رئیس سازمان انرژی اتمی:می‌توانیم در 4 روز غنی‌سازی 20 درصد را از سربگیریم

بازگشت پذیری به قبل از برجام در مدت زمانی كوتاه میسر است و اگر قرار بر این اقدام شد در مدت چهار روز می‌توانیم به مرحله غنی سازی 20 درصد برسیم

1398/02/18
|
14:53
|


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اكبر صالحی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره اظهارات رئیس جمهور در خصوص كاهش تعهدات ایران در برجام، افزود: جمهوری اسلامی ایران با سیاست هوشمندانه خود توانست به صورت موثری رفتار نفاق گونه امریكا را به خوبی در سطح افكار عمومی جهان نشان دهد.
وی ادامه داد: قبلا امریكا ادعا می كرد كه ایران اهل مذاكره نیست و با ورود به برجام این ادعا بی اساس شد و ایران مذاكره كرد و برجام نتیجه بخش شد .
صالحی گفت: بعدا ادعا كردند كه ایران ملزم به تعهداتش نیست كه با 14 گزارش از آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر پای بندی ایران به تعهداتش این ادعا از بین رفت .
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به ادعاهای امریكا مبنی بر دخالت ایران در كشورهای دیگر، تصریح كرد: آنها می خواستند این موضوع را به برجام ربط دهند كه ربطی نداشت.
وی ادامه داد: آمدند مسائل موشكی را مطرح كردند كه برجام این مسائل را روشن كرد به خصوص براساس قطعنامه 2231 كه یك پیوست در رابطه با موشك دارد آنجا كاملا این موضوع تبیین شده است.
صالحی گفت: با در كنار هم قرار دادن این مسائل می بینیم كه ایران به خصوص بعد از این كه امریكا از برجام خارج شد، حدود یك سال پیش آنها می خواستند ما را در دام خود بیندازند و ما را وارد زمین بازی خود كنند و مدیریت كنند.
وی افزود: با اقدامی كه ایران كرد و با صبر راهبردی كه نشان داد رفتار منافق گونه آنها بی اثر ماند.
رئیس سازمان انرژی اتمی تاكید كرد: ایران توانست در افكار عمومی جهان مظلومیت خود را به خوبی نشان دهد و ظالمیت و نفاق دولت امریكا را در افكار عمومی جامعه جا بیندازد .
وی ادامه : دولت امریكا مدعی است كه بنیانگذار سازمان ملل است و اصرار می كند كه همه كشورها بایستی ملتزم به مصوبات شورای امنیت سازمان ملل باشند و حالا خودش می آید مصوبه 2231 را كه مصوبه سازمان ملل است از طریق خروج از برجام عملا آن مصوبه را بلااثر می كند كه همه این ها گویای این است كه دولت امریكا در حال تلاش برای تحریك جمهوری اسلامی ایران به اتخاذ یك شیوه ای كه مورد نظر آنهاست ولی ایران با درایت و هوشمندی و صبوری توانست دست امریكا را رو كند.
صالحی در خصوص اقدامات مطرح شده ایران در سخنرانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت، افزود: براساس ماده 26 برجام هر وقت ایران تشخیص دهد كه طرف مقابل نسبت به تعهدات خود درست عمل نكرده است می تواند جزیی یا بخشی از تعهداتش به برجام را كاهش دهد و تعلیق كند تا زمانی كه رفتار طرف مقابل را مورد ارزیابی قرار دهد.
وی گفت: امروز رئیس جمهور گفت كه براساس این بند باید یك توازنی بین تكلیف ها و حقوق ها باشد و نمی شود ما به تكلیفمان عمل كنیم ولی حقوقمان پایمان شود.
صالحی افزود: آخرین اقدام امریكا بخشی از حقوق ما را زیر سوال می برد مثل فروش اورانیوم غنی شده و آب سنگین كه جلوی آن را گرفته است در صورتی كه این حقوق ایران است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: با پرنكردن خلاء خروج امریكا از سوی سایر اعضای گروه (4+1) به خصوص اتحادیه اروپا ، لاجرم ایران این تصمیم را گرفت و رئیس جمهور اعلام كردند كه نفروختن اورانیوم غنی شده و آب سنگین تا اطلاع ثانونی به این مفهوم كه ما دیگر ملتزم به رعایت سقف 300 كیلو برای اورانیوم غنی شده 3،67 و سقف 130 تن برای َآب سنگین نیستیم.
وی گفت: پیام رئیس جمهور این بود كه بار دیگر این سقف ها را ملتزم به رعایت نیستیم برای 60 روز و اگر در این مدت طرف مقابل توانست نظرات ایران را تایید كند ایران هم این راه را باز گذاشته كه برگردد به عمل به برجام ولی اگر آنها كماكان بر عهدی خود عمل كنند ایران قدم های بعدی را خواهد برداشت.
صالحی افزود: ما الان خروج از برجام برایمان مطرح نیست بلكه در چارچوب برجام از حقوقی كه برای ما مطرح شده استفاده می كنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص آمادگی دانشمندان هسته ای گفت: صنعت هسته ای در تمامی ابعاد خود در حوزه های غنی سازی، تحقیق و توسعه ، تولید آب سنگین، بازسازی راكتور اتمی، اكتشاف و استخراج به خوبی دارد پیش می رود و هر زمانی كه صادر شود از طرف مسئولان ارشد نظام با قاطعیت آن فرمانها را عملیاتی می كند.
وی افزود: بازگشت پذیری لحظه ای است و بستگی به نوع خود دارد یعنی اگر فردا روزی فرض شود كه قرار باشد وارد 20 درصد شویم در عرض 4 روز ما برای غنی سازی 20 درصد را آغاز می كنیم.
صالحی ادامه داد: ذخایر آب سنگین در عمان باقی می ماند وآب سنگین بطور مستمر تولید می شود تابه امروز می فروختیم تقریبا حجم قابل توجهی فروختیم و از این به بعد فعلا این سقف 130 تن را رعایت می كنیم چون طبق برجام ما بیش از 130 تن را در معرض خریدار خارجی قرار می دادیم و اگر خریدار خرید، خرید و اگر نخرید ما نمی ترسیم

دسترسی سریع