رئیس جمهور: با افزایش درآمد ارزی میتوانیم در برابر آمریكا ایستادگی كنیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، ، آقای روحانی در مراسم نكوداشت یك صد سال تربیت معلم در ایران گفت: ما امروز در برابر آمریكایی هستیم كه عهد خود را زیر پا گذاشته و بر خلاف مقررات بین المللی به شركتها و بانكها فشار میآورد كه نفت جمهوری اسلامی ایران را نخرند هدف نهایی آنها این است. رئیس جمهور با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران، ایران با عظمت، ایران مستقل و ایران تاثیر گذار در منطقه و جهان به كشوری غیر قابل تحمل برای آنها مبدل شده است افزود: آمریكا ایرانی میخواهد كه مثل 50 سال قبل باشد و حتی حاضر است برای رسیدن به این مهم به ما كمك هم بكند.
وی افزود: برای اینكه آمریكا به اهدافش برسد باید چند كار را انجام دهد و نخستین كاری كه در صدر امور خود قرار داده این است كه ارز ما را كاهش دهد، زیرا هنگامی كه ارز ما كاهش یابد نیاز به ارز نیز كاهش مییابد و اگر هم ارز نباشد قیمتها به طور صعودی بالا میرود. رئیس جمهور گفت: آمریكاییها میخواهند تعاملات ارزی ما را تحت تاثیر قرار دهند و ما باید در مقابل آنها با افزایش درآمد ارزی بتوانیم ایستادگی كنیم ضمن اینكه باید تمام تلاش خود را بكار گیریم تا مخارج ارزی را كاهش دهیم و به عقیده من راه دیگری جز این وجود ندارد. آقای روحانی افزود: ما اكنون 4 سال است كه گندم وارد نمیكنیم برخی بخاطر دارند كه در سال 92 ما 6 میلیون تن گندم وارد میكردیم و بزرگترین واردكننده گندم بودیم، اما در سال 93 نیاز ما به گندم كم شد و از سال 94 به بعد نیز توانستیم خودكفا باشیم امسال حتی میتوانستیم گندم را صادر كنیم كه سیل به محصولات صدمه زد.
رئیس جمهور گفت: ما در روز 12 میلیون لیتر گازوئیل وارد میكردیم، اما امروز گازوئیل صادر میكنیم زمانی بود كه ما در روز 6 تا 7 میلیون لیتر بنزین وارد میكردیم، اما امروز خودكفا هستیم و اگر مردم صرفه جویی كنند میتوانیم حتی آنرا صادر كنیم. آقای روحانی افزود: باید درآمد ارزی را بالا ببریم ما پارسال 43 میلیارد دلار درآمد ارزی غیر نفتی داشتیم و مشابه همین رقم نیز درآمد نفتی داشتیم، اما آمریكاییها میخواهند درآمد نفتی و غیر نفتی را كاهش دهند ما باید با تولید، صادرات، ذخیره سازی و فروش فراورده تولید خود را افزایش دهیم و به صادرات اضافه كنیم و باید در برابر زیاده خواهیهای آمریكا برای فروش نفت بایستیم.
آمریكاییها در پی اختلاف افكنی در كشور هستند
رییس جمهور گفت: آمریكاییها در پی اختلاف افكنی و چند دستگی در كشور هستند گویا هنوز برخی هم در داخل باور نكرده اند كه در جنگ اقتصادی، روانی و سیاسی قرار داریم در حالی كه باید اتحاد آمریكا را شكست دهیم. آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم نكوداشت یكصد سال تربیت معلم در ایران افزود: آنها میخواهند ما علیه هم در داخل بجنگیم و پرونده درست كنیم البته وضع كشور از نظر وحدت بهتر شده است، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم به ویژه اینكه آنها میخواهند امید ما را بشكنند پس ما باید امید آنها را از بین ببریم، چون آنها تلاش میكنند ما را از بین ببرند و ما نیز آنها را از امیدشان مایوس خواهیم كرد.
وی تاكید كرد: ما باید به آینده ایران و نظام مان كاملا امیدوار باشیم و امید جامعه را هم بالا ببریم البته در هر جنگی كشته، زخمی و مشكلاتی هست، اما واقعیت این است كه آنها آغازگر بوده اند و ما باید در برابر توطئه آنها ایستادگی كنیم و در این زمینه معلمان و استادان وظیفه مهمی بر دوش دارند.
راهی جز مقاومت و امید به آینده نداریم
رئیس جمهور تاكید كرد: راهی جز ایستادگی، مقاومت و امید به آینده نداریم؛ جنگ كنونی با امریكا جنگ امید است آنان میخواهند امید ما را بشكنند، ما باید امید آنان را بشكنیم. آقای روحانی در ادامه اظهاراتش با تبیین روند مذاكرات هستهای و مخالفتها با آن گفت: عصبانیت تندروهای امریكا، رژیم صهیونیستی، عربستان و یكی دو كشور كوچولوی دیگر كه قابل ذكر نیستند و نمیخواهم نامشان را ببرم به حدی بود كه راه افتادند و در گفتگو با مقامات امریكا آنان را زیان دیده این مذاكرات دانستند.
وی افزود: تندروها خطاب به مقامات امریكا میگفتند مگر بنا نبود نگذارید ایران فعالیت هستهای كند پس چرا تسلیم شدید؟ مراكز نطنز و فردو در حال فعالیتند؛ بنا بود درِ مركز فردو را تخته كنید، اما نتوانستید؛ میخواستید سانتریفیوژها را جمع كنید، نتوانستید؛ در زمینه توسعه و تحقیق میخواستید جلوی ایران را بگیرید، اما در این زمینه هم تسلیم شدید پس چه كار میكنید و چه قدمی برداشتید؟ رئیس جمهور اضافه كرد: مخالفان برجام خطاب به امریكائیها القا میكردند كه بدترین توافق تاریخی امریكا انجام شده است و جماعتی كه اكنون در امریكا سر كار آمده اند در دوره تبلیغات انتخاباتی اعلام كرده بودند كه پس از پیروزی توافق را از بین میبرند و هزینه انتخابات را نیز عربستان، رژیم صهیونیستی، یهودیان امریكا، تندروها و نژاد پرستان تامین كردند.
مخالفان برجام خطاب به امریكائیها القا میكردند كه بدترین توافق تاریخی امریكا انجام شده است
آقای روحانی گفت: وقتی سر كار آمدند گفتند از توافق خارج میشوند و از اروپا هم خواستند از برجام خارج شود و به سه علت برجام را توافقی نامطلوب دانستند نخست آنكه در این توافق فعالیتهای موشكی ایران آزاد شد و هر نوع موشكی میسازد دوم آنكه پس از چند سال، فعالیت هستهای ایران بطور كامل آزاد میشود و سوم آنكه درباره اقدامات منطقهای ایران هیچ حرفی زده نشده است و كل منطقه را میگیرد. رئیس جمهور افزود: رفتند با اروپا و كشورهای مختلف شش ماه رایزنی كردند، اما موفق نشدند و امریكاییها ناچار شدند به تنهایی از برجام خارج شوند كه این كار سختی برای آنها بود، زیرا میخواستند با اروپا، روسیه و چین خارج شوند، اما حریف نشدند بعد، تحریمهای یكجانبه را علیه ما وضع كردند.
آقای روحانی گفت: در این تحریمها، دولتها با امریكا همراهی نكردند، اما متاسفانه شركتها تسلیم شدند، زیرا منافع مادی آنان تهدید شد و امریكاییها نیز در شركتها سهیم بودند و تهدید شده بودند كه یا باید با واشنگتن همكاری كنند یا با تهران و شرایط كنونی را برما تحمیل كردند.
بزرگترین تضمین تاریخی را در برجام گرفتیم
رئیس جمهور گفت: ما بزرگترین تضمین تاریخی را در برجام گرفتیم نه از شش كشور بلكه به شورای امنیت سازمان ملل بردیم و جامعه جهانی آن را تأیید و امضا كرد. آقای روحانی در ادامه سخنان خود خطاب به معلمان و فرهنگیان افزود: شما یك جمعیت حدود 900 هزار نفری هستید كه 14 میلیون امانت در سنین نوجوانی و جوانی در خدمت شماست، یك رقم بسیار بزرگ و عظیمی است و هر دانش آموزی اگر خوب در كلاس چیزی را متوجه شود روی پدر، مادر و خانواده هم بی تأثیر نیست و میتواند اثرگذار باشد.
رئیس جمهور در ادامه با طرح این سؤال كه تحریم یعنی چه؟ چرا ما تحریم شدیم و دلیل آن چیست؟ اظهار داشت: مبنای اولیه تحریم این بود كه كشورهای قلدر جهان آمدند و این موضوع را در ذهن جامعه بشری كردند كه ایران كشوری خطرناك و دنبال ساخت بمب اتم است و با آن میخواهد برخی كشورها را با خاك یكسان كند، پس بیایید مواظب آن باشیم، این یك خطر بزرگ است. آقای روحانی ادامه داد: همه از اینجا نشأت گرفت، ایران هراسی، انقلاب هراسی و گفتند ایران یك مجموعه خطرناك است و ما را به شورای امنیت بردند، در آنجا ما را تحریم كردند و بدترین قطعنامه تاریخ شورای امنیت؛ یعنی قطعنامه 1929 شورای امنیت را علیه ما تصویب كردند و در این قطعنامه ما را تا مرز جنگ پیش بردند.
یكی از دلایل رأی دادن مردم این بود كه مردم آمدند رأی دادند و گفتند ان شاء الله این دولت میتواند با زبان دیپلماسی، منطق و استدلال دنیا را از این تصمیم غلط بازگرداند
رئیس جمهور گفت: پس از آن در سالهای 89، 90 و 91 بدترین تحریمها را علیه ما اعمال كردند، از ابتدایی كه دولت یازدهم بر روی كار آمد سخن ما با مردم این بود كه امكان دارد كه هم ما علم اتم و فناوری اتمی داشته باشیم و هم به دنیا اعتماد دهیم كه ما برای شما خطر نیستیم. آقای روحانی تصریح كرد: تحت این عنوان كه گفتیم سانتریفیوژ میتواند بچرخد، اقتصاد كشور نیز میتواند بچرخد و این شعار اصلی من در دولت یازدهم و در دوران تبلیغات انتخاباتی بود. رئیس جمهور در ادامه با اشاره به انتخابات گفت: یكی از دلایل رأی دادن مردم این بود كه مردم آمدند رأی دادند و گفتند ان شاء الله این دولت میتواند با زبان دیپلماسی، منطق و استدلال دنیا را از این تصمیم غلط بازگرداند و شرایط كشور را عادی كند، این یكی از دلایل مهم بود.
آقای روحانی افزود: ما وارد این صحنه شدیم و مذاكرات آغاز شد كه البته به مقدمه و فراز و نشیب آن كاری ندارم، در صد روز اول دولت یازدهم ما توانستیم توافق موقت با دنیا انجام دهیم یعنی در سه ماه این توافق انجام و به توافق ژنو معروف شد. رئیس جمهور با بیان اینكه ما یك توافق اجمالی با دنیا انجام دادیم، اظهار داشت: بخش بزرگی از پولهای بلوكه شده ما آزاد شد یعنی از آن تاریخ هر ماه 700 میلیون دلار از پول ما آزاد میشد. آقای روحانی گفت: دیدید كه ما دنبال این بودیم كه قیمت ارز را بالا ببریم، اما جامعه قیمت را پایین میآورد و ما حریف آنان نمیشدیم، ما میگفتیم ارز 3 هزار تومان، اما مردم میگفتند 2 هزار و 800 تومان، رئیس بانك مركزی ما از بالا بردن قیمت ارز ناتوان بود. چرا؟ امیدی كه مردم پیدا كرده بودند و دلاری كه وارد كشور میشد، زیرا همه منابع ما در حال آزاد شدن بود.
توافق دائم ما در سال 1393 امكان پذیر بود و میتوانستیم به توافق دائم برسیم، اما اسرائیل و عربستان تلاش كردند این توافق عقب بیفتد و انجام نشود
رئیس جمهور ادامه داد: پس از آن، در مرحله دوم به دنبال توافق دائم رفتیم، توافق دائم ما در سال 1393 امكان پذیر بود و میتوانستیم به توافق دائم برسیم، اما اسرائیل و عربستان تلاش كردند این توافق عقب بیفتد و انجام نشود، هر دو به وین رفتند با آنان مخصوصاً آمریكاییها صحبت كردند و جلوی توافقی را كه قرار بود دو روز بعد در سال 1393 دائمی اجرا شود گرفتند، آمریكاییها نیز بهانههایی آوردند، ایراد گرفتند و این توافق ماند. آقای روحانی با بیان اینكه تقریباً شش تا هفت ماه این مرحله عقب افتاد اظهار داشت: بحثهای بسیار پیچیدهای انجام شد تا به هر حال به یك توافقی رسیدیم كه توافق هستهای بود و در 23 رمضان سال 94 یعنی در تیر ماه این توافق اعلام شد آن را شروع كردیم، اما مخالفان ایران و تندروها در آمریكا ایستادند و گفتند نمیگذاریم این توافق اجرا شود.
رئیس جمهور ادامه داد: اسرائیل و عربستان نیز ایستادند و همه توان خود را به كار گرفتند، اما توافق شروع شد و با یكسری مشكلات در دی سال 1394، توافق هستهای اجرایی شد، 26 دی سال 94 توافق ما با شش كشور بزرگ دنیا نهایی شد و در این توافق به ما میگفتند تضمین ندارد، اما ما میگفتیم آن را به شورای امنیت سازمان ملل میبریم و قطعنامه الزامی میكنیم، در كشور خیلیها به ما میگفتند شماها ساده هستید، اما پنج روز بعد از این توافق، توافق به شورای امنیت سازمان ملل رفت و با یك قطعنامهای الزامی شد. آقای روحانی با بیان اینكه یعنی همه دنیا این را امضا كردند تصریح كرد: اینكه برخی از آدمهایی كه دقیق نیستند میگویند؛ ایران چرا تضمین نگرفت در این توافق، باید بگوییم ما بزرگترین تضمین تاریخی را گرفتیم نه از شش كشور بلكه به شورای امنیت سازمان ملل بردیم و جامعه جهانی آن را تأیید و امضا كرد.
ما بزرگترین تضمین تاریخی را گرفتیم نه از شش كشور بلكه به شورای امنیت سازمان ملل بردیم و جامعه جهانی آن را تأیید و امضا كرد
رئیس جمهور گفت: وقتی این عملی شد، شما تحول را در كشور دیدید، فروش نفت ما 1 میلیون بشكه در روز اضافه شد و در عرض چند ماه توانستیم بازار نفت را بگیریم كه خیلیها میخواستند نگذارند، تمام شركتها به ایران هجوم آوردند، آنقدر در هتلهای تهران صف بود كه جا نبود و عدهای كه مخالف برجام بودند خیلی عصبانی بودند و شب خوابشان نمیبرد و میگفتند كه چرا همه به تهران میآیند و این همه صف بسته اند، چه خبر است؟ آقای روحانی ادامه داد: برای اینكه مردم بدانند میگویم بانكها و شركتهای بزرگ جهانی حدود 100 میلیارد دلار اعتبار، نسبت به ایران تعهد كردند.
كلاس درس، كلاس علم و تربیت است
رئیس جمهور: همه ویژگیهای بزرگی كه در ماه رمضان وجود دارد به یك نسبت در مدرسه و كلاس تعلیم و تربیت معلم نیز وجود دارد. آقای روحانی در مراسم نكوداشت یك صد سال تربیت معلم در ایران افزود: بسیار خوشحال هستم كه هفته معلم در آستانه ماه رحمت، مغفرت و بركت الهی قرار گرفته است. رییس جمهور گفت: در این جا میخواهم نكتهای را به عرض شما برسانم كه ماه رمضان علاوه بر فضیلتهای ذاتی آن، یكی از دلایل عظمتش نزول قرآن در این ماه است.
همه ویژگیهایی كه در ماه رمضان وجود دارد به یك نسبت در مدرسه و كلاس تعلیم و تربیت معلم نیز وجود دارد
آقای روحانی با بیان اینكه قرآن كتاب هدایت انسانها در مسیر سعادت بشر است اظهار داشت: یكی از دلایل عظمت ماه رمضان شب قدر است كه لیله القدر خیر من الف شهر.
رییس جمهور ادامه داد: میخواهم بگویم همه ویژگیهای بزرگی كه در ماه رمضان یعنی ماه صیام، صبر، عبادت، بهار قرآن، نزول قرآن و ماه شب قدر است و همه این ویژگیهایی كه در این ماه وجود دارد به یك نسبت در مدرسه و كلاس تعلیم و تربیت معلم نیز وجود دارد. آقای روحانی افزود: فضای ماه رمضان، فضای دلدادگی به حق وفضای توجه به آسمانها و یاد مستمندان و این ماه، ماه تعاون، همكاری، برادری، افطار و كنار هم قرارگرفتن است.
رییس جمهور با بیان اینكه ماه رمضان ماه فهم و درك قرآن برای مسیر هدایت است تصریح كرد: همه اینها در یك حدی، در كلاس مدرسه نیز میتواند باشد و قاعدتا هست، كلاس درس، كلاس علم و تربیت است و همه معلمین نیز، هم معلم و هم مربی هستند. آقای روحانی ادامه داد: ممكن است شما به دلایلی معلم تربیتی هم داشته باشید، اما تمام معلمین، مربیان جامعه نیز هستند. رییس جمهور گفت: بعضی از معلمین و دبیران در مدرسه محبوب هستند و محبوبیت معلمها مانند یكدیگر نیست و كمی تفاوت دارد برخی خیلی محبوبیت دارند و آن كه خیلی محبوب است ممكن است معلم ریاضی باشد، آن معلم ریاضی است كه میتواند معلم خوب باشد و اخلاق، سخن، لبخند، نحوه برخورد و تعامل او با دانش آموزان میتواند تربیت كننده باشد.
معلمان از مرزهای فرهنگی كشور حراست میكنند
رئیس جمهور گفت: معلم از مرزهای فرهنگی كشور حراست میكند و یك معلم وظیفه شناس میتواند تنها با یك جمله و تغییری كه در یك كودك به وجود میآورد كاری به ارزش عبادت هایش در شب قدر انجام دهد. آقای روحانی در ادامه سخنان خود افزود: بهترین نمونه معلمان همان بزرگواری است كه به یادش امروز را روز معلم نام گذاری كردند یعنی علامه شهید مطهری كه دشمن خیلی زود ایشان را از انقلاب گرفت، اما ما از این نمونهها در ایران كم نداریم.
بهترین نمونه معلمان همان بزرگواری است كه به یادش امروز را روز معلم نام گذاری كردند یعنی علامه شهید مطهری كه دشمن خیلی زود ایشان را از انقلاب گرفت
آقای روحانی افزود: شهید رجایی، شهید باهنر و شهید بهشتی از دیگر معلمانی هستند كه همچون شهید مطهری جزو استثناهای ما بودند و من خود به یاد دارم كه شهید مطهری دائما در حال نظاره جامعه دانشگاهی بود تا جاهایی را پیدا كند كه در آن دشمن سعی میكرد ذهن جوانان را دارای شبهه كند، اما این شهید بزرگوار دقیقا بر روی همان نقاط دست میگذاشت و با نوشتن مقاله و كتاب سعی در راهنمایی جوانان كشور میكرد. رئیس جمهور گفت: من امروز در محضر شما كه مصادف است با صدمین سال كار تربیت معلم در كشور باید بگویم كه حوادث اخیر داخل كشور ما به ما آموخت كه معلم وظیفه بزرگی در برابر حوادث طبیعی غیرمترقبه دارد. آقای روحانی افزود: دولت دوازدهم شاهد یكی از بزرگترین زلزلهها و بزرگترین سیل كشور در صد سال اخیر بود تا جایی كه در فروردین امسال گاهی تا 28 استان ما درگیر سیل شده بود و این شرایط به ما آموخت كه باید تدبیری اندیشیده شود كه از وجود معلمان در شرایط سخت بیشتر استفاده كنیم. رئیس جمهور گفت: این شرایط نشان میدهد كه در این مواقع معلمان باید در كنار مردم باشند و اگر حادثه طبیعی برای مثال در روستایی افتاد باید یك چادر مختص معلمان وجود داشته باشد كه اگر هم امكان تدریس برای بچهها نبود، اما در كنار معلم بودن باعث احساس آرامش كودكان شود و بچهها این حس را پیدا نكنند كه رها شده اند.
تاكید بر مهارت آموزی دانش آموزان
رئیس جمهور گفت: مدارس و دانشگاههای ما باید به نسل جوان مهارت بیاموزند. روحانی در همایش یكصد سال تربیت معلم و بزرگداشت مقام معلم افزود: مهارت آموزی یك نكته بسیار مهم باید در كشور ما باشد، زیرا یك نفر از دانشگاه فارغ التحصیل میشود و میآید در درون جامعه و باید منتظر باشد و ببیند كدام سازمان و یا وزارتخانه نیرو جذب میكند در حالیكه این روش غلط است، زیرا مگر هر كسی كه به مدرسه میرود و بعد از گرفتن دیپلم باید كنكور هم بدهد! مگر در غرب و شرق دنیا این روش وجود دارد؟
ما باید به نسل جوان خودمان مهارت بیاموزیم، زیرا تنها راه زندگی استخدام دولتی نیست البته كه باید همه درس بخوانند آنهم با توجه به نیاز جامعه
وی در ادامه گفت: ما خودمان هم فكر میكنیم كه باید حتما به دانشگاه برویم و لیسانس و بعد فوق لیسانس بگیریم و سپس برای دكترا امتحان بدهیم و بیرون بیاییم و بگوییم كار نیست مگر در دانشگاه چه خبر است؟ روحانی اضافه كرد: در هر مقطعی باید نیازمندی جامعه را نگاه كنیم مانند یك كارخانه و نیازهایی كه به نیروهای جوان دارد یا حتی مانند كشاورزی باید نگاه كنیم و ببینیم چه تعداد كارشناس كشاورزی نیاز دارد چند متخصص باید محصول را آماده كنند و چند متخصص باید محصولات را به بازار عرضه كنند و یا حتی چند متخصص نیاز است محصولات كشاورزی را بسته بندی و در اختیار مشتری قرار دهند و یا حتی صادر كنند.
روحانی افزود: ما باید به نسل جوان خودمان مهارت بیاموزیم، زیرا تنها راه زندگی استخدام دولتی نیست البته كه باید همه درس بخوانند آنهم با توجه به نیاز جامعه. رئیس جمهور گفت: توصیه ما این است كه در پایان دبیرستان باید دانش اموز ما یك كاغذ دستش باشد كه به آن دیپلم میگویند، اما در كنار این دیپلم باید دستانی توانمند و ذهنی خلاق داشته باشد هر چند باید سلیقه هم داشته باشد كه بیاموزد با سلیقه خود سر كاری برود كه به آن علاقمند است البته مدارس ما هم باید متحول شوند و در زمینه مهارت آموزی حرفی برای گفتن داشته باشند.
سیستم آموزش و پرورش ما قدیمی است و باید متحول شود معتقدم باید تمام دانش آموزان و بچههای ما صاحب نظر باشند و نقد كنند
رئیس جمهور اضافه كرد: ما باید به نوع تعلیم و تربیت هم فكر كنیم، زیرا معتقدم معلمین و متخصصین ماهری داریم. البته سیستم آموزش و پرورش ما قدیمی است و باید متحول شود معتقدم باید تمام دانش آموزان و بچههای ما صاحب نظر باشند و نقد كنند و دانشگاهها نیز باید این چنین باشند طرف میرود دانشگاه درسش را میخواند، اما نمیتواند بعد از یادگرفتن تئوری در عمل موفق باشد من رفتم دانشگاه و رشته حقوق خواندم، ولی در عمل نتوانستم در زمینه قضاوت و حتی وكالت پیشرفتی داشته باشم معتقدم مسیر دانشگاههای ما نیاز به اصلاح دارد.
انتقاد رییس جمهور از برخی روشهای تعلیم و تربیت مدارس
رییس جمهور گفت: باید دانش آموز در تعلیم و تربیت به جایگاهی برسد كه بتواند هم نقد كند و هم مقاله بنویسد و چند كتاب را هم مطالعه كند، اما اگر نمره دانش آموز صرفا براساس ورقه امتحان باشد مشكلاتی ایجاد میكند. آقای روحانی در ادامه سخنانش افزود: ما در مدارس، كلاسهای زبانهای خارجی مثل عربی و انگلیسی داریم، اما وقتی دوره دانش آموزی تمام میشود دانش آموز حتی نمیتواند دو دقیقه به این زبانها صحبت كند. این چه سبك درس دادن و چه شیوه تعلیم و تربیت است؟
وی ادامه داد: چرا در زبان آموزی از ابتدا درسها با گرامر شروع میشود؟ مگر بچهای كه از مادر میخواهد زبان یاد بگیرد باید گرامر بداند و آیا مادر برای او صفت و قید و فعل به كار میبرد؟ این روش راه یادگرفتن زبان نیست و باید مدارس در این زمینه متحول شوند. آقای روحانی در عین حال گفت: البته آموزش و پرورش در این زمینه تلاشهایی كرده و این یك ضرورت است كه باید مدیران و معلمان ماهر آن را به پیش ببرند. رییس جمهور بر ضرورت آماده سازی دانش آموزان برای درك تحولات اجتماعی سیاسی جامعه تاكید كرد و گفت: فرزندان جامعه باید شناخت لازم از تحولات روز داشته باشند و این كار معلمان است مثلا در شناخت موضوعی مثل تحریم.