نمایندگان مجلس، فرماندهی مركزی آمریكا (سنت كام)، نیروها و سازمانها و یا نهادهای تحت اختیار این فرماندهی را سازمان تروریستی اعلام كردند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان "سازمان تروریستی" توسط ایالات متحده آمریكا با ماده 1 این طرح با 173 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در صحن موافقت كردند.
در ماده 1 این طرح آمده است؛ به منظور اقدام متقابل در برابر تصمیم و یا اقدام ایالات متحده آمریكا در تضعیف صلح و امنیت منطقهای و بین المللی و از آنجا كه این رژیم بر خلاف اصول مسلم حقوق بین الملل، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را كه مطابق اصل یكصد و پنجاهم (150) قانون اساسی به عنوان یكی از اركان حاكمیتی دفاعی ایران شناخته میشود، سازمان تروریستی خارجی اعلام نموده است؛ به موجب این قانون فرماندهی مركزی آمریكا (سنت كام)، نیروها و سازمانها و یا نهادهای تحت اختیار این فرماندهی، تروریست اعلام میشوند و هرگونه كمك اعم از نظامی، اطلاعاتی، مالی، فنی، آموزشی، خدماتی و تداركاتی به این نیروها جهت تقابل با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران همكاری در اقدام تروریستی محسوب میگردد.
دولت موظف به حمایت حقوقی از تمامی اشخاص مرتبط با سپاه شد
نمایندگان مجلس مقرر كردند تا دولت از تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی كه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همكاری دارند، حمایت حقوقی و مقتضی داشته باشد.
نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (سهشنبه، 3 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریكا با ماده (5) با 176 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.
در ماده 5 آمده است: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است از كلیه اشخاص حقیقی و حقوقی كه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همكاری میكنند و از این جهت در معرض آسیب قرار میگیرند، با تشخیص دستگاه مربوطه حمایتهای حقوقی و مقتضی به عمل آورد.
طرح اقدام متقابل
نمایندگان مجلس ماده اول و دوم طرح اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط آمریكا را به تصویب رساندند.
این طرح 14 ماده دارد كه نمایندگان دو ماده از آن را لحظاتی قبل به تصویب رساندند.
به موجب ماده یك، فرماندهی مركزی آمریكا موسوم به سنتكام و نیروها و سازمانها و یا نهادهای تحت اختیار این فرماندهی تروریست اعلام میشوند و هرگونه كمك اعم از نظامی، اطلاعاتی، مالی، فنی، آموزشی، خدماتی و تداركاتی به این نیروها جهت تقابل با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران، همكاری در اقدام تروریستی محسوب میگردد.
براساس ماده 2 این طرح نیز كه به تصویب رسید دولت جمهوری اسلامی ایران موظف شد در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی در برابر اقدامات تروریستی نیروهای آمریكایی كه منافع جمهوری اسلامی ایران را به مخاطره میاندازند اقدامات متقابل و قاطع بر اساس این قانون به عمل آورد.
نمایندگان در حال بررسی مواد دیگر این طرح هستند.
ضوابط كسب كرسی استانی در انتخابات
نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی با كسب حداقل 15 درصد آرا، مجاز به كسب كرسی استانی شدند.
نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با كسب كرسی استانی و تناسبی توسط نامزدهای انتخاباتی در پی اخذ حداقل 15 درصد آرای صحیح مأخوذه آن حوزه موافقت كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، با 131 رأی موافق، 67 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از 226 رأی با مفاد مندرج در ماده 7 موافقت كردند.
متن ماده 7 به شرح ذیل است:
ماده 7- ماده (8) قانون و تبصره (2) آن به شرح زیر اصلاح و مابقی تبصره های آن ابقاء و دو تبصره به عنوان تبصره های (7) و (8) به آن الحاق می شود:
ماده 8 - شمارش و تجمیع آراء نامزدهای مجلس شورای اسلامی به صورت استانی و تناسبی و با شرایط زیر می باشد:
8-1- از هر حوزه انتخابیه فرعی صرفا نامزد یا نامزدهایی كه حداقل پانزده درصد (15٪) آرای صحیح مأخوذه آن حوزه را كسب كرده اند مجاز به كسب كرسی استانی و تناسبی می باشند.
8-2- درصد كسب آرای فهرستهای احزاب، جبهه ها و نامزدهای مستقل از كل آرای صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه اصلی، ملاك تخصیص كرسی در مجلس شورای اسلامی می باشد.
8-3- پس از تعیین سهم هر فهرست و نامزدهای مستقل كه كرسی به آنها تعلق گرفته به ترتیب هر نامزدی كه بالاترین آراء را در سطح حوزه انتخابیه اصلی به دست آورده است تا سقف سهم هر فهرست از كرسیها به عنوان نماینده حوزه انتخابیه فرعی به مجلس شورای اسلامی راه می یابد .
تبصره 2- چنانچه در حوزه انتخابیه فرعی هیچ یك از نامزدها نصاب پانزده درصد (15٪) آرای صحیح مأخوذه را كسب ننماید انتخابات فقط در همان حوزه به صورت دومرحله ای برگزار می شود. در این صورت به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین نامزدهایی كه بیشترین آراء را در مرحله اول كسب كرده اند؛ برای حضور در انتخابات مرحله دوم معرفی می شوند و در صورتی كه تعداد نامزدهای باقیمانده كمتر از دو برابر مذكور باشد، تمام نامزدها برای حضور در مرحله دوم انتخابات معرفی می گردند و نامزد یا نامزدهایی كه بالاترین رأی در همان حوزه انتخابیه فرعی را كسب كنند تا سقف كرسی های باقی مانده به مجلس شورای اسلامی راه می یابند . وزارت كشور با هماهنگی شورای نگهبان زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف مدت یك ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تایید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان تعیین و اعلام می كند.
تبصره 7 - در صورتی كه سهم كرسیهای اختصاص یافته به فهرست ها و نامزدهای مستقل به صورت اعشاری درآید كرسی ها متناسب با ارقام صحیح توزیع می شود و كرسی های مازاد به ترتیب به بالاترین اعشار اختصاص می یابد.
تبصره 8 - آرای هر نامزد شامل آرایی است كه به صورت منفرد كسب كرده یا از طریق فهرست های انتخاباتی موضوع این قانون به وی ارائه شده است.
مخالفت مجلس با ارجاع مجدد طرح اصلاح قانون انتخابات
نمایندگان مجلس با ارجاع مجدد طرح اصلاح قانون انتخابات مخالفت كردند.
حمیدرضا حاجی بابایی در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس گفت: با وجود اینكه رئیس مجلس به ابهام ماده (8) این طرح اذعان داشت، ولی برای رفع ابهام رأیگیری نكرد و از آن عبور كردیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه عبارت "تناسبی" در این طرح قابل درك نیست، عنوان كرد: اكنون كه قرار است وزارت كشور این طرح را اجرایی كند مشخص نیست تناسبی بودن دقیقا چه عملكردی است.
وی ادامه داد: در چند دورهای كه در مجلس بودم و حتی در 40 سال گذشته چنین وضعیتی وجود نداشت كه دولت لایحه خود را به كمیسیون بدهد، اما در صحن علنی طرح مورد بررسی و تصویب قرار گیرد. از سوی دیگر روسای 3 فراكسیون در نامهای با امضای 70 نماینده درخواست داشتیم طرح مذكور به كمیسیون ارجاع داده شود تا با لایحه دولت یكی شود.
عضو كمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات كشور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه خواسته این نمایندگان در ادغام طرح و لایحه قانون انتخابات عملی نشده است، گفت: شما رئیس مجلس هستید و آقای كولیوند رئیس كمیسیون، آنچه در دستور كمیسیون قرار میگیرد از مسئولیت ایشان است و آنچه در صحن علنی مطرح میشود با شما است بنابراین نگذارید چنین بدعتی در مجلس پیش آید.
حاجی بابایی ادامه داد: بنابراین پیشنهاد میكنم یا مجدد ارجاع این طرح به كمیسیون را به رأی بگذارید و یا اگر خودتان صلاح میدانید موضوع را برای ادغام طرح و لایحه ارجاع دهید.
دكتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پیشنهاد گفت: نامه شما برای قبل بود و طبق آن طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس را به كمیسیون ارجاع دادهایم، با این حال مجدد پیشنهاد ارجاع به كمیسیون را به رأی میگذاریم تا با لایحه یكی شود.
نمایندگان مجلس با پیشنهاد ارجاع مجدد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس با 87 رأی موافق، 85 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه مخالفت كردند.
وزارت كشور هزینههای انتخاباتی احزاب را بررسی میكند
نمایندگان مردم در مجلس مقرر كردند تا وزارت كشور هزینههای انتخاباتی احزاب، جبههها و نامزدهای مستقل را پس از برگزاری انتخابات بررسی كند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، با 122 رأی موافق، 60 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از 218 رأی با مفاد مندرج در ماده 8 موافقت كردند.
در ماده 8 این طرح آمده است.
ماده (9) قانون و تبصرههای (1)، (2)، (3) و (6) آن حذف و تبصرههای (4)، (5)، (7) و (8) این ماده ابقاء و به ماده (8) قانون تحت عنوان تبصرههای (9)، (10)، (11) و (12) الحاق میگردد.
همچنین نمایندگان با ماده الحاقی به این طرح با 121 رأی موافق، 50 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از 221 رأی موافقت كردند.
در ماده الحاقی آمده است؛ رسیدگی و بررسی عملكرد حساب مذكور در ماده (65 مكرر7) توسط وزارت كشور در خصوص هزینه كرد احزاب، جبههها و نامزدهای مستقل صرفا پس از برگزاری انتخابات و حداكثر تا 2 ماه از تاریخ برگزاری انتخابات انجام میشود. انتشار نتایج رسیدگی به اسناد حسابهای مندرج در این ماده تا تایید نهایی توسط وزارت كشور، مجاز نمیباشد.
آغاز جلسه علنی مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی آغاز به كار كرد.
ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و گزارش كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد طرح دو فوریتی تقویت جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برابر امریكا و گزارش كمیسیون فرهنگی در مورد طرح یك فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی - فرهنگی و توانمند سازی مالكان و بهره برداری بناهای تاریخی - فرهنگی در دستور كار نمایندگان قرار دارد.
همچنین رسیدگی به گزارش كمیسیون اصل 90 قانون اساسی در مورد بررسی اقدامات دستگاههای مسئول در خصوص مصوبات هیأت وزیران و قوانین مرتبط در زمینه مبارزه با آلودگی هوا و گزارش كمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه تشكیل و خرید ساختمانها و جذب نیرو و دادن وام توسط بانك شهر و همچنین گزارش كمیسیون كشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص عملكرد سازمان حفاظت محیط زیست كشور از سال 1392 تاكنون، دیگر دستور كار امروز نمایندگان است.