دغدغه مردم ازپوشش بیمه ای است نه جیبشان

معاون سازمان نظام پزشكی كل كشور دغدغه امروز مردم را متوجه پوشش بیمه ها خواند نه جیب مردم.

1395/12/15
|
09:44
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد جهانگیری در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما ادامه داد: باید سرانه ای كه از تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) به بیمه ها اختصاص می یابد از تورم منطقه بالاتر برود.

او ادامه داد: میزان بدهی بیمه ها به سازمان بیمه مركزی در بخش دولتی حدود 12 هزار میلیارد تومان است كه از این میزان هزار 700 میلیارد تومان مربوط به پایتخت است، در بخش خصوصی كه اوضاع بدتر است زیرا در شهرستان ها سرانه بیمه تا حداكثر اردیبهشت امسال تا 12 ماه عقب افتادگی به بیمه ها پرداخت شده است و غالب بیمارستان ها و مراكز درمانی شهرستانها با كسری بودجه مواجه اند.

جهانگیری گفت: هر چه فاصله قیمت تمام شده با هزینه های مردم بیشتر باشد ضرر بیشتری به مردم وارد می شود.

معاون سازمان نظام پزشكی تصریح كرد: اینكه تولیت نظارت بر عملكرد دستگاه های درمانی با وزارت علوم نظام پزشكی است قبول اما ما بیش از وظیفه مان مایه گذاشته ایم و بسیاری از مراكز درمانی را در بحث زیرمیزی تحت كنترل و رسیدگی قرار دارند، به همه تماس های انجام شده از سوی مردم رسیدگی شده است مگرآنكه موردی باشد و مردم آن را گزارش نكرده باشند.

جهانگیری ادامه داد: قبل از تحول سلامت 37 درصد تعرفه ها از جیب مردم بود كه این رقم به 6 درصد كاهش یافته است در حال حاضر 11 میلیون نفر به صورت رایگان بیمه شده اند، دسترسی به مراكز درمانی و بهره مندی از بیمه ها برای مردم افزایش یافته پس كسری ها به تعرفه ارتباطی ندارد اینجا ساختار است كه بوی مشكل می دهد، با پایین آوردن تعرفه باز هم كسری خواهیم داشت، درمناطق محروم موفق به ماندگاری و تثبیت پزشكان شده ایم و هزینه رفت و آمد بیماران را كاهش داده ایم.

وی با بیان اینكه بروزرسانی جامعه پزشكی هزینه دارد افزود: در بخش ویزیت هم ما از افغانستان و 14 كشور دیگر تعرفه مان كمتر است.

جهانگیری گفت: باید به سمتی برویم كه پوشش بیمه ای در مناطق محروم گسترش یابد و همین طور باید چند نوع ویزیت از قبیل سرپایی و بستری داشته باشیم كه اگر بیماری كار ساده ای داشت ویزیت كمتر و اگر كار پیچیده تر داشت ویزیت بالاتری پرداخت كند.

وی افزود: سازمان نظام پزشكی كشور در صدد است كه خدمات پایین تری از قبیل هتلینگ را متناسب با رشد تعرفه پیش ببرد
كه برای این نوع خدمت قیمت 10 تا 20 درصد به طور میانگین افزایش خواهد یافت این میانگین شامل موارد ساده تا پیچیده ترین مراجعات است، برای بروزرسانی كتاب ارزش نسبی هم آمادگی كامل داریم زیرا آخرین نسخه مورد استفاده مربوط به پنج سال پیش است.مرتضی خاتمی رئیس كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در سوی دیگری این گفتگو با بیان اینكه برای رفع مناقشات باید مباحث كل همچون برنامه ریزی مالی و بودجه ای مورد بررسی قرار گیرد و پس از حل این مهم در مورد جزئیات صحبت كنیم.
وی ادامه داد: تعرفه خدمات درمانی دو جزء عمده به نام تجهیزات (مواد مصرفی درمان ) و دستمزد درمان دارد كه عمدتاً دستمزد مورد مناقشه قرار می گیرد و علت آن عدم نظارت و برنامه ریزی است.
خاتمی با بیان اینكه قیمت تمام شده منشا آرامش بازار است افزود: هرچه به سمت واقعی شدن بسته خدمتی برویم مشكلات راحت تر حل می شوند، سهم بیمه ها از تولید ناخالص داخلی بسیار مهم است زیرا هرچه این سهم بالاتر باشد معنایش كاهش سهم مردم از حق بیمه است.
رئیس كمیسیون بهداشت مجلس تصریح كرد: نظام بیمه ما به شكل صندوق است نه یك صنعت و دخل و خرجش را نمی توان تنظیم كرد، معتقدیم مادامی كه با فرمول پرداخت موردی پیش برویم به جایی نخواهیم رسید باید این روند را به شكل سرانه تبدیل كنیم.
خاتمی با اشاره به اینكه تعرفه درمانی دچار عدم توازن است گفت: در چنین مواردی دولت باید ورودكرده و سهم مردم از پرداخت را كاهش دهد زیرا هنوز جای خالی بسیاری برای افزایش سرانه بودجه بیمه ها از بخش جی دی پی وجود دارد.
وی افزود: آمار فزاینده بیماریهای قابل پیشگیری نیاز به آموزش از سطح مدرسه دارد كه باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
خاتمی با بیان اینكه نظارت نظام پزشكی كافی نیست ادامه داد: نظارت وقتی موثر است قیمت ها به سمت اصلاح برود اما مشكلات دیگری هم وجود دارد كه با نظارت حل نخواهدشد مثل موضوع زیر میزی كه انكارناپذیر است.
رئیس كمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: دربرنامه ششم توسعه موارد خوبی تصویب شده كه بودجه را متاثر ساخته اما ضعف ما اختصاصی است، برای مثال خدمات هتلینگ و امكان رقابت پذیری میان بخش دولتی و خصوصی هزینه های القایی را پیش می آورد كه در نهایت موجب اختلاف طبقاتی می شود.
وی گفت: نامناسب هزینه كردن یعنی جایی بر شاخه ای تعرفه ها را كاهش داده كه باعث كاهش انگیزه می شود، البته با نظارت درست می توان این موضوع را مدیریت كرد.
خاتمی با بیان اینكه در حال حاضر 11 میلیون نفر به صورت رایگان در كشور بیمه شده اند افزود: این میزان بیمه نامه سبب رسوب هزینه های زیادی برای دولت است زیرا دولت برای 6میلیون نفر آمادگی دارد البته همین دولت موظف به بیمه كردن مردم است و هم مردم ملزم به داشتن بیمه نامه هستند.
وی گفت: وزارت بهداشت باید نظام پرداختش را سرانه ای كند و به سمت پزشك خانواده برود باید در شورای عالی بیمه به بسته های خدمتی فكری شود و سرانه پزشك خانواده ها مورد تقویت قرار گیرد زین پس بهتر است به جایی واژه رشد تعرفه بگوییم متوازن سازی، دولت باید پرداخت از جیب مردم كاهش دهد.

دسترسی سریع