مراقب تله آمریكا باشیم

" منتظرم به من زنگ بزنند" این جمله‌ای است كه رئیس جمهور آمریكا دو روز پیش گفت

1398/02/22
|
17:09
|

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ " منتظرم به من زنگ بزنند" این جمله‌ای است كه رئیس جمهور آمریكا دو روز پیش گفت. درست 48 ساعت بعد از بیانیه جان بولتون مشاور امنیت ملی خود كه از اعزام یك ناو جنگی به خلیج فارس خبر داده بود.
بعد از صحبت‌های رییس جمهور آمریكا، وزیر امور خارجه وی با لحن تهدید آمیز درمورد ایران صحبت می‌كند. پمپئو 24 ساعت بعد از صحبت‌های تهدیدآمیز، در توییتی، لحن مسالمت جویانه به خود می‌گیرد و صحبت از مذاكره می‌كند.
به راستی آمریكایی‌ها به دنبال چه هستند؟ از یك طرف اعزام ناوی را كه از یك ماه پیش برنامه ریزی شده بود، خرج فضاسازی‌های این روز‌ها می‌كنند و از طرف دیگر هم دم از مذاكره می‌زنند.
علاالدین بروجردی عضو كمیسیون امنیت ملی مجلس در این باره می‌گوید: امروز همگان شاهد هستند كه آن‌ها از یك طرف با ورود ناو‌های خود به منطقه درصدد فضاسازی نظامی هستند و از طرفی با اعلام شماره تلفن شوی بی ارزش سیاسی برای مذاكره به راه می‌اندازند.
همچنین مصطفی كواكبیان دیگر عضو این كمیسیون معتقد است آمریكایی‌ها برای مطامع خود به دنبال جنگ روانی با ایران هستند و هدف از تبلیغات آنها، قدرت نمایی و به تعبیر خودشان ایجاد رعب و وحشت در بین مردم ایران است.
زهرا سعیدی عضو كمیسیون اقتصادی مجلس هم می‌گوید: هدف دشمن تنها ایجاد جنگ روانی در بین مردم است كه البته كشور ما، كشور تحریم پذیری نیست و برغم مشكلات و سختی‌ها چهار دهه تحریم را پشت سر گذاشته ایم.
به نظر می‌رسد یكی از اهداف آمریكایی‌ها از این جنگ روانی و همچنین تشدید فشار‌های اقتصادی، ایجاد اشفتگی در بازار و فضای اقتصادی كشور باشد.
موضوعی كه محمدرضا پورابراهیمی رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس از آن به عنوان یك فرصت یاد می‌كند و می‌گوید: ما مسیر جنگ اقتصادی را كه آن‌ها طراحی كردند به فرصتی برای اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه اقتصادی تبدیل می‌كنیم.
حاج بابایی عضو كمیسیون اموزش وتحقیقات مجلس نیز در این باره تاكید می‌كند: آمریكا با ایجاد فضای روانی نمی‌تواند به اهداف خود علیه جمهوری اسلامی ایران برسد چراكه مردم كاملا با این موضوع آشنایی دارند.
به نظر می‌رسد آمریكایی‌ها با سناریوی تكراری پلیس بد و پلیس خوب و عملیات روانی، می‌خواهند با باج خواهی شروط دوازده گانه خود را به ملت ایران تحمیل كنند. در چنین شرایطی راهكار مقابله با این سناریو چیست؟
تابش عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس معتقد است تلاش برای جلب رضایت مردم و حفظ وحدت مردم با حاكمیت راهكار اصلی مقابله با توطئه‌های امریكاست.
علی مطهری نایب رئیس مجلس نیز می‌گوید: امروز اتحاد و وحدت و همپوشانی قوای سه گانه بیش از هر روز دیگر گره گشای شرایط كنونی است و دولت به عنوان پیشانی این رویارویی باید در تصمیم گیری‌ها قاطع عمل كند.
آنچه مسلم است ایستادگی در برابر تهدید‌ها و تطمیع‌ها از یك طرف و همچنین تلاش مسئولان برای تكیه بر ظرفیت‌های داخلی و حل مشكلات اقتصادی و معیشتی مردم، مهمترین عامل برای فایق آمدن بر فضاسازی‌ها و فشار‌ها است.
جاسمی عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز تاكید می‌كند: جمهوری اسلامی ایران محكم بر اصولش پایبند است و امریكایی‌ها با تهدیدات نظامی كه اخیرا به راه انداختند نمی‌توانند كاری از پیش ببرند.
حشمت الله فلاحت پیشه رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به اینكه اعتقاد داریم جنگ نخواهد شد، چون آمریكایی‌ها راهبردشان جنگ نیست، گفت: هیچ وقت فردی با ترامپ تماس نخواهد گرفت.
شرایط امریكا در منطقه به دلیل شكست طرح‌های منطقه‌ای و همچنین مشكلات ناشی از لشكركشی‌های قبلی و همچنین شرایط اقتصادی این كشور، آمریكا را نسبت به سال‌ها و دهه‌های گذشته در موضع ضعیف تری قرار داده است. اگرچه در ظاهر شاهد هیاهو و تهدید هستیم، اما این هیاهو‌ها ناشی از ضعف است تا قدرت؛ بنابراین دوگانه سازی جنگ و صلح و یا جنگ و مذاكره، یك دوگانه غیرواقعی است و بیشتر به یك تله برای باج گیری می‌ماند و هرگونه محاسبه بر اساس این دوگانه غیرواقعی، درواقع گرفتار شدن در تله آمریكا است.

دسترسی سریع