دولت تركیه از تكرار بدرفتاری با ایرانیان در مرز جلوگیری كند

سخنگوی وزارت امور خارجه تاكید كرد: دولت تركیه با درایت، جدیت و مدیریت از تكرار بدرفتاری با ایرانیان در مرزهای این كشور جلوگیری كند.

1395/12/16
|
17:55
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما،بهرام قاسمی در نشست خبری امروز خود با اشاره به اتفاقات اخیر در مرزهای ایران و تركیه گفت: البته این مسائل جدید نیست به ویژه پس از كودتای نافرجام در تركیه.

وی افزود: ما همواره به شهروندان خود اطلاع رسانی و آنان را به احتیاط ترغیب كرده ایم كه باتوجه به شرایط خاص تركیه از سفرهای غیرضرور به این كشور بپرهیزند.

قاسمی گفت: پس از وقایع اخیر در مرز ایران و تركیه، دستورهای لازم از طریق وزارت امور خارجه به سفارتخانه و كنسولگری هایمان در تركیه داده شده است و در گفتگو با مقامات این كشور برای جلوگیری از تكرار اینگونه اتفاقات تلاش های بسیاری شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاكید كرد: با عوامل خاطی در تركیه برخورد شده است اما این كافی نیست و منتظریم كه امنیت و وضع ویژه و مطلوب تری برای شهروندان كشورمان در مرزهای تركیه ایجاد شود.

وی به هموطنان توصیه كرد: كسانی كه اصرار دارند در مقطع كنونی به تركیه بروند بیشتر، از هواپیما استفاده كنند.

قاسمی همچنین درباره موضع وزارت خارجه درخصوص تلاش مسكو برای بهبود روابط تهران و ریاض گفت: ما از هر تلاشی كه بتواند در مسیر صلح و ثبات منطقه به ویژه در حوزه حساس خلیج فارس تاثیرگذار و سازنده باشد قطعا استقبال می كنیم.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره توصیه مقامات اروپا به دولت جدید امریكا برای پرهیز از نقض برجام و اعمال فشارهای بیشتر به تهران در قالب برجام اظهار داشت: مواضع اتحادیه اروپا درخصوص برجام و روابط با كشورمان روشن است و آنان حامی بخشی از برجام هستند.

قاسمی افزود: طیف وسیعی از كشورهای اروپایی هستند كه در تفاهمات ایران در موضوع هسته ای حضور داشته اند و من چنین خبری را رسما دریافت نكردم كه كسی در اروپا خواهان فشار بر ایران باشد.

وی اضافه كرد: بعكس احساسم این است كه اروپایی ها به افزایش همكاری و توسعه روابط با كشورمان علاقه مند هستند و شاهد این موضوع رفت و آمد مقامات ایران و اروپا به پایتخت های یكدیگر طی ماه های گذشته است.

قاسمی گفت: این موضوع بیشتر رسانه ای است و برای من قابل اتكا نیست.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین درباره اقدام احتمالی دولت بحرین در برگزاری دادگاه شیخ عیسی قاسم و محكومیت وی به اعدام تصریح كرد: مواضع كشورمان درباره بحرین مشخص است، دولت این كشور به جای فرافكنی و ایجاد مشكل برای بخش عمده ای از مردمش به رویكرد جدیدی در قبال آنان نیاز دارد.

وی تاكید كرد: دولت بحرین به جای امنیتی كردن فضای این كشور و فشارهای امنیتی بر گروه های سیاسی و مردم، راهكار سیاسی و تعامل را در پیش بگیرد.

قاسمی گفت: هنوز درباره وضع این دادگاه و اینكه چه تصمیمی درباره شیخ عیسی قاسم گرفته شود اطلاعی ندارم اما امیدوارم عاقلانه برخورد كنند و اگر دولت بحرین در این زمینه اقدامی كند اعلام موضع خواهیم كرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره حضور نیروی زمینی امریكا در بخش هایی از سوریه و مذاكرات آستانه افزود: تحولات آستانه و ژنو مسیر خودش را طی می كند و تلاش ها برای برگزاری مذاكرات صلح سوریه در قالب ژنو پنج در روزهای آینده ادامه دارد كه باید منتظر نتایج آن باشیم.

وی گفت: درخصوص حضور نیروهای زمینی امریكا در سوریه اطلاع دقیقی ندارم و هنوز از منبع دقیقی در این باره خبری دریافت نكرده ام و درباره آن اظهارنظری نخواهم داشت.

سفر رئیس جمهور به سه كشور آفریقایی اسفند‌ انجام نمی‌شود
سخنگوی وزارت امور خارجه: سفر رئیس جمهور به سه كشور الجزایر، اوگاندا و آفریقای جنوبی قبل از نوروز انجام نخواهد شد و احتمالا در آینده نزدیك می توانیم تاریخ مشخصی را تعیین كنیم.

بهرام قاسمی در نشست خبری خود در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران كه پرسید رئیس جمهور ظاهرا قرار است هفته آینده به الجزایر و دو كشور آفریقایی سفر كند آیا این سفر انجام خواهد شد؟ گفت : بحثهایی وجود داشت كه سفر رئیس جمهور به سه كشور الجزایر ، اوگاندا و آفریقای جنوبی انجام شود و در مورد ساز و كارسفر و تشریفات مربوط به آن هم بحثهایی صورت گرفت و پیش بینی می شد این سفر قبل از نوروز تدارك شود.

وی اضافه كرد: با اطلاعی كه دارم با توجه به انجام نشدن همه مراحل مورد نیاز یا مسائل پیش از سفر ، این سفر در اسفند صورت نخواهد گرفت اما در دستور كار خواهد ماند .

قاسمی افزود : تلاش می شود در فرصت لازم و با حوصله بیشتر ، مسائل تشریفاتی و بقیه سازوكار های فنی كه در این نوع سفرها به دلیل آماده شدن اسناد و ترتیبات تشریفات سفر لازم است انجام گیرد و احتمالا در آینده نزدیك می توانیم درباره تاریخ مشخص سفر رئیس جمهور به این سه كشور صحبت كنیم .
ظریف پاسخ به سوالی را به آینده موكول كرد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص حواشی ایجاد شده پیرامون مصاحبه روز گذشته محمد جواد ظریف اظهار داشت: متن مصاحبه چیزی بوده و حواشی كه توسط برخی از دوستانی كه حوصله، وقت و شاید ذوق بیشتری برای پرداختن به این مسائل را دارند چیز دیگر. نكاتی كه آقای دكتر ظریف مطرح كردند به این شكل نبوده است.

قاسمی اضافه كرد: از ایشان در مورد آینده سوال شده بود و جواب داده بودند كه هنوز برای صحبت پیرامون مسائل آینده زود است و به نوعی به بعد از انتخابات احاله كرده بودند؛ اینكه چه اتفاقی می افتد و چه پیشنهاداتی به ایشان می شود در همان هنگام و همان شرایط تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.وی ادامه داد: به علت نوع جمله بندی و نگارش مصاحبه شاید برخی به طور طبیعی استنباطی داشتند و برخی علاقه مند بودند با انحراف كوچك در شیب كلمات و لغات، موضوع و سوژه جدیدی برای خوانندگان خودشان پیدا كنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان كرد: امروز هم در روزنامه ها به این مطلب پرداخته شده بود اما آنچه كه آقای ظریف به آن اشاره كردند ارتباطی با آنچه كه منعكس شده نداشته و ندارد. آقای ظریف بعنوان دیپلمات حرفه ای و كاركشته معمولا می دانند در چه زمانی و چگونه باید درباره برخی مسائل صحبت كنند.

قاسمی یادآور شد: این بحث چه در این مصاحبه و چه در مصاحبه ها و جلساتی كه داشته ایم، همواره مطرح بوده و ایشان مورد سوال بودند اما هیچ وقت به طور مشخص به آن پاسخ نداده اند و آن را به آینده احاله كردند كه در زمان خودش باید به آن فكر كرد و درباره آن تصمیم گرفت.

تلاش عربستان برای اجماع دیگر كشورها علیه ایران ابتر و بیهوده است
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: مقامات عربستان سعودی برای جلب دیگر كشورها به چند خط موضع گیری علیه جمهوری اسلامی ایران، خزانه اش را خالی نكند.

بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره بیانیه اخیر ضدایرانی عربستان در سفر پادشاه این كشور به مالزی گفت: عربستان با درآمدهای نفتی و مشكلات عدیده ای كه با آن مواجه است تا حدی احساس بدگمانی و ناراحتی دارد و تلاش می كند اجماع و هماهنگی علیه دیگر كشورهای منطقه به ویژه كشورمان ایجاد كند.

وی افزود: البته این موضوع جدیدی نیست و عمدتا اقداماتی ابتر و بیهوده است كه به آنان زحمت می دهد و می خواهند چند خط موضع علیه كشورمان داشته باشند كه در سفر پادشاه عربستان به مالزی در یكی از بندهای بیانیه پایانی سفر، توانستند موضع گیری ضدایرانی بگنجانند، كاری كه در سفر قبلی نتوانستند.

قاسمی گفت: البته خیلی نباید به این موضوع اهمیت داد و باید به دیگر كشورهای اسلامی به ویژه مالزی توصیه كرد كه از ظرفیت هایشان برای همگرایی و نزدیكی كشورهای اسلامی استفاده كنند و گرفتار برخی بدخواهی های دیگر نشوند و نقش مثبت ایفا كنند.

وی اجلاس اخیر سازمان همكاری اسلامی در مالزی به منظور حمایت از مسلمانان میانمار را اجلاسی موفق دانست كه با نقش برجسته كشورمان برگزار شد.

قاسمی به مقامات عربستان سعودی توصیه كرد: برای چند خط موضع گیری علیه ایران كمتر هزینه كنند و نیازی به خالی كردن خزانه شان نیست و چند خط موضع گیری آنان علیه ما ارزشی ندارد و نوعی آب در هاون كوبیدن است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به پرسشی، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را با روابط اقتصادی این كشور با ایران بی ارتباط دانست و افزود: ما روابط طبیعی خود را با لندن داریم و اینكه انگلیس در اتحادیه اروپا بماند یا نماند و اینكه روند خروج این كشور از این اتحادیه چگونه است به خودشان مربوط است.

وی اضافه كرد: ما با این كشور روابط عادی خود را داریم همچنانكه با دیگر كشورهای اروپایی روابط داریم.

قاسمی همچنین درباره روابط ایران و مصر گفت: مصر كشوری مهم است اعم از جایگاه این كشور در منطقه، جهان عرب و جهان اسلام و اكنون دفاتر حافظ منافع تهران - قاهره به طور نسبی فعالند و تماس های لازم را انجام می دهند.

وی ابرازامیدواری كرد: دو كشور بتوانند بر مشكلات و موانعی كه وجود داشته است و اكنون نیز بخشی از آن وجود دارد فایق آیند و شاهد بهبود نسبی روابط دو كشور باشیم و سطح روابط ارتقا یابد.

قاسمی گفت: شرایط همواره دوسویه است و باید مجموع شرایط لازم در پایتخت ها فراهم شود تا گام های لازم را برای ارتقای شرایط و همگرایی بیشتر برداریم.

وی افزود: در شرایط كنونی پیشرفت خاصی در روابط دو كشور وجود ندارد و شرایط مانند گذشته و در سطح دفاتر حافظ منافع است و گاهی نیز در سطوح مختلف دیدارهایی میان مقامات دو كشور انجام می شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اعلام وزارت خارجه مبنی بر پاسخ دادن به تهدیدات و تحریم های اخیر دولت ترامپ گفت: پس از اعمال قانون مهاجرتی امریكا علیه هفت كشور در بیانیه ای مواضعمان را اعلام كردیم و پس از اعمال تحریم امریكا علیه بیست و چند شخصیت حقیقی و حقوقی كشورمان ساز و كارهای خود را تعریف و هر آنچه برای مقابله در این باره اعلام كردیم اقدام شد.

قاسمی افزود: درخصوص فهرست تحریمی های طرف مقابل و آنچه قول داده بودیم عمل كردیم و درخصوص دیگر اقدامات لازم در زمان مناسب تصمیم گیری و اعلام می شود و اكنون از اعلام محتوای آن اجتناب می كنیم.

وی همچنین درباره مذاكرات هیئت ایرانی با مقامات عربستان درباره حج و تعیین تكلیف مذاكرات دو كشور در صورت به نتیجه رسیدن این مذاكرات گفت: مسئولان سازمان حج و زیارت درخصوص روند مذاكرات در زمان مناسب توضیح خواهند داد اما موضوع حج ربطی به روابط دیپلماتیك ایران و عربستان ندارد.

قاسمی افزود: اختیاراتی كه هیئت مذاكره كننده از سازمان حج و زیارت دارند برای تعیین ساز و كارهای سفر حجاج ایرانی و شرایطی است كه ما مطرح كرده ایم.

وی گفت: قول هایی كه دولت عربستان باید به ما می داد تا حدی برآورده شده است اما در بخش های دیگری باید تحقق یابد؛ درحال حاضر از هرگونه پیشداوری درباره نتیجه مذاكرات می پرهیزیم و منتظر می مانیم تا مذاكرات به اتمام برسد و مسئولان سازمان حج و زیارت نتایج آن را اعلام كنند.

سخنگوی وزارت امورخارجه باردیگر تاكید كرد: روابط ایران و عربستان مقوله ای جدا از موضوع حج است و نباید این دو را به هم گره زد.

قاسمی همچنین درباره سفر رئیس جمهور آذربایجان به كشورمان و نیز چالش ها در روابط دو كشور به ویژه باتوجه به روابط این كشور با رژیم صهیونیستی گفت: روابط ما با جمهوری آذربایجان به عنوان همسایه خوب، روابطی مستقل و قابل توجه است.

وی افزود: سفر رئیس جمهور این كشور ویژگی های مطلوبی داشت و تاكنون بیش از 10 دیدار میان روسای جمهور ایران و آذربایجان انجام شده، روابط دو كشور رو به رشد است و دو طرف خواهان حسن همجواری و روابط سازنده برای كمك به ایجاد صلح در منطقه به ویژه منطقه حساس قفقاز هستند.

قاسمی در عین حال تصریح كرد: ما از وضع كنونی روابط اقتصادی به ویژه باتوجه به روابط سیاسی راضی نیستیم؛ حجم روابط اقتصادی دو كشور باید گسترش یابد تا پشتوانه های لازم را برای تعمیق روابط سیاسی داشته باشند.

وی همچنین درباره مسائل كنسولی دو كشور گفت: تسهیلاتی برای سفر ایرانیان به باكو ایجاد شده است اما تا لغو روادید فاصله داریم و ایجاد ساز و كارهای لازم برای این كار زمانبر است.

قاسمی ابرازامیدواری كرد: با درایت، مدیریت، پشتیبانی و اراده مقامات دو كشور بتوانیم به وضع مطلوب در این زمینه برسیم.

وی همچنین درباره روابط جمهوری آذربایجان با رژیم صهیونیستی گفت: روابط این كشور با همسایگانش و دیگر كشورهای دنیا موضوعی است كه در باكو تعریف می شود، ما روابط مستقل داریم و براساس منافع ملی خود صحبت می كنیم و تصمیم می گیریم.

سخنگوی وزارت خارجه ابرازامیدواری كرد: سفر رئیس جمهور آذربایجان به ایران نقطه عطفی برای تسریع در همكاری های دو كشور و كمك كننده به ثبات در منطقه به ویژه آسیای میانه و قفقاز باشد.

نتایج مذاكرات حج در زمان لازم اعلام می شود
وی درباره آخرین نتایج مذاكره با عربستان درباره مناسك حج نیز گفت: مسئولیت مذاكره با عربستان در خصوص حج برعهده سازمان حج و زیارت است و وزارت خارجه مسئولیتی ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: تا جایی كه اطلاع دارم مذاكرات تا حدی مثبت پیش رفته است؛ در خصوص برقراری ساز و كار و مكانیزم برای داشتن امكانات كنسولی در ایام حج تفاهمات و مذاكرات مورد بررسی قرار گرفته است .

قاسمی اضافه كرد: اجازه دهیم سازمان حج و زیارت اقدامات لازم را انجام دهد و در زمان لازم نتایج مذاكرات را اعلام خواهد كرد .

دیدار روحانی و اردوغان به درخواست طرف ترك انجام شد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دیدار روسای جمهور ایران و تركیه به درخواست طرف ترك انجام شد و مهم و به موقع بود.

بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی گفت: برگزاری اجلاس اكو و سفری كه رییس جمهور برای حضور در این اجلاس داشتند، فرصتی فراهم كرد تا بعد از مدت ها تنش در سطح بالا بین ایران و تركیه، دیداری میان روسای جمهوری دو كشور انجام شود كه ملاقات مهمی بود.
وی افزود: در این ملاقات به صراحت در خصوص تحولات منطقه ای و بین المللی و موضوعاتی كه در منطقه وجود داشت، بحث و تبادل نظر و تفاهماتی نیز حاصل شد .

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهارداشت: البته تفاهماتی كه حاصل شد به مفهوم حل و فصل همه مسایل نیست و فكر می كنم در برخی حوزه ها مسایلی وجود دارد اما نفس این نشست در شرایط كنونی و بعد از چندین ماه، قابل توجه بود.

قاسمی ادامه داد: در این نشست در مورد مسایل دو جانبه و روابط دو كشور گفت وگو شد كه مسیر خود را طی می كند و در مسیر درستی است. این اقدام بجایی بود كه به موقع نیز انجام شد.

وی اضافه كرد: در این نشست مقرر شد مقامات دو كشور پیش از آنكه در رسانه ها سخن بگویند با دیدارهایی كه می توانند داشته باشند، مسایل را مورد بررسی قرار دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در این نشست همچنین طرفین از برگزاری نشست به منظور حل مشكلات سوریه ابراز رضایت كردند و تفاهم داشتند كه این همكاری ها ونشست ها می تواند بر پایه تحولات سه كشور در مسیر اجلاس آستانه استمرار داشته باشد .

اتفاقات كنونی در غرب آسیا؛ ناشی از خطاهای راهبردی آمریكا
سخنگوی وزارت امور خارجه وضعیت و اتفاقات كنونی در منطقه غرب آسیا را ناشی از خطاهای راهبردی آمریكا دانست.

بهرام قاسمی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره تلاش آمریكا برای ایجاد پایگاه نظامی در ارمنستان به منظور آموزش نیروهای حافظ صلح گفت: بحران قره باغ ، بحرانی دیرینه است كه از دوران پس از فروپاشی شوروی ادامه دارد.

وی تاكید كرد: مشكلات میان دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان باید با خویشتن داری ، متانت و تعامل آنان حل و فصل شود .

قاسمی تصریح كرد: حضور آمریكا در مناطق مختلف جهان بویژه در منطقه غرب آسیا و دیگر مناطق ، عمدتا حضور موفقی نیست و به علت خطاهای راهبردی دچار اشتباهات فاحش شده و آثاری ایجاد كرده كه دهها سال ادامه دارد .

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران ده انتخابات را در آمریكا شاهد بوده و 7 رئیس جمهور این كشور را تجربه كرده است و تجربیات ما نشان می دهد كه هیچ یك از سیاست های آمریكا كارساز و موثر نبوده و عمدتا نتایج معكوسی داشته است.

وی تاكید كرد: البته این مبتنی بر نگاه خوش بینانه است وگرنه باید با نگاه بدبینانه به سیاست های آمریكا توجه كرد.

قاسمی بار دیگر گفت: حضور نظامی آمریكا در این منطقه و مناطق دیگر با هر عنوان كارساز نبوده و نخواهد بود.

وی افزود: دولت جدید آمریكا سخنانی در خصوص بازگشت به خانه یا درون كشورش مطرح كرده كه با مشكلات و عقب ماندگی هایی مواجه است.

قاسمی اضافه كرد: ما به تماشای رفتار هفتمین رئیس جمهور آمریكا می نشینیم و توصیه می كنیم با نگاه واقع بینانه به مسائل، به هر حوزه ای وارد نشوند و اجازه دهند مردم منطقه مسائل خود را روشن و بهتر حل و فصل كنند.

وی گفت: ما در خصوص آنچه در كشورهای همسایه شمالی روی می دهد دخالت نمی كنیم ، آنان كشورهای مستقلی هستند و اگر بخواهیم در این باره نقشی داشته باشیم در میز مذاكره گفتگو می كنیم .

قاسمی افزود: قطعا توصیه ما به جمهوری آذربایجان و ارمنستان به دلایل متفاوت اینگونه است كه مسائل خود را ، خودشان می توانند با ابتكار عمل های بهتر سامان دهند.

عدول از آرمان های فلسطین خیانت است
سخنگوی وزارت امورخارجه تاكید كرد: عدول از آرمان های فلسطین خیانت است.

بهرام قاسمی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره انتشار خبری در یكی از خبرگزاری ها مبنی بر موافقت حماس با طرح های سازشكارانه متاثر از قطر و عربستان گفت: آنچه كه از خروجی خبرگزاری ها بیرون می آید نمی تواند ملاك سخن ما باشد اما آرمان فلسطین مشخص است و عدول از آن را خیانت به این آرمان می دانیم.

وی در عین حال تاكید كرد: برخی اظهارات ناپخته می تواند در این باره وجود داشته باشد همچنانكه در گذشته نیز چنین مواضعی اتخاذ شده است اما در نهایت مردم فلسطین تعیین كننده وضع خود هستند و یك گروه خاص تعیین كننده سرنوشت آنان نخواهند بود.

قاسمی افزود: اما اینكه مقامی رسمی چنین موضعی اتخاذ كرده باشد ندیده ام آنچه در خبرگزاری ها دیدم پایه و اساس محكمی نداشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره سفر وزیرخارجه عربستان به بغداد گفت: تحلیل های متفاوتی درباره اهداف این سفر می تواند وجود داشته باشد اما روابط ایران و عراق تحت تاثیر این سفرها و القائات قرار نخواهد گرفت.

وی افزود: ایران و عراق به عنوان همسایگان خوب دارای مناسبات مطلوبی هستند و روابط دو كشور ادامه خواهد داشت و اینگونه سفرها مایه نگرانی نیست.

قاسمی همچنین درباره اهانت یكی از مقامات امارات عربی متحده به كشورمان و تكرار ادعاهای واهی علیه جزایر سه گانه ایرانی گفت: اظهاراتی كه وزیر مشاور در امورخارجه امارات اخیرا در كمیسیون حقوق بشر در ژنو داشت پاسخ داده شد.

وی تاكید كرد: بحث جزایر موضوع جدیدی نیست و مواضع ما نیز درباره واقعیت این جزایر روشن است؛ ما مواضعمان را درباره ایرانی بودن جزایر و این واقعیت كه جزء لاینفك كشورمان هستند بارها بیان كرده ایم و با تكرار سخنان بیهوده این واقعیت تغییر نخواهد كرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره تعرض به زنی ایرانی در آمریكا گفت: هنوز مجاب نیستم كه این فرد از شهروندان ایرانی بوده یا تابعیت كشورهای منطقه ما را داشته است.

وی در عین حال تاكید كرد: چنین اقدامی علیه هر یك از اتباع كشورهای دیگر مذموم، محكوم و قابل ملامت است.

قاسمی همچنین درباره نیاز به صدور روادید برای زوار ایرانی باتوجه به تعطیلی سفارتخانه های ایران و عربستان گفت: اگر قرار بر سفر زوار ایرانی به حج باشد حتما به روادید نیاز است و باید ساز و كار لازم در این باره تعریف شود.

وی افزود: باتوجه به اینكه ایران و عربستان روابط ندارند یكی از موضوعاتی كه هیات مذاكره كننده ایرانی و عربستان درباره آن گفتگو خواهند كرد موضوع صدور روادید و مسایل كنسولی است كه نه فقط برای اعزام حجاج كه برای همكاری ها در حین انجام مناسك حج نیز نیاز است.

قاسمی افزود: قطعا در این باره مذاكره شده است و پس از نهایی شدن مذاكرات و تصمیم گیری های لازم در این باره اطلاع رسانی می شود.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین درباره تصمیم كشورمان برای خرید هواپیمای سوخو از روسیه گفت: روابط ما و روسیه در وضع بسیار خوبی است و می توان دوران اخیر را از بهترین دوره ها در روابط دوجانبه و همكاری های منطقه ای دانست.

وی افزود: ما در حوزه های مختلف روابط داریم و در هیچ حوزه ای برای برقراری روابط محدودیت نداریم؛ در همه زمینه ها درحال گفتگو هستیم كه یا آن را به پایان رسانده ایم یا در مرحله فنی قرار داریم.

قاسمی گفت: یكی از موضوعات مطرح خرید هواپیمای غیرنظامی از روسیه است كه در زمان لازم در این باره بیشتر صحبت خواهیم كرد.

وی همچنین درباره علل ادامه مذاكرات سوریه باوجود تاكید معارضان بر بركناری بشار اسد افزود: هیچ تفاهم و اشتراك نظری حاصل نشده و نخواهد شد مگر با مذاكره، به ویژه در موضوع سوریه كه هم معارضان بسیاری در طیف های مختلف، هم گروه های تروریستی و هم كشورهای مختلف در آن نقش دارند و بازیگری می كنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه كرد: در هیچ اجلاسی نمی توان یكباره شاهد كسب نتیجه كامل بود و مذاكرات گام به گام پیش می رود؛ مذاكرات هسته ای و مذاكرات منجر به قطعنامه 598 نمونه ای از اینگونه گفتگوهاست كه زمان بر بود.

قاسمی ادامه داد: مذاكرات ژنو به توافق معارضان و دولت سوریه برای گفتگو با یكدیگر كمك كرد و چارچوبی برای ادامه مذاكرات در سه دوره شش ماهه تعیین شد؛ باید منتظر بمانیم و ببینیم كه در آستانه چهار به چه نتایجی می رسد.

وی همچنین درباره سفر هیاتی از كنگره آمریكا به سرزمین های اشغالی برای مذاكره درخصوص انتقال سفارت این كشور به بیت المقدس تاكید كرد: ما پیشتر این موضوع را محكوم و اعلام كردیم قابل پذیرش نیست اما هنوز با سفر چند نفر از كنگره آمریكا نمی توانیم بگوییم این اتفاق به سرعت روی خواهد داد.

قاسمی با اشاره به پیچیده بودن این موضوع و اختلاف نظر در این خصوص در درون آمریكا افزود: باید صبر كنیم و ببنیم این موضوع به چه سمت و سویی پیش می رود.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین درباره احتمال پیوستن چین به مذاكرات آستانه گفت: مواضع چین درباره سوریه و مسایل منطقه روشن است، ابتدای مذاكرات آستانه این بحث مطرح شد كه برخی كشورها علاقه مندند كه در دایره این مذاكرات قرار بگیرند و تعداد بیشتری از كشورها در محور مذاكرات آستانه باشند كه با مخالفت جدی مواجه شد.

قاسمی افزود: علت این مخالفت این بود كه اگر در ابتدای كار باتوجه به تفاوت دیدگاه كشورها، تعداد كشورها را افزایش دهیم تفاهمات كاهش می یابد و مقرر شد تا رسیدن به نقطه مشخص، مذاكرات در محدوده كوچك تر ایران، روسیه و تركیه ادامه یابد اما این به معنی مخالفت با حضور دیگر كشورهای علاقه مند در این مذاكرات نیست.

وی گفت: چین و دیگر كشورها نیز می توانند در آینده در این مذاكرات حضور داشته باشند و ایفای نقش كنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره ادامه مبارزه عراق علیه تروریست ها در موصل ابرازامیدواری كرد: با درایت و توانمندی های ارتش عراق شاهد پاكسازی كامل این كشور از تروریست ها باشیم و ثبات در آنجا برقرار شود تا عراق بتواند به مسیر توسعه ادامه دهد.

قاسمی اراده جدی دولت عراق در مبارزه با تروریست ها و هوشیاری آنان را قابل تحسین دانست و بر كمك جامعه بین المللی به دولت این كشور برای تحقق اهدافشان در مبارزه با تروریسم تاكید كرد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره كافی نبودن حمایت كشورمان از مسلمانان میانمار گفت: ما در حین حفظ اصول خودمان نمی توانیم در مسایل داخلی كشورها دخالت كنیم.

قاسمی مكاتبه وزیرامورخارجه با دبیر كل سازمان ملل و حضور فعال كشورمان در نشست سازمان همكاری های اسلامی برای حمایت از مسلمانان میانمار را نمونه هایی از اقدامات دستگاه دیپلماسی برشمرد.

وی باردیگر افزود: ما به تلاش های خود در حمایت از مسلمانان میانمار در مجامع بین المللی ادامه می دهیم اما نمی توانیم در مسایل داخلی دیگران دخالت كنیم و به دولت میانمار نیز بارها توصیه كرده ایم كه برای توسعه و امنیت كشورشان نگاهی آینده نگر داشته باشند.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین درباره اعلام یكی از مقامات كاخ سفید مبنی بر صدور فرمان جدید مهاجرتی ترامپ در آینده نزدیك گفت: ما پیرو دستور پیشین رئیس جمهور آمریكا مواضع خود را اعلام كردیم و اگر دستور جدیدی صادر شود به تناسب آن اعلام موضع خواهیم كرد.

دسترسی سریع