پنجمین اجلاس سران سازمانهای مرجع دریایی كشورهای عضو اكو (HRMO) در تهران آغاز شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پنجمین اجلاس سران سازمانهای مرجع دریایی كشورهای عضو اكو به میزبانی سازمان بنادر و دریانوردی در حال برگزاری است.
سازمان همكاریهای اقتصادی منطقهای (اكو) یك سازمان اقتصادی است كه برای نخستین بار در سال 1341 با ابتكار سه كشور ایران، پاكستان و تركیه با محوریت امور نظامی و دفاعی تشكیل شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تغییر نام به اكو با هدف بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار كشورهای عضو و حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت كرد.
نوسعه حمل و نقل، ارتباطات و همچنین تهیه برنامه مشترك برای توسعه منابع انسانی در كشورهای عضو از دیگر اهداف اكو است.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، در سال 1372 هجری شمسی كشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، تركمنستان، قرقیزستان، ازبكستان و تاجیكستان نیز به سازمان اكو پیوستند و این سازمان هم اكنون ده عضو دارد.
هماكنون 10 عضو سازمان اكو، حدود 330 میلیون نفر جمعیت و 8٬620٬697 كیلومتر مربع وسعت، از امكانات نفت، گاز و صنعت برخوردارند و مقر اصلی آن، در تهران است.
از میان 10 كشور عضو سازمان همكاریهای اقتصادی ECO، هفت كشور محصور در خشكی هستند و تنها سه كشور پاكستان، ایران و تركیه به آبهای آزاد دسترسی دارند، بر همین اساس كشورهای عضو نیازمند همكاری این سه كشور برای ترانزیت كالاهای خود از طریق دریا به سایر نقاط دنیا هستند.
تاكنون چهار نشست سران سازمانهای مرجع دریایی كشورهای عضو اكو (HRMO) برگزار شده است كه جمهوری اسلامی ایران میزبان دو دوره از این نشستها در سالهای 2003 و 2008 بوده است.