وزیر كشور : به علت كمبود ایستگاه های هواشناسی، داده های ما كم است كه باید با بالا بردن دقت پیش بینی ها و ارائه اطلاعات درست و تحلیل های دقیق، اعتماد مردم را جلب كنیم
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در برنامه تیتر امشب شبكه خبر سیما ، با بیان اینكه در استان خوزستان بالاترین حجم خسارت و سیلاب را داشتیم، گفت: در حوزه كارون و دز، سیل بَرهایی داریم كه باید 700 تا هزار متر مكعب بر ثانیه آب را عبور دهند اما به دلیل تصرفات در حریم این سیل برها و نبود لایروبی، سیل برها قدرت كافی نداشتند بنابراین با انفجار و لایروبیها، توانستیم 30 تا 40 درصد این سیل برها را فعال كنیم.
او گفت: همچنین در این باره باید طرح های نیمه تمام به اتمام برسند كه بی توجهی به تكمیل آنها در سیل، خودش را نشان داد.
وزیر كشور با اشاره به اینكه به دلیل ضعف تجهیزات و تحلیل دادهها، پیشبینی سیلابها امكانپذیر نیست، لازم است با لایروبی، قلع و قمع سازه ها، فعال سازی سیل برها و جلوگیری از ساخت و ساز در حریم رودها تا حدودی آمادگی لازم برابر این حادثه طبیعی ایجاد شود.
او ادامه داد: در حال حاضر با تأكید مقام معظم رهبری و رئیسجمهور، موضوع بازسازی، نوسازی و تأمین خسارت مردم، لایروبی، زهكشی، جلوگیری از ساخت و سازهای بیرویه و كشتهای آببَر اصلیترین دغدغه ما است.
وزیر كشور با بیان اینكه سازمان هواشناسی باید به تجهیزات دقیق و نیروی انسانی ماهر مجهز شود، تاكید كرد: به خاطر كمبود تعداد ایستگاه های این سازمان، داده های ما كم است كه می بایست دقت پیش بینی ها را با توجه به امكانات بالا ببریم و با ارائه اطلاعات درست و تحلیل های دقیق اعتماد مردم را جلب كنیم.
او با طرح این سوال كه «آیا در طول بحران سیلاب ها درست عمل كردیم»؟ گفت: این سوال، سوال متداول بحران هاست كه برای جبران اشكالات احتمالی لازم است پرسیده شود، كه در مجموع در این مقطع خوب عمل كردیم و كار زیادی انجام شد، دستگاه ها هم به تناسب ظرفیت هایی كه داشتند اقدام كرده اند كه البته نقص هایی هم وجود داشته است.
وزیر كشور سپس درباره اولویت بندی استانها گفت: ما اكنون بیشترین تخریب را از نظر استانی در خوزستان داریم كه حجم آب زیاد است و بیش از 250 روستا از 50 تا صددرصد آبگرفتگی دارند و بخشی از حواشی شهر مانند منطقه اهواز، بخش عین دو و حمیدیه واقعا خسارت دیده اند.
وی با بیان اینكه امیدواریم با هماهنگی و وحدت رویه و با فرماندهی واحد موضوع بازسازی را تسریع ببخشیم، گفت: در این زمینه باید از امكانات، منابع، مشاركت و كمكهای همه دستگاهها استفاده كنیم و دولت به تنهایی قادر نیست.
وزیر كشور افزود: نیروهای مسلح در همه مراحل مقابله با سیل یارو یاور مردم سیل زده بودند و در حوزه امداد ما را یاری كردند، سمنها، خیریهها و نهادهای عمومی غیر دولتی مثل شهرداریها حتما باید در این خصوص به ما كمك كنند.
رحمانی فضلی گفت: ما برای هر استان چند استان معین در زمان مقابل و امداد مشخص كردیم كه باید نقش ایفا كنند و تقسیم كار را انجام دادیم تا كار بازسازی را با سرعت پیش ببریم.