رئیس مجلس: مجلس سقف حقوق مقامات را تعیین كرده و برای موارد استثنا با تقاضای رئیس قوه یا معاون رئیس جمهور یا وزیر برای كسانی كه كار ویژه انجام می دهند؛حدود 60 درصد به حقوقشان اضافه شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، دكتر علی لاریجانی در ابتدای نشست علنی امروز (شنبه، 14 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی، در خصوص حقوق های غیرمتعارف گفت: بحث هایی برخی در جامعه درباره مصوبه مجلس در اصلاح قانون برنامه مطرح كرده اند كه البته بعضی از مطالب خیلی نادرست و ناصحیح و با ادبیات ناصحیح تر بیان شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ماده 38 قانون برنامه ششم كه مجلس به تصویب رساند آمده است؛ مجموع پرداختی ماهانه مقامات، مدیران و كاركنان دستگاه های موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات كشوری مصوب 8/7/86 ماده 35 این قانون حداكثر دو برابر حداكثر حقوق و مزایای مستمر قابل پرداخت به مدیران موضوع تبصره 76 قانون مدیریت خدمات كشوری می باشد.
دكتر لاریجانی در توضیح ماده قانونی مذكور گفت: ماده مذكور بیانگر این است به خاطر بحث هایی كه در مورد حقوق مقامات به عنوان حقوق نجومی در كشور روی داده بود؛ اعضای كمیسیون برنامه می خواستند یك سقفی برای این حقوق ها تعیین كنند،نه اینكه حتما باید این سقف را دریافت كنند.
وی افزود: سقف تعیین شده حداكثر حدود 14 میلیون است كه البته بستگی به میزان حداقل حقوق بین 10 تا 14 میلیون تغییر می كند، بنابراین مبنای ماده مذكور برای كنترل حقوق مدیران بود تا جلوی حقوق های نجومی گرفته شود و مجلس این موضوع را پیگیری می كرد.
دكتر لاریجانی ادامه داد: ماده مربوط به حقوق های نجومی دارای یك تبصره بود كه البته این تبصره درست بود كه براساس آن ممكن بود بعضی از كاركنان تخصصی و افرادی كه در مناطق محروم كار می كنند؛اعم از پزشك یا جراح یا كسی كه به طورمثال درمنطقه خارك كار می كند، اجازه داده شده بود تا 60 درصد مبلغ تعیین شده به حقوقشان اضافه شود؛ یعنی اگر جراحی در خاش جراحی كرد این علاوه میزان تعیین شده 60 درصد نیز اضافه دریافتی حقوق داشته باشد و این به معنای مقامات نیست.
مجلس در تعیین حقوق مقامات كار ضابطه مندی انجام داده است
رئیس نهاد قانونگذاری افزود: مجلس درخصوص تعیین حقوق مقامات كار ضابطه مندی انجام داده است و سقف حقوق مقامات را تعیین كرده كه حدود 10 الی 14 میلیون حقوق ماهیانه می شود و برای موارد استثنا با تقاضای رئیس قوه یا معاون رئیس جمهور یا وزیر برای كسانی كه كار ویژه و تخصصی انجام می دهند حدود 60 درصد به حقوقشان اضافه شود.
دكتر لاریجانی افزود: براساس مصوبه مجلس حقوق مدیران و مقامات محدود شده است كه شورای نگهبان به آن ایراد گرفت و عنوان كرد این براساس سیاستهای كلی در نظامات مدیریتی اشكال ایجاد می كند.
ایراد شورای نگهبان دركمیسیون تلفیق با حضور اعضا مورد بررسی قرار گرفت و گفتند اگر كلمه مدیریت در این ماده اضافه شود و 60 درصد میزان مذكور اضافه شود، از نظر ما مشكلی ندارد و مجلس برای رفع ایراد شورای نگهبان به عنوان مصوبه تصویب كرد.
وی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست كه صدر ماده به عنوان اصل ماده 38 است؛ حقوق مقامات را تغییر میدهد این مربوط به همان تبصره است كه موارد استثنایی در مناطق مختلف به صورت تخصصی كار میكنند می توان از حقوق تعیین شده استفاده كنند و به معنای افزایش حقوق مقامات نیست.
لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت: مگر حقوقهای نجومی مربوط به یك پزشك یا مهندسی بود كه در خارك در شركت نفت كار میكند؟ مصوبه مذكور درباره حقوق مدیران بود و حقوق مدیران محدود شد و بیشتر از آن نمیتوانند حقوق دریافت كنند، تخصیص موضوع به صدر ماده اختصاص ندارد. اینجا فقط می گوید اگر مشاغل تخصصی و مدیریتی واحدهای عملیاتی مناطق مرزی و محروم باشند با تقاضای رئیس قوه یا وزرای مربوطه میتوانند تا 60 درصد بیشتر حقوق دریافت كنند یعنی برای افرادی كه تخصص دارند و به مناطق محروم می روند و مسائل تخصصی مطرح است می توانند از این مزایا برخوردار شوند.
وی ادامه داد: چرا در جامعه به خلاف میگویند مجلس حقوقهای نجومی را قانونی كرد، این دروغ است.مجلس حقوق های نجومی مربوط به مقامات را ثابت كرده و تمامی جار و جنجالها كه در كشور بود برای اینكه عنوان می شد كه مدیران 50 یا 60 میلیون تومان حقوق دریافت میكنند، در ماده مذكور مجلس گفت مدیران باید حقوق های 10میلیون تومانی دریافت كنند و در تبصره اصلاح نكردیم.
اگر ایرادی دارید به شورای نگهبان مطالبتان را بگویید
دكتر لاریجانی افزود: نكته بعدی این است كه شورای نگهبان در این خصوص ایراد گرفت؛ بنابراین برای من جالب است كه برخی از این تشكلها كه به تازگی به وجود آمده و در فضای انتخابات نیز قرار داریم با یك بیان بی ادبانه نسبت به مجلس حرفهای نادرست بیان كرده است. جالب اینجاست كه رئیس كمیسیون تلفیق،آقای حاجی بابایی كه جزء موسسین این تشكیلات است به بنده گفت شورای نگهبان گفته این مدیریت را باید به ماده اضافه كرد، شما چرا به شورای نگهبان این موضوع را نمی گویید؟ شورای نگهبان عامل این مسئله بوده كه با بخش مدیریتی مصوبه مشكل دارد؛البته به نظر من خیلی مسئله مهمی نیست؛ یعنی به مقامات تخصیص داده نمیشود، چرا شما به شورای نگهبان چیزی نمیگویید؟ لابد میترسید صلاحیت آقایان را رد كند.
وی ادامه داد: چرا به مجلس توهین میكنید،مجلس كه حرفش مشخص است و در مصوبه آمده و بحث غیرعلنی نیست،آقای حاجی بابایی در جلسه حضور دارند؛ایشان گفتند شورای نگهبان گفته این مطلب را اضافه كنید.شما اعتراضتان را به شورای نگهبان بگویید.الان هم مشكلی ندارد اگر شورای نگهبان ایراد بگیرد كل مصوبه حذف میشود.
لاریجانی خاطرنشان كرد:مجلس از روی موضع انقلابی یك دغدغه داشت كه براساس فرمایشات مقام معظم رهبری حقوق مقامات را محدود كند.زمانی كه بحث حقوقهای نجومی مطرح شد؛بنده به آقای رئیس جمهور گفتم كه به وزرا ابلاغ كنید كه حقوق بیش از 10 میلیون دریافت نكنند و نظر ما در حال حاضر نیز براین اساس است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه حقوق مقامات كشور باید محدود باشد، افزود: اگر به یك مدیر تخصصی در مناطق محروم نیاز بود كمك كنیم این از موارد استثنا برای اداره كشور است و براساس مصوبه اصلاح شده حقوق مذكور شامل مقامات نمیشود،این جار و جنجالی كه به وجود آمده، اگر مقصود بحثهای انتخابات است،خلاف نگویید و درباره مجلس درست صحبت كنید.
وی افزود:مگر امام خمینی (ره) نفرمودند كه مجلس در رأس امور است، این آقایانی كه می گویند كه ما خیلی قانون مدار و طرفدار ولایت فقیه هستیم چرا درباره اهمیت جایگاهی كه امام (ره)و رهبری به آن تأكید داشتند،صحبت خلاف میكنید.
دكتر لاریجانی گفت: بنده صلاح نمیدانم در كشور چنین حرفهایی زده شود. بیجهت اعتماد مردم را تخریب نكنید، مجلس با محدود كردن حقوق مقامات كار درستی انجام داد.حقوق مقامات را 24 میلیون تعیین نكرده است؛ چرا شما خلاف میگویید؟! حقوق مقامات حدودا 10 میلیون تومان است و بیش از آن نمیتوانند حقوق دریافت كنند و در صدر ماده گفته است مجموع پرداختی ماهانه به مقامات بیش از دو برابر حداكثر حقوق نباشد،چرا خلاف می گویید به دلیل اینكه ذیل ماده ارتباطی با حقوق مقامات ندارد.
وی ادامه داد: ضمنا اگر شورای نگهبان ایرادی گرفته و شما ایرادی دارید به شورای نگهبان مطالبتان را بگویید، این جار و جنجال راه انداختن در كشور هم به ضرر مردم و افكار عمومی است و هم اینكه خلاف گفته می شود، مجلس نیز زبان دارد و حرف خواهد زد؛این گونه نیست كه شما چیز خلافی را مطرح كنید و كسی به شما چیزی نگوید.
دكترلاریجانی افزود:من نمیخواهم نام بعضی از آقایانی كه حرفهایی را مطرح كردهاند بیان كنم؛به دلیل اینكه این افراد سابقه در مجلس دارند و دریافتیهای آنان از مجلس مشخص است؛بنابراین آنقدر جانماز آب نكشند و بنده اطلاع دارم كه چگونه بودهاند و من نمی خواهم بیش از این در رابطه با این موضوع صحبت كنم.