نمایندگان مجلس برای مجریان و ناظرانی كه به تكالیف خود عمل نكنند، در قانون انتخابات مجلس، مجازات تعیین كردند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امروز ماده "62" طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شد كه با 144 رای موافق 29 رای مخالف و 7 رای ممتنع به تصویب رسید.
بر اساس این ماده، عدم انجام تكالیفی كه در این قانون برای مجریان و ناظران درج شده است و در این قانون برای آنها مجازاتی پیشبینی نشده، تخلف اداری محسوب و مرتكب به انفصال موقت از خدمات دولتی از دو تا شش ماه محكوم میشود. در صورتی كه اشخاص مذكور از مستخدمین دولت نباشند به مجازات محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش قانون مجازات اسلامی محكوم میشود.
شرایط ارائه لیست نامزدها در انتخابات مجلس مشخص شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، شرایط لیست نامزدهای احزاب، جبهه ها و نامزدهای مستقل در انتخابات مجلس شورای اسلامی را مشخص كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده 5 این طرح در خصوص شرایط، ارائه لیست انتخاباتی احزاب، جبهه ها و نامزدهای مستقل با 131 رأی موافق، 60 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع موافقت كردند.
در ماده 5 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده است:
ماده 5- یك ماده به شرح ذیل به عنوان ماده (7 مكرر3) به قانون الحاق می شود:
ماده 7 مكرر 3 - احزاب، جبهه ها و نامزدهای مستقل می توانند پس از تأیید صلاحیت داوطلبان و حداكثر تا چهل و هشت ساعت قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی نامزدها، فهرست انتخاباتی خود را تنظیم و به ستاد انتخابات كشور یا ستاد انتخابات استان حسب مورد اعلام كنند.
فهرست ها به صورت استانی ارائه شده و برای هر حوزه انتخابیه فرعی، به تعداد كرسی های آن حوزه در مجلس، داوطلب معرفی شود.
تبصره 1- احزاب و جبهه ها مكلفند در هنگام ارائه فهرست، موافقت كتبی داوطلبان مبنی بر عضویت در فهرست را ارائه كنند. نام هیچ داوطلبی نباید در بیش از یك فهرست درج شود.
تبصره 2- چنانچه فرد یا افرادی از نامزدهای مذكور در فهرستها به درخواست كتبی خود و تا چهل و هشت ساعت قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی از فهرست خارج شوند، حزب با جبهه ارائه كننده فهرست می تواند از میان سایر داوطلبان تأییدصلاحیت شده در حوزه انتخابیه فرعی تا بیست و چهار ساعت پیش از زمان آغاز فرآیند تبلیغات، با رعایت مفاد این ماده فهرست خود را تكمیل كند در غیر این صورت احزاب و جبهه ها حق تغییر فهرست ارائه شده را نخواهند داشت، مگر اینكه به دلایل قهری نامزد یا نامزدهایی از فهرست مزبور حذف شوند. در این صورت حزب یا جبهه می تواند تا چهل و هشت ساعت قبل از شروع أخذ رأی مطابق تشریفات مزبور فهرست خود را تكمیل كند.
تبصره 3- ارائه فهرست صرفا توسط دبیر كل احزاب ملی و استانی كه طبق قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی مصوب 1395 / 8 / 8 پروانه معتبر فعالیت دارند و همچنین مقامات مسئول جبهه ها صورت می گیرد. احزاب استانی صرفا جهت حوزه انتخابیه استان محل فعالیت خود حق ارائه فهرست انتخاباتی را دارند.
تبصره 4- در صورت اعلام موجودیت جبهه ها، احزاب ائتلاف كننده حق ارائه فهرست مجزا را نخواهند داشت.
تبصره 5- هر فهرست دارای یك عنوان است و چنانچه عنوان فهرست متفاوت از عنوان حزب یا جبهه های ارائه كننده آن فهرست باشد، عنوان مزبور با رعایت تبصره (4) ماده (2) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی باید به تأیید وزارت كشور برسد.
تبصره 6- رأی دهندگان می توانند به عنوان یك فهرست رأی داده یا نامزد یا نامزدهای منتخب خود را در برگه رأی اعلام كنند. در صورتی كه رأی دهنده به صورت همزمان به فهرست ها و نامزدها رأی دهد، رأی به نامزدها ملاك بوده و رأی به فهرست محاسبه نخواهد شد.
تبصره 7- اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی از شمول این ماده مستثنی هستند.
مخالفت نمایندگان با كلیات طرح اصلاح قانون اقتصاد مقاومتی
نمایندگان مردم در خانه ملت با كلیات طرح اصلاح قانون نحوه پیگیری، تحقق سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی مخالفت كردند.
رحیم زارع در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارش كمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس درباره طرح اصلاح قانون نحوه پیگیری، تحقق سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی را قرائت كرد.
نمایندگان در رسیدگی به این طرح با 59 رأی موافق، 88 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع با كلیات آن مخالفت كردند.
سخنگوی كمیسیون ویژه حمایت ازتولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس با بیان اینكه یكی از دلایلی كه سیاست های اقتصاد مقاومتی اجرا نمی شود و در قانون نیز دیده نشده، عدم اجرای فراقوه ای آن است، گفت: دولت ستاد اجرای سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی را تشكیل داده، نایب رئیس مجلس و معاون قوه قضائیه در این ستاد شركت می كنند، اما در تنظیم قوانین، نحوه اجرا و ارزیابی عملكردمطلوبی نیست.
وی با اشاره به اینكه در قانون اصلاح شده، شورایی تشكیل می شود كه در آن حوزه تنقیح قوانین برعهده مجلس و قوه قضائیه قرار می گیرد، ادامه داد: هیچ وزیری در ستاد اقتصاد مقاومتی نقش ندارد و اگر بخواهیم خروجی ستاد سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم، هیچ وزارتخانه ای مكلف و موظف به پاسخگویی نیست.
اعلام وصول طرح حمایت از اقتصاد ملی و رونق تولید در مقابل اقدامات آمریكا
عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول طرح حمایت از اقتصاد ملی و رونق تولید در مقابل اقدامات خصمانه آمریكا را قرائت كرد.
علیرضا رحیمی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، طرح حمایت از اقتصاد ملی و رونق تولید در مقابل اقدامات خصمانه آمریكا را قرائت كرد.
بیانیه 259 نماینده مجلس در حمایت از اقدامات سربازان گمنام امام زمان (عج)
عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیه 259نماینده مجلس در حمایت از اقدامات سربازان گمنام امام زمان (عج) را قرائت كرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی بیانیه 259 نفر از نمایندگان مجلس در حمایت از سربازان گمنام امام زمان (عج) را به شرح زیر قرائت كرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
میلاد باسعادت منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزمان مهدی موعود (عج) روز سربازان گمنام آن حضرت فرصتی است تا از اقدامات سربازان گمنام امام زمان (عج) و مجاهدت های خاموش این عزیزان، تقدیر و تشكر شود.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تبریك میلاد حضرت مهدی صاحب الزمان (عج) و تبریك روز سربازان گمنام به محضر مقام معظم رهبری فرماندهی كل قوا و ملت شریف ایران، از تلاش های سربازان آن حضرت در پایگاه عظیم مبارزه با جهاد از خدمات این عزیزان در تامین امنیت كشور تقدیر و تشكر می كنیم.
این روز عزیز را به وزیر محترم اطلاعات و تمامی مدیران و كاركنان آن وزارتخانه در سراسر كشور تبریك می گوییم.
نامه 190 نماینده به رئیس جمهور در خصوص توجه بیشتر به فعالیت های قرآنی در كشور
عضو هیئت رئیسه مجلس نامه 190 نماینده به رئیس جمهور درباره توجه بیشتر به فعالیت های قرآنی در كشور را قرائت كرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی نامه 190 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور درباره توجه بیشتر به فعالیت های قرآنی در كشور را قرائت كرد، در متن این نامه آمده است:
جناب آقای روحانی
ریاست محترم جمهور
ریاست محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی
همانگونه كه مستحضر هستید نظر به تحقق گسترده فعالیت های قرآنی در كشور و ضرورت ایجاد و همگرایی ظرفیت های مردمی و تلاش بیشتر مسئولان استان ها و شهرستان ها و لزوم اجرای دستورالعمل شورای هماهنگی و گسترش فعالیت های قرآنی استان ها، نمایندگان مجلس به طور جمعی و فراكسیون نماز و عترت مجلس به صورت خاص پیگیری های متعددی از جمله تشكیل جلسات مستمر با مسئولان در حوزه فعالیت قرآنی و معرفی رابطین استانی به استانداران محترم جهت پیگیری و اهتمام به مسائل قرآنی و معرفی آنان از طریق استانداران به تمامی نهادها و تشكل های قرآنی در سراسر كشور و ایجاد ارتباط گسترده با فعالان و تسهیل ارتباط با مسئولان انجام داده است.
همچنین مكاتبات و تذكرهای متعددی در خصوص اجرای دستورالعمل این شورا به وزارتخانه های كشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداران ارسال شده كه لازم است تاكید بیشتری به تشكیل منظم جلسات شورای هماهنگی و فعالیت های قرآنی استان ها در كشور در سایه حمایت جدی مسئولان اجرایی كشور تحت اجرایی شدن این خواسته صورت گیرد.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست داریم در آستانه ماه رمضان نسبت به اجرایی شدن این مهم دستور عاجل صادر كنید.
ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از عملكرد وزارت صمت به قوه قضائیه
گزارش تحقیق و تفحص از عملكرد وزارت صنعت ،معدن و تجارت درباره واگذاری معادن به قوه قضائیه ارجاع شد.
نادر قاضی پور در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در توضیح گزارش نهایی تحقیق و تفحص از عملكرد وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره صدور مجوز واگذاری معادن و نظارت بر برداشت از منابع معدنی و وصول و هزینه كرد حقوق دولتی در استان های همدان، مركزی، كرمان، یزد و آذربایجان غربی و سایر استان ها دارای منابع معدنی، گفت: كمیسیون با توجه به ضرورت انجام تحقیق و تفحص طی جلسه ای با وزیر صنعت، معدن و تجارت گزارشی را تهیه و در كمیسیون تصویب كرد.
قاضی پور در توضیح این گزارش یادآور شد: وجود نداشتن سامانه متمركز برای ارائه اطلاعات و آمار حوزه معادن كشور در وزارت صنعت، معدن و تجارت یكی از مهم ترین چالش های تحقیق و تفحص بود به طوری كه آمار ارائه شده توسط سازمان های استانی عموما دارای تناقضات متعدد بوده و كامل و جامع نیست.
مسعود پزشكیان پس از ایراد گزارش تحقیق و تفحص مذكور، یادآور شد: این گزارش نهایی است و نیازمند رأی گیری نیست لذا به قوه قضائیه ارجاع می شود.
درخواست نماینده الیگودرز از رئیس جمهور
نماینده مردم الیگودرز در مجلس از رئیس جمهور خواست نماینده ویژه ای برای سركشی به وضعیت روستاهای سیل زده این شهرستان اعزام كند.
محمد خدابخشی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذكر شفاهی با تشكر از كسانی كه در روزهای دشوار در كنار مردم سیل زده در مناطق مختلف كشور بودند، گفت: ده ها پیام از مردم سیل زده روستاهای حوزه انتخابیه اینجانب رسیده كه ناظر به بسته بودن جاده ها و راه های روستایی، نرسیدن آذوقه، عدم امدادرسانی مناسب و فوت دو نفر از مردم در جریان این سیل است.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی از رئیس مجلس و مسئولان مربوطه تقاضا كرد نسبت به حل مشكلات مردم این مناطق عنایت ویژه داشته باشند.
وی ادامه داد:از رئیس جمهور تقاضا دارم با اعزام نماینده ویژه از مناطق سیل زده حوزه انتخابیه اینجانب بازدید كنند و از نزدیك در جریان مشكلات مردم قرار گیرد.
پایان جلسه علنی صبح مجلس شورای اسلامی
جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی پایان یافت .
در جلسه بعد از ظهر امروز قرار است جزئیات طرح دو فوریتی تقویت جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مقابل اقدامات امریكا بعنوان اولین دستور مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
دو فوریت این طرح هفته پیش به تصویب رسید.
همچنین قرار است وزیر نفت با حضور در صحن علنی مجلس به سئوال یكی از نمایندگان پاسخ دهد.