رئیس هلال احمر: حتی یك دلار یا یورو كمك خارجی به علت بسته بودن سوئیفتها به حساب هلال احمر واریز نشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اصغر پیوندی امروز در نشست خبری تشریح خدمات و اقدامات جمعیت هلال احمر در استانهای سیل زده، كمكها و محمولههای بشردوستانه خارجی و همچنین اقدامات آینده این جمعیت در این مناطق با تاكید بر اینكه تاكنون هیچ یك از كشورهای خارجی برای كمك به سیل زدگان ایران كمكهای نقدی خود را به حساب این جمعیت واریز نكرده اند، گفت: حتی یك دلار یا یورو كمك خارجی هم به علت بسته بودن سوئیفتها به حساب هلال احمر واریز نشده است.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: فقط شماری از كشورها از جمله آلمان، كویت، تركیه و ارمنستان محموله كمكهای بشردوستانه را برای سیل زدگان ارسال كردند و آژانس همكاریهای بینالمللی ژاپن (جائیكا)، هلال احمر قطر، صلیب سرخ دانمارك، صلیب سرخ اتریش، سازمان غیردولتی كمكهای مردمی فرانسه، صلیب سرخ هندوستان، هلال احمر فلسطین و جمهوری اسلامی پاكستان نیز برای كمك به سیل زدگان ایران اعلام آمادگی كرده اند.
وی گفت: همچنین افغانستان پیام همدری ارسال كرد و سفارت هندوستان هم طی تماسی اطلاع داد كه تمایل دارند كمكهای بشردوستانه برای سیل زدگان ایران ارسال كنند.
تاكنون كمكهای داخلی و نقدی واریزی از سوی مردم نوعدوست ایران هم تا صبح امروز شنبه 100 میلیارد تومان بوده است
پیوندی افزود: تاكنون كمكهای داخلی و نقدی واریزی از سوی مردم نوعدوست ایران هم تا صبح امروز شنبه 100 میلیارد تومان بوده است كه انتظار داریم با توجه به گستردگی سیل در استانهای خوزستان، لرستان و گلستان این كمكها ادامه داشته باشد.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: تاكنون امدادگران و نجات گران هلال احمر در زمینه امداد و نجات به بیش از 445 هزار نفر امدادرسانی كرده و همچنین در بعد اسكان اضطراری و موقت هم 227 هزار نفر اسكان داده شده اند كه فقط 100 هزار نفر از آنان در استان خوزستان ساكن شده اند.
پیوندی افزود: در زمینه تغذیه اضطراری هم تاكنون بیش از 40 هزار بسته و سبد غذایی یكماهه و 72 ساعته در بین سیل زدگان توزیع شده است.
وی گفت: در زمینه بهداشت و درمان اضطراری نیز اكنون تیمهای یادشده در مناطق سیل زده حضور دارند و مشغول ارائه خدمات متنوع و مختلف بهداشتی و درمانی از جمله ویزیت سرپایی، خدمات پرستاری، خدمات مادر و كودك و خدمات بهداشت روان هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: همچنین تیمهای حمایت روانی و اجتماعی به منظور همراهی اجتماعی سیل زدگان به این استانها اعزام شدند كه یكی از اقدامات مهم این گروه ها، تلطیف فضای كمپهای اسكان اضطراری برای كودكان و نوجوانان و بازگرداندن روحیه شادی و نشاط به آنها از طریق بازیهای گروهی، نقاشی، موسیقی و نمایش است كه باعث كاهش دغدغه بزرگسالان و سایر افراد خانواده نیز میشود.
هلال احمر به خانوادههای سیل زده 10 میلیون تومان برای جبران خسارت اولیه پرداخت میكند
پیوندی امروز با بیان اینكه در زلزله كرمانشاه هم 63 میلیارد تومان كمك نقدی از سوی مردم جمعآوری شد، گفت: بعد از پایان عملیات امدادی مذكور بهره پول را نیز به این مبلغ اضافه و براساس پروتكلهای مشخص و سیستمهای نظارتی بین مردم زلزلهزده كرمانشاه توزیع كردیم و در این بخش نیز عملكرد شفافی داشتیم.
پیوندی با بیان اینكه براساس گزارشات پزشكی قانونی در حادثه سیل اخیر حدود 70 نفر فوت كردند، افزود: سازمان هلال احمر به خانواده هر كدام از این افراد 10 میلیون تومان برای جبران خسارات اولیه پرداخت میكند تا بعد از این مرحله با كمك وزارت مسكن و سایر نهادهای متولی، سایر خسارات این خانوادهها جبران شود.
وی با بیان اینكه قرار است در صنوف مختلف افرادی برای نظارت بر نحوه هزینهكرد كمكهای مردمی انتخاب شوند، گفت: این روشها با وجود اعتماد زیاد مردم به هلال احمر باعث میشود سطح اعتماد آنها افزایش یابد.
پیوندی در ادامه با بیان اینكه از دست دادن حتی یك انسان دردآور و رنجآور است، تأكید كرد: با این وجود با توجه به گستردگی سیل از دست دادن 70 نفر تلفات خیلی بالایی نیست و فدراسیون جهانی صلیب سرخ و گزارشگران نیز اذعان داشتند كه این تعداد تلفات حاكی از عملكرد خوب تیمهای امدادی است، تخلیه منازل و سرعت بالای امدادرسانی در گام اول باعث شد تا تعداد تلفات بالا نباشد، همچنین از بین این 70 نفر حدود 20 نفر در حادثه ناگهانی سیل شیراز جانشان را از دست دادند كه در صورتی كه این اتفاق نمیافتاد این رقم نیز كاهش پیدا میكرد.
همدلی مسئولان وزارتخانههای مختلف و حضور نیروهای سپاه و بسیج در كنار هلال احمر باعث شد امداد و نجات سریعتر شود
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه با بیان اینكه با توجه به پیشبینیهای هواشناسی این جمعیت در استانهای معین انبارهای خود را از اقلام زیستی و امدادی پر كرده بود، گفت: مجموع این اقدامات باعث شد در لحظات اول كمكرسانی سرعت عمل بیشتری داشته باشیم؛ همدلی مسئولان وزارتخانههای مختلف و حضور نیروهای سپاه و بسیج در كنار جمعیت هلال احمر به عنوان ارگان اصلی امدادرسانی باعث شد امداد و نجات سریعتر شود.
پیوندی با بیان اینكه از یك منظر حادثه سیل نسبت به زلزله مخربتر است، افزود: در صورت وقوع زلزله ممكن است تمام وسایل زندگی یك خانواده از بین نرود، در حالیكه در صورت بروز سیلاب در یك خانواده هیچ چیزی سالم نمیماند بنابراین گستردگی خسارات ناشی از سیل به مراتب بیشتر است؛ آسیبهای ناشی از سیل در استان لرستان بهگونهای بوده است كه همچنان مسیرهای ارتباطی این استان به صورت صددرصدی برقرار نشده است و بخشی از امداد و نجات از طریق هوایی صورت میگیرد.
پیوندی در ادامه با اشاره به همكاری مشترك بین نیروی انتظامی و نیروهای نظامی برای برقراری نظم و امنیت در مناطق سیلزده تأكید كرد: اگرچه عدهای تلاش میكردند تا نظم منطقه را از بین ببرند، اما با سرعت جلوی اقدامات آنها گرفته شد، در مناطقی مثل پلدختر و معمولان بارش شدید باران باعث شده بود كه حتی ارتفاع سیل به پنج تا شش متر برسد بنابراین لحظات دلهرهآوری برای مردم به وجود آمده بود، با این حال سیل این منطقه نیز بدون تلفات انسانی پشت سر گذاشته شد، در حال حاضر در خوزستان در 74 منطقه كمپهای اضطراری مستقر شدهاند تا مردمی كه از شهرها و روستاها تخلیه میشوند در این كمپها اسكان پیدا كنند.
وی با بیان اینكه داستان سیل و سیلاب هنوز پایان نیافته است، گفت: تجربه نشان داده است كه نیازهای مردم مناطق مختلف یكسان نیست و گاهی پرداخت پول نقد برای جبران خسارت این مردم بهترین راه حل است، همچنان كه در زلزله كرمانشاه نیز بعد از طی شدن مراحل اولیه امداد و نجات، كمكها را بین مردم توزیع كردیم و در این مرحله نیز از افراد شاخص دعوت شد تا بر نحوه عملكرد مالی هلال احمر نظارت داشته باشند.
رئیس جمعیت هلال احمر با تأكید بر اینكه اقلام امدادی هلال احمر به هیچ عنوان قابل فروش نیست، افزود: هر گونه خرید و فروش این اقلام كه آرم هلال احمر روی آنها حك شده جرم است، هزینه تهیه برخی از این چادرهای امدادی بین یك میلیون و 700 میلیون تا دو میلیون تومان است و نیروی انتظامی و قوه قضائیه با كسانی كه نسبت به فروش این اقلام اقدام كنند، برخورد خواهد كرد.
پیوندی در ادامه ضمن تشریح عملكرد هلال احمر در طرح امدادی نوروز نیز گفت: این طرح از 25 اسفند سال گذشته تا 17 فروردین سال جاری به مدت 22 روز ادامه داشت كه در دو بخش امداد و نجات و ایمنی و سلامت به ارائه خدمات به مسافران نوروزی پرداخت.
به گفته وی در بخش امداد و نجات 1400 پایگاه ثابت و غیردائم با 5500 امدادگر و در بخش ایمنی و سلامت 10 هزار جوان داوطلب در 1200 پایگاه به منظور خدمترسانی و فرهنگسازی مستقر شده بودند.
پیوندی با بیان اینكه براساس اعلام پلیس راهور امسال تلفات جادهای نسبت به سال گذشته 37 درصد كاهش یافته است، افزود: امسال تصادفات رانندگی از 57 نفر در روز به 37 نفر در روز نسبت به سال گذشته رسیده است.
وی با بیان اینكه سه میلیون و 500 هزار نفر به پستهای ثابت و كمپهای هلال احمر در جادهها مراجعه كردند، گفت: 240 هزار نفر از خیمه نماز و 774 هزار نفر از ایستگاههای سلامت هلال احمر خدمات دریافت كردند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به كمپین بهرفت برای بهبود رفتارهای ترافیكی شهروندان نیز افزود: 744 هزار نفر این توافقنامه را امضا كردند.