ناموفق گفت : تراكنش موفق بانكها در دامنه 99.5 تا 99.8 درصد است و اگر بانكی در این دامنه فعالیت كند جریمه تراكنش ناموفق پرداخت نمی كند .
وی ادامه داد : بانكهایی كه در پایین تر از این دامنه فعالیت می كنند باید هزینه تراكنش ناموفق را پرداخت كنند.
حكیمی افزود : پرداخت هزینه از طرف بانكها برای تراكنش های ناموفق باعث شده است كه رقم بالای 99.5 درصد تراكنش موفق در سیستم بانكی ایجاد شود.