نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تقاضای تحقیق و تفحص از عملكرد شهرداری تهران مخالفت كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، اولین دستور امروز نمایندگان مجلس بررسی گزارش كمیسیون عمران مبنی بر رد تحقیق و تفحص از عملكرد شهرداری تهران بود.
ابتدا سخنگوی كمیسیون عمران مجلس با حضور در جایگاه ناطقان گزارش این كمیسیون را قرائت كرد.
صدیف بدری گفت: كمیسیون عمران اطلاعات مرتبط با تقاضای تحقیق و تفحص را جمع آوری كرد و طی نامه ای در تاریخ 2 آبان 95 در اختیار متقاضیان تحقیق و تفحص قرار داد، با توجه به وصول یادداشت كتبی در تاریخ 12 آبان 95 از هیچ یك از متقاضیان مبنی بر اقناع نشدن از اطلاعات ارائه شده، جلسه مورخه 23 آبان 95 با حضور متقاضیان و شهردار تهران تشكیل شد و محورهای سه گانه این تقاضا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به تذكر اعضای جلسه مبنی بر شبهه امكان ادامه تحقیق و تفحص به دلیل اقدامات قضایی مشابه در بعضی موارد این تقاضا، طی نامه ای در تاریخ 25 آبان 95 از هیئت رئیسه مجلس استعلام شد و در تاریخ 7 دی 95 پاسخ كتبی مبنی بر بلامانع بودن تحقیق و تفحص وصول شد.
سخنگوی كمیسیون عمران ادامه داد: دیگر جلسات این كمیسیون برای بررسی تقاضای تحقیق و تفحص در تاریخ های 14 و 21 آذر و 12 بهمن برگزار شد ، در این جلسات با تذكر اعضا مبنی بر كلی بودن محورهای تقاضا و اینكه برای تشخیص ضرورت تحقیق و تفحص باید میزان پاسخگویی دستگاه مورد تحقیق و تفحص و دسترسی به اطلاعات مورد نظر بررسی شود، مقرر شد متقاضیان مصادیقی از محورهای تقاضای خود را اعلام كنندكه این مصادیق در 12 بند و در نامه ای در تاریخ 13 بهمن 95 وصول و تعدادی از بندهای آن برای بررسی كارشناسی به كمیته معماری وشهرسازی و كمیته عمران شهری و روستایی ارجاع شد.
بدری گفت: جلسات مورخ 24 و 25 بهمن كمیته های ذی ربط با حضور مدیران شهرداری تهران تشكیل شد اما متقاضیان تحقیق و تفحص در این جلسات حضور نیافتند.
نتایج بررسی كمیته تخصصی یاد شده حاكی از پاسخگویی و مقاومت نكردن شهرداری تهران در دسترسی به اسناد و مدارك و اطلاعات درخواستی اعلام شده است. در نهایت كمیسیون عمران مجلس در تاریخ 10 ا سفند 95 تقاضای تحقیق و تفحص از عملكرد شهرداری تهران را رد كرد.
پس از قرائت گزارش كمیسیون عمران، یكی از متقاضیان تحقیق و تفحص از شهرداری تهران با حضور در جایگاه ناطقان دلایل خود را مطرح كرد.
سرانجام علی لاریجانی كه ریاست جلسه علنی را بر عهده دارد گزارش كمیسیون عمران مبنی بر رد تحقیق و تفحص از علمكرد شهرداری تهران را به رای گذاشت و گفت: كسانی كه می خواهند تحقیق و تفحص از شهرداری تهران انجام نشود باید رای مثبت و كسانی كه می خواهند تحقیق و تفحص از شهرداری تهران انجام شود باید رای منفی بدهند.
از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن علنی 132 نفر (56 درصد) با گزارش كمیسیون مبنی بر رد تحقیق و تفحص از عملكرد شهرداری تهران موافقت و 90 نماینده مخالفت كردند و 5 نماینده نیز رای ممتنع دادند. البته 6 نفر از نمایندگان به رغم حضور در صحن علنی مجلس در رای گیری شركت نكردند. بنابراین مجلس شورای اسلامی با تقاضای تحقیق و تفحص از عملكرد شهرداری تهران مخالفت كرد.
تصویب كلیات لایحه تشكیل هیئت های انظباطی رسیدگی به تخلفات كاركنان نیروهای مسلح
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب كلیات لایحه تشكیل هیئت های انظباطی رسیدگی به شكایات و تخلفات نیروهای مسلح موافقت كردند.
كلیات این لایحه با 141 رای موافق، 21 رای مخالف ویك رای ممتنع از مجموع 208 نماینده حاضر در صحن علنی تصویب شد و 45 نماینده به رغم حضور در صحن علنی در رای گیری شركت نكردند.
این لایحه 38 ماده دارد و نمایندگان در حال بررسی جزئیات آن هستند.