خطیب نماز جمعه این هفته تهران بر ضرورت توجه محورهای بیانیه گام دوم انقلاب تاكید كرد
>> خطبه دوم نماز جمعه تهران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین كاظم صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به فضیلتهای ماه رجب مردم را به خویشتن داری، جدال نكردن، همسایه داری، توجه به جشن عاطفهها و رسیدن به فقرا دعوت كرد و افزود: در این شرایط گرانی كه ما تحمیل شده است مملكت ما ظرفیت و امكانات دارد، اما بی توجهی ها، غفلتها و سوء مدیریت و خیانت بعضیها باعث شده است كه عدهای زندگی شان نابسامان بشود.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینكه حقوقها تناسبی با خریدها ندارد، گفت: بعضیها نمیتوانند گوشت بخورند و نمیتوانند غذای خوب به فرزندانشان برسانند.
وی افزود: بیایید برای رضای خدا یك توجه و تلاش همه جانبه داشته باشیم از حال همسایه هایمان خبر بگیریم و به یكدیگر یاری برسانیم.
امام جمعه موقت تهران اضافه كرد: سعادت دنیا و آخرت در این دنیا این است و بهترین معامله كنیم و بهترین معامله انفاق، اطعام، ایجادكار، به خانه بخت رساندن دختران و پسران است.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: در این بیانیه رهبر معظم انقلاب به عنوان كشتی بانی كه ما را از طوفانها به سوی ساحل نجات میبرند، با رصد همه طوفانها و امواج به همه شبهات در این بیانیه پاسخ داده اند و به عنوان یك راهكار، منشور و یك تصویر كلی از نظام دینی كه چهل سال از آن گذشته است با مطالعهای دقیق این بیانیه را در اختیار ما قرار داده اند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در این بیانیه با توجه به نقاط قوت و شناخت نقاط ضعف در چهل سال گذشته و ارتباط آینده به گذشته و تكیه به جوانها راهكارهای مهمی را ارائه كرده اند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: با نگاهی به انقلابهای مهم تاریخ مثل انقلاب فرانسه، اكتبر شوری و انقلاب الجزایر شما میتوانید پی ببرید كه انقلاب كنندگان چه كسانی بودند، چه شعارهای دادند و چند صباح دوام آوردند.
وی با اشاره به اینكه در راس انقلاب اسلامی ما فقیه جامع الشرایط قرار دارد و دلهای پاك این انقلاب را حفظ كردند، افزود: تاكنون شعارهای انقلاب، پرچم انقلاب و پرچمدار انقلاب همانی است كه از روز اول شروع شده است و هیچ انقلابی به جزء انقلاب ما این گونه نبوده است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: در دیگر انقلابها ویژگی رهبران تغییر میكند، شعارهای عوض میشود و هم مسیر انقلاب درست بر خلاف خودش حركت میكند، اما چون حقیقت امام و رهبری حقیقت خود قرآن است و خدا كه قرآن را نازل كرده خودش هم قرآن را حفظ كرده است.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی از عشق و محبت متقابل رهبری و جوانان به یكدیگر اشاره كرد و گفت: این جوانان ما هستندكه امروز كانون دین را در كشور با شركت در نمازهای جمعه ها، اعتكافها و راهیان نور رونق داده اند.
خطیب نماز جمعه تهران از مسئولان هم خواست به توسعه راهیان نور كمك كنند.
وی با تاكید بر اینكه نباید جوانان ما از ظرفیت عظیم راهیان نور غفلت كنند، افزود: این راهیان نور و به مشهد شهدا رفتن و بوی خون شهدا را از خاك پاك مناطق جنگی استشمام كردن، پیام مقاومت، توحید، صبر و شجاعت را در آنجا به صورت عینی دیدن برای جوانان ما درس اموز است.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی گفت: اصول و دستاوردهایی را كه بعد از چهل سال با عزت، اقتدار و استقلال و عظمت به دست آورده ایم باید بازخوانی كنیم.
وی افزود: تاكنون دفاع میكردیم، ولی این بیانیه میگوید هجوم ببرید، در خانه ننشینید، زیرا در بیرون مرزها در انتظار فرهنگ شما هستند.
خطیب نماز جمعه تهران تصریح كرد: شما انقلاب خودتان را صادر كردید و حضور فیزیكی شما در آن سوی مرزها و جبهههای مقاومت شاهدی بر توسعه انقلاب و شكستن مرزها و رسیدن به اوج قله هاست.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینكه رهبر معظم انقلاب در بازخوانی چهل سال گذشته انقلاب ابتدا علم و پژوهش را مورد توجه قرار داده اند گفت: جوانان ما نباید نمرهای و مدركی درس بخوانند باید عالم و با تجربه شوند و مهارت پیدا كنند.
وی با بیان اینكه هستهای ما را برجام محدود كرد، افزود: این سانتریفیوژها محدود شد، اما سفرهها توسعه پیدا نكرد.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: وعده داده بودند كه میخواهیم هر دو بچرخد، ولی هر دو خسارت شد، اما علم اش هست، چون جوانهای ما در این راه شهید دادند و این خون این صنعت را بیمه كرده است.
وی با بیان اینكه علمی كه در راهش خون ریخته شده است، ادامه پیدا میكند، افزود: علم است كه دنیای غرب را برای استعمار و استثمار مجهز كرد پس بیاید این درندهها را خلع سلاح كنیم.
خطیب نماز جمعه تهران تصریح كرد: جوانان ما باید سلاح علم را بر دست بگیرند و این غارتگران را از مسندی كه با علم دارند و جنایت میكنند، سلب كنند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی معنویت و اخلاق را به عنوان دومین محور در بیانیه مقام معظم رهبری دانست و افزود: هر جا معنویت رفت؛ دزدی، رشوه، ركود در كار، وقت كشی و بی تعهدی آمد و خدمت تبدیل به تنبلی شد و هر جا معنویت بود آنجا نشاط، كفایت و پیشرفت بود.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن كریم تصریح كرد: هر مشكل اقتصادی یا مشكل دیگر ما مربوط به ضعف ایمان است و هر جا ایمان بوده آنجا پیروزی، پیشرفت، آرامش و قدرت بوده است.
خطیب نمازجمعه تهران گفت: علم اگر از دین فاصله نگیرد دو بالی است كه انسان را بالا میبرد.
وی عدالت محوری، خودسازی، جامعه سازی و تمدن سازی را از دیگر محورهای بیانیه مقام معظم رهبری اعلام كرد و افزود: معنویت از خودسازی شروع میشود و انسان باید گنج عمر را بشناسد و آن را هدر ندهد.
خطیب نمازجمعه تهران ابراز امیدواری كرد: این بیانیه منشاء تحول، جهش جدید و بازسازی انقلاب با نفسی تازه در آحاد مردم به ویژه جوانان باشد.
وی افزود: شما هم پاسخ تان به این بیانیه است كه به عرصه بیایید و هنر آتش به اختیار در عرصه اخلاق، اقتصاد، فرهنگ و پیروزیها را كسب كنید.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: ماه رجب نهر بهشت است و كسانی كه در روح خود غبار سراغ دارند در این نهر شستشو كنند و بدون شستشو در این نهر نمیتوان وارد بهشت شد.
حجت الاسلام و المسلمین كاظم صدیقی در خطبه اول نماز جمعه تهران افزود: در این ماه مبارك باید قدر دعاهای رجب، نماز و روزههای این ماه را بدانیم و در نهر روان این ماه جسم و جان خود را از غبار شستشو دهیم.
وی اظهار داشت: اعتقاد باید شفاف و اثرگذار و مؤمن باید مرآت صفت جمالیه خداوند باشد.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: زبان ما باید ایجاد امنیت بكند، دست ما باید پاك باشد، زبانی كه دل آزار و آبرو بر است، زبانی كه هنجارشكن است و زبانی كه نظم خانواده و جامعه را به هم میریزد؛ زبان شر است و پناه به خدا میبریم از زبان خودمان.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: زبان باید مسبب خیر و محبت و ایمان و گره گشایی باشد و حیف است كه گفتار ما برای راه خدا نباشد ما باید زبان خود را به ذكر خدا عادت دهیم.
وی ادامه داد: مجالس تعلیم و تربیت و مجالسی كه توصیف خداوند در آن مطرح شده، بهشت است و همچنین روزهای اعتكاف كه در پیش است از مجالس ذكر و عین بهشت است.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: امام زمان (عج) از شما یاری و كمك میخواهد در برابر هجمههای همه جانبه دشمن و امنیت فكری و عفت بانوان، باید جبههها را پر كنیم، امروز پشتوانه جنگهای نرم حوزههای علمیه هستند.
حجت الاسلام صدیقی گفت: امروز ائمه جمعه پاكدل و كارآمد و خداشناس فرآورده حوزههای علمیه هستند.
وی ادامه داد: فرزندان خود را وقف دینتان كنید عزت دنیا و آخرت در علم است علم به خدا، علم خودشناسی، معاد، آخرت شناسی و همه اینها كار حوزههای علمیه است اگر حوزهها كساد شود دین نیز كساد میشود، و ارزشها تضعیف میشود.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: شبكههای اجتماعی و ماهوارهها و نفوذیها در تمام عرصههای فرهنگی از تئاتر، سینما و مدارس و دانشگاهها برنامه ریزی كرده اند تا به اسلام بتازند و با رفتارشان اسلام را بد جلوه دهند و در این شرایط در جنگ فرهنگی هم باید جوانان حضور یابند و در مقابل این هجمهها ایستادگی كنند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: جبهه فرهنگی امروز از ما قربانی میگیرد و برای ایستادگی در این جبهه تقوای فكری و معرفتی لازم است، باید از همان بدو تولد فرزندانمان را در دامان امام زمان بیاندازیم و بگذاریم در سیره ایشان رشد یابند.
وی ضمن تبریك سالروز میلاد حضرت امام باقر (ع) ادامه داد: باید از خداوند و ائمه در تمام كارها استعانت بجوییم و به یاد خدا باشیم و ترس از خدا داشته باشیم و در حفظ حریم خداوند كوشا باشیم.