نمایندگان مجلس در یك رای گیری ویژه، مصوبه قبلی خود را درباره اصلاح تبصره یك ماده 38 برنامه ششم توسعه درخصوص حقوق مدیران اصلاح كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی لاریجانی كه ریاست نوبت عصر جلسه علنی امروز مجلس را بر عهده دارد با توقف بررسی جزئیات لایحه بودجه 96 از نمایندگان خواست اجازه دهند تا به موضوع اصلاح مصوبه قبلی خود درباره دریافتی 24 میلیون تومانی بپردازند.
لاریجانی افزود: موج خلافی در كشور توسط كسانی كه مقاصد آنها معلوم نیست ایجاد شد، و ریشه آن معلوم بود. ما مطلب روشنی را تصویب كردیم و شما نمایندگان در جریان آن هستید كه ما برای اینكه حقوقهای نجومی در كشور رخ ندهد سقف گذاشتیم و گفتیم مقامات و مدیران كشور بیشتر از دو برابر حداكثر حقوق، نمی توانند دریافت كنند یعنی حدود 10 میلیون تومان و بیشتر از این نمی توانند.
وی تصریح كرد: در كشور رقمهای 30 و 40 میلیونی بود و ما سقف را مشخص كردیم، یك عده در كشور حرف می زنند ولی مجلس پیشقدم شد و جلوی آن را گرفت و بعد برای اینكه این معضل در كشور پیش نیاید گفتیم اگر روسای قوا یا وزرا یا معاونین رئیس جمهور موارد استثنایی دیدند، كارشناسانی بودند یا مشاغل تخصصی، واحدهای عملیاتی، مناطق مرزی و محروم بود بتوانند 60 درصد اضافه بگیرند كه رقم آن حدود 20 میلیون تومان می شود.
رئیس مجلس ادامه داد: این برای مقامات و مدیران هم نبود و شورای نگهبان ایراد گرفت آقای حاجی بابایی گفتند؛ نظر شورای نگهبان این است كه مدیریت نیز اضافه شود، مقصود هم نبود كه مقامات بگیرند، این جوی كه ساختند واقعا علیه مجلس، ناجوانمردانه بود.
لاریجانی تاكید كرد: باید در یك زمانی راجع به اینها بحث شود. افرادی كه می گویند ما خیلی طرفدار حكومت و ولایت فقیه هستیم مهمترین قوه كشور را كه در راس امور است اینگونه با الفاظ زشت درباره آن حرف می زنند.
رئیس قوه مقننه گفت: ابهامی وجود دارد، مدیریتی كه در تبصره 1 ماده 38 اضافه شد ممكن است كسی تصور كند كه شامل مدیران بالای كشور می شود پس این را بهانه كنند و سقف 10 میلیون را كه ما تعیین كردیم در آن رخنه ایجاد كنند.
لاریجانی پیشنهاد داد مصوبه اخیر مجلس كه به تازگی به شورای نگهبان ارسال شده است كلمه «مدیریت» از آن حذف شود اگر شورای نگهبان ایراد گرفت مجلس بر مصوبه خود اصرار كند و این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود.
وی گفت: چرا ما هزینه آن را پرداخت كنیم؟ جرات ندارند فحش آن را به شورای نگهبان بدهند به مجلس می دهند و ما به حساب این قضیه خواهیم رسید.
لاریجانی پیشنهاد كرد مجلس به موضوع ورود و كلمه «مدیریت» را حذف كند.
وی گفت: ما از نظر قانونی چنین حقی داریم چون در كشور مسئله ایجاد كرده است بنابراین از مجلس رای می گیریم.
رئیس مجلس سپس بحث ورود به این موضوع را به رای گذاشت و نمایندگان با 168 رای موافق و 6 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در صحن علنی با آن موافقت كردند و 20 نماینده نیز علیرغم حضور در صحن علنی در رای گیری شركت نكردند.
بنابراین مجلس مصوبه قبلی خود را به این شرح اصلاح كرد:
ماده 38- مجموع پرداختی ماهانه مقامات و مدیران و كاركنان دستگاههای موضوع ماده 5 قانون مدیریت قانون خدمات كشوری مصوب 86/7/8 و
ماده 35 این قانون حداكثر دو برابر حداكثر حقوق و مزایای مستمر قابل پرداخت به كاركنان موضوع تبصره ماده 76 قانون مدیریت خدمات كشوری می باشد.
تبصره 1- شورای حقوق و دستمزد می تواند با پیشنهاد روسای قوا، وزرا یا معاونان رئیس جمهور كه ریاست دستگاههای اجرایی را بر عهده دارند و بالاترین مقام دستگاههای اجرایی ،
برای مشاغل تخصصی ، واحدهای عملیاتی ، مناطق مرزی و محروم حداكثر 30 درصد علاوه بر سقف مقرر در این ماده منظور نماید.
این اصلاحیه به رای گذاشته شد و نمایندگان با 179 رای موافق و 3 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن علنی به این اصلاحیه رای موافق دادند البته 15 نفر علیرغم حضور در صحن علنی در رای گیری شركت نكردند.
لاریجانی پس از تصویب این اصلاحیه گفت: انگیزه مجلس این بود كه جلوی حقوق های نجومی را بگیرد و این جفا بود به مجلس كه یك ركن مهم كشور است درباره اش اینگونه حرفهای سخیف گفته شود.
وی ادامه داد: مجلس بطور قانونی باید نظرات شورای نگهبان را لحاظ كند، از نظر ما تغییر مهمی نبود چون مقامات صدر این ماده بودند و بیشتر از 10 میلیون نمی توانستند بگیرند و این جوسازی فقط مغلطه بود برای انگیزه های دیگر. اما برای این كه جلوی این مغلطه را بگیریم و كسی موج سواری بلاوجه نكند امروز مجلس كار بزرگی كرد و جلوی عده ای را كه می خواستند سوءاستفاده كنند گرفت.
لاریجانیی تاكید كرد : فردا نگویند مجلس نظرش را عوض كرد. نظر ما همان بود كه اول گفتیم، روی موج غلطی میخواستند سوار شوند و مجلس با این كار جلوی آن را گرفت تا كسی نتواند سوء استفاده كند ، مجلس این است. نگویند مجلس كارنامه ای سیاه دارد حالا اگر شما رای نیاوردید مجلس سیاه شد؟
مصوبه قبلی مجلس به این شرح بود : براساس تبصره یك ماده 38 این لایحه؛ شورای حقوق و دستمزد میتواند با پیشنهاد رؤسای قوا، وزرا یا معاونان رئیسجمهور كه ریاست دستگاههای اجرایی را بهعهده دارند و بالاترین مقام دستگاه های اجرایی، برای مشاغل تخصصی، مدیریتی، واحدهای عملیاتی و مناطق مرزی و محروم تا 60 درصد دریافت های موضوع این ماده علاوه بر سقف مقرر در این ماده منظور نماید.