رئیس شورای روابط خارجی آمریكا در گفتگو با بلومبرگ؛ ایران از بازار نفت جهانی حذف نخواهد شد

ریچارد هاس: تحریم نمی‌تواند ایران را به عقب‌نشینی وادار كند

1398/02/10
|
13:01
|


به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریكا در گفتگو با بلومبرگ تاكید كرد به رغم تمدید نشدن معافیت های نفتی ایران این كشور از بازار نفت حذف نخواهد شد. وی گفت : تحریم نمی‌تواند ایران را به عقب‌نشینی وادار كند چون تحریم‌ها به ندرت راه حل هستند.

ریچارد هاس تصریح كرد كه تحریم راه حل چالش های بزرگ نیست و با لغو معافیت ها نمی توان ایران را از بازار نفت جهان حذف كرد. عربستان احتمالا بتواند اندكی تولید نفت خود را افزایش دهد. اما مشكل فقط ایران نیست, در ونزوئلا و لیبی (هم مشكل وجود دارد) و این بسته به رشد اقتصادی جهان و نیاز جهانی به نفت است. عربستان می تواند اندكی از این (جای خالی را پر كند) اما سوال این است كه ایران با وجود پایان معافیت های نفتی تا چه میزان در فروش نفت خود موفق باشد و ایران قرار نیست از بازار (نفت) حذف شود اگرچه میزان نفت صادراتی آنها كاهش پیدا خواهد كرد.
هاس ادامه داد :بازارهای (غیررسمی) فروش نفت ایران وجود خواهد داشت چین و سایرین ممكن است چنین اقداماتی را در نظر داشته باشند. تحریم ها می توانند تاثیراتی داشته باشند اما به ندرت راه حلی برای چالش های بزرگ هستند. ما قادر نخواهیم بود از طریق تحریم ها, به طور معنا دار ایران را از آنچه در سوریه یا یمن انجام می دهد باز داریم همچنین نباید فراموش كنیم كه ایران نیز می تواند اقداماتی انجام دهد. آنها ممكن است از طریق ابرازهای سایبری یا فیزیكی در سایر بخش های خاورمیانه چه در عربستان یا جای دیگر, فشار را افزایش دهند. آنها یك گوشه نمی نشینند تا تماشا كنند كه اقتصاد آنها آسیب می بیند و اجازه دهند همسایگانشان به راحتی سهم آنها را در بازار نفت در اختیار بگیرند. این اتفاق نخواهد افتاد.

هاس افزود: در حالی كه این تحریم ها را تشدید می كنیم و به معافیت ها پایان می دهیم, دو سوال بزرگ وجود دارد: آیا این اقدامات در نهایت به درگیری اقتصادی نه فقط با ایران بلكه حتی با برخی از دوستانمان از جمله هند و برخی اروپایی ها منجر خواهد شد كه در برابر تحریم های ثانویه آمریكا مقاومت خواهند كرد و سوال دوم این كه معنای موفقیت در این جا چیست؟ ما امیدواریم در عمل چه اتفاقی روی دهد و ایران پاسخ دهد و من پاسخ خوبی برای این سوالات ندارم چرا كه به عقیده من این خطای بزرگی است كه بدون این كه تصویر روشنی از مقصد داشته باشیم، گام در چنین مسیری بگذاریم.

ریچارد هاس: چینی ها رقیب جهانی ما در عرصه های مختلف هستند
ریچارد هاس در پاسخ به سوالی درباره مذاكرات تجاری چین و آمریكا گفت:به نظر نمی رسد كسی قصد داشته باشد از آنها بخواهد اقدامات جدی در زمینه كاهش یارانه های دولتی انجام دهند. من فكر می كنم ما احتمالا به دنبال توافقی محدود باشیم, توافقی كه به دنبال تغییر مدل اقتصاد چین نیست و نمی خواهد نقش دولت در اقتصاد این كشور را حذف كند, پس احتمالا ما دنبال عقب راندن چینی ها در زمینه قوانین انتقال فناوری و حذف برخی از محدودیت های تعرفه ای و غیرتعرفه ای هستیم و به نظر می رسد چینی ها نیز در این زمینه همراهی كنند.
وی گفت: ما برای سال های طولانی در بسیاری از زمینه ها رقبای اقتصادی بوده ایم و مشخصا رقبای راهبردی. این رقابت تنها به فناوری و سهم هر كشور از بازار محدود نمی شود. چینی ها از توان اقتصادی خود برای پیشبرد منافع راهبردی شان استفاده می كنند و از این رو فناوری 5G و این مساله كه چه كسی كنترل زیرساخت ها را در اختیار دارد, بسیار حیاتی است.



دسترسی سریع