رئیس جمهور در تماس تلفنی نخست وزیر عراق مطرح كرد روابط ایران و عراق راهبردی و تاریخی است

رئیس‌جمهور درتماس‌تلفنی نخست‌وزیرعراق با وی: ایران، آماده اجرای سریع توافقات مهم و تاریخی سفر اخیر به بغداد است

1398/01/07
|
09:18
|


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین دكتر حسن روحانی عصر سه شنبه در تماس تلفنی «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق با وی، روابط ایران و عراق را «راهبردی، تاریخی و بسیار مهم» برشمرد و تاكید كرد: توسعه و تعمیق بیش از پیش روابط تهران – بغداد كه در حال حاضر مثال زدنی است، به نفع دو ملت ایران و عراق است و به زیان هیچ كشوری در منطقه نخواهد بود.

رئیس جمهور، ضمن تبریك ایام نوروز، به دستاورد‌های اخیر سفر به عراق اشاره كرد و گفت: ایران با همه توان آماده اجرای سریع توافقات بسیار مهم و تاریخی این سفر است كه می‌تواند جهشی در روابط دو كشور ایجاد كند.

وی با اشاره به بارندگی‌های اخیر و ورود حجم گسترده‌ای از آب به شط العرب (اروند رود)، تسریع در لایروبی این رودخانه را برای مردم دو كشور یك ضرورت دانست و ابراز امیدواری كرد كه این توافق مهم تهران – بغداد، هر چه سریعتر اجرایی شود.

آقای روحانی با بیان اینكه تماس و هماهنگی وزیران نیرو و آب ایران و عراق در شرایط فعلی بارندگی‌ها بسیار مهم است، افزود: باید رایزنی و همكاری خوب میان مسئولان دو كشور مخصوصا در مناطق جنوبی بیش از پیش تقویت شود.

رئیس جمهور همچنین ضمن قدردانی مجدد از استقبال گرم دولت و ملت عراق از هیات عالی‌رتبه ایرانی در سفر به بغداد و اماكن متبركه در كاظمین، كربلا، نجف و كوفه؛ رایگان شدن صدور روادید میان دو كشور در روز‌های آتی را گامی مهم در تقویت رفت و آمد مردم دو كشور ذكر كرد.

آقای روحانی در بخش دیگری از این گفتگو، همكاری همه كشور‌های مهم منطقه را برای ایجاد ثبات و امنیت بیشتر در منطقه ضروری خواند و گفت: استقرار و ثبات در منطقه امكان پذیر نیست مگر اینكه همه كشور‌های مهم منطقه در كنار هم باشند، اختلافات حل و فصل شود و شاهد وحدت، ثبات و همكاری متقابل میان كشور‌های منطقه باشیم.

رئیس جمهور با انتقاد از تصمیم رئیس جمهور آمریكا مبنی بر به رسمیت شناختن حاكمیت رژیم اشغالگر صهیونیستی بر بلندی‌های جولان، افزود: زیاده خواهی‌های رژیم صهیونیستی و تصمیمات ناصحیح واشنگتن، همكاری نزدیكتر میان كشور‌های منطقه را ضروری‌تر می‌سازد.

وی گفت: سخنان نگران كننده درباره تضییع حقوق ملت‌های فلسطین و سوریه و بویژه درباره بلندی‌های جولان، برای امنیت منطقه بسیار خطرناك و نگران كننده است و امیدوارم تقویت همكاری‌های منطقه‌ای شرایطی را به وجود آورد كه ما شاهد تنش و بی ثباتی جدیدی در منطقه نباشیم.

رئیس جمهور همچنین از نخست وزیر عراق برای سفر رسمی به ایران دعوت كرد.

نخست وزیر عراق نیز در این تماس تلفنی ضمن تبریك ایام نوروز و ابراز تاسف و تسلیت به خاطر سیل و كشته شدن جمعی از مردم كشورمان، روابط ایران و عراق را رو به توسعه خواند و گفت: سفر شما به عراق و توافقات خوبی كه حاصل شد، رخداد عظیمی بود كه روابط دو كشور را در دهه‌های آینده نیرومندتر می‌سازد.

عادل عبدالمهدی: تمامی توافقات میان دو كشور، هر چه سریعتر اجرایی و عملیاتی خواهند شد

«عادل عبدالمهدی» با تاكید بر اینكه تمامی توافقات میان دو كشور هر چه سریعتر اجرایی و عملیاتی خواهند شد، گفت: لایروبی شط العرب و رایگان شدن روادید میان دو كشور از توافقاتی است كه اجرایی و عملیاتی خواهد شد؛ در كنار این مسایل، موضوع تقویت حضور شركت‌های ایرانی درعراق و تبادل تجربیات علمی میان دو كشور با استقبال مردم عراق مواجه شده اند.

وی افزود: باید با دوری از صف بندی ها، همكاری‌های منطقه‌ای گسترش یابد و از ظرفیت همه كشور‌ها برای رفع مشكلات منطقه استفاده شود.

نخست وزیر عراق با استقبال از دعوت برای سفر به ایران ابراز امیدواری كرد كه این سفر با برنامه ریزی‌هایی كه انجام می‌گیرد، هر چه سریعتر انجام شود.






دسترسی سریع