هفتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت، بامعرفی ظرفیتهای نظام سلامت كشورمان به جهانیان، برای نخستین بار و به رغم تحریمهای موجود در منطقه غرب آسیا برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ كنسرسیوم جهانی پیمان گروه هشت، شامل 25 دانشگاه، فرهنگستان و مؤسسات آموزشی 18 كشور از 6 قاره دنیا، در سال 2009 هنگامی كه آلمان رییس گروه G8 بود، تشكیل شد و نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت نیز از سال 2013 آغاز به كار كرد و هر ساله این نشست در یك قاره برگزار میشود. براساس مصوبه هیأت مدیره پیمان گروه 8، دانشگاه علوم پزشكی تهران به عنوان تنها عضو منتخب منطقه غرب آسیا و شمال افریقا در گروه پیمان هشت، در اردیبهشت سال 1398 میزبان این نشست در جزیره كیش است.
پیمان گروه 8 در واقع، یك مجموعه آكادمیك و غیرسیاسی است كه برای ارتقای سلامت جهانی تلاش میكند و با استفاده از آزادیهای آكادمیك و فارغ از مرزبندیهای سیاسی حركت میكند.
این مجمع، یك نهاد تصمیم گیرنده و اجرایی نیست، بلكه یك نشست مشورتی، كارشناسی بین 4 گروه دانشگاهیان، سیاست گذاران، صنعتگران و جامعه كه در بخش سلامت نقش دارند، میباشد كه هم اكنون به عنوان یك نشست اصلی در دستور سازی سلامت جهانی پذیرفته شده است.
6 سرفصل اصلی این رخداد بزرگ شامل سلامت در شرایط بحرانی و ناایمن، سلامت در جهان در حال گذر، توسعه پایدار سلامت، بیماریهای غیر واگیر و سلامت روان، محیط زیست و آموزش پزشكی است.
سرفصلهای مذكور با هدف توسعه پایدار سلامت، با تأكیداتی مانند تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا، پوشش همگانی سلامت و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر، خدمات سلامت عدالت محور، قابل تمكن و همگانی موضوعات را مورد بحث و تبادل نظر قرار میدهند.
برگزاری نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت در ایران با توجه به جو سیاسی منطقه و تبلیغات سوء ناشی از تحریمهای آمریكا، فرصت بسیار خوبی را برای دیپلماسی سلامت در اختیار كشور قرار میدهد و از طرف دیگر گامی در جهت ایفای نقش دانشگاه در عرصه بینالمللی است كه امیدواریم در مسیر ارتقای سلامت مردم كشورمان باشد.
این رویداد مهم بین المللی فرصت كم نظیری برای تبادل تجربیات ارزشمند حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ایران با دنیا را فراهم كرده است