افزایش حملات به آمریكا در محافل سیاسی و مطبوعاتی غرب

اقدام ایران در كاهش سطح اجرای تعهدات خود در برجام اردوگاه غرب را در نگرانی فرو برده است و افزایش حملات به آمریكا و طرف های اروپایی برجام را در پی داشته است.

1398/02/21
|
12:49
|


به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، اقدام ایران در كاهش سطح اجرای تعهدات خود در برجام اردوگاه غرب را در نگرانی فرو برده و افزایش حملات به آمریكا و طرف‌های اروپایی برجام را به عنوان بوجود آورندگان این شرایط در محافل سیاسی و مطبوعاتی غرب در پی داشته است.
كارشناس ارشد مركز" برای پیشرفت آمریكا (Center for American Progress) " و معاون وزیر خارجه اسبق آمریكا در امور شرق آسیا و پاسیفیك از 2013 تا 2016 سیاست‌های رئیس جمهور آمریكا را در قبال ایران و برجام به باد انتقاد گرفت.
مایكل فوكس در مقاله‌ای كه در روزنامه انگلیسی گاردین منتشر شد با تشریح اقدامات رئیس جمهور كنونی آمریكا نوشت: دونالد ترامپ هر كاری از دستش بر آمد برای سر بردن حوصله ایران و آغاز درگیری با این كشور صورت داد، اما همزمان مایل است ایران را مقصر این ماجرا نشان دهد.
وی با بیان اینكه ایران با خویشتنداری و شكیبایی فعلا راه دیپلماسی در پیش گرفته افزود: بدیهی است كه آمریكا و دیگر اعضای برجام مسوول پیامد‌های شرایط آتی خواهند بود.
شماری از سیاستمداران و فعالان ضد جنگ و سلاح‌های هسته‌ای در انگلیس نیز با انتقاد از رویكرد‌های رئیس جمهور آمریكا نگرانی‌های خود را از اقدامات وی در سوق دادن كشور‌ها به سوی تنش و ناامنی ابراز كردند.
دبیركل كارزار خلع سلاح هسته‌ای در این باره گفت: ما بسیار نگرانیم، زیرا اقدامات ترامپ، اصل برجام را نشانه گرفته كه بسیار خطرناك است.
دكتر كیت هادسون افزود: اكنون ما نگرانیم با ادامه این سیاست‌های ترامپ، تنش‌ها بیش‌تر و كل برجام كه حاصل سال‌ها تلاش و گفتگو بود نابود شود. "
درك اقدام و رفتار رئیس جمهور آمریكا، از جمله در نقض برجام، اكنون حتی برای انگلیسی‌ها نیز دشوار شده است.
رئیس كارزار جنگ را متوقف كنید در این باره گفت: به نظرم از منظر سیاسی، دست یابی به صلح و ثبات در جهان، با اقدامات و رویكرد‌های ترامپ، بی معنی است.
معاون وزیر خارجه اسبق آمریكا نیز در همین باره نوشت: تیم ترامپ با اقداماتش به ایران كمك می‌كند تا برنامه‌های تولید سلاح هسته‌ای را از سرگیرد و ایران هشدار داده است در صورت رعایت نشدن حقوق اقتصادی اش، فعالیت‌های هسته‌ای اش را به وضعیت پیش از برجام افزایش خواهد داد.
مایكل فوكس افزود: اكنون و با اقدامات ترامپ هیچ كس نباید انتظار داشته باشد كه بازهم ایران كوتاه بیاید.
دكتر كیت هادسون نیز در این باره گفت:: اگر به سال 2002 نگاه كنید می‌بینید كه كره شمالی در آن زمان عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بود و كشوری بدون بمب اتم به شمار می‌رفت، اما جورج بوش، آن كشور را عضو محور شرارت نامید بلافاصله كره شمالی از آن پیمان خارج شد و گفت: برای پیشگیری از تهدیدات آمریكا، نیازمند تولید سلاح هسته‌ای است. این پیامد، خطر بزرگ عواقب سیاست خارجی آمریكاست كه انگلیس هم حامی آن است.
مایكل فوكس دیپلمات آمریكایی گفت: سال پیش كه ترامپ آمریكا را از برجام خارج كرد، ضامن درگیری احتمالی با ایران را كشید با این كه برجام، موفق بود و ایران را از دستیابی به سلاح هسته‌ای باز می‌داشت و این موضوع، بار‌ها به تایید آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای و حتی نهاد‌های دولتی آمریكا هم رسیده است.
وی افزود: دولت‌های امضا كننده برجام تلاش كردند تا این پیمان را حفظ كنند و ایران برغم خروج آمریكا و افزایش فشار‌های آن كشور، به تعهدات خود ادامه داد، اما اكنون به نظر می‌رسد زمان و صبر ایران به پایان رسیده است.
لیندزی جرمن چهره مشهورائتلاف ضد جنگ با خطرناك خواندن اقدامات ترامپ گفت: دوست دارم به مردم ایران و جوانان ایرانی بگویم از واكنش آنان به دونالد ترامپ و خشمشان نسبت به رئیس جمهور آمریكا را كه برجام را نقض كرد، كاملا آگاهم، اما نباید اجازه دهیم كه طرف ایرانی بر تنش بیفزاید. ما به جای فكر كردن درباره سلاح‌های بیش تر، انرژی هسته‌ای بیش‌تر و سلاح هسته ای، باید برای گفتگو و تعامل تلاش كنیم.
مایكل فوكس نیز در این باره گفت: جان بولتون، مشاور امنیت ملی و مایك پمپئو، وزیر خارجه آمریكا، زمانی‌هایی به گونه‌ای رفتار می‌كنند كه گویی تنشان برای جنگ می‌خارد و تحریم‌های آمریكا در یك سال اخیر، احتمال اشتباه محاسباتی و آغاز یك درگیری را به نحو چشمگیری افزایش داده است و این مغایر با خواست جهانی در كاهش تنش‌ها و صلح و ثبات جهانی است.
معاون وزیر خارجه سابق آمریكا افزود: شنیدن دروغ‌های دولت ترامپ، ساده است. ترامپ مدعی است می‌خواهد راه ایران را برای دستیابی به سلاح هسته ای، ببندد، اما از برجام خارج شد كه ایران را از ساخت بمب اتمی، محروم می‌كرد.
مایكل فوكس افزود: مقامات دولت ترامپ مدعی اند از مردم ایران حمایت می‌كنند، اما تحریم‌ها ابتدا مردم ایران را آزار می‌دهد و ترامپ هنوز از دادن روادید به ایرانیان برای ورود به آمریكا، امتناع می‌كند.
این دیپلمات آمریكایی معتقد است اقدامات ترامپ علیه ایران موجب شده است اكنون آمریكا امنیت كم تری داشته باشد.

دسترسی سریع