رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: شمار ایثارگران شامل شهدا، جانبازان و آزادگان در كشور 835 هزار و 911 نفر هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی شهیدی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یكشنبه شب شبكه دو سیما با تسلیت شهادت ام البنین (س) و گرامیداشت روز شهید و با اشاره به ورود پیكر مطهر 165 شهید دوران دفاع مقدس از مرز شلمچه به میهن افزود: این پیكرها در اقصی نقاط كشور تشییع و به خاك سپرده می شوند.
وی با بیان اینكه بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال 1358 و با فرمان امام راحل تشكیل شد، گفت: در سال 1383 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شهید در تقویم ثبت شد.
شهیدی ادامه داد: بر اساس نظر سنجی، در سال 1392 حدود یك و هفت دهم درصد مردم با روز شهید آشنا بودند كه این رقم در سال 1393 به 17 درصد و در سال 94 به 35 درصد و امسال هم این رقم به 50 درصد خواهد رسید .
وی با اشاره به برنامه های متنوع امسال برای گرامیداشت روز شهید اضافه كرد: حدود 46 هزار دانش آموز در قالب برنامه ای به شهدا نامه نوشتند كه مراسم تجلیل از آنان پس از عید برگزار می شود.
شهیدی در پاسخ به این پرسش كه چه اقداماتی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام داده اید ؟ گفت: معیشت و رفاه خانواده های معظم شهدا و ایثارگر و توسعه فرهنگ و ایثار و شهادت از جمله وظایف بنیاد شهید و امور ایثارگران است كه مقام معظم رهبری هم در این باره توصیه داشتند.
وی با اشاره به اینكه دبیرخانه بنیاد برای برنامه های توسعه فرهنگ ایثار و شهادت برنامه ریزی سالیانه انجام می دهد، افزود: نسل های سوم و چهارم ما با فرهنگ شهادت و ایثار زیاد آشنا نیستند كه باید آن ها را آشنا كنیم و برای این منظور موزه هایی را تأسیس كردیم و 16 جلد اسامی و خاطرات و وصیت نامه های شهدا را داریم .
شهیدی با بیان اینكه از زمان تشكیل بنیاد شهید و امور ایثار گران در سال 1358 تا پیش از جنگ 2 هزار و 871 شهید داشتیم و برای آنان پرونده تشكیل شد گفت: پس از جنگ نیز حدود 188 هزار شهید و حدود 17 هزار شهید ترور داریم و اكنون 225 هزار و 790 پرونده برای شهدا داریم.
وی ادامه داد: تعداد جانبازان، 567 هزار و 127 نفر و آزاده ها 42 هزار و 994 نفر هستند.
شهیدی با اشاره به اینكه بر اساس قانون، خانواده های این عزیزان از جمله والدین، همسر و فرزندان را تحت پوشش داریم، اضافه كرد: 3 میلیون و 322 هزار و 111 نفر را تحت پوشش داریم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثار گران با اشاره به اینكه بی اعتمادی نسبت به بنیاد شهید به وجود آمد و مجلس شورای اسلامی از بنیاد شهید تحقیق و تفحص كرد، گفت: ناهماهنگی میان مجلس و بنیاد و رسانه ها بود كه تعامل را در میان آن ها به وجود آوردیم و برنامه ریزی كوتاه ، میان و بلند مدت انجام دادیم.
شهیدی افزود: معوقاتی از سال 1376 تا سال 1390 به وجود آمد كه پرداخت نشد.
وی گفت: اكنون میانگین سنّی والدین شهدا، 81 سال و میانگین سنّی جانبازان و آزدگان ، 69 سال است بنابراین بیماری ها و مجروحیت آن ها بیشتر شده است كه برنامه ریزی های خاصی در حوزه سلامت و درمان برای آن ها در نظر گرفته ایم.
شهیدی افزود: تعداد 760 هزار نفر از افراد تحت تكفل این ایثار گران تحت پوشش بیمه و یك میلیون و 700 هزار نفر تحت پوشش بیمه تكمیلی هستند و بقیه هم به نوعی بیمه هستند و درمان آن ها بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
وی اضافه كرد: صندوق سلامت هم وجود دارد كه تاكنون 120 میلیارد ریال علاوه بر بیمه ها در این صندوق تأمین بودجه شده است.
شهیدی با بیان اینكه تیم های پزشكی هم بر سلامت ایثارگران نظارت می كنند، ادامه داد: در سه سال اخیر 98 تیم پزشكی به شهرستان ها اعزام كردیم كه با همت آنان 2691 بیمار ایثارگر مداوا شدند.
رئیس بنیاد شهید وامور ایثارگران گفت: در سه سال اخیر به جای اعزام بیماران ایثارگر به خارج از كشور كه هزینه بر است پزشكان را از خارج از كشور به بیمارستان ها آوردیم .
شهیدی افزود: تاكنون حدود 81 تیم پزشكی به تهران آمدند كه 525 نفر به وسیله آنان و با همیاری پزشكان داخلی جراحی شدند و بیش از 2 هزار بیمار ایثارگر ویزیت شدند و فقط 38 جانباز كه امكان مداوای آن ها در داخل وجود نداشت به خارج از كشور اعزام شدند.
وی گفت: بر اساس نظر سنجی، حدود 80 درصد ایثارگران از درمان راضی هستند .
شهیدی با اشاره به اینكه نارسایی زیادی در خدمات رسانی به ایثارگران داریم، تاكید كرد : سعی كردیم دغدغه آنان را كاهش دهیم .
وی درباره قانون جامع ایثارگران هم گفت: حدود 81 درصد از مواد این قانون تاكنون اجرایی شده است و بقیه به آئین نامه نیاز دارد كه در حال تدوین و تصویب آن هستیم.